brickman Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2012 “ρόλο” που τόσο σε καίει για την ανατροφή των παιδιών, η απάντηση είναι απλή... του γονέα! Δεν ειναι αυτο το θεμα. Το θεμα ειναι οτι στο σχολειο οταν θα το ρωτανε τι δουλεια κανει η μαμα του ολα τα αλλα παιδακια θα απαντανε ενω αυτο δεν θα ξερει τι να κανει. Επισης θα βλεπει τους φιλους του με τις μητερες του που αυτο το παιδι δεν θα εχει ποτε μια. Εαν ετσι θελετε να νιωθει το παιδακι αυτο, οκ, καντε το απλα εαν εγω βρισκομουν στην θεση του δεν θα μου αρεσε καθόλου.
..MementoMori.. Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2012 οταν θες να κανεις παιδι , δεν σκεφτεσαι "εχουμε υπογεννητικοτητα πρεπει να κανω κατι" , ουτε "ας φερω μια ακομα ψυχη στην ζωη" Το μεγαλυτερο ποσοστο των ανθρωπων νοιωθουν την αναγκη να γινουν γονεις...ή μανα ή πατερας.(εγωιστικοι κατεμε κυριως λογοι) Το πως θα αναπαραχθουν και με ποιον τροπο ειναι αλλου παππα ευαγγελιο. Το μονο σιγουρο ειναι οτι ΚΑΤΙ/ΚΑΠΩΣ πρεπει να νοιωσουν..μανα ή πατερας! Στην τελικη καπως πρεπει να τους φωναζει τους γονεις του το παιδι .Θα πρεπει δηλ να αποφασισουν τι ρολο θα βαρεσουν στην ολη υποθεση. Και ξαναλεω ο γκει τι θα κανει ?θα παει με γυναικα?θα παει στην λυση του σωληνα?ή θα αποδεχτει τον ρολο του στην σεξουαλικοτητα και θα υιοθετησει? Ο,τι και να κανει , πρεπει να παρει "ρολο". Οχι δεν εχω δει κανενα debate team για αυτο και απορησα με την μανια σου να ακυρωνεις την επιχερηματολογια μας με κλισε λογικες "ο μπατσος ειναι οργανο , το βιολι ειναι οργανο αρα ο μπατσος ειναι βιολι" οταν θες να κανεις παιδι , δεν σκεφτεσαι "εχουμε υπογεννητικοτητα πρεπει να κανω κατι" , ουτε "ας φερω μια ακομα ψυχη στην ζωη" Καποιοι το σκεφτονται. Λανθασμενα βεβαια, αλλα το εχω ακουσει ειδικα σε ακριτικες περιοχες στα βορεια. Το μεγαλυτερο ποσοστο των ανθρωπων νοιωθουν την αναγκη να γινουν γονεις...ή μανα ή πατερας.(εγωιστικοι κατεμε κυριως λογοι) Οπως λες και ο ιδιος οχι ολοι. Υπαρχουν στρειτ που δεν θελουν παιδια. Υπαρχουν γκει που θελουν. Και αναποδα. Αρα δεν βγαινει καποιο συμπερασμα απο αυτο. Το μονο σιγουρο ειναι οτι ΚΑΤΙ/ΚΑΠΩΣ πρεπει να νοιωσουν..μανα ή πατερας! Θα νοιωσουν ... γονεις. Γιατι δηλαδη θα πρεπει να εχει ξεχωριστα συναισθηματα ενας γονιος αναλογα με το φυλο του? Θα αγαπαω λιγοτερο εγω το παιδι μου επειδη δεν ειμαι γυναικα? Ο ρολος τι σχεση εχει? Αν η γυναικα μου δουλευει και εγω μενω στο σπιτι να μεγαλωσω το παιδι μας, αυτοματα γινομαι μανα και αυτη ο πατερας? Εν ετει 2012 και μου μιλας για ρολους και ταμπελες μεσα στην οικογενεια? Και ξαναλεω ο γκει τι θα κανει ?θα παει με γυναικα?θα παει στην λυση του σωληνα?ή θα αποδεχτει τον ρολο του στην σεξουαλικοτητα και θα υιοθετησει? Ο,τι και να κανει , πρεπει να παρει "ρολο". Ολα τα παραπανω ειναι στην διακριτικη του ευχερεια. Οπως αλλωστε και για ενα ζευγαρι ετεροφυλοφιλων. Δεν ειναι αυτο το θεμα. Το θεμα ειναι οτι στο σχολειο οταν θα το ρωτανε τι δουλεια κανει η μαμα του ολα τα αλλα παιδακια θα απαντανε ενω αυτο δεν θα ξερει τι να κανει. Επισης θα βλεπει τους φιλους του με τις μητερες του που αυτο το παιδι δεν θα εχει ποτε μια. Εαν ετσι θελετε να νιωθει το παιδακι αυτο, οκ, καντε το απλα εαν εγω βρισκομουν στην θεση του δεν θα μου αρεσε καθόλου. Με την ιδια λογικη δεν θα επρεπε να υπαρχουν μονογονεικες οικογενειες.
mphxths Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2012 Όχι δεν υπάρχει κανένα νομικό πλαίσιο όπου να μου δίνει την δυνατότητα να μπορώ να κάνω κάτι... ο οποιοσδήποτε συγγενής μπορεί να μου κάνει μήνυση... Γιατί δεν μπορείς να καταλάβεις ότι σε ένα ομοφυλόφιλο ζευγάρι δεν υπάρχει ο “ρόλος” του άνδρα και της γυναίκας? Υπάρχουν ή δυο άνδρες ή δυο γυναίκες, αυτό και μόνο αυτό... Τώρα για το “ρόλο” που τόσο σε καίει για την ανατροφή των παιδιών, η απάντηση είναι απλή... του γονέα! ε θελω να πιστευω οτι το ιδιο θα γινει και σε μενα που ειμαι στρεητ και κανω μια συμβολαιογραφικη πραξη να τραβηξει το καλωδιο ενας απλος φιλος μου.Αν θελουν να μαλακιστουν οι συγγενεις μου θα το κανουν. Αδυνατω να κατανοησω την ελλειψη του ρολου αντρα/γυναικας γιατι μαλλον ανηκω σε ενα ειδος που εχει 2 φυλα.Αν ημουν αμοιβαδα ισως δεν ειχα τετοια δυσκολια. Τι να σου πω.....ειλικρινα ειναι υπερανω των δυνατοτητων μου.Το ανθρωπινο γενος εχει πορευτει χιλιαδες χρονια με 2 προτυπα μεσα στην οικογενεια. Αν αυτο ειναι ενα δειγμα οτι εξελισσομαστε σε κατι αλλο..σε αλλο ειδος.....με βρισκει απροετοιμαστο !! 1
AtiX Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2012 Δεν ειναι αυτο το θεμα. Το θεμα ειναι οτι στο σχολειο οταν θα το ρωτανε τι δουλεια κανει η μαμα του ολα τα αλλα παιδακια θα απαντανε ενω αυτο δεν θα ξερει τι να κανει. Επισης θα βλεπει τους φιλους του με τις μητερες του που αυτο το παιδι δεν θα εχει ποτε μια. Εαν ετσι θελετε να νιωθει το παιδακι αυτο, οκ, καντε το απλα εαν εγω βρισκομουν στην θεση του δεν θα μου αρεσε καθόλου. Φίλε μου... αν θέλουμε να το κάνουμε μελό μπορούμε άνετα να βάλουμε στην συζήτηση τις μονογονεϊκές οικογένειες, τις οικογένειες με έναν αλλοδαπό γονέα, και όλες τις περιπτώσεις όπου ένα παιδί μπορεί να νιώσει άβολα στο κοινωνικό του περιβάλλον... αυτό δεν είναι επιχείρημα για να μην γίνει κάτι.
brickman Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2012 Με την ιδια λογικη δεν θα επρεπε να υπαρχουν μονογονεικες οικογενειες. Ειμαι κατα των μονογονεικων οικογενειων αλλα αυτο ειναι αλλο θεμα. Εκει ακομα κι εαν ειναι χωρισμενοι οι γονεις το παιδακι εξακολουθει να εχει πατερα και μητερα. Απλα δεν μενουν μαζι. Πες οτι ο πατερας του ειναι στο ναυτικο και σχεδον ολο το χρονο εχει ταξιδια. Φίλε μου... αν θέλουμε να το κάνουμε μελό μπορούμε άνετα να βάλουμε στην συζήτηση τις μονογονεϊκές οικογένειες, τις οικογένειες με έναν αλλοδαπό γονέα, και όλες τις περιπτώσεις όπου ένα παιδί μπορεί να νιώσει άβολα στο κοινωνικό του περιβάλλον... αυτό δεν είναι επιχείρημα για να μην γίνει κάτι. Δεν λεω να μην γινει. Λεω να γινει αφου το παιδι ειναι αρκετα μεγαλο και ώριμο ωστε να ξερει εαν θελει να μεινει με οικογενεια ομοφυλοφίλων επειδη οπως γνωριζεις καλως ή κακως αυτο θα εχει αντίκτυπο σε ολη του την ζωη. Αλλα οπως ειπα και πριν στις υπολοιπες οικογενειες που αναφερεις το παιδακι εχει και μητερα και πατερα.
..MementoMori.. Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2012 Και αν πεθανε ενας γονιος οταν ηταν ακομα μωρο? Αν δεν παντρευτηκαν ποτε ή ο πατερας δεν αναγνωρισε το παιδι? Και τι θα πει εισαι κατα των μονογονεικων οικογενειων? Πρεπει να κανει κατι το κρατος? Να τους παρει τα παιδια? Να τα πεταξει στον Καιαδα?
AtiX Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2012 Αδυνατω να κατανοησω την ελλειψη του ρολου αντρα/γυναικας γιατι μαλλον ανηκω σε ενα ειδος που εχει 2 φυλα.Αν ημουν αμοιβαδα ισως δεν ειχα τετοια δυσκολια. Τι να σου πω.....ειλικρινα ειναι υπερανω των δυνατοτητων μου.Το ανθρωπινο γενος εχει πορευτει χιλιαδες χρονια με 2 προτυπα μεσα στην οικογενεια. Αν αυτο ειναι ενα δειγμα οτι εξελισσομαστε σε κατι αλλο..σε αλλο ειδος.....με βρισκει απροετοιμαστο !! Πραγματικά και χωρίς ίχνος εμπαιγμού... σήμερα γεννήθηκες... δεν έχεις αντιληφθεί κάτι στην ανθρώπινη κοινωνία τόσες χιλιάδες χρόνια... Για τον μεσαίωνα δεν έχεις ακούσει... Ειμαι κατα των μονογονεικων οικογενειων αλλα αυτο ειναι αλλο θεμα. Εκει ακομα κι εαν ειναι χωρισμενοι οι γονεις το παιδακι εξακολουθει να εχει πατερα και μητερα. Απλα δεν μενουν μαζι. Πες οτι ο πατερας του ειναι στο ναυτικο και σχεδον ολο το χρονο εχει ταξιδια. Δεν λεω να μην γινει. Λεω να γινει αφου το παιδι ειναι αρκετα μεγαλο και ώριμο ωστε να ξερει εαν θελει να μεινει με οικογενεια ομοφυλοφίλων επειδη οπως γνωριζεις καλως ή κακως αυτο θα εχει αντίκτυπο σε ολη του την ζωη. Αλλα οπως ειπα και πριν στις υπολοιπες οικογενειες που αναφερεις το παιδακι εχει και μητερα και πατερα. για να μην γράφω τα ίδια δες MementoMori
brickman Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2012 Και αν πεθανε ενας γονιος οταν ηταν ακομα μωρο? Αν δεν παντρευτηκαν ποτε ή ο πατερας δεν αναγνωρισε το παιδι? Και τι θα πει εισαι κατα των μονογονεικων οικογενειων? Πρεπει να κανει κατι το κρατος? Να τους παρει τα παιδια? Να τα πεταξει στον Καιαδα? Και παλι ο αλλος γονιος υποχρεούται να πει στο παιδι ποιος ηταν ο πατερας του κτλ κι ας μην θελει εκεινος να το αναγνωρίσει. Ναι ειμαι κατα των μονογονεικων. Απο την στιγμη που ενα ζευγαρι εκανε παιδι εχει ευθυνες και πρεπει να τις αναλαβουν και οι δυο. Μια απο αυτες τις ευθυνες ειναι να εχουν το παιδι τους ευτυχισμενο μονο που ο χωρισμος τους δεν το κανει και πολυ ευτυχισμενο, δεν νομιζεις; Εαν ομως θελουν ντε και καλα να χωρισουν ας το κανουν αλλα κανεις απο τους δυο γονεις να μην ξαναπαντρευτει ή να κανει αλλο παιδι. Ολους μα ολους οσους ξερω με χωρισμενους γονεις, ο ενας απο τους δυο ξαναπαντρεύτηκε και εκανε αλλο παιδι κι εκεινο το ειχε χεσμενο. Αλλα αυτο ειναι αλλο θεμα που μπορω να το αναπτυξω σε εκθεση 5 σελιδων.
mphxths Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2012 Πραγματικά και χωρίς ίχνος εμπαιγμού... σήμερα γεννήθηκες... δεν έχεις αντιληφθεί κάτι στην ανθρώπινη κοινωνία τόσες χιλιάδες χρόνια... Για τον μεσαίωνα δεν έχεις ακούσει... επειδη δεν ειμαι στην ανθρωπινη κοινωνια τοσες χιλιαδες χρονια , ενημερωσε με για το τι πραγμα εννοεις...
..MementoMori.. Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2012 Εφαγα ενα μηνα μηνα ban και μεσα σε αυτον τον μηνα: Χώρισα Ξανα-ειμαι σε σχεση Παντρευομαι Περιμενω παιδι Βρηκα κι αλλη δουλεια Ναι ειμαι κατα των μονογονεικων. Απο την στιγμη που ενα ζευγαρι εκανε παιδι εχει ευθυνες και πρεπει να τις αναλαβουν και οι δυο. Ελπιζω να μην παντρευεσαι απο υποχρεωση και μονο γιατι συνηθως δεν εχει καλη καταληξη. Επισης υπαρχει και η περιπτωση να εχει πεθανει ο ενας γονεας και να μην τον γνωρισε ποτε το παιδι? Εκει δεν μας ειπες τι γινεται.
brickman Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2012 Ελπιζω να μην παντρευεσαι απο υποχρεωση και μονο γιατι συνηθως δεν εχει καλη καταληξη. Επισης υπαρχει και η περιπτωση να εχει πεθανει ο ενας γονεας και να μην τον γνωρισε ποτε το παιδι? Εκει δεν μας ειπες τι γινεται. Οχι δεν παντρεύομαι απο υποχρέωση. Πρωτα εγινε η προταση γαμου και μετα το παιδι. Εαν ο ενας γονιος εχει πεθανει υπαρχει η λυση να του λες οσο ειναι μικρο οτι τον αλλον τον πηρε ο Θεουλης και επισκεψεις σε νεκροταφείο κτλ αλλα θα μεγαλωσει γνωριζοντας οτι εχει και μητερα και πατερα κι ας μην ειναι ο ενας καλως ή κακως εκει. Στην Αμερικη ειχαμε εναν γειτονα που ειχε πεθανει η γυναικα του και το παιδι το ειχε απο 4 μηνων μονος του και τα πηγε μια χαρα.
AtiX Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2012 επειδη δεν ειμαι στην ανθρωπινη κοινωνια τοσες χιλιαδες χρονια , ενημερωσε με για το τι πραγμα εννοεις... Εννοούσα για τους μικρόκοσμους που δημιουργούμε και για την συνήθη κατάσταση που οδηγείτε το ανθρώπινο είδος τόσα χιλιάδες χρόνια, να μην αντιλαμβάνεται και αποδέχεται το διαφορετικό, πχ χρώμα, θρησκεία, κουλτούρα, πιστεύω... γι' αυτο ανάφερα τον μεσαίωνα ως τρανταχτό παράδειγμα...
..MementoMori.. Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2012 Οχι δεν παντρεύομαι απο υποχρέωση. Πρωτα εγινε η προταση γαμου και μετα το παιδι. Εαν ο ενας γονιος εχει πεθανει υπαρχει η λυση να του λες οσο ειναι μικρο οτι τον αλλον τον πηρε ο Θεουλης και επισκεψεις σε νεκροταφείο κτλ αλλα θα μεγαλωσει γνωριζοντας οτι εχει και μητερα και πατερα κι ας μην ειναι ο ενας καλως ή κακως εκει. Στην Αμερικη ειχαμε εναν γειτονα που ειχε πεθανει η γυναικα του και το παιδι το ειχε απο 4 μηνων μονος του και τα πηγε μια χαρα. Περα απο την πλακα δεν ειναι δικη μου δουλεια και δεν με νοιαζει. Απλα θυμηθηκα το ποστ και μου φανηκε αστειο. Ολα τα παιδια μεγαλωνουν γνωριζοντας οτι εχουν μητερα και πατερα. Ολα ομως. Δεν μπορει να υπαρξει κατι αλλο στην φυση, τουλαχιστον με τα σημερινα δεδομενα. Απο εκει και περα με οποιον και να μεγαλωσεις ειναι γονιος σου και τον αγαπας. Ενα σωρο παιδια μεγαλωνουν με ομοφυλοφιλους και ειναι ευτυχισμενα και νορμαλ. Ακομα περισσοτερα μεγαλωνουν με μονογονεικες οικογενειες σαν τον γειτονα σου και ειναι επισης μια χαρα. Οποτε δεν υπαρχει καποιο προβλημα, περα απο τον καλο στον εγκεφαλο μερικων που νομιζουν οτι ειναι καλυτεροι απο τους γυρω τους.
brickman Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2012 Εννοούσα για τους μικρόκοσμους που δημιουργούμε και για την συνήθη κατάσταση που οδηγείτε το ανθρώπινο είδος τόσα χιλιάδες χρόνια, να μην αντιλαμβάνεται και αποδέχεται το διαφορετικό, πχ χρώμα, θρησκεία, κουλτούρα, πιστεύω... γι' αυτο ανάφερα τον μεσαίωνα ως τρανταχτό παράδειγμα... Κοιτα, εγω προσωπικά ολα τα διαφορετικα τα αποδεχομαι αλλα εως ενος σημειου. π.χ. Σεβομαι την θρησκεια των ισλαμιστων αλλα οχι και να μας λενε οτι ειναι η καλυτερη θρησκεία που καταπατάει τα ανθρώπινα δικαιωματα! Οπως επισης και με τις αλλες κουλτουρες αλλα οχι και κατι χωρια στην νοτιο αφρικη που ο ενας τρωει τον αλλον! Στα παντα ενα μετρο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις