lefi Δημοσ. 19 Απριλίου 2012 Δημοσ. 19 Απριλίου 2012 Καλησπέρα (η καλημέρα) σε όλους, ο υπολογιστής μου ειναι ένας HP Pavilion dv6356ea και είναι αρκετά χρόνια. Καθώς έπαιζα ένα παιχνίδι (που ποτέ δεν δημιουργεί το παραμικρό) εντελώς ξαφνικά και απροειδοποίητα κλείνει η οθόνη εντελώς και ακούγονταν και ένας μέτριας έντασης διακεκομένος ήχος, μετά από προσπάθεια για να τον βάλω έστω αναστολή λειτουργίας αναγκάστηκα να τον κλείσω "απότομα", όταν τον ανοιξα δεν έδειχνε τίποτα μόνο φαίνεται αυτό το γκρίζο όταν λειτουργεί η οθόνη και τίποτα άλλο. Δοκίμασα να τον αφήσω όλο το βράδυ κλειστό και χωρίς ρεύμα αλλά μετά τα ίδια. Τα υπόλοιπα φαίνεται να λειτουργούν εντάξει. Το ξέρω ότι είναι hardware αλλά δεν ξέρω ούτε τι έχει χαλάσει ούτε πόσο θα πονέσει (κόστος επισκευης) γιατί το χρειάζομαι. Ευχαριστώ για οποιάδήποτε ιδέα-βοήθεια.
Dexterpap Δημοσ. 19 Απριλίου 2012 Δημοσ. 19 Απριλίου 2012 Καλησπερα φιλε, δοκιμασε να δεις αμα διχνει τιποτα με εξωτερικη οθονη. Επισης ανεφερες οτι ολα τα αλλα λειτουργουν κανονικα, δηλαδη παιρνει ρευμα και ακους το ανεμιστηρακι του επεξεργαστη κανονικα;
ors_86 Δημοσ. 20 Απριλίου 2012 Δημοσ. 20 Απριλίου 2012 Ενδεχομένως το πρόβλημα του φορητού σου να μην είναι η οθόνη (όπως φαίνεται) αλλά η μητρική κάρτα. Όπως σου ανέφερε ο Dexterpap δοκίμασε να συνδέσεις εξωτερική οθόνη για να δεις εάν παίρνει σήμα, και τσέκαρε εάν κάνει ο ανεμιστήρας το αρχικό τεστ όταν το ανοίγεις.
lefi Δημοσ. 21 Απριλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 21 Απριλίου 2012 Για την εξωτερική οθόνη μου πέρασε από το μυαλό, θα βρώ έναν τρόπο σύνδεσης και όποτε μπορέσω θα το δοκιμάσω, επίσης το ανεμιστηράκι και ο σκληρός λειτουργούν (στον σκληρό το ξέρω μόνο από το λαμπάκι) όλα τα συνηθησμένα λαμπάκια ανάβουν κανονικά, επίσης είχα βάλει πριν καιρό κωδικό στο Bios, ο χαρακτιριστικός ήχος ακούγεται κανονικά και όταν πληκτρολογώ τον κωδικό και <Enter> ξεκινάει ο σκληρός δίσκος και αν χρειαστεί και το ανεμιστηράκι τα υπόλοιπα δεν ξέρω για ευνόητους λόγους.
ors_86 Δημοσ. 21 Απριλίου 2012 Δημοσ. 21 Απριλίου 2012 Ενδεχομένως προβληματική GPU. Δοκίμασε πρώτα σε εξωτερική οθόνη.
Dexterpap Δημοσ. 23 Απριλίου 2012 Δημοσ. 23 Απριλίου 2012 Για την εξωτερική οθόνη μου πέρασε από το μυαλό, θα βρώ έναν τρόπο σύνδεσης και όποτε μπορέσω θα το δοκιμάσω Τροποι συνδεσης: Καλωδιο vga (σαν και αυτο που εχουν τα desktop) ή dvi καλωδιο αυτο εξαρταται απο την καρτα γραφικων αλλα οι πιο πολλες εχουν vga συνδεση και καποιες εχουν και τα δυο.
lefi Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2012 Συγνώμη για την καθηστέρηση αλλά και εγώ πριν 1-2 εβδομάδες μπόρεσα να το φροντήσω.Ενημερώνω οπότε ως οφείλω. Πήγα το laptop σε τεχνικό εμπιστοσύνης ο οποίος το άνοιξε και βρήκε ότι έχει πρόβλημα η κάρτα γραφικών (οπότε ο ors_86 ήταν αυτός που το βρήκε) επίσης ενώ στης προδιαγραφές του υπολογιστή ήταν κάρτα γραφικών 128 ΜΒ είχε μέσα 64 MB (Συγχαρητήρια HP) οπότε άθελα μου ζορίστηκε λίγο παραπάνω.
megaloup Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2012 Για να μην ανοίγω καινούργιο θέμα, το δικό μου hp dv9660ev έπαθε κάτι παρόμοιο αλλά μετά από τις εξής ενέργειες. Βγάζω το βίσμα του φορτιστή και το βάζω στην τσάντα για να το πάω σε ένα μαγαζι να δουν τι μνήμες φοράει κ να παραγγείλω μεγαλύτερες. Στο μαγαζί μου ανοίγει ο τυποσ το καπάκι από τις μνήμες, μου βγάζει τη 1 για να τη δει και τη ξανακουμπώνει. Από εκει κ μετά πατάμε να ανοίξουμε το λάπτοπ και ενώ έκανε θόρυβο ο ανεμιστήρας κ ο σκληρός, η οθόνη τίποτα. Από εκεί κ μετά έκανα τις παρακάτω ενέργειες αλλά τίποτα. 1) ξανα ξεκούμπωσα κ κούμπωσα τη κάρτα που τσεκάρε ο τύπος ( μήπως δεν κούμπωσε καλά) αλλά τίποτα. 2) την έβγαλα τη μνήμη και το άφησα με την άλλη, αλλά τίποτα. 3) το σύνδεσα στην tv με hdmi (όπως όταν βλέπω ταινίες) αλλά τίποτα. ΣΗΜΕΙΩΣΗ: παίζει μεγάλη πιθανότητα το λάπτοπ να ήταν σε κατάσταση "αδρανοποίησης" (περισσότερο πιθανο) ή "αναστολής λειτουργιάς " (λιγότερο πιθανο) ΚΑΜΙΑ ΙΔΕΑ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ; Το κλαίμε το λάπτοπ κ πάμε για άλλο (αν χτύπησε μητρική) ή υπάρχει ελπίδα; Ευχαριστω! Sent from my iPhone using Insomnia
rounsmith Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2012 Έκαψε την μνήμη κατά 90%. Μήπως θυμάσαι άν έβγαλε την μπαταρία πριν βγάλει την μνήμη? Κλασσική βλακεία που κάνουνε όσοι δεν έχουνε ασχοληθεί με υποτυπώδες service λάπτοπ. Παίζει να σου έκαψε και την μητρική(το έχω δει και αυτό με πελάτη που πάει να βγάλει την μνήμη νιώθει λίγο ηλεκτρισμό στα χέρια του και πάει αυτό ήταν).
megaloup Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2012 Τελικά επανήλθε με εντελώς κουφό τρόπο! Δοκίμασα ενα cd επαναφορας χωρις να βλεπω τιποτα εννοειται και πατουσα κατι enter κατι F3 F5 F8 (θυμομουν οτι κατι ζηταει απο αυτα οταν κανει recovery). αλλα και παλι τιποτα! Και τελικα πως μου ερχεται η ιδεα, βγαζω το cd, βγαzω παλι το βύσμα του φορτιστη, και παταω το power και κλεινω το καπακι-οθονη. (θυμομουν οτι με μπαταρια οταν εκλεινες το καπακι πηγαινε σε αδρανοποιηση) . Και μετα απο μερικα δευτερα ανοιγω το καπακι και ανοιγει κ η οθονη!!! μου βγαζει μηνυμα οτι "εγινε ενα σφαλμα χ000...... (κατι) κατα την αδρανοποιηση " και αν επιθυμω επαναφορα συστηματος και πατησα ok και ανοιξε! βεβαια στις ιδιοτητες λεει τωρα οτι εχω 1gb μνημη ενω ειχα 2, οποτε μαλλον την εκαψε τη μια οπως ειπε κ ο φιλος rounsmith (λογικα αυτη που βγηκε και ξαναμπηκε) Ευχαριστώ παιδια! φιλε rounsmith ποια ειναι η διαδικασια η σωστη για να βγαλω τη μνημη ξανα και να βαλω καινουργιες?
rounsmith Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2012 Οτιδήποτε και να κάνεις στο λάπτοπ , πρώτα αφαιρείς μπαταρία -ρεύμα μετά κάνεις ότι θες
megaloup Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2012 Οτιδήποτε και να κάνεις στο λάπτοπ , πρώτα αφαιρείς μπαταρία -ρεύμα μετά κάνεις ότι θες ευχαριστω φιλε μου!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα