Crizzt Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2012 Για να μην χαλαμε bytes ασκοπα, παρακαλω τα φιλτατα αρμοδια μελη να ενημερωσουν ποιο ειναι το ποσοστο του ΑΕΠ/χρεους που πρεπει να επιτευχθει για να μπορεσουμε να μιλησουμε για ανθρωπινα δικαωματα. Ευχαριστω. 7
green gordon Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2012 Εγω παντως πριν απο χρονια ειχα προισταμενο (μαζι με αλλα 50 ατομα) ενα τυπο που την κουναγε την αχλαδια και ηταν πολυ μαλακας. Απαιτουσε υπερωριες,απελυσε ανθρωπους επειδη δεν τους γουσταρε και πολλα ακομα. Αφου δε νοιαστηκε για τα εργασιακα δικαιωματα μας γιατι να νοιαστω εγω για οτιδηποτε απασχολει αυτον? 1
Archer_UK Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2012 Nαι,πολύ λογική σκέψη.Όλοι οι γκέι είναι το ίδιο ξέρεις.Σε βάθος προσέγγιση βλέπω
Toufas Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2012 Τρομερη λογικη. Εγω ειχα γνωρισει μια κοπελα που μου φερθηκε σκατα <=> γιατι να νοιαστω εγω για τις γυναικες και τα δικαιωματα τους
REDODIN7 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2012 Nαι,πολύ λογική σκέψη.Όλοι οι γκέι είναι το ίδιο ξέρεις.Σε βάθος προσέγγιση βλέπω Έχετε ένα θετικό και ένα αρνητικό τουλάχιστον έτσι μου έχει τύχη εμένα ή θα είσθε πολύ καλά παιδιά ή θα είσθε τέρμα στριμμένη.Μέση κατάσταση δεν έχω αντιμετωπίσει. Ο τελευταίος ήταν και γαμώ τα παιδιά και δεν θέλω κακεντρεχεί λογοπαίγνια, το γνώρισα στο νοσοκομείο που είχα τη μάνα μου το παλικάρι δεν παιζόταν αφού όταν πήρε εξιτήριο έκλαψα για ήταν απίστευτη πηγή θετικής ενέργειας!
Dakonblackblade Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2012 Γιατί πρέπει να υπάρχει κάτι να μας χωρίζει? Ϊσα δικαιώματα. Τέλος. Τέλειωσε το θέμα. Και όλοι μαζί για κάτι καλύτερο οικονομικά. Τι με νοιάζει που τον βάζει καθένας. Τι είμαι ? Ο θεός? (κυρίως αυτός ενδιαφέρεται για τα γυναικολογικά και αναπαραγωγικά όργανα εδώ και αιώνες). Πλήρώνεις φόρους? ¨Εχει υποχρέωση η πολιτεία να σου φέρεται σαν ισότιμο ισόνομο μέλος. Πάει και τελείωσε. Βαρέθηκα να ακούω τόσα χρόνια για μειονότητες και πίπες. Υπάρχει λόγος?
Archer_UK Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2012 Εδώ τι μας πληροφορεί ή ΓΓΝΓ http://www.neagenia....a3-ad5676c207d8 Μην είναι το 2012?Μην είναι μεσούσης της κρίσης?Από ποιόν πήρε άδεια η ΓΓΝΓ να θέσει τέτοιο θέμα?Μια ΕΔΕ να κάνουμε ένα κάτι Αφορά τη πρώτη καμπάνια που έχει γίνει ποτέ στην Ελλάδα από δημόσιο φορέα σε ότι έχει σχέση με τη προώθηση της ομόφυλης συντροφικότητας με ταυτόχρονη γραμμή υποστήριξης για νεαρούς LGBT που αντιμετωπίζουν καθημερινά τις απόψεις μαργαριτάρια των φίλτατων συνομιλητών μας εδώ στο φόρουμ. Σκοπός η ενημέρωση,το σπάσιμο των τραγικών στερεοτύπων και η κινητοποίηση όλων μας ειδικά τώρα σε μια περίοδο που η κρίση δείχνει τα δόντια της. Η Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς στο πλαίσιο της πολιτικής της για την καταπολέμηση των κοινωνικών διακρίσεων και τη βελτίωση της καθημερινότητας των νέων, εκπονεί πρόγραμμα με αντικείμενο την προώθηση του σεβασμού στη σεξουαλική διαφορετικότητα αποσκοπώντας στην εκκίνηση του δημόσιου διαλόγου αναφορικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ομοφυλόφιλοι νέοι στην ελληνική κοινωνία. Το πρόγραμμα με τίτλο «Ζούμε όπως κι εσύ» υλοποιείται για το 2012 σε συνεργασία με τον μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα φορέα «Θετική Φωνή». Η Γενική Γραμματείας Νέας Γενιάς, επιδιώκει μέσω του συγκεκριμένου προγράμματος να επικοινωνήσει τόσο στις νέες και στους νέους όσο και στην ευρύτερη κοινωνία το μήνυμα ότι η σεξουαλική διαφορετικότητα είναι δικαίωμα και δεν πρέπει να αποτελεί αιτία διακρίσεων και κοινωνικού αποκλεισμού, εμποδίζοντας τελικά τους νέους ομοφυλόφιλους να «ζουν όπως και οι άλλοι». Φαινόμενα όπως η βία, σωματική και ψυχολογική, και ο ρατσισμός, που συχνά στιγματίζουν τους νέους και τους οδηγούν στο περιθώριο ακόμα και στην αυτοκτονία, θα αναδειχθούν στο πλαίσιο του προγράμματος με σκοπό να αναζητηθούν τρόποι αντιμετώπισής τους. Ο σεβασμός στη διαφορετικότητα, η καταπολέμηση των διακρίσεων και η προώθηση ενός συστήματος αξιών με σκοπό την κατανόηση των κοινωνικών ωφελειών που προκύπτουν από την διαφορετικότητα κάθε μορφής αποτελεί άλλωστε και μία από τις θεμελιώδεις αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ένα συνεχές ζητούμενο στο πλαίσιο μιας ευνομούμενης ευρωπαϊκής κοινωνίας με ανθρώπινο πρόσωπο. Το πρώτο στάδιο του προγράμματος συνίσταται στη διοργάνωση εκστρατείας ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης με στόχο να προβάλλει την εικόνα της συντροφικότητας μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου και να εξοικειώσει την κοινή γνώμη με αυτήν την καθημερινή και ανθρώπινη διάσταση της σχέσης μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου, σε αντίθεση με το συχνά προβεβλημένο από τα ΜΜΕ και άλλες πηγές στερεότυπο σχέσης που ενέχει χαρακτήρα χυδαιότητας ή αποτελεί αντικείμενο διακωμώδησης ή κοινωνικού στιγματισμού. Η εκστρατεία περιλαμβάνει καταχωρήσεις δημιουργικών στον τύπο, διανομή φυλλαδίων και άλλου ενημερωτικού υλικού στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις καθώς και τη διοργάνωση ημερίδων με θέμα τη συμβίωση των gay και των λεσβιών εφήβων με τις οικογένειές τους μετά την ανακοίνωση της σεξουαλικής τους ταυτότητας (coming out), με σκοπό τη στήριξη των ίδιων και την ευαισθητοποίηση των οικογενειών τους. Η επιλογή εκπόνησης του εν λόγω προγράμματος αποτελεί ένα ρηξικέλευθο βήμα υπέρ της προάσπισης των δικαιωμάτων των νέων που διεκδικούν τον σεβασμό στη διαφορετικότητα της σεξουαλικής τους ταυτότητας που πραγματοποιείται για πρώτη φορά από κρατικό φορέα, το οποίο φιλοδοξεί να αποτελέσει ταυτόχρονα ένα νέο δίαυλο προσέγγισης και επικοινωνίας με ένα σημαντικό μέρος της νεολαίας που υφίσταται διακρίσεις.
thermo-sifounas Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2012 Στα λόγια μου ερχεσαι... Τώρα που βρήκαμε παπα να θαψουμε 5-6.... τωρα που γυρναει για τις αδυναμες κοινωνικα ομαδες να περασει και ενα τοσο μικρουλι νομοσχεδιακι και για μας τους γκετσιδες ε? Μαζι με τους πολυτεκνους που εχασαν τα επιδοματα' date=' τις συνταξεις που πηγαν στα ταρταρα και τους μισθους που πηγαν στον διαολο ας ψηφίσουμε να μπορουν να παντρευτουν γιατι τοσα χρονια δεν μπορουσαν! Ο ελληνας LGBTFASW η οτι σκατα ειναι αυτο το ακρωνυμιο τι ακριβως ζει σημερα? Θα συμφωνησω απολυτα με τον Redonin, αμα ο ελληνας γκετσις δεν εχει να φαει τα παντα γυρω καταρρεουν και το κυριο προβλημα του ειναι οτι δεν μπορει να παντρευτει τότε τότε εκτος απο γκετσις ειναι και βλαμενος.[/quote'] Σορυ φιλε αλλα και γω μεσα στην ομοφοβια σε βλεπω οπως και οι υπολοιποι... Και μονο οτι αρχιζεις την κουβεντα με τα σαχλα επιθετα πισωκουνας και γκετσις τα επιχειρηματα σου χανουν το βαρος τους γιατι αποδεικνυεις οτι εισαι προκατειλημμενος. Επισης θα ρισκαρω την προβλεψη οτι δεν εχεις βγαλει πανεπιστημιο και δεν εχεις ιδεα απο συμβαση ανθρωπινων δικαιωματων και τετοιες π@π@ριες ε; Sent from my iPhone using Insomnia
Archer_UK Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2012 Εδώ ένα spot on απόσπασμα από την καμπάνια της ΓΓΝΓ Ζούµε στο ίδιο ασταθές οικονοµικό περιβάλλον,πληρώνουµε τους ίδιους λογαριασµούς, σπουδάζουµε στα ίδια πανεπιστήµια.Ψάχνουµε αγωνιωδώς για σταθερή δουλειά,τρώµε πόρτες αλλά ξαναπροσπαθούµε.Στεκόµαστε µε µεγάλη αµηχανία απέναντι σε κάθε είδους κάλπη,το ίδιο αµήχανα σκεφτόµαστε το µέλλον.Σηκώνουµε τα µανίκια και δουλεύουµε για να επιβιώσουµε. Αναπνέουµε τον ίδιο αέρα στις µεγάλες πόλεις και τις ίδιες µυρωδιές στην ελληνική ύπαιθρο. Προσπαθούµε να κάνουµε καθηµερινή πρακτική την ανακύκλωση.Συχνάζουµε στο Γκάζι,στα Εξάρχεια,στον Πειραιά,στα Λαδάδικα,σε νεανικά καφέ µε όµορφη διακόσµηση αλλά και σε άλλα στέκια που µας τραβάνε οι παρέες µας και δηλώνουν "φιλικά". Λατρεύουµε τον αθλητισµό,το ποδήλατο,την ταχύτητα,το ίδιο και τον καναπέ του σπιτιού µας. Αγωνιζόµαστε για ίσα δικαιώµατα ή περιµένουµε να µας τα δώσουν αφήνοντας άλλους να αγωνίζονται. Πάµε σινεµά,θέατρο,διαβάζουµε µανιωδώς βιβλία και freepress ,έχουµε προφίλ στο facebook. Προτιµάµε παραλίες που να µπορούµε να εκφραστούµε ελεύθερα,µας αρέσει ο ήλιος, το βουνό,η θάλασσα,τα ποτάµια,τα ταξίδια,τα beach bar,τα club,το κέφι,το φλερτ. Κάνουµε σεξ,ερωτευόµαστε,αγαπάµε,συζούµε-άλλες φορές µε επιτυχία,άλλες όχι.Έχουµε γονείς,δηµιουργούµε οικογένειες,µεγαλώνουµε παιδιά. Για µας που κάνουµε σχέσεις µε το ίδιο φύλο και επιδιώκουµε εξίσου τη συντροφικότητα είναι σαφές ότι καµία περηφάνια δεν υπάρχει στο κρύψιµο και τη διπλή ζωή.Το ντουλάπι είναι εύκολο µιας και το ζούµε από νωρίς.Η ελευθερία όµως,ακόµα κι αν σε κάποιες περιπτώσεις δεν τη βιώνουµε καθηµερινά,βρίσκεται µέσα µας και πιέζει όπως η ανάγκη για οξυγόνο. Έχουµε ίδιες υποχρεώσεις.Έχουµε ίδια δικαιώµατα;
..MementoMori.. Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2012 Για να μην χαλαμε bytes ασκοπα, παρακαλω τα φιλτατα αρμοδια μελη να ενημερωσουν ποιο ειναι το ποσοστο του ΑΕΠ/χρεους που πρεπει να επιτευχθει για να μπορεσουμε να μιλησουμε για ανθρωπινα δικαωματα. Ευχαριστω. Δεν ειναι ακριβως ετσι. Αν μπορουσαμε αυριο να περασουμε τον αντιστοιχο νομο, δε θα με χαλαγε καθολου. Η δικη μου η ζωη δεν θα αλλαζε στο ελαχιστο, και αρκετοι ομοφυλοφιλοι θα γινονταν ευτυχισμενοι. Κλασικο win-win. To θεμα ειναι ομως οτι στην σημερινη Ελλαδα, με την σημερινη Βουλη και τον σημερινο ελληνα πολιτη, δεν προκειται να περασει. Εχεις μια πολυ μεγαλη μεριδα πολιτων που απο μετριοπαθεις το γυρισαν στην ακροδεξια. Και οσο πανε και πληθαινουν. Ατομα που τα ηξερες χρονια και μπορουσες να κανεις συζητηση μαζι τους για το οτιδηποτε, πλεον εχουν τοσο μεγαλες παρωπιδες που σιχαινεσαι να τους ακους. Εχω κοινο γνωστο με τον Pournaras που η αλλαγη του μεσα σε λιγους μηνες ειναι τρομακτικη. Μεσα σε μια τετοια κοινωνια που θεωρει σκοπιμη την βια απεναντι σε οποιον δεν μας αρεσει, ζητας να αναγεννηθει ο κλασικος ελληναρας και να παλεψει για δικαιωματα που δεν τον αφορουν αμεσα. Ε, δεν προκειται να γινει δυστυχως. Η τραγικη πραγματικοτητα ειναι οτι αυτην την στιγμη χανουμε δικαιωματα πιο γρηγορα απ'οτι κερδιζουμε. Οσο ασχημο και αν ακουγεται, οταν ο αλλος πειναει, δεν θα αγωνιστει για τετοια θεματα. Θα αγωνιστει για την ζωη του. Μακαρι να καλυτερεψουν τα πραγματα και μεσα σε αυτα να υπαρξει και ισονομια στο συγκεκριμενο θεμα. Αντικειμενικα ομως το θεωρω πολυ δυσκολο αυτην την περιοδο. 1
Archer_UK Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2012 Ε, δεν προκειται να γινει δυστυχως. Ε,όχι θα γίνει όμως.Καταννοείς τώρα ακριβώς γιατί είναι επιτακτική η αντίδραση,η μεγαλύτερη πάλη και ο ακτιβισμός όλων μας σε τέτοια ζήτηματα? Αν ήταν κάθε φορά που είχα να αντιμετωπίσω δύσκολη κατάσταση να είμαι phased από το δύσκολο περιβάλλον και περριρέουσα ατμόσφαιρα τότε άντε γειά,θα είχα κόψει προ πολλού τις φλέβες. Όχι,δεν αποτελεί επιλογή ο συμβιβασμός και το ωχ μωρέ που να μπλέκεις.Τουλάχιστον δεν αποτελεί επιλογή για εμένα κ ελπίζω μαζί με εμένα να μην αποτελεί επιλογή για μια μεγάλη μερίδα των στρέητ που πραγματικά τώρα είναι που τους χρειαζόμαστε όσο ποτέ αρωγούς και συνοδοιπόρους.Ακόμα βασιζόμαστε στα δημοκρατικά αντανακλαστικά της κοινωνίας μας όσο τσακισμένα και αν είναι αυτά σήμερα. Η ελπίδα για αλλάγη θα επικρατήσει μαν.Στο τέλος εμείς που διεκδικούμε θα νικήσουμε όσο και να χτυπιέται η εμετική ακροδεξιά που καπηλεύεται τα βυσσαλέα ένστικτα μιας κοινωνίας που παραπαίει.Εμείς θα νικήσουμε μαν...I am pretty damn sure about it
DrLo Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2012 Δε διαβάζω 852 post. Στο thread μπορεί και να έχω ποστάρει στο παρελθόν, από το 2010 που τραβάει. Θα απαντήσω μόνο στο 1ο post με τρόπο που ίσως ακουστεί πολύ συντηριτικός και δε χαίρομαι καθόλου γι' αυτό. Τι πιστευεται γενικοτερα για την νομικη εξισωση των ομοφυλοφιλων σχεσεων με τις ετεροφυλοφιλες ΓΕΝΙΚΑ?Ειτε μεσω του συμφωνου η μεσω καποιου αλλου τροπου? Πιστεύω ότι ποτέ δύο διαφορετικές σχέσεις δε μπορεί να εξισωθούν χωρίς αυτό να πάει να πει ότι δεν είναι όλες ισχυρές. Μπορεί 2 ομοφυλόφιλοι να έχουν σχέση πολύ πιο ισχυρή και στη τελική πολύ πιο ευτυχησμένη από δύο ετεροφυλόφιλους. Αυτό που δε καταλαβαίνω γιατί πρέπει να εξισωθεί με κάτι άλλο. Βρίσκω πολύ πιο λογικό να καταργηθούν όλες οι σφραγισμένες από το κράτος σχέσεις ανθρώπων παρά να εξισώσω στο μυαλό μου ένα "γάμο" ή θες πες το "πολιτική συμβίωση" με μία ομοφυλοφιλική σχέση. Το θέμα πιο είναι ? - Το να μπορείς να πάρεις τη σφραγίδα του κράτους στη σχέση σου ? Φαντάζομαι όχι. - Να μπορείς πχ να έχεις νομικά και οικονομικά δικαιώματα (πχ επιδόματα γάμου, μεταφορά συντάξεων, κληρονομικά δικαιώματα κλπ ?). Αυτό μπορεί να γίνει και χωρίς να έχουν "ομοφυλοφιλικό γάμο/συμβίωση" δύο άτομα. Ας βγάλουν έναν νόμο που να λέει πχ ότι ο καθένας μπορεί να ορίσει ένα άτομο σαν κληρονόμο χωρίς να απαιτείται οποιουδήποτε τύπου σχέση. - Το ζήτημα είναι στο να μπορεί κάποιος να υιοθετήσει ? Ας βγάλουν έναν νόμο να υιοθετούν ανύπαντροι / άτομα χωρίς κανενός είδους σχέση με άλλο άτομο. Η στάση του "θέλω να έχω το δικαίωμα στο γάμο / πολιτική συμβίωση όπως το έχει και ο ετερόφιλος" που φαινεται παιδιάστική αντίδραση του στύλ "σέλο και γω παγωτό !!!" ... Και στη τελική πιος είπε ότι ο γάμος είναι δικαίωμα ? 1
Johnnywu Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2012 Κοιτάξτε παιδιά, τα πράγματα είναι απλά. Το γεγονός ότι έχουμε οικονομική κρίση έχει μεγενθύνει τα χειρότερα χαρακτηριστικά των πολιτών. Αν υπολογίσεις ότι ήμασταν πάντα μία δύο δεκαετίες πίσω σε μυαλά από τον υπόλοιπο δυτικό κόσμο... άστα να πάνε. Πολλά ζητήματα έχουν πάρει το κατήφορο, όπως τα εργασιακά δικαιώματα για παράδειγμα. Μέσα σε αυτό το κλίμα επιθετικού πατριωτισμού που πολλοί αναζητούν τον εχθρό: αυτόν που έχει χρήματα, που δεν πλήρωσε το χαράτσι, που είναι με την Χρυσή Αυγή/ΚΚΕ, που είναι ομοφυλόφιλος, που καπνίζει μόνο στριφτά κλπ δεν βλέπω προκοπή για τα αμφιλεγόμενα θέματα. Προσωπικά θεωρώ ότι οι ομοφυλόφιλοι θα έπρεπε να έχουν δικαίωμα στον γάμο και το βρίσκω γελοίο που το συζητάμε. Άμα είναι έτσι να μην πληρώνουν και φόρους Η είναι πολίτες της χώρας η δεν είναι.
Lucifer Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2012 Είναι βλαμμένο αυτό το επιχείρημα, το είδα και πιο πριν. Προσωπικά είμαι υπέρ του γάμου μπλαμπλα, αλλά έχουν ακριβώς το ίδιο δικαίωμα με τους στρέη να παντρεύονται άτομα του αντίθετου φύλου. Αυτό είναι το δικαίωμα και ο περιορισμός και για τους 2. Απλώς οι στρέη είναι πιο τυχεροί γιατί δε θα παντρευόντουσαν έτσι κι αλλιώς άτομο του ίδιου φύλου.
Προτεινόμενες αναρτήσεις