saya Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2012 Ντιαρ λορντ. what s up doc? Αυτο που εννοει ειναι οτι η ευνομια μπορει να βελτιωσει την ζωη των πολιτων γενικοτερα. Ειναι ενα επιχειρημα . Αντιθετα το ντιαρ λορρντ δεν ειναι οτι για τους αγγλους ευγενεις. Παω να δω νταουντον αμπει..
Archer_UK Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2012 Η στάση του "θέλω να έχω το δικαίωμα στο γάμο / πολιτική συμβίωση όπως το έχει και ο ετερόφιλος" που φαινεται παιδιάστική αντίδραση του στύλ "σέλο και γω παγωτό !!!" ... Επειδή όμως ζούμε σε μια πουτάνα κενωνία που η πραγματικότητα είναι πως ο γάμος αποτελεί την ύψιστη αναγνώριση της δέσμευσης ανάμεσα σε δύο ανθρώπους τότε ναι το να γίνεται extension του γάμου και σε συντρόφους του ίδιου φύλου είναι θέμα ισονομίας κ όχι ''σέλο κ γω παγωτό'' Αν έχεις να προτείνεις κάποια βιώσιμη εναλλακτική για τη κατάλυση του γάμου στη παλιοκενωνία τότε να σε υποστηρίξω κ γω.Στη τελική έχω κ γω πει στο παρελθόν πως ο γάμος per se δε μου λέει κάτι.Άλλα επειδή δε ζούμε σε μια παράλληλη κοσμάρα (εγώ ενίοτε ζω αλλά το ξεπερνώ γρήγορα συνήθως) τότε κ στις χώρες που πχ τα νομικά δικαιώματα είναι λίγο πολύ διασφαλισμένα με άλλους τρόπους (βλέπε Βρετανία) θεωρώ ότι το να μην έχουμε extension τόσο του πολιτικού γάμου όσο και του θρησκευτικού αυτό ενέχει μια αρνητική διάκριση.Αρα ακόμα και σε αυτές τις κοινωνίες σε επίπεδο συμβολισμών εγώ θα σταθώ υπέρ της παραχώρησης του δικαιώματος (μη τον βλέπεις literally τον όρο) του γάμου.Είναι δηλαδή αυτό που λέμε ακτιβισμός.Στη προκειμένη γκέι ακτιβισμός. Επειδή διάβασα κ κάτι άλλες ακυροσύνες για το θρησκευτικό γάμο,να σχολιάσω μια.Βασικά όσοι με ξέρετε από παλιά γνωρίζετε ότι εμένα η θρησκεία χριστό δε μου λέει.Αθεάρα του κερατά.Από την άλλη όμως να πληροφορήσω το φίλτατο κοινό πως σε ένα τόσο ετερογενές γκρουπ όσο οι LGBT έχουμε και άτομα για τους οποίους η πίστη και το religious affiliation είναι σημαντικά πράγματα.Ένας από αυτούς είναι και ο Sikh σύντροφος μου.Παρότι τον κάλο στον εγκέφαλο κάποιος να έχει ένα religious affiliation ποτέ δεν τον έπιανα από μικρός (και trust me αυτή μου η στάση δεν έχει καθόλου σχέση με το hate speech της εκκλησίας απέναντι στους γκέι) σέβομαι το δικαίωμα του άλλου να έχει έντονη σχέση με τη θρησκέια του. Ο σύντροφος μου λοιπόν πως να το κάνουμε θέλει να παντρευτεί θρησκευτικά κ όχι δε θα του χαλούσα το χατήρι αν γίνοταν διότι βλέπω τη σημασία που έχει για εκείνον.Δυστυχώς ο Sikhism είναι μια θρησκεία όπως κ η Ορθοδοξία που ο γκέι γάμος είναι no go.Άρα χλωμό το κόβω any time soon.Επί της ουσίας θέλώ να πω ότι ακόμα κ για το θρησκευτικό γάμο θα σταθώ αλληλέγυος σε εκείνους τους γκέι που θέλουν να παντρευτούν θρησκευτικά.Ήδη στις 11 χώρες που σήμερα ο γκέι γάμος επιτρέπεται ο θρησκευτικός γάμος τελείται στα θρησκευτικά denominations που τον αποδέχονται,ενώ ταυτόχρονα ισχύει (στις περισσότερες αυτές χώρες) ένα ιδιότυπο καθεστώς όπου αναγνωρίζεται ως νόμιμος ένας θρησκευτικός γάμος αρκεί ο ιερέας (αδιάφορο ποιάς θρησκείας και denomination) που θα τελέσει το γάμο να είναι σύμφωνος με αυτό. Τέσπα, ψωμί δεν έχουμε τυρί γυρεύουμε.Ας πάρουμε για αρχή το πολιτικό γάμο κ στη Βρετανία κ στην Ελλάδα κ μετά έχουμε καιρό να παλέψουμε με την εκκλησία στο μέλλον.Εξάλλου είναι σχεδόν βέβαιο πως αν μια χώρα δώσει πολιτικό γάμο τα legal challenges απέναντι σε άρνηση του θρησκευτικού γάμου θα έχουν καλή τύχη σε ανώτατο θεσμικό επίπεδο (αλλά ας μας το πεί κάποιος νομικός αυτό).
Tazman_NeW Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2012 Μήπως αυτές οι χώρες έγιναν πλούσιες και ευνομούμενες -και- επειδή ασχολούνται με αυτά τα ζητήματα; Το διαβάσαμε και αυτό. Ντιαρ λορντ. Και όμως ο γιατρός εχει δίκιο και εγω δεν θα έβαζα καθόλου την λέξη μήπως στην πρόταση.
Archer_UK Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2012 Η δεύτερη δημόσια υποστήριξη του Obama σε ότι αφορά τον γκέι γάμο.Έγινε χθές στο προεκλογικό debate του ΜΤV. Είπε ότι οι ζύμωσεις πρώτα πρέπει να γίνουν σε πολιτειακό και όχι ομοσπονδιακό επίπεδο και πως τα δικαστήρια θα αποφασίσουν στις πολιτείες που το θέμα έχει φτάσει μέχρι έκει.Αναφέρει ότι πιστεύει πως το DOMA (Defence of Marriage Act) θα καταρριφθεί από το Ανώτατο Δικαστήριο και ανέφερε πως εκείνος έπαιξε σημαντικό ρόλο για την ανάκληση του Dont Ask Dont Tell policy στις ΕΔ. http://www.mtv.com/v...html#id=1696102 "I have been very clear about my belief that same-sex couples have to be treated, before the eyes of the law, in the same way as heterosexual couples," Obama says.
damian1977 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2012 60 σελιδες μιλωντας για το αυτονοητο!!!! ΦΥΣΙΚΑ και ειναι απολυτο δικαιωμα των gay ζευγαριων να παντρευονται....και ΦΥΣΙΚΑ και εχουν και καθε δικαιωμα (εφοσον πληρουν τις προυποθεσεις) να μεγαλωνουν και ενα παιδι!!! ΗΜΑΡΤΟΝ......μου φαινεται αδιανοητο να μιλαμε εν ετη 2012 για τα στοιχειωδη (ποσο μαλλον δε, να μην τα εχουμε εφαρμοσει). Απο την αλλη....και για να ριξω και λιγο λαδι στην φωτια.... Στο ειδυλλιακο σεναριο.......που αυριο κιολας ολα αυτα τα 'ευκολα' για μενα θεματα θα ειχαν λυθει....πιστευει κανεις πραγματικα οτι δεν θα υπηρχε καποιος αλλος λογος διαμαρτυριας απο την gay κοινοτητα?? Δηλ....και με το μπαρδον κιολλας.....αλλα λειτουργουν και καπως σαν publicity whores.....γεγονος που τους κανει πολλες φορες να χανουν το δικαιο των αιτηματων τους και να κουνανε το δαχτυλο της υποκρισιας στο προσωπο της κοινωνιας.....παραμεριζοντας την ουσια της διεκδικησης!!!!!! Oπως και να το κανουμε Gay parades+Drag queens+'λουλουδατα' shows....δεν συναδουν και απολυτα με τα αιτηματα που θα επρεπε να προβαλλει η gay κοινοτητα...ετσι ωστε να μας κανει να την γνωρισουμε καλυτερα...να μαθουμε γιαυτην....και να ξεπερασουμε ολοι μας συμπλεγματα και στερεοτυπικες εικονες γιαυτην!!
KilliK Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2012 Oπως και να το κανουμε Gay parades+Drag queens+'λουλουδατα' shows... ξεχασες και το Blue Oyster bar. The best salad bar in town! http://www.youtube.com/watch?v=jo3m2ATiomY 3
Archer_UK Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2012 Πάντως κ γω 2 φορές όλο κ όλο έχω πάει σε γκέι πράιντ.Μια Αθήνα ,μια Λονδίνο.Σιγά δε το πέρνω βαρέως για τα πράιντ,ένα πανηγυράκι το έχω. Πάντως φίλος μου στρέητ έχει πάει πιο πολλές φορές σε πράιντ, κ νομίζω κ μια φίλη στρέητ επίσης. Επί της ουσίας damien αν θες να γνωρίσεις καλύτερα τους γκέι από τα λίγα που αντιλαμβάνομαι είναι πως ολοένα κ στην Ελλάδα ειδικά οι νεότεροι κάνουν συχνότερο coming out οπότε αν έχεις τη τύχη να ανήκεις στο γρούπ των φίλων που κάποιος γκέι θα εμπιστευτεί να σου μιλήσει τότε άρπαξε την ευκαιρία.Σιγά no biggie.Πάντως εγώ λέω ότι είμαι γκέι πολύ χαλάρα,φάση σα να πάω για καφέ. Για το άλλο που είπες για το publicity whores,άραξε είπαμε μιλάμε για ένα απίστευτα ετερογενές γκρούπ ανθρώπων.Όλα τα χει ο μπαχτσές.
KilliK Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2012 σαν να λεω εγω οτι ειμαι ετεροφυλος. νομιζω ειναι λιγο οξυμωρο να ζητας απο την κοινωνια τη νομικη και ηθικη καταργηση της σεξουαλικης διακρισης οταν παραλληλα προβαλεις εντονα την σεξουλικη σου φυση ως ιδιαιτερο χαρακτηριστκο της προσωπικοτητας σου. 1
Archer_UK Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2012 Είναι επειδή ζεις σε έναν κόσμο όπου η ετεροκανονικότητα ζεί κ βασιλεύει.Αν ήταν τόσο αποδεκτό για τη κοινωνία να έβγαινα χεράκι χεράκι κ φιλάκι στο στόμα με το μωρό μου τότε ναι δε θα χρειαζόταν να κάνω καμία δήλωση. Έλα μου ντε που ζούμε στη δικτατωρία της ετεροκανονικότητας,οπότε καλό είναι να προετοιμάζεις κ τον οικείο σου για το τι ρόλο βαράς,μη μου το πάθει το εγκεφαλικό κ τρέχουμε.Πέρα φυσικά από τη εσωτερική αναγκή που έχουμε όλοι μας να μοιραζόμαστε τη προσωπική μας ζωή με φιλούς,γνωστούς,συγγενείς. 1
Arcanaloth Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2012 (επεξεργασμένο) σαν να λεω εγω οτι ειμαι ετεροφυλος. νομιζω ειναι λιγο οξυμωρο να ζητας απο την κοινωνια τη νομικη και ηθικη καταργηση της σεξουαλικης διακρισης οταν παραλληλα προβαλεις εντονα την σεξουλικη σου φυση ως ιδιαιτερο χαρακτηριστκο της προσωπικοτητας σου. Δεν μπορώ να καταλάβω πως πολλοί δεν καταλαβαίνουν την διαφορά ή κάνουν πως δεν την καταλαβαίνουν. Όπως και με τα gay pride parades, το όλο νόημα δεν βρίσκεται στο "κοιτάξτε με, είμαι γκέι, χαχαχαχα, τι ωραία να 'σαι γκέι, ας κάνω και μια παρέλαση για να σας μπω στο μάτι". Το όλο νόημα είναι να δείξουν στον κόσμο πως "ξες, είμαστε και μεις εδώ, δεν είμαστε ούτε λίγοι, ούτε ο τρελός του χωριού, ούτε είναι ντροπή να είσαι γκέι και είμαστε ο γείτονας σου, ο αδερφός σου, ο περιπτεράς σου, ο ταχυδρόμος σου και ο καιρός που έπρεπε να το βουλώνουμε και να κρυβόμαστε για να μην ενοχλούμε κάποιους πέρασε". Είναι πραγματικά τόσο δύσκολο να το καταλάβουμε αυτό; Και στο φινάλε τι πάει να πει "προβάλλουν έντονα την σεξουαλική τους φύση ως ιδιαίτερο χαρακτηριστκό της προσωπικότητάς τους"; Γούστο τους και καπέλο τους τι κάνουν. Εμένα με ενοχλούν αισθητικά π.χ. τα 16χρονα τσουλάκια στο λεωφορείο που ντύνονται σαν πόρνες του 20ρικου και μιλάνε σαν λιμενεργάτες. Τί να πει; Να τους κόψω το δικαίωμα να μιλάνε και να ντύνονται όπως γουστάρουν; Ίσα δικαιώματα σε όλους και αν κάποιον τον ενοχλεί κάτι αισθητικά, μην τον κάνετε παρέα. Η ίδια η πλειοψηφία των γκέι ενοχλείται από τον υπερβολικό τρόπο ομιλίας και κουνήματος, αυτοί δεν είναι γκέι ή απλά για χάρη ευκολίας της συζήτησης να τους τσουβαλιάσουμε όλους μαζί στο ίδιο καλάθι; Ξαναλέω πάντως, το πιο ενοχλητικό επιχείρημα είναι αυτό με το Parade, γίνανε 2 parade στην Ελλάδα και ξαφνικά όλοι ενοχλήθηκαν. Όταν ο 15χρονος γκέι μπορεί να πηγαίνει στο σχολείο και να μην γυρνάει μπλε από τα βρωμόσουτα που τρώει επειδή είναι "διαφορετικός" ή σταματήσουν οι αυτοκτονίες λόγω του bullying, τότε ναι αυτές οι παρελάσεις δεν θα έχουν κανένα νόημα. Μέχρι τότε, έστω και με αυτόν τον τρόπο, έστω και αν βοηθηθεί μόνο ένα άτομο, αποτελούν ένα μέσο για να πούμε σε αυτά τα παιδιά 'δεν είσαι μόνος, ούτε είσαι περίεργος'. Edit: http://www.lifo.gr/now/society/18296 Σημερινό άρθρο. Εκεί που περπατούσαν στον δρόμο, τους πιάσαν, "είστε γκέι;;" και τους σπάσανε στο ξύλο. Έτσι απλά. Περίεργο μετά που ψάχνουν να βρουν ασφάλεια ανάμεσα σε ομοίους τους και "τονίζουν την σεξουαλικότητα τους". Θα 'πρεπε να πουν ευχαριστώ, να το βουλώσουν για να μην ενοχλήσουν κανέναν. Και εμείς εδώ συζητάμε για ίσα δικαιώματα και για δικαίωμα γάμου, ενώ έχουμε τους χρυσαυγίτες με τα τάγματα εφόδου στους δρόμους και τον κάθε μαλακοβιόλη Μητροπολίτη να λέει πως η πίπα είναι αμαρτία και θα πάμε στην κόλαση. Επεξ/σία 27 Οκτωβρίου 2012 από Arcanaloth 4
Archer_UK Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2012 . Και εμείς εδώ συζητάμε για ίσα δικαιώματα και για δικαίωμα γάμου, ενώ έχουμε τους χρυσαυγίτες με τα τάγματα εφόδου στους δρόμους και τον κάθε μαλακοβιόλη Μητροπολίτη να λέει πως η πίπα είναι αμαρτία και θα πάμε στην κόλαση. Υποθέτω ότι είσαι γκέι από όσα ποστ σου έχω διαβάσει κ στο παρελθόν.Τι προτείνεις?Ότι επειδή η ομοφοβία έχει φτάσει σε τραγικά επίπεδα στην Ελλάδα με την ακροδεξιά,την εκκλησία γουατέβα δε θα πρέπει να μιλάμε για τα γκέι δικαιώματα?Η μήπως επ αφορμή αυτής της τραγικότητας να υπογραμμίζουμε τις διακρίσεις που υφιστάμεθα πολυδιάστατα μέσα στη κοινωνία? Κοίτα,καταλαβαίνω την οργή σου κ όχι φιλολογικά αλλά επί της ουσίας μιας κ έχω δεχτεί ομοφοβική επίθεση κ μάλιστα στο σουπερ ντούπερ Λονδίνο.Αλλά η μούφα της ομοφοβίας είναι ιδιαίτερα pervasive σε όλες τις κοινωνίες,αν θέλεις η συζήτηση να πάει αποκλειστικά κ μόνο στην ομοφοβία άνοιξε το ανάλογο τόπικ κ θα συνδράμω. Ανεξάρτητα από την τραγική ομοφοβία το να μιλάμε για τα γκέι δικαιώματα κ μάλιστα με έναν ακτιβισμό είναι σημαντικό να γίνεται α) εκεί που θα έχουμε ένα μεγάλο ακροατήριο από στρέητ β) ώστε να υπογραμμίζουμε κ γνωστοποιήσουμε τις θεσμικές διακρίσεις που υφιστάμεθα. Σε ότι αφορά το πράιντ τώρα.Για έμενα είναι ένα πανηγυράκι κ δε δίνω ιδιαίτερη βάση.Εκτιμώ ότι για κάποιους μπορεί να είναι ένα way out ή ένας τρόπος ώστε να νιώσουν ότι δεν είναι μόνοι.Ένας πολύ πιο χρήσιμος τρόπος για εμένα είναι πλέον ο κόσμος που αντιμετωπίζει σημαντικά προβλήματα με τις αρνητικές διακρίσεις στο σχολείο,εργασία,οικογένεια κτλ κ δεν έχει resources είναι να απευθυνθεί στις γραμμές της ΓΓΝΓ που προσφέρουν για πρώτη φορά στην Ελλάδα ψυχολογική υποστήριξη για LGBT άτομα (βλέπε το σχετικό μου πόστ) .Πολύ πιο καλά νομίζω θα απαντήσει σε αυτή τους την ανάγκη από ότι ένα τρίωρο στο πράιντ. Πάντως αν θές να ανοίξουμε ένα θέμα για την ομοφοβία στην Ελλάδα και να το διαχειριστούμε από κοινού εγώ είμαι μέσα.Εδώ όμως ας μιλάμε για γκέι δικαιώματα και τη νομική εξίσωση των ομόφυλων σχέσεων στην Ελλάδα σε συνάρτηση με το διεθνές πλαίσιο που τώρα διαμορφώνεται.
mphxths Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2012 Να πω και γω το μακρυ και το κοντο μου. Αρχικα να πω οτι η ομοφυλοφιλια δεν μου "καθεται" καλα.Ειτε αντρων ειτε γυναικων ασχετως αισθητικου αποτελεσματος.Απο κει και περα δεν μου πεφτει λογος. Δεν ξερω αν ειναι φυσιολογικο (μαλλον οχι κατα τα προτυπα της εξελιξης) ή οχι , απλα δεν μου πεφτει λογος τι γουσταρει ο καθενας. Παμε τωρα στην ουσια. Αν πρεπει να παντρευονται ?Αν το θελουν για την νομικη κατοχυρωση ...που θα παει η περιουσια..ποιος θα τραβηξει την πριζα στο κρεβατι του πονου κλπ ...ειναι προφανης η απαντηση...και φυσικα να παντρευονται. Με θρησκευτικο γαμο?Δυσκολο , λογω "ακαμψιας" της εκκλησιας... ο Πολιτικος ειναι πιο εφικτος. Αν ομως ολο αυτο ειναι ενα "ειμαι διαφορετικος και θελω και γω να χω τα κοινωνικα προνομια που χουν και οι ετεροφυλοι"....τοτε ειναι λαθος το σκεπτικο εξαρχης. Να υιοθετουν παιδια ?Εδω το πραγμα ειναι πιο πολυπλοκο.Επιχειρηματα του στυλ "υπαρχουν ετεροφυλα ζευγαρια που βαρανε , κλωτσανε , πουλανε , σκοτωνουν τα παιδια τους" δεν ειναι καν επιχειρημα. Για μενα υπαρχουν πολλα ζευγαιρα (στρεητ) που δεν θα πρεπε οχι απλα να μην εχουν παιδια αλλα να εχουν απαγορευση να πλησιαζουν παιδια στο 1 χιλιομετρο. Αυτο δεν ειναι ομως κατι που λειτουργει υπερ της υιοθεσιας παιδιων απο ομοφυλοφιλα ζευγαρια. Καλως ή κακως , αν ανηκεις στο ανθρωπινο ειδος εισαι ειτε αρρεν ειτε θηλυ. Αν ειμαστε αμοιβαδες ισως ειμαστε και τα 2 μαζι. Αρα ενα παιδι πρεπει (εκ των πραγματων δηλ) να διαμορφωσει μια προσωπικοτητα με αντρικη ή γυναικεια χροια. Δεχομαι (και δεν το λεω για χαρη της συζητησης) οτι υπαρχουν ομοφυλοφιλα ζευγαρια που θα μεγαλωσουν το παιδι με τον πιο τελειο τροπο. Υποσυνηδειτα ομως το παιδι θα βλεπει 2 αντρες ή 2 γυναικες μαζι...σαν συντροφους....και αυτο κατα καποιον τροπο υποθετω οτι θα το επηρρεασει στο θεμα των σχεσεων / σεξουαλικοτητας. Δεν αναφερομαι καν στο θεμα κοινωνικων δυσκολιων κλπ που αναφερθηκαν... Κοινως με την υιοθεσια θετεις ενα παιδι με το ζορι σε ενα περιβαλλον που δεν συναδει με τα κοινωνικα προτυπα (μην αναλυσουμε εδω αν ειναι σωστα ή οχι) , και ισως / προφανως επηρρεαστει με αυτο το σκηνικο Αρα αν πρεπει να υιοθετουν...ισως οχι...ισως παιδια μεγαλυτερης ηλικιας που να χουν κατασταλαξει καποιες εννοιες στο κεφαλι τους. Τελος να κλεισω λεγοντας οτι οπως ειπα..καποιο ανθρωπινο ον ειναι ειτε αρρεν ειτε θηλυ (ναι οκ ολοι εχουμε δει τσοντες με ανθρωπους που ειχαν και τα 2 αναπαραγωγικα οργανα )...αλλα αναφερομαι κυριως ως προς την ιδιοσυγκρασια.. Αρα σε ενα ομοφυλοφιλο ζευγαρι τι συμβαινει ?(και ρωταω γιατι πραγματικα δεν ξερω) Ειναι καποιος ο "αντρας" και καποιος η "γυναικα"? Και αν ναι γιατι δεν αλλαζει ο ενας απο τους 2 φυλο ? 1
Arcanaloth Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2012 Archer, όχι, δεν είμαι γκέι προσωπικά, απλά θεωρώ κάποια πράγματα αυτονόητα, όπως π.χ. το να έχουν όλοι ίσα δικαιώματα ή να μην τρώει ξύλο κάποιος λόγω των σεξουαλικών του προτιμήσεων. Μου την δίνει απίστευτα επίσης στη ζωή η λογική του να πουλάει νταηλίκι ο ισχυρός στον αδύναμο απλά επειδή μπορεί και έτσι γουστάρει. Παρεξήγησες το τελευταίο μου σχόλιο, δεν εννοούσα πως έχουμε σοβαρότερα προβλήματα και άρα κακώς κάνουμε εδώ αυτήν την συζήτηση. Εννοούσα πως σ' αυτήν την χώρα έχουμα ακόμα δυστυχώς πολλά ψωμιά να φάμε πριν δούμε 2 γκέι να παντρεύονται. Θα πρέπει πρώτα να σταματήσουμε να ακούμε γκέι και να έχουμε στο μυαλό μας την καρικατούρα που μας πλασάρει η τηλεόραση και οι σειρές της ή οι διαφημίσεις της, θα πρέπει πρώτα οι μαθητές να σέβονται τον γκέι συμμαθητή τους αντί να τον χλευάζουν, θα πρέπει να πάψει να θεωρείται αντριλίκι η ψευτομαγκιά και το ποιος μπορεί να δείρει ποιον, θα πρέπει οι πίθηκοι στους δρόμους να καταλάβουν ότι επειδή κάποιος είναι διαφορετικός δεν έχουν το δικαίωμα να τον χτυπάνε. Απλά την απογοήτευση μου εξέφραζα. Είμαστε πολύ πίσω. Σαν να μην έχουμε ανακαλύψει τον τροχό ακόμα και να συζητάμε για τον αν είναι καλύτερη η Πόρσε ή η Φερράρι, αυτό μου χτύπησε σαν το τραγικό του πράγματος. Κατά τ' άλλα φυσικά καλώς υπάρχει το θέμα και καλά κάνουμε και το συζητάμε. Πάντα ήμουν ενάντια στην λογική του "έλα μωρέ, εδώ δεν έχουμε να φάμε, θα μιλάμε τώρα για το Χ, Υ, Ζ". Μπορούμε να μιλάμε για τα πάντα συγχρόνως. Το Parade το ανέφερα επειδή βλέπω παντού να αναφέρεται σαν επιχείρημα. Έκανε χτες δηλώσεις ο Μπουτάρης, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, ότι οι στρατιωτικές/μαθητικές παρελάσεις δεν έχουν λόγο ύπαρξης πλέον και θα 'πρεπε να καταργηθούν και πέσανε όλοι να τον φάνε, με 1 στα 2 σχόλια να είναι "τις πουστάρες με τα καλσόν και τα ψηλοτάκουνα καλά τις άφησες όμως ανώμαλε κωλόγερε να κάνουν την παρέλαση τους ε;;" ΑΥΤΑ είναι που με αηδιάζουν. ΝΑΙ, καλά τους άφησε. Αυτό εξυπηρετεί έναν σκοπό. Οι άλλες παρελάσεις κανέναν! Ακόμα και σε αυτό το τόπικ το θέμα του parade αποτελεί ένα από τα πρώτα επιχειρήματα που αναφέρεται συχνά πυκνά. Για μένα κακώς. Μερικοί ή δεν καταλαβαίνουν τον σκοπό του ή κάνουν πως δεν τον καταλαβαίνουν. Να πω και γω το μακρυ και το κοντο μου. Αρχικα να πω οτι η ομοφυλοφιλια δεν μου "καθεται" καλα.Ειτε αντρων ειτε γυναικων ασχετως αισθητικου αποτελεσματος.Απο κει και περα δεν μου πεφτει λογος. Δεν ξερω αν ειναι φυσιολογικο (μαλλον οχι κατα τα προτυπα της εξελιξης) ή οχι , απλα δεν μου πεφτει λογος τι γουσταρει ο καθενας. Παμε τωρα στην ουσια. Αν πρεπει να παντρευονται ?Αν το θελουν για την νομικη κατοχυρωση ...που θα παει η περιουσια..ποιος θα τραβηξει την πριζα στο κρεβατι του πονου κλπ ...ειναι προφανης η απαντηση...και φυσικα να παντρευονται. Με θρησκευτικο γαμο?Δυσκολο , λογω "ακαμψιας" της εκκλησιας... ο Πολιτικος ειναι πιο εφικτος. Αν ομως ολο αυτο ειναι ενα "ειμαι διαφορετικος και θελω και γω να χω τα κοινωνικα προνομια που χουν και οι ετεροφυλοι"....τοτε ειναι λαθος το σκεπτικο εξαρχης. Να υιοθετουν παιδια ?Εδω το πραγμα ειναι πιο πολυπλοκο.Επιχειρηματα του στυλ "υπαρχουν ετεροφυλα ζευγαρια που βαρανε , κλωτσανε , πουλανε , σκοτωνουν τα παιδια τους" δεν ειναι καν επιχειρημα. Για μενα υπαρχουν πολλα ζευγαιρα (στρεητ) που δεν θα πρεπε οχι απλα να μην εχουν παιδια αλλα να εχουν απαγορευση να πλησιαζουν παιδια στο 1 χιλιομετρο. Αυτο δεν ειναι ομως κατι που λειτουργει υπερ της υιοθεσιας παιδιων απο ομοφυλοφιλα ζευγαρια. Καλως ή κακως , αν ανηκεις στο ανθρωπινο ειδος εισαι ειτε αρρεν ειτε θηλυ. Αν ειμαστε αμοιβαδες ισως ειμαστε και τα 2 μαζι. Αρα ενα παιδι πρεπει (εκ των πραγματων δηλ) να διαμορφωσει μια προσωπικοτητα με αντρικη ή γυναικεια χροια. Δεχομαι (και δεν το λεω για χαρη της συζητησης) οτι υπαρχουν ομοφυλοφιλα ζευγαρια που θα μεγαλωσουν το παιδι με τον πιο τελειο τροπο. Υποσυνηδειτα ομως το παιδι θα βλεπει 2 αντρες ή 2 γυναικες μαζι...σαν συντροφους....και αυτο κατα καποιον τροπο υποθετω οτι θα το επηρρεασει στο θεμα των σχεσεων / σεξουαλικοτητας. Δεν αναφερομαι καν στο θεμα κοινωνικων δυσκολιων κλπ που αναφερθηκαν... Κοινως με την υιοθεσια θετεις ενα παιδι με το ζορι σε ενα περιβαλλον που δεν συναδει με τα κοινωνικα προτυπα (μην αναλυσουμε εδω αν ειναι σωστα ή οχι) , και ισως / προφανως επηρρεαστει με αυτο το σκηνικο Αρα αν πρεπει να υιοθετουν...ισως οχι...ισως παιδια μεγαλυτερης ηλικιας που να χουν κατασταλαξει καποιες εννοιες στο κεφαλι τους. Τελος να κλεισω λεγοντας οτι οπως ειπα..καποιο ανθρωπινο ον ειναι ειτε αρρεν ειτε θηλυ (ναι οκ ολοι εχουμε δει τσοντες με ανθρωπους που ειχαν και τα 2 αναπαραγωγικα οργανα )...αλλα αναφερομαι κυριως ως προς την ιδιοσυγκρασια.. Αρα σε ενα ομοφυλοφιλο ζευγαρι τι συμβαινει ?(και ρωταω γιατι πραγματικα δεν ξερω) Ειναι καποιος ο "αντρας" και καποιος η "γυναικα"? Και αν ναι γιατι δεν αλλαζει ο ενας απο τους 2 φυλο ? Mphxths, διάβασα πολύ προσεκτικά το μήνυμα σου. Δεν είσαι ούτε κακός, ούτε κομπλεξικός, απλά και το λέω με κάθε σεβασμό, έχεις άγνοια για κάποια θέματα. Καλώς ή κακώς, καλώς για μένα, η ανθρώπινη σεξουαλικότητα δεν είναι άσπρο μαύρο. Δεν ισχύει το ο "άντρας είναι αυτός που έχει το πέος και πρέπει να γουστάρει την γυναίκα που είναι αυτή που έχει το αιδίο." Επίσης, το ΦΥΛΟ του ατόμου ουδεμία σχέση έχει με το πως ορίζει το άτομο την σεξουαλικότητα του. Επειδή ένας ΑΝΤΡΑΣ ελκύεται ερωτικά από έναν άντρα, δεν σημαίνει πως αλλάζει το φύλο του και γίνεται ΓΥΝΑΙΚΑ. Παραμένει "Άντρας" με sexuality "gay". Ακόμα και αυτοί οι όροι δεν αρκούν όμως να καλύψουν την ανθρώπινη φύση. Έχουμε trans άτομα. Μπορεί κάποιος να γεννηθεί "άντρας", αλλά να αισθάνεται γυναίκα! Το ίδιο αυτό άτομο, μπορεί να ελκύεται από γυναίκες! Θα πει κάποιος, μα καλά, αφού είναι άντρας εξαρχής, ποιος ο λόγος να είναι trans; Αφού πάλι γυναίκες θα πηδάει! Και πάμε ξανά στον διαχωρισμό ΦΥΣΗ και ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟΤΗΤΑ του ατόμου. Άλλο είμαι ΑΝΤΡΑΣ, άλλο είμαι ΣΤΡΕΙΤ. Οπότε λέμε παρακάτω, τι κάνει έναν άντρα, ΑΝΤΡΑ; Σίγουρα δεν είναι το πέος. Τί είναι οπότε; Και η απάντηση είναι "το πως νιώθει ο καθένας". Σίγουρα δεν το ορίζει αυτό το με τι σεξουαλικά όργανα γεννήθηκες. Αν εσύ αισθάνεσαι Γυναίκα, είσαι γυναίκα, τέλος. Έχουμε τους Pansexuals, άτομα που δεν έλκονται από ΦΥΛΟ, αλλά έλκονται από προσωπικότητα καθαρά. Πρόσεξε! Οι pansexuals, ΔΕΝ είναι απλά bisexuals! Θα μπορούσε πάλι να πει κάποιος, "μα καλά, άντρες και γυναίκες δεν έχουμε μόνο; Αν σε ελκύουν και τα δύο φύλα, τότε είσαι bi!" Όχι! ΔΕΝ έχουμε δύο φύλα μόνο! Πρέπει να καταλάβουμε ότι δεν είναι άσπρο μαύρο τα πράγματα. Μπορεί εγώ να θεωρώ τον εαυτό μου στρέιτ άντρα, αλλά να γουστάρω μια στο τόσο να παίρνω και μια πίπα από κάποιον. Παρόλ' αυτά να μην με ελκύει ερωτικά το αντρικό σώμα και φυσικά να μην έχω καμιά διάθεση να κάνω σχέση με άντρα! Δεν μπορεί να έρθει ο άλλος και να πει "ΑΑΑ! Πήρες πίπα έστω καιμια φορά σε άντρα, άρα είσαι γκέι φίλε!" Μα πως είμαι άμα δεν αισθάνομαι; Σου λέω δεν με ελκύουν οι άντρες. Δεν γουστάρω να κάνω σχέση με κάποιον. Δεν ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΙ γκέι. Μπορεί να γεννήθηκα με αντρικά γεννητικά όργανα αλλά να νιώθω γυναίκα που την ελκύουν γυναίκες. Είμαι Τρανς Γκέι Γυναίκα. Μπορεί να είμαι σε multiamorous σχέση. Είμαι εγώ και οι 2-3 μου γκόμενες ή είμαστε 4 άτομα που τα έχουν όλοι με όλους και περνάμε όλοι καλά και είμαστε απόλυτα ευτυχισμένοι. Δεν είμαστε ανώμαλοι ή περίεργοι. Ποιός το λέει αυτό; Είναι κάποιος θεικός κανόνας που λέει πως πρέπει ένας άντρας με μια γυναίκα μόνο και τέλος; Βλέπουμε γενικά ότι αυτό λειτουργεί στην πράξη και πως όλα τα ζευγάρια που είναι έτσι είναι τα ευτυχισμένα; Αν οι άλλοι κάνουν τις παρτούζες τους και γουστάρουν και είναι ευτυχισμένοι και αγαπιούνται, θα έρθω εγώ ο κομπλεξικός που δεν γαμάω να τους πω "ρε ανώμαλοι! Ένας με μία πρέπει μόνο!!!"; Αυτά τα άτομα υπάρχουν, είναι ΠΑΡΑ πολλά και δεν είναι ούτε ανώμαλοι, ούτε λάθη της φύσης, ούτε τρελοί. Με λίγα λόγια; Δεν υπάρχει άσπρο μαύρο, ούτε "φυσιολογικό". Όλα φυσιολογικά είναι. Και επειδή ανέφερες την θεωρία της εξέλιξης: Από ΠΟΥΘΕΝΑ δεν βγαίνει το συμπέρασμα πως η ομοφυλοφιλία είναι κάτι "ανώμαλο" στην ανθρώπινη φύση. Δεν πρέπει να μπερδεύουμε την μονάδα της κοινωνίας με την κοινωνία. Ο σκοπός της Κοινωνίας είναι να αναπαραχθεί. Σκοπός των γκέι θα μπορούσε να είναι να εμποδίζουν την υπερ-αναπαραγωγή π.χ. Ή να μεγαλώνουν παιδιά ατόμων που δεν έχουν την ικανότητα να το κάνουν μόνα τους. Αλλιώς άμα είναι, να σκοτώναμε και τα στείρα άτομα. Ή να θεωρούσαμε ανωμαλία όποιο σεξ δεν οδηγεί στην αναπαραγωγή. Ή να σκοτώναμε κάποιον που μένει ανάπηρος. Δεν είναι λογική το "δεν αναπαράγεσαι" άρα είσαι άχρηστος σύμφωνα με την εξέλιξη. Ο καθένας έχει τον ρόλο του. Στο θέμα της υιοθεσίας: Ευτυχώς έχει μεγαλώσει ήδη η πρώτη, δεύτερη γενιά παιδιών που μεγάλωσαν με γκέι γονείς. Πουθενά στον κόσμο, σε καμία απολύτως επιστημονική έρευνα που έγινε ποτέ, δεν αποδεικνύεται ότι το να μεγαλώσεις με γκέι γονείς αυξάνει τις πιθανότητες να γίνεις γκέι ο ίδιος. Πρώτα απ΄ όλα, αυτό θα προυπόθετε την ύπαρξη "επιλογής" εξαρχής που δεν υφίσταται. Κανένας μας δεν αποφάσισε όταν έγινε 7-8 χρονών αν θα γουστάρει αγοράκια ή κοριτσάκια ή και τα 2, ούτε μπορεί να αλλάξει αυτήν την "απόφαση". Γουστάραμε ό,τι γουστάραμε και όπως δεν μπορεί ο δικός σου πατέρας να σου αλλάξει γνώμη, δεν μπορεί και του άλλου. Όπως αν εσύ έβλεπες μια γκέι τσόντα στα 15-16 σου δεν θα γινόσουν γκέι, έτσι και ο άλλος. Όπως πάντα, τα πράγματα είναι πολύπλοκα και το ανθρώπινο μυαλό αρέσκεται να τα βάζει σε κουτάκια για ευκολία. Δυστυχώς αυτό δημιουργεί συχνά προβλήματα. Όποιος έχει πραγματικά την όρεξη να κάτσει να το ψάξει, θα βρει εύκολα την αλήθεια. Θέλω να πιστεύω πως ό,τι είπες το είπες λόγω άγνοιας και όχι λόγω κακίας. Κακία θα ήταν να έχεις μπροστά σου την αλήθεια και να κλείνεις τα μάτια γιατί είναι πιο εύκολο να πιστεύεις ότι εσύ είσαι ο φυσιολογικός και ο άλλος ο ανώμαλος, ο περίεργος. Αυτά που είπα δεν είναι δικές μου θεωρίες που κατέληξα μετά από δικές μου σκέψεις, ούτε είναι αμπελοφιλοσοφίες. Είναι το τι πιστεύει η επιστήμη σήμερα. Γνωρίζω πολύ καλά πως είναι γλυκός ο πειρασμός του "έλα μωρέ τώρα, μαλακίες, ο άντρας είναι άντρας και η γυναίκα γυναίκα, τέλος, όλα τα άλλα είναι παπαριές!". Δεν είναι έτσι όμως.
KilliK Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2012 Δεν μπορώ να καταλάβω πως πολλοί δεν καταλαβαίνουν την διαφορά ή κάνουν πως δεν την καταλαβαίνουν. Όπως και με τα gay pride parades, το όλο νόημα δεν βρίσκεται στο "κοιτάξτε με, είμαι γκέι, χαχαχαχα, τι ωραία να 'σαι γκέι, ας κάνω και μια παρέλαση για να σας μπω στο μάτι". Το όλο νόημα είναι να δείξουν στον κόσμο πως "ξες, είμαστε και μεις εδώ, δεν είμαστε ούτε λίγοι, ούτε ο τρελός του χωριού, ούτε είναι ντροπή να είσαι γκέι και είμαστε ο γείτονας σου, ο αδερφός σου, ο περιπτεράς σου, ο ταχυδρόμος σου και ο καιρός που έπρεπε να το βουλώνουμε και να κρυβόμαστε για να μην ενοχλούμε κάποιους πέρασε". Είναι πραγματικά τόσο δύσκολο να το καταλάβουμε αυτό; Και στο φινάλε τι πάει να πει "προβάλλουν έντονα την σεξουαλική τους φύση ως ιδιαίτερο χαρακτηριστκό της προσωπικότητάς τους"; Γούστο τους και καπέλο τους τι κάνουν. Εμένα με ενοχλούν αισθητικά π.χ. τα 16χρονα τσουλάκια στο λεωφορείο που ντύνονται σαν πόρνες του 20ρικου και μιλάνε σαν λιμενεργάτες. Τί να πει; Να τους κόψω το δικαίωμα να μιλάνε και να ντύνονται όπως γουστάρουν; Ίσα δικαιώματα σε όλους και αν κάποιον τον ενοχλεί κάτι αισθητικά, μην τον κάνετε παρέα. Η ίδια η πλειοψηφία των γκέι ενοχλείται από τον υπερβολικό τρόπο ομιλίας και κουνήματος, αυτοί δεν είναι γκέι ή απλά για χάρη ευκολίας της συζήτησης να τους τσουβαλιάσουμε όλους μαζί στο ίδιο καλάθι; Ξαναλέω πάντως, το πιο ενοχλητικό επιχείρημα είναι αυτό με το Parade, γίνανε 2 parade στην Ελλάδα και ξαφνικά όλοι ενοχλήθηκαν. Όταν ο 15χρονος γκέι μπορεί να πηγαίνει στο σχολείο και να μην γυρνάει μπλε από τα βρωμόσουτα που τρώει επειδή είναι "διαφορετικός" ή σταματήσουν οι αυτοκτονίες λόγω του bullying, τότε ναι αυτές οι παρελάσεις δεν θα έχουν κανένα νόημα. Μέχρι τότε, έστω και με αυτόν τον τρόπο, έστω και αν βοηθηθεί μόνο ένα άτομο, αποτελούν ένα μέσο για να πούμε σε αυτά τα παιδιά 'δεν είσαι μόνος, ούτε είσαι περίεργος'. Edit: http://www.lifo.gr/now/society/18296 Σημερινό άρθρο. Εκεί που περπατούσαν στον δρόμο, τους πιάσαν, "είστε γκέι;;" και τους σπάσανε στο ξύλο. Έτσι απλά. Περίεργο μετά που ψάχνουν να βρουν ασφάλεια ανάμεσα σε ομοίους τους και "τονίζουν την σεξουαλικότητα τους". Θα 'πρεπε να πουν ευχαριστώ, να το βουλώσουν για να μην ενοχλήσουν κανέναν. Και εμείς εδώ συζητάμε για ίσα δικαιώματα και για δικαίωμα γάμου, ενώ έχουμε τους χρυσαυγίτες με τα τάγματα εφόδου στους δρόμους και τον κάθε μαλακοβιόλη Μητροπολίτη να λέει πως η πίπα είναι αμαρτία και θα πάμε στην κόλαση. ενταξει ολα αυτα. δεν διαφωνων. εγω αλλο λεω ομως. η ομοφυλια,οπως και η ετεροφυλια δεν μπαινει σε καποιο καλουπι ειτε αυτο ειναι κοινωνικο, θρησκευτικο, πολιτικο, ταξικο, κτλ. δηλαδη ομοφυλοφιλος, οπως και ετεροφυλος, μπορει να ειναι ο καθενας ασχετως τι ειναι και τι δειχνει να ειναι. ενας tech geek νεος που μπαινει στο ινσομνια, μια 50 χρονη αγροτισα σε καποιο χωριο, ο παπας της ενοριας, ο πρωθυπουργος της χωρας, η κορη ενος εφοπλιστη, ενας αστυνομικος, ενας ποδοσφαιριστης, μια τραγουδιστρια. σωστα; Οταν ομως ξεκινανε οι ομοφυλοφιλοι και κανουν τα gay parades, και οχι μονο, για να βροντοφωναξουν την παρουσια τους, βλεπεις συνηθως το παρακατω θεαμα: http://www.youtube.com/watch?v=vTkaFtggWZ0 αν προσεξεις, ο κοσμος εχει μαζευτει στα καγκελωματα και τους βγαζει φωτογραφιες σαν να ειναι θεαμα. η ερωτηση μου ειναι η εξης: η ομοφυλια αυτο που ειναι, με τι εικονα θα εχει συσχετιστει περισσοτερο απο αυτον τον κοσμο που κατεβηκε να δει την gay parade? με αυτες: η με αυτες:
mphxths Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2012 Mphxths, διάβασα πολύ προσεκτικά το μήνυμα σου. Δεν είσαι ούτε κακός, ούτε κομπλεξικός, απλά και το λέω με κάθε σεβασμό, έχεις άγνοια για κάποια θέματα. Καλώς ή κακώς, καλώς για μένα, η ανθρώπινη σεξουαλικότητα δεν είναι άσπρο μαύρο. Δεν ισχύει το ο "άντρας είναι αυτός που έχει το πέος και πρέπει να γουστάρει την γυναίκα που είναι αυτή που έχει το αιδίο." Επίσης, το ΦΥΛΟ του ατόμου ουδεμία σχέση έχει με το πως ορίζει το άτομο την σεξουαλικότητα του. Επειδή ένας ΑΝΤΡΑΣ ελκύεται ερωτικά από έναν άντρα, δεν σημαίνει πως αλλάζει το φύλο του και γίνεται ΓΥΝΑΙΚΑ. Παραμένει "Άντρας" με sexuality "gay". Ακόμα και αυτοί οι όροι δεν αρκούν όμως να καλύψουν την ανθρώπινη φύση. Έχουμε trans άτομα. Μπορεί κάποιος να γεννηθεί "άντρας", αλλά να αισθάνεται γυναίκα! Το ίδιο αυτό άτομο, μπορεί να ελκύεται από γυναίκες! Θα πει κάποιος, μα καλά, αφού είναι άντρας εξαρχής, ποιος ο λόγος να είναι trans; Αφού πάλι γυναίκες θα πηδάει! Και πάμε ξανά στον διαχωρισμό ΦΥΣΗ και ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟΤΗΤΑ του ατόμου. Άλλο είμαι ΑΝΤΡΑΣ, άλλο είμαι ΣΤΡΕΙΤ. Οπότε λέμε παρακάτω, τι κάνει έναν άντρα, ΑΝΤΡΑ; Σίγουρα δεν είναι το πέος. Τί είναι οπότε; Και η απάντηση είναι "το πως νιώθει ο καθένας". Σίγουρα δεν το ορίζει αυτό το με τι σεξουαλικά όργανα γεννήθηκες. Αν εσύ αισθάνεσαι Γυναίκα, είσαι γυναίκα, τέλος. Έχουμε τους Pansexuals, άτομα που δεν έλκονται από ΦΥΛΟ, αλλά έλκονται από προσωπικότητα καθαρά. Πρόσεξε! Οι pansexuals, ΔΕΝ είναι απλά bisexuals! Θα μπορούσε πάλι να πει κάποιος, "μα καλά, άντρες και γυναίκες δεν έχουμε μόνο; Αν σε ελκύουν και τα δύο φύλα, τότε είσαι bi!" Όχι! ΔΕΝ έχουμε δύο φύλα μόνο! Πρέπει να καταλάβουμε ότι δεν είναι άσπρο μαύρο τα πράγματα. Μπορεί εγώ να θεωρώ τον εαυτό μου στρέιτ άντρα, αλλά να γουστάρω μια στο τόσο να παίρνω και μια πίπα από κάποιον. Παρόλ' αυτά να μην με ελκύει ερωτικά το αντρικό σώμα και φυσικά να μην έχω καμιά διάθεση να κάνω σχέση με άντρα! Δεν μπορεί να έρθει ο άλλος και να πει "ΑΑΑ! Πήρες πίπα έστω καιμια φορά σε άντρα, άρα είσαι γκέι φίλε!" Μα πως είμαι άμα δεν αισθάνομαι; Σου λέω δεν με ελκύουν οι άντρες. Δεν γουστάρω να κάνω σχέση με κάποιον. Δεν ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΙ γκέι. Μπορεί να γεννήθηκα με αντρικά γεννητικά όργανα αλλά να νιώθω γυναίκα που την ελκύουν γυναίκες. Είμαι Τρανς Γκέι Γυναίκα. Μπορεί να είμαι σε multiamorous σχέση. Είμαι εγώ και οι 2-3 μου γκόμενες ή είμαστε 4 άτομα που τα έχουν όλοι με όλους και περνάμε όλοι καλά και είμαστε απόλυτα ευτυχισμένοι. Δεν είμαστε ανώμαλοι ή περίεργοι. Ποιός το λέει αυτό; Είναι κάποιος θεικός κανόνας που λέει πως πρέπει ένας άντρας με μια γυναίκα μόνο και τέλος; Βλέπουμε γενικά ότι αυτό λειτουργεί στην πράξη και πως όλα τα ζευγάρια που είναι έτσι είναι τα ευτυχισμένα; Αν οι άλλοι κάνουν τις παρτούζες τους και γουστάρουν και είναι ευτυχισμένοι και αγαπιούνται, θα έρθω εγώ ο κομπλεξικός που δεν γαμάω να τους πω "ρε ανώμαλοι! Ένας με μία πρέπει μόνο!!!"; Σε αυτα που εβαλα με εντονα γραμματα θελω να σχολιασω λιγο. Λες οτι το πεος δεν καθοριζει τον αντρα αλλα....το πως νοιωθει ο καθενας... Ειναι στην ουσια αυτο που ειπα στο δικο μου ποστ ...οτι εχουμε αντρικη ή γυναικεια ιδιοσυγκρασια...με τα ιδιαιτερα χαρακτηριστικα που χαρακτηριζουν τα 2 φυλα. Και επειδη ολα καταληγουν στο θεμα "ψυχολογια" "πως νοιωθει"...ο,τι συνδυασμους και αν κανουμε...γυναικα σε αντρικο σωμα αλλα γουσταρει αντρες...αντρας σε γυναικειο σωμα..αλλα γουσταρει γυναικα...και δεν ξερω και γω τι αλλο μπορει να προκυψει...σε τελικη αναλυση καπως πρεπει να νοιωθει...ή αντρας ή γυναικα. Πανω στην σχεση θεωρω οτι καποιος πρεπει να εχει τον "ρολο" του αντρα και καποιος τον ρολο της "γυναικας" Και δεν μιλαω στο σεξ προφανως , αλλα σε ολες τις υπολοιπες εκφανσεις της απο κοινου διαβιωσης τους. Επισης αδυνατω να κατανοησω το "το γεγονος οτι θελω να παιρνω πιπα μια στο τοσο σε αντρα δεν με κανει γκει".Οκ δεν σε κανει (γενικα μιλαω) , αλλα τι σε οδηγει σε μια τετοια συμπεριφορα? Σε μικροτερες ηλικιες λεγαμε "ψαχνομαι.." , τον εδινες τον επαιρνες για καποια περιοδο και κατασταλαζες καπου.Αλλα ετσι οπως το λες το παραδειγμα , να το κανεις δηλ περιοδικα , δεν στεκει , ψυχολογικα Σε μια συζητηση που ειχα καποτε με μια φιλη μου ψυχολογο , μου ειπε οτι η ψυχολογια θεωρει την ομοφυλοφιλια σαν "παρεκκλινουσα ψυχολογικη συμπεριφορα"...δεν το αναλυσαμε περισσοτερο να πω την αληθεια. Ουτε ξερω γιατι την θεωρει ετσι , και αν στηριζεται σε κοινωνικους λογους ή αν εχουν γινει καποιες μελετες. Να καταληξω στο εξης..δεν εχει σημασια τι ελκυει τον καθενα...σημασια εχει τι νοιωθεις.Νοιωθεις γυναικα αν και γεννηθηκες αντρας?αλλαξε. Νοιωθεις αντρας αν και γεννηθηκες γυναικα ?αλλαξε. Το να νοιωθω π.χ. γυναικα σε αντρικο σωμα και να γουσταρω γυναικες (νοιωθοντας γυναικα ) αλλα να παραμενω σε αντρικο σωμα...εχει καποιο νοημα? Επισης σκηνικα χαρεμιου , κοινοβιων , ολοι με ολους , πολλοι με πολλους (το ειχε κανει και ο τσαρλι σιν πλακα πλακα εχοντας στο σπιτι του 2-3 γκομενες να μεγαλωνουν το παιδι του..ή κατι τετοιο...και ηταν και στριπτιζουδες) εχουν παρατηρηθει σε διαφορες κουλτουρες...και περπαταει...αφου οι συμμετεχοντες δεν εχουν προβλημα γιατι να εχουν οι "απεξω"??Εγω τουλαχιστον δεν εχω. Αλλα πιστευω οτι αυτο περπαταει οσο ειναι "αναλαφρα" τα πραγματα.Αν μιλαμε για σοβαρες σχεσεις , εγω προσωπικα δεν θα μπορουσα να ικανοποιησω συναισθηματικα , σεξουαλικα , πνευματικα παραπανω απο 1-2 γυναικες...και 2 δηλ θεωρω ειναι υπερβολη...
Προτεινόμενες αναρτήσεις