Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ασχέτως αν η νομική εξίσωση των ομοφυλοφίλων είναι το σημαντικότερο πρόβλημα στην κοινωνία, η αναστολή της ενασχόλησης με τα ανθρώπινα δικαιώματα "επειδή πεινάμε" είναι το μεγαλύτερο λάθος που μπορεί να κάνει η κοινωνία μας αυτή τη σιγμή. Και δυστυχώς το κάνει. Σκεφτείτε ποιος ήταν ο δημόσιος διάλογος πριν 5 χρόνια και ποιος σήμερα. Κάντε προβολή στα επόμενα 5 χρόνια και σκεφτείτε αν θα σας αρέσει αυτή η κοινωνία, ακόμα κι αν δεν πεινάτε τότε.

Κι επειδή κάποιος είπε ότι μόνο στις πλούσιες χώρες ασχολήθηκαν με αυτό το πρόβλημα, να πω και μια άλλη οπτική. Μήπως αυτές οι χώρες έγιναν πλούσιες και ευνομούμενες -και- επειδή ασχολούνται με αυτά τα ζητήματα;

• Like 2
  • Απαντ. 3,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Ομοφυλόφιλος δεν γίνεσαι, γεννιέσαι. Ή το γουστάρεις ή όχι. Αν ήταν να παίρνεις τάσεις από την οικογένεια, καμία ετεροφυλική οικογένεια δεν θα είχε γκέι παιδιά, όλα θα έπαιρναν ετεροφυλικές τάσεις από τις οικογένειές τους.

Όταν κάποιοι κάποτε, επιτέλους το συνειδητοποιήσουν αυτό, πως απλά έτυχε και τα παιδιά τους βγήκαν ετεροφυλικά, όχι εξαιτίας των σπουδαίων τρόπων διαπαιδαγώγησης που είχαν, τότε ίσως κάνουμε κάποιο βήμα μπροστά.

Ναί, ίσως δεν το εξήγησα καλά, δεν μίλησα πως όποιο παιδί υιοθετήσει ο ομοφυλόφιλος γίνεται de facto ομοφυλόφιλο, αλλά μήπως κατά το μεγάλωμα προσπαθήσει ο γονέας να του πεί οτι π.χ εμείς είμαστε ομοφυλόφιλοι και άρα και εσύ πρέπει να είσαι έτσι και να του ασκήσουν πιέσεις. Το σωστό είναι να αφήσουν το παιδί από μόνο του να δεί τι είναι και τι όχι. Το ίδιο μπορεί να γίνει και από ετερόφυλους γονείς που μπορεί να διαπιστώσουν οτι το παιδί τους είναι ομοφυλόφιλο και να πιέζουν για το αντίθετο.

Στο αν γεννιέσαι ομοφυλόφιλος και δεν γίνεσαι έχω μερικές αμφιβολίες, που μπορεί να είναι και λάθος βέβαια.

Δημοσ.

Ναί, ίσως δεν το εξήγησα καλά, δεν μίλησα πως όποιο παιδί υιοθετήσει ο ομοφυλόφιλος γίνεται de facto ομοφυλόφιλο, αλλά μήπως κατά το μεγάλωμα προσπαθήσει ο γονέας να του πεί οτι π.χ εμείς είμαστε ομοφυλόφιλοι και άρα και εσύ πρέπει να είσαι έτσι και να του ασκήσουν πιέσεις. Το σωστό είναι να αφήσουν το παιδί από μόνο του να δεί τι είναι και τι όχι. Το ίδιο μπορεί να γίνει και από ετερόφυλους γονείς που μπορεί να διαπιστώσουν οτι το παιδί τους είναι ομοφυλόφιλο και να πιέζουν για το αντίθετο.

Στο αν γεννιέσαι ομοφυλόφιλος και δεν γίνεσαι έχω μερικές αμφιβολίες, που μπορεί να είναι και λάθος βέβαια.

Τότε να μην αφήνουμε κανέναν να υιοθετήσει, γιατί μπορεί πχ να είναι ζαχαροπλάστης και να επιμένει το παιδί να συνεχίσει το επάγγελμά του και να μην το αφήσει να σπουδάσει, γιατί μπορεί να πιέσει η μάνα το παιδί να πάει μπαλέτο γιατί το έχει απωθημένο που δεν την άφησαν οι δικοί της γονείς, γιατί μπορεί να μάθουν στο παιδί πως να φοροδιαφεύγει και χίλια δυο άλλα γιατί.

Για να δώσουν ένα παιδί για υιοθεσία, περνάνε το ζευγάρι από χίλια δυο τεστ και πενήντα κοινωνικούς λειτουργούς και υπάρχει και έλεγχος και μετά για ένα διάστημα. Κανείς δεν θα δώσει παιδί για υιοθεσία σε ζευγάρι που δεν στέκει καλά στα μυαλά του. Και ένα ζευγάρι ομοφυλόφιλων που θα πίεζε το παιδί να γίνει ομοφυλόφιλο, σίγουρα δεν στέκει καλά στα μυαλά του.

Και πίστεψέ με, με τα όσα έχουν περάσει οι ομοφυλόφιλοι από τις δικές τους οικογένειες που για χρόνια τους πίεζαν ν'αλλάξουν, προσπαθώντας να τους περάσουν ότι "τάση είναι και θα περάσει, πρέπει να πηγαίνεις με γυναίκες", το τελευταίο που θα κάνουν είναι να τραβήξουν τόσα και τόσα για να μπορέσουν να υιοθετήσουν ένα παιδί και στο τέλος να το αναγκάσουν να περάσει αυτά που τράβηξαν οι ίδιοι.

Οσον αφορά την αμφιβολία σου, ρώτα τον εαυτό σου. Αν νομίζεις ότι κάποιος μπορεί να σε κάνει γκέι, και σε λίγο καιρό να προτιμάς τους άντρες και να μην σου σηκώνεται με γυναίκα, τότε ναι κάνω εγώ λάθος και γκέι γίνεσαι, δεν γεννιέσαι.

Δημοσ.

Οσον αφορά την αμφιβολία σου, ρώτα τον εαυτό σου. Αν νομίζεις ότι κάποιος μπορεί να σε κάνει γκέι, και σε λίγο καιρό να προτιμάς τους άντρες και να μην σου σηκώνεται με γυναίκα, τότε ναι κάνω εγώ λάθος και γκέι γίνεσαι, δεν γεννιέσαι.

Ακριβώς αυτό έχω κάνει. Έχω ρωτήσει τον εαυτό μου. Και όταν ήμουν μικρός είχα κάποιες προσωπικές εμπειρίες που δεν μου σηκωνόταν από κοπέλα και δεν ένοιωθα κάτι για το θυληκό φίλο αλλά μόνο από αγόρι. Λίγο αργότερα όμως μου έφυγε αυτό και αντιστράφηκαν τελείως οι τάσεις και ήμουν καρά str8.

Αυτός ο κάποιος που θα σε αλλάξει δεν είναι απαραίτητο να είναι γονέας αλλά κάτι άλλο π.χ σχολικό περιβάλλον ή ψυχολογικοί παράγοντες. Για αυτό έχω αμφιβολίες οτι μπορεί να μην γεννιέσαι gay αλλά να γίνεσαι. Αλλά δεν είμαι απόλυτος γιατί αυτό ήταν μια προσωπική εμπειρία και δεν μπορώ να την γενικεύω και να πώ οτι για όλους τους ανθρώπους μπορεί να ισχύσει το ίδιο.

Δημοσ.

Κατσε , γιατι μολις με εστειλες .. αδιαβαστη . Αν καθε φορα που καποιος τρωει χυλοπιτα απο καποιον το γυριζε για λιγο , δεν θα ειχε μεινει στρειτ για στρειτ.

Δημοσ.

Ακριβώς αυτό έχω κάνει. Έχω ρωτήσει τον εαυτό μου. Και όταν ήμουν μικρός είχα κάποιες προσωπικές εμπειρίες που δεν μου σηκωνόταν από κοπέλα και δεν ένοιωθα κάτι για το θυληκό φίλο αλλά μόνο από αγόρι. Λίγο αργότερα όμως μου έφυγε αυτό και αντιστράφηκαν τελείως οι τάσεις και ήμουν καρά str8.

Αυτός ο κάποιος που θα σε αλλάξει δεν είναι απαραίτητο να είναι γονέας αλλά κάτι άλλο π.χ σχολικό περιβάλλον ή ψυχολογικοί παράγοντες. Για αυτό έχω αμφιβολίες οτι μπορεί να μην γεννιέσαι gay αλλά να γίνεσαι. Αλλά δεν είμαι απόλυτος γιατί αυτό ήταν μια προσωπική εμπειρία και δεν μπορώ να την γενικεύω και να πώ οτι για όλους τους ανθρώπους μπορεί να ισχύσει το ίδιο.

Αυτό λέγεται μπάι. Όχι γκέι. Αν κάποια στιγμή αισθάνθηκες έλξη για κάποιον του ίδιου φύλου, είσαι μπάι. Μπάι δεν είναι μόνο αυτός που την μία πάει με άτομα του ίδιου φίλου, την άλλη το αλλάζει, κοκ. Παρ'ότι αισθάνεσαι καρά str8 τώρα, μπορεί να γνωρίσεις κάποιον και να αισθανθείς έλξη γι'αυτόν.

Μπορώ να δεχτώ ότι ίσως υπάρχουν παράγοντες που θα μπορούσαν να επηρεάσουν ένα μπάι άτομο και να το κάνουν στρέιτ, ή αντίθετα να το κάνουν γκέι, αλλά αμφιβάλλω ότι κάποιος μπορεί να πάρει έναν τελείως στρέιτ, ή να υπάρχουν τρόποι που να μπορείς να κάνεις γκέι έναν στρέιτ. Είτε το γουστάρεις, είτε όχι. Αν δεν το γουστάρεις, δεν γίνεσαι με τίποτα.

Δημοσ.

Κατσε , γιατι μολις με εστειλες .. αδιαβαστη . Αν καθε φορα που καποιος τρωει χυλοπιτα απο καποιον το γυριζε για λιγο , δεν θα ειχε μεινει στρειτ για στρειτ.

Δεν έχει καμία σχέση με χυλόπιτες αυτό που έγραψα.

Αυτό λέγεται μπάι. Όχι γκέι. Αν κάποια στιγμή αισθάνθηκες έλξη για κάποιον του ίδιου φύλου, είσαι μπάι. Μπάι δεν είναι μόνο αυτός που την μία πάει με άτομα του ίδιου φίλου, την άλλη το αλλάζει, κοκ. Παρ'ότι αισθάνεσαι καρά str8 τώρα, μπορεί να γνωρίσεις κάποιον και να αισθανθείς έλξη γι'αυτόν.

Μπορώ να δεχτώ ότι ίσως υπάρχουν παράγοντες που θα μπορούσαν να επηρεάσουν ένα μπάι άτομο και να το κάνουν στρέιτ, ή αντίθετα να το κάνουν γκέι, αλλά αμφιβάλλω ότι κάποιος μπορεί να πάρει έναν τελείως στρέιτ, ή να υπάρχουν τρόποι που να μπορείς να κάνεις γκέι έναν στρέιτ. Είτε το γουστάρεις, είτε όχι. Αν δεν το γουστάρεις, δεν γίνεσαι με τίποτα

Να αισθανθώ πλέον έλξη από άτομα του ίδιο φύλου δεν παίζει, ίσα ίσα όταν το σκέφτομαι αηδία μου προκαλεί. Από οτι ήξερα bi είναι αυτός που γουστάρει ταυτόχρονα και τα 2 πράγματα. Όταν μου είχε συμβεί αυτό που είπα και γενικά ποιό πρίν από αυτό δεν ένοιωθα έλξη ούτε από αγόρια ούτε από κοπέλες, μετά ένοιωσα την πρώτη έλξη με αγορί αλλά μετά κόπηκε αυτό και δεν το ξαναένοιωσα έγινε καρά str8

Δημοσ.

Tωρα για να βγαλουμε συμπερασμα, πρεπει να σε ρωτησουμε τι προσωπικες εμπειριες ειχες. Οπου θα ξυπνησει αυριο ο μοντερειτορ και θα του σηκωθει η τριχα καγκελο, γιατι ως γνωστον εδω δεν ειναι σαιτ εξομολογησεων και ερωτικων θεματων, ειναι σαιτ τεχνολογιας..αρα δυσκολο ναα συνεχιστει επι γονιμου βασεως η συζητηση..

Δημοσ.

Δεν είπα εγώ οτι πρέπει να με ρωτήσετε, ανέφερες κάτι για χυλόπιτες και είπα απλά οτι δεν έχει σχέση με αυτό η εμπειρία μου. Ανέφερα κάτι πολύ περιληπτικά, ο moderator ας είναι ήσυχος δεν έχω σκοπό να του σηκώσω την τρίχα κάγκελο. Μπορεί να είναι φόρουμ τεχνολογίας αλλά στο κομμάτι του "μπλά μπλά" έχουν συζητηθεί άπειρες φορές άσχετα θέματα με την τεχνολογία.

Δημοσ.

Ωχ , βρε Βασιλη , δεν ειπα πουθενα οτι μας προετρεψες να σε ρωτησουμε. Θεωρω ομως οτι για να αντιληφθουμε γιατι υπηρχε αυτο το αποτελεσμα πρεπει να ξερουμε και το αιτιο. Κατι που κρινεται απο την μια αδιακριτο , απο την αλλη δεν συναδει με την θεματολογια του φορουμ και τριτον δεν μας αφορα βεβαιως..

Δημοσ.

Γενικά πάντως o moderator και οι τρίχες του δεν δίνουν μία ποιος τον παίρνει και ποιος τον δίνει, μην αγχώνεστε για μένα.

• Like 2
Δημοσ.

Γενικά πάντως o moderator και οι τρίχες του δεν δίνουν μία ποιος τον παίρνει και ποιος τον δίνει, μην αγχώνεστε για μένα.

Εσυ αλλο που δεν θες, σιγουρη πελατεια στη κολαση :P :lol: :D
Δημοσ.

Εσυ αλλο που δεν θες, σιγουρη πελατεια στη κολαση :P :lol: :D

Ενώ εσύ τον έχεις σίγουρο τον παράδεισο, έτσι; Να υποθέσω ότι και ποτέ σου δεν έχεις κάνει σεξ, σωστά;

Εξηγεί και πολλά άλλα.....

Δημοσ.

Ενώ εσύ τον έχεις σίγουρο τον παράδεισο, έτσι; Να υποθέσω ότι και ποτέ σου δεν έχεις κάνει σεξ, σωστά;

Εξηγεί και πολλά άλλα.....

Παμε να κανουμε λιγο χιουμορ και αμεσως εσυ εκει να λες τα δικα σου, και μετα μου λες δεν εχεις εμμονη μαζι μου...

Υ.Γ

Φιλε lucifer αν και εσυ δεν θες να σου κανω πλακα πεστο μου,

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Μήπως αυτές οι χώρες έγιναν πλούσιες και ευνομούμενες -και- επειδή ασχολούνται με αυτά τα ζητήματα;

Το διαβάσαμε και αυτό. Ντιαρ λορντ.

Επεξ/σία από g_alkis
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...