Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα, παιδιά. Δεν ξέρω αν σας έχει πιάσει καμιά φορά να θέλετε να σπάσετε τον υπολογιστή σας, αλλά εγώ αυτήν τη στιγμή, βρίσκομαι σε μία τέτοια φάση.

Που λέτε, χθες αγόρασα έναν εσωτερικό σκληρό δίσκο 3TB, συγκεκριμένα τον Barracuda 3TB Hard Drive ST3000DM001 με SATA III κλπ, αλλά όχι για να περάσω Windows κλπ.

Βλέπω πολλές σειρές, μεταφράζω σειρές και στο κλειστό xsubs :mad: και πάντα σε HD ανάλυση και όσο καλύτερα γίνεται. (Ναι, ναι. Είμαι από τους τύπους με 27' οθόνη 3D και κάθε τρία χρόνια καινούριους πύργους κλπ)

Ενώ αυτός που έχω τα Windows είναι 1TB της Western Digital πάλι SATA III δουλεύει άψογα, αυτός ο καινούριος μου την έχει δώσει. Αναγνωρίζει μόνο τα 2TB και όταν μπαίνω στην Διαχείριση κλπ, δεν με αφήνει να ενεργοποιήσω αυτά τα 800GB που περισσεύουν.

Έψαξα εδώ και δεν βρήκα κάτι, έψαξα στο Google αλλά δεν βρήκα κάτι και όταν βρήκα δεν κατάλαβα Χριστό, οπότε βοηθήστε με, γιατί με βλέπω να έρχονται να με μαζεύουν αυτοί οι καλοί κύριοι που φορούν αυτές τις λευκές στολές.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Δημοσ.

Καλησπέρα, παιδιά. Δεν ξέρω αν σας έχει πιάσει καμιά φορά να θέλετε να σπάσετε τον υπολογιστή σας, αλλά εγώ αυτήν τη στιγμή, βρίσκομαι σε μία τέτοια φάση.

Που λέτε, χθες αγόρασα έναν εσωτερικό σκληρό δίσκο 3TB, συγκεκριμένα τον Barracuda 3TB Hard Drive ST3000DM001 με SATA III κλπ, αλλά όχι για να περάσω Windows κλπ.

Βλέπω πολλές σειρές, μεταφράζω σειρές και στο κλειστό xsubs :mad: και πάντα σε HD ανάλυση και όσο καλύτερα γίνεται. (Ναι, ναι. Είμαι από τους τύπους με 27' οθόνη 3D και κάθε τρία χρόνια καινούριους πύργους κλπ)

Ενώ αυτός που έχω τα Windows είναι 1TB της Western Digital πάλι SATA III δουλεύει άψογα, αυτός ο καινούριος μου την έχει δώσει. Αναγνωρίζει μόνο τα 2TB και όταν μπαίνω στην Διαχείριση κλπ, δεν με αφήνει να ενεργοποιήσω αυτά τα 800GB που περισσεύουν.

Έψαξα εδώ και δεν βρήκα κάτι, έψαξα στο Google αλλά δεν βρήκα κάτι και όταν βρήκα δεν κατάλαβα Χριστό, οπότε βοηθήστε με, γιατί με βλέπω να έρχονται να με μαζεύουν αυτοί οι καλοί κύριοι που φορούν αυτές τις λευκές στολές.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

ποια μητρικη εχεις?

λογικα θελεις βιος update και να περασεις ενα προγραμμα τησ κατασκευαστριας τησ μητρικης οπωσ στην asrock το 3tb+ unlocker.. βεβαια νομιζω οτι δν χρειαζεται και bios update 100%

πεσ μου την μητρικη σου..

Δημοσ.

ASUS P7P55D-E Deluxe Αυτή έχω. Ελπίζω να το έβαλα σωστά το link. Πείτε μου όμως ότι αν δεν υποστηρίζει 3TB ότι με άλλο τρόπο θα μπορέσω να το κάνω.

υποστιριζει περνα μια το intel RST της μητρικης σου...

μονο σε raid exei αναφερθει οτι δεν μπορει να τους δει...

http://vip.asus.com/forum/view.aspx?board_id=1&model=P7P55D-E+Deluxe&id=20111123212051758&page=1&SLanguage=en-us

Δημοσ.

Δες λίγο αν η έκδοση του bios που έχεις είναι 0806 ή νεώτερη. Από το 0806 και μετά αναφέρεται αυτό 3. Fix 2.2T HDD size is wrong if Quick Boot option is disabled

Δεν είναι ακριβώς αυτό που ζητάς αλλά δεν είναι και άσχετο.

Δημοσ.

υποστιριζει περνα μια το intel RST της μητρικης σου...μονο σε raid exei αναφερθει οτι δεν μπορει να τους δει...http://vip.asus.com/forum/view.aspx?board_id=1&model=P7P55D-E+Deluxe&id=20111123212051758&page=1&SLanguage=en-us

Εντάξει, ευχαριστώ.

Θα το δοκιμάσω τώρα, και θα ενημερώσω αν δουλεύει.

Δες λίγο αν η έκδοση του bios που έχεις είναι 0806 ή νεώτερη. Από το 0806 και μετά αναφέρεται αυτό 3. Fix 2.2T HDD size is wrong if Quick Boot option is disabledΔεν είναι ακριβώς αυτό που ζητάς αλλά δεν είναι και άσχετο.

Πώς ξέρω τι BIOS έχω; (Οι οδηγίες που έχω από το User Guide της μητρικής μου δείχνουν μόνο πως να αναβαθμίσω το BIOS, δεν μου δείχνουν πώς να ελέγξω την έκδοση που έχω.)

Δημοσ.

υποστιριζει περνα μια το intel RST της μητρικης σου...

μονο σε raid exei αναφερθει οτι δεν μπορει να τους δει...

http://vip.asus.com/...SLanguage=en-us

Δεν κατάλαβα τι μου είπες να κατεβάσω. sad.gif

Δες λίγο αν η έκδοση του bios που έχεις είναι 0806 ή νεώτερη. Από το 0806 και μετά αναφέρεται αυτό 3. Fix 2.2T HDD size is wrong if Quick Boot option is disabled

Δεν είναι ακριβώς αυτό που ζητάς αλλά δεν είναι και άσχετο.

Κατέβασε το cpu-z και δες τι λέει στην καρτέλα motherboard.

Ναι, το κατέβασα και μου λέει ότι έχω την έκδοση 0501.

Άρα πρέπει να αναβαθμίσω την έκδοση του BIOS;

Δημοσ.

Θυμάμαι πως όταν περνάς δίσκο στα windows σου ζητάει να κάνεις μια επιλογή για το MBR. Μια απ τις 2 επιλογές δεν παίζει για δίσκους >2TB. Δες μπας κι είναι αυτό. Δε θυμάμαι αν αυτό παίζει ρόλο μόνο αν θέλεις το λειτουργικό να μπει σ αυτόν τον δίσκο.

Δημοσ.

Λοιπόν, να ενημερώσω. Αναβάθμισα το BIOS στην έκδοση 1504. Αλλαγές δεν είδα με εξαίρεση ότι ανοίγει αρκετά πιο γρήγορα.

Αυτό το Intel RST όταν πάω να το εγκαταστήσω μου βγάζει ένα μήνυμα ότι δεν ταιριάζει με τον υπολογιστή μου.

Έχω Windows 7 Ultimate 64bit.

Δεν με νιάζει είτε είναι σε 1 ή 2 ή και 3 part. Το θέμα είναι ότι τώρα είναι χωρισμένος σε 3. Το πρώτο είναι 100MB και μπορώ να το χρησιμοποιήσω κανονικά. Το 2ο είναι 2 TB και μπορώ να το χρησιμοποιήσω κανονικά. Το 3ο είναι 800 GB σχεδόν αλλά δεν μπορώ να το χρησιμοποιήσω. Το δείχνει μαύρο αλλά δεν με αφήνει να το ενεργοποιήσω όπως τα άλλα ή όπως ήξερα τόσο καιρό. όταν πατάω πάνω στο μαύρο δεν μου δίνει καμία άλλη επιλογή εκτός του Ιδιότητες.

Φυσικά προτιμώ να ήταν σε ένα part.

Τι είναι αυτό το GPT και πώς το κάνω;

• Super Moderators
Δημοσ.

στη διαχείριση δίσκων όταν διαμορφώνεις τον δίσκο, σε ένα παράθυρο πριν ορίσεις το NTFS νομίζω σου ζητάει να επιλέξεις MBR (Master Boot Record) ή GPT (Guid Partition Table), επιλέγεις το 2ο διότι το Master boot record δεν υποστηρίζει partition άνω των 2ΤΒ...

• Super Moderators
Δημοσ.

κάνε Delete volume και μετά checkαρε αν με δεξί κλικ στον δίσκο (disk management παλι) βγαίνει η επιλογή "convert to gpt disk" (κάτω από το convert to dynamic disk)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...