Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Συμβαση δικαιωματων του ανθρωπου αρθρο 12 δικαιωμα στη συναψη γαμου

Ως απαντηση στον dr lo που αμφισβητει οτι ο γαμος ειναι δικαιωμα

Sent from my iPhone using Insomnia

• Απαντ. 3,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Πότε υπογράφηκε ... και τι ήταν αυτονόητο ως γάμος τότε.

Δημοσ.

Χεσε τον γαμο σαν γαμο.

Ας τους δωσουν τα δικαιωματα που ερχονται μαζι με αυτον.

Νομιζω αυτο ειναι το φλεγον ζητημα και οχι να ντυθει γαμπρος ο Τοξοβολος σε εκκλησια. Ετσι δεν ειναι?

Επισης να τους αφησουν να υιοθετουν παιδακια.

Οποιος εχει επαφη με ορφανοτροφεια γνωριζει οτι δεν υπαρχει "ζητηση" απο τα ετεροφυλοφιλα ζευγαρια αναλογη με τα διαθεσιμα παιδια.

Στο αλλο thread καποιοι ωρυονται να μην γινονται εκτρωσεις. Να αυξηθει δηλαδη ο αριθμος των παιδιων που μενουν στα αζητητα.

Δωστε τα παιδια σε ατομα που τα αγαπανε και θα τα φροντιζουν.

Εκτος αν νομιζετε οτι θα μεγαλωσει καλυτερα στο ορφανοτροφειο.

Δημοσ.

Προσωπικά θεωρώ ότι οι ομοφυλόφιλοι θα έπρεπε να έχουν δικαίωμα στον γάμο και το βρίσκω γελοίο που το συζητάμε. Άμα είναι έτσι να μην πληρώνουν και φόρους :D Η είναι πολίτες της χώρας η δεν είναι.

Αυτό που είπε ο Lucifer.

Ως απαντηση στον dr lo που αμφισβητει οτι ο γαμος ειναι δικαιωμα

Αυτό που είπε ο Lucifer

αμφισβητώ το ότι ο οποιοςδήποτε "γάμος" είναι διακίωμα

.....

πόσο δύσκολο είναι να το καταλάβει κάποιος αυτό ??? Δεν είναι κάτι δύσκολο, εδώ ο Lucifer κατάφερε και το σκέφτηκε μόνος του :)

• Like 1
Δημοσ.

Πότε υπογράφηκε ... και τι ήταν αυτονόητο ως γάμος τότε.

Ευρωπαικη συμβαση δικαιωματων ανθρωπου, υπογραφηκε 1950 αλλα ειναι εξελισσομενη συνθηκη και συνεχως προστιθενται νεα δικαιωματα.

Πανω στην τηρηση της συνθηκης και τις παραβιασεις της λειτουργει το ευρωπαικο δικαστηριο ανθρωπινων δικαιωματων.

Για να προσχωρησει ενα κρατος στο συμβουλιο της ευρωπης πρεπει πρωτα μα εχει υπογραψει την συμβαση. Η συμβαση αυτη εχει υπογραφει απο 47 κρατη αναμεσα τους και η Ελλαδα

Δημοσ.

Ευρωπαικη συμβαση δικαιωματων ανθρωπου, υπογραφηκε 1950 αλλα ειναι εξελισσομενη συνθηκη και συνεχως προστιθενται νεα δικαιωματα.

Πανω στην τηρηση της συνθηκης και τις παραβιασεις της λειτουργει το ευρωπαικο δικαστηριο ανθρωπινων δικαιωματων.

Για να προσχωρησει ενα κρατος στο συμβουλιο της ευρωπης πρεπει πρωτα μα εχει υπογραψει την συμβαση. Η συμβαση αυτη εχει υπογραφει απο 47 κρατη αναμεσα τους και η Ελλαδα

Μα σου λέω, ΟΚ , αυτοί που το υπέφραψαν σου λένε ότι ο γαμος[1] είναι δικαίωμά σου.

Εσύ λές ο γάμος[2] είναι το ίδιο με τον γάμο[1] άρα δικαιωμά μου ... ε αυτό είναι άλμα, πως να το κάνουμε.

δικαίωμα του ανθρώπου μπορεί να είναι πχ και η τροφή? αν εσύ βαφτίσεις το ανθρώπινο αίμα "τροφή" (που στη τελική είναι) τότε μπορείς να πεις ότι είναι δικαιωμά μου να σου πίνω το αίμα ξερωγω ...

γιατί πρέπει να ψάξεις να βρεις παραθυράκια για να βαφτίσεις κάπως τη σχέση σου με κάποιον άλλο.

Δημοσ.

Ε,όχι θα γίνει όμως.Καταννοείς τώρα ακριβώς γιατί είναι επιτακτική η αντίδραση,η μεγαλύτερη πάλη και ο ακτιβισμός όλων μας σε τέτοια ζήτηματα?

Αν ήταν κάθε φορά που είχα να αντιμετωπίσω δύσκολη κατάσταση να είμαι phased από το δύσκολο περιβάλλον και περριρέουσα ατμόσφαιρα τότε άντε γειά,θα είχα κόψει προ πολλού τις φλέβες.

Όχι,δεν αποτελεί επιλογή ο συμβιβασμός και το ωχ μωρέ που να μπλέκεις.Τουλάχιστον δεν αποτελεί επιλογή για εμένα κ ελπίζω μαζί με εμένα να μην αποτελεί επιλογή για μια μεγάλη μερίδα των στρέητ που πραγματικά τώρα είναι που τους χρειαζόμαστε όσο ποτέ αρωγούς και συνοδοιπόρους.Ακόμα βασιζόμαστε στα δημοκρατικά αντανακλαστικά της κοινωνίας μας όσο τσακισμένα και αν είναι αυτά σήμερα.

Η ελπίδα για αλλάγη θα επικρατήσει μαν.Στο τέλος εμείς που διεκδικούμε θα νικήσουμε όσο και να χτυπιέται η εμετική ακροδεξιά που καπηλεύεται τα βυσσαλέα ένστικτα μιας κοινωνίας που παραπαίει.Εμείς θα νικήσουμε μαν...I am pretty damn sure about it

Συμφωνω απολυτα με τα πιστευω σου και με τις διεκδικησεις σου, ΑΛΛΑ,

φερε μου χαρτι στο σπιτι μου να στο υπογραψω φαρδια πλατια, και με σφραγιδες και με γνησιο υπογραφης και οτι θες στο οτι ειμαι υπερ του αγωνα σου. Αλλα ως εκει. Αυτο ειναι που εννοω. εχω (ως πολιτης αυτης της τραγελαφικης χωρας που κοντευει να μου παρει και το σπιτι), τη σημερον ημερα, τοσα προβληματα και σκοτουρες στο κεφαλι μου, που το να μου ζητησεις οποιαδηποτε αλλη μορφη αγωνα για τα πιστευω σου, θα το θεωρησω το ανεκδοτο της χρονιας.

• Like 2
Δημοσ.

Μα σου λέω, ΟΚ , αυτοί που το υπέφραψαν σου λένε ότι ο γαμος[1] είναι δικαίωμά σου.

Εσύ λές ο γάμος[2] είναι το ίδιο με τον γάμο[1] άρα δικαιωμά μου ... ε αυτό είναι άλμα, πως να το κάνουμε.

δικαίωμα του ανθρώπου μπορεί να είναι πχ και η τροφή? αν εσύ βαφτίσεις το ανθρώπινο αίμα "τροφή" (που στη τελική είναι) τότε μπορείς να πεις ότι είναι δικαιωμά μου να σου πίνω το αίμα ξερωγω ...

γιατί πρέπει να ψάξεις να βρεις παραθυράκια για να βαφτίσεις κάπως τη σχέση σου με κάποιον άλλο.

Κάτσε δηλαδή για να καταλάβω....από υποχρέωση παντρεύονται οι ετεροφυλόφιλοι;

Δεν το ήξερα ότι ο γάμος ήταν υποχρέωση, γι'αυτό φαγώνεται η μάνα μου να παντρευτώ; Χρωστάω κάποια υποχρέωση σε κάποιον; Στο κράτος;

Δημοσ.

Το παραδειγμα σου ειναι τουλαχιστον ατυχες.

Το αρθρο 12 της συμβασης αναφερεται στο δικαιωμα του καθενος να συναψει γαμο, σε συνδυασμο με το αρθρο που απαγορευει τις διακρισεις φυλου,θρησκειας, γενετησιου προσανατολισμου εχουμε μια περιπτωση τι κανει νιαου νιαου στα κεραμιδια.

Να διευκρινιστει οτι γαμος δεν ειναι μονο αυτο που η θρησκεια ερμηνευει ως γαμο. Εδω οταν αναφερομαστε σε γαμο εννοουμε σαφως πολιτικο γαμο

Δημοσ.

Eγω δεν μπορω να καταλαβω , γιατι τοση υστερια και ποιο το προβλημα στην τελικη . Αν θελουν να παντρευτουν τα παιδια , καλως θα κανουν ..στην μορφη του αγωνα; Ε, εσαυ μην αγωνιστεις , ασε τον τοξοβολο να αγωνιστει μονος του.. αμαν..φαση εχετε..

Δημοσ.

Δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να έχουμε τέτοιες αντιπαραθέσεις στο θέμα και να κάνουμε τα απλά πράγματα πολύπλοκα.

Υπάρχουν κάποιοι που δεν αποδέχονται τους ομοφυλόφιλους τους θεωρούν ανώμαλους κτλπ, κάποτε το υποστήριζα και εγώ αυτό εξαιτίας ίσως άγνοιας και ανωριμότητας αλλά μετά άρχισα να αλλάζω γνώμη. Το τι κάνει ο καθένας στο κρεβάτι του με ποιόν βρίσκεται στο σπίτι του και το φύλο του ατόμου που έχει σχέση είναι δικό του θέμα. Από την στιγμή που εμένα ΔΕΝ με επηρεάζουν αρνητικά και δεν μου κάνουν κάτι κακό στην δική μου ζωή δεν έχω λόγο να αρνούμαι οτι ο άλλος έχει το δικαίωμα να νομιμοποιήσει το κράτος τον γάμο ομοφυλοφίλων. Και εννοείται πως όταν μιλάμε για γάμο ομοφυλοφίλων δεν σημαίνει οτι θα μπαίνουν στην εκκλησία θα στολίζουμε την εκκλησία με λουλούδια και ένα σωρό και θα έχουμε 2 άνδρες μέσα, προφανώς για πολιτικό γάμο μιλάμε και μια πολύ μικρή υποτυπώδη τελετή.

Έχω μια μικρή επιφύλαξη για το αν θα πρέπει να υιοθετούν παιδιά οι ομοφυλόφιλοι γιατί δεν γνωρίζω αν πράγματι αυτά τα παιδιά θα μεγαλώσουν φυσιολογικά όπως τα υπόλοιπα και δεν θα μεγαλώσουν με ομοφυλοφιλικές τάσεις τις οποίες θα τις έχουν πάρει από τους γονείς. Βέβαια είχα μιλήσει με κάποιον ομοφυλόφιλο από ένα blog και μου είχε πεί πως υπάρχουν μελέτες στην Αμερική που λένε οτι δεν ισχύει πως τα παιδιά ομοφυλοφίλων θα έχουν ομοφυλοφιλικές τάσεις, αλλά αυτές τις μελέτες δεν τις έχω ψάξει οπότε κρατάω και εκεί μια επιφύλαξη.

Εδώ είναι κάποιες πληροφορίες από έρευνες που παρουσιάζουν διχογνωμίες

http://www.mothersblog.gr/Tha-gino-mama/item/1064-Ereyna-Ta-paidia-gonion-idioy-fyloy-antimetopizoyn-psyhologika-provlimata-otan-ginoyn-enilikes

http://www.dailymail.co.uk/news/article-2197849/Mark-Regnerus-Professor-said-children-gay-parents-likely-depressed-job.html

Συμφωνώ με κάποιον που είπε ποιό πρίν οτι αυτή την στιγμή η χώρα και το κράτος έχουν πολύ σημαντικότερα προβλήματα από αυτό, αλλά αυτό δεν αναιρεί το δικαίωμα από τον άλλο να διεκδικεί αυτό που επιθυμεί. Το σίγουρο είναι οτι σε όλο και περισσότερες χώρες αυξάνεται η αποδοχή από την κοινωνιά για τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων και τα κράτη προχωρούν σε νομοθετικές ρυθμίσεις για το θέμα. Κάποια στιγμή, μπορεί στο κοντινό ή στο μακρυνό μέλλον να έρθει και η σειρά για την χώρα μας.

Δημοσ.
Έχω μια μικρή επιφύλαξη για το αν θα πρέπει να υιοθετούν παιδιά οι ομοφυλόφιλοι γιατί δεν γνωρίζω αν πράγματι αυτά τα παιδιά θα μεγαλώσουν φυσιολογικά όπως τα υπόλοιπα και δεν θα μεγαλώσουν με ομοφυλοφιλικές τάσεις τις οποίες θα τις έχουν πάρει από τους γονείς

Ομοφυλόφιλος δεν γίνεσαι, γεννιέσαι. Ή το γουστάρεις ή όχι. Αν ήταν να παίρνεις τάσεις από την οικογένεια, καμία ετεροφυλική οικογένεια δεν θα είχε γκέι παιδιά, όλα θα έπαιρναν ετεροφυλικές τάσεις από τις οικογένειές τους.

Όταν κάποιοι κάποτε, επιτέλους το συνειδητοποιήσουν αυτό, πως απλά έτυχε και τα παιδιά τους βγήκαν ετεροφυλικά, όχι εξαιτίας των σπουδαίων τρόπων διαπαιδαγώγησης που είχαν, τότε ίσως κάνουμε κάποιο βήμα μπροστά.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...