Φιλολογίνα Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2010 Κάθισα και το διάβασα με περισσή όρεξη, αυτήν την ώρα, όλο. Έχω τις παρακάτω ενστάσεις και σημειώσεις, προτού πω τις προσωπικές μου σκέψεις. Εν ολιγοις μου λετε πως ειναι καλο οι gay γονεις να υιοθετουν παιδια; Δηλαδη θα βλεπει τον μπαμπα 1 να φιλαει στο στόμα τον μπαμπα2 και αυτο ειναι καλο; Ενταξει αν σας αρεσει τι να σας πω; Δεν νομίζω ότι το θέμα εστιάζεται στο τι μας αρέσει. Προσωπικά δεν γουστάρω κανενός είδους ζευγάρι να χαϊδολογιέται σε υπερβολικό βαθμό δημόσια και έχω εκνευριστεί απείρως περισσότερες φορές με τέτοιου είδους συμπεριφορές από ετεροφυλόφιλους, αυτό όμως δεν σημαίνει κάτι για το δικαίωμα τους να είναι μαζί. Ξεχνάς κάτι η ανωμαλία δεν είναι το απο πίσω, το μπροστά κτλ . Η ανωμαλία είναι ότι απαγορεύεις στον εαυτό σου να τεκνοποιήσεις κάτι που απο την φύση σου είσαι φτιαγμένος να κάνεις και άρα είναι μη φυσιολογικό. Με την γκόμενα μπορείς να τεκνοποιήσεις και φυσικά να απολάυσεις ότι θες με τον άνθρωπο σου. Ανωμαλία, βάσει ετυμολογίας, είναι οτιδήποτε μη ομαλό. Άρα, αν θεωρήσουμε ομαλή μόνο την επαφή προς τεκνοποίηση, ναι, είναι ανωμαλία και το από πίσω και το από το στόμα και οτιδήποτε άλλο πέρα από τη διείσδυση πέους στον κόλπο. Μην έχουμε λοιπόν δύο μέτρα και δύο σταθμά. Επίσης, και με το προφυλακτικό την ίδια απαγόρευση επιβάλλεις. Τουφας θ'ελω να μου πεις ειλικρινα! Αν ειχες ενα παιδι και σου ελεγε είμαι γκει τι θα εκανες; Θα χαιρόσουν; απο αυτα που μου λες βλέπω πως γουστάρεις πολυ τους γκέι! Και πάλι το θέτεις σε θέμα προσωπικού γούστου/συναισθήματος, τα οποία δεν αποτελούν κριτήρια για να βγει ένα νομοθετικό πλαίσιο. Αν λοιπον υποθετικα εκανες ενα παιδι με την γυναικα που αγαπουσες και το μεγαλωνες και γινοταν ενας υπεροχος αντρας η γυναικα απο καθε αποψη.Θα το λατρευες ετσι?Και καθε ενας στην θεση σου. Πες,τωρα,υποθετικα παντα,πως μαθαινες απο την γυναικα σου οτι δεν ηταν δικο σου,αλλα ενος αλλου εραστη που ειχε κρυφα.Θα επαυες ξαφνικα να το αγαπας?Οχι βεβαια ,αποδειξη οτι δεν υφισταται σωματικο δεσιμο για να εισαι γονιος,απλα χρειαζεται αγαπη και διαθεση για προσφορα σε ενα παιδι.Αυτο σε κανει πατερα,το βιολογικο μερος ειναι εντελως δευτερευον. Εδώ μένω σκεπτική benign. Πραγματικά θα ήθελα να πιστέψω ότι δεν θα άλλαζε κάτι κι ότι θα συνέχιζες να το αγαπάς, αλλά δεν το πιστεύω. Πολύ απλά γιατί, από τη μικρή μου εμπειρία, έχω φτάσει να θεωρώ ότι η αγάπη των γονιών βασίζεται σε μεγάλο μέρος στο γεγονός ότι πρόκειται για το παιδί τους, σαν μια προέκταση του ίδιου τους του εαυτού - εξ ου και το γεγονός ότι η πλειονότητα των γονιών θεωρεί τα λάθη των παιδιών τους δικά τους λάθη. Στο συγκεκριμένο παράδειγμα που αναφέρεις, δεν νομίζω ότι υπάρχει το "όχι βέβαια" που θέτεις με σιγουριά. Αντίθετα, νομίζω ότι το πώς θα ήταν τα συναισθήματα του πατέρα μετά την αποκάλυψη εξαρτάται καθαρά από τον άνθρωπο και το πώς έχει μάθει να αγαπάει γενικότερα στη ζωή του. Επομένως, κατ' εμέ, όχι, δεν είναι τόσο δευτερεύον το βιολογικό μέρος. ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΑΥΡΙΟ ΟΤΑΝ ΠΕΤΑΜΕ ΚΑΤΙ ΝΑ ΠΕΦΤΕΙ ΠΡΟΣ ΤΑ ΠΑΝΩΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΤΥΡΑΝΝΙΑ ΤΗΣ ΒΑΡΥΤΗΤΑΣ Πού υπογράφω;;; Άποψη: Ναι, είμαι υπέρ της νομικής κατοχύρωσης των δικαιωμάτων των ομοφυλόφιλων, όπως και υπέρ των δικαιωμάτων οποιασδήποτε μειονότητας που ανήκει στο ανθρώπινο είδος και δεν το βλάπτει (για να μην ακούσω για δικαιώματα κανιβάλων πουχού). Για το θέμα της υιοθεσίας δεν μπορώ και δεν νομίζω ότι μπορεί και κανείς, επί της ουσίας, να εκφέρει ασφαλή άποψη γιατί πρόκειται για ένα κοινωνικό πείραμα του οποίου τα αποτελέσματα θα φανούν πολλά χρόνια μετά την εφαρμογή του, εάν αυτή γίνει. Και μια μικρή σημείωση-μπόνους: Στο συγκεκριμένο thread, όπως και γενικότερα, για κάποιον λόγο η ομοφυλοφιλία μοιάζει να αναφέρεται αποκλειστικά στους άντρες ομοφυλόφιλους. Αυτό οφείλεται, υποθέτω, στην "εκπαίδευση" που έχουμε λάβει από τη βιομηχανία πορνό και ίσως και στο γεγονός ότι η παρουσία δύο μητέρων δεν μας φαίνεται τόσο παράλογη όσο η παρουσία δύο πατεράδων (Btw, και συγγνώμη για το offtopic, ξέρετε αν υπάρχει κανένα thread που να αφορά το ωραίο θέμα του λεγόμενου μητρικού ενστίκτου; Γιατί αν δεν, να ανοίξω ένα για να δω αν είμαι η μόνη που θα φάω ντομάτες για αυτά που σκέφτομαι ή αν υπάρχουν κι άλλοι/ες εκεί έξω...). Όμως, για να λάβει μια πιο αντικειμενική διάσταση το θέμα, νομίζω ότι θα πρεπε να λαμβάνουμε υπ'όψη και τους δύο τύπους ζευγαριών.
htps Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2010 Όμως, για να λάβει μια πιο αντικειμενική διάσταση το θέμα, νομίζω ότι θα πρεπε να λαμβάνουμε υπ'όψη και τους δύο τύπους ζευγαριών. Πολυ σωστα,πως να το διαχειριστω ομως?Εχω μικρη εμπειρια με ομοφυλοφιλες γυναικες περαν μια φιλης για την οποια για χρονια δεν ειχα ιδεα κ μου μιλησε,απο κει κ περα εφυγα απο Ελλαδα κ εχω χασει καποια επεισοδια.Παντως ξερω οτι κ αυτη συζει πανω κατω το ιδιο διαστημα με το οποιο συζω με τον συντροφο μου κ εγω... Παντως σιγουρα η πεποιθηση μου ειναι οτι για τις γυναικες ζευγαρια κοινωνικα φαινεται εξαιρετικα ευκολο να γινει αποδεχτη η εικονα της υιοθεσιας,ομοφυλοφιλιας τους κτλ...Αυτο καταλαβαινω
Φιλολογίνα Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2010 Πολυ σωστα,πως να το διαχειριστω ομως?Εχω μικρη εμπειρια με ομοφυλοφιλες γυναικες περαν μια φιλης για την οποια για χρονια δεν ειχα ιδεα κ μου μιλησε,απο κει κ περα εφυγα απο Ελλαδα κ εχω χασει καποια επεισοδια.Παντως ξερω οτι κ αυτη συζει πανω κατω το ιδιο διαστημα με το οποιο συζω με τον συντροφο μου κ εγω... Παντως σιγουρα η πεποιθηση μου ειναι οτι για τις γυναικες ζευγαρια κοινωνικα φαινεται εξαιρετικα ευκολο να γινει αποδεχτη η εικονα της υιοθεσιας,ομοφυλοφιλιας τους κτλ...Αυτο καταλαβαινω Εσύ προσωπικά δεν έχεις κάτι να διαχειριστείς, με δεδομένο ότι, με μόνη διαφορά το φύλο, είσαι ακριβώς στον ίδιο δρόμο με τις ομοφυλόφιλες γυναίκες. Κυνηγάτε τα ίδια πράγματα. Σε ότι αφορά το κοινωνικό μέρος του θέματος, για την υιοθεσία είπα ήδη πως ίσως να γίνει ευκολότερα αποδεκτή λόγω της de facto μητρικής ιδιότητας που αποδίδεται στις γυναίκες (βλ.μητρικό ένστικτο, θεωρία έλλειψης εσωτερικής πληρότητας εφόσον δεν τεκνοποιήσουν, κυοφορία). Σε ότι αφορά την ομοφυλοφιλία τους καθαρά όμως, νομίζω ότι απλά καμουφλάρεται πιο εύκολα στον έξω κόσμο: δύο γυναίκες που περπατούν χέρι χέρι ή αγκαζέ στο δρόμο για τα μάτια του καθενός μπορεί κάλλιστα να είναι και φίλες, το μυαλό δεν πάει στο ότι είναι ζευγάρι παρά μόνο αν φιληθούν ή κάτι εξίσου τρανταχτό. Δεν ισχύει το ίδιο για τους άντρες. Και φυσικά, το χω ξαναπεί και θα μαλλιάσει η γλώσσα μου να το λέω, η ερωτική επαφή μεταξύ των γυναικών είναι κάτι που στο μυαλό των περισσοτέρων έχει γίνει πλήρως αποδεκτό λόγω του ότι έχει καθιερωθεί ως διεγερτική μέσω της βιομηχανίας πορνό. Επίσης πιστεύω ότι αποδεχόμαστε πιο εύκολα την εικόνα δύο γυναικών μαζί γιατί α)δεν είναι απαραίτητο να υπάρξει διείσδυση και β) γιατί το γυναικείο σώμα θεωρείται πιο ωραίο από το αντρικό. Νομίζω ότι αυτοί είναι οι λόγοι για την ευκολότερη αποδοχή που αναφέρεις. Επιμένω όμως ότι, αν θέλει κανείς να δει αντικειμενικά το θέμα αυτό, θα πρέπει να χωνέψει ότι το νομικό πλαίσιο κατοχυρώνει και γυναίκες και άντρες ομοφυλόφιλους. Γιατί κοντεύει ο όρος να φτάσει να αφορά μόνο άντρες.
htps Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2010 (επεξεργασμένο) β) γιατί το γυναικείο σώμα θεωρείται πιο ωραίο από το αντρικό. . Μαζι σου...εξαλλου οπως εχω δηλωσει σε αλλο νημα το γυναικειο σωμα δεν με αφηνει αδιαφορο κ μπορω ανετα να απολαυσω καλο σεξ με γυναικες (αν κ οχι η πρωτη προτιμηση μου κ μαλλον δεν θα αναλωθω να το κυνηγησω) Παντως αυτο που σκεφτομουν κ παλιοτερα(βλακεια κ οφτοπικ φυσικα)....καθαρα στατιστικα να το δεις δλδ..νομιζω οτι παγκοσμιως το αντρικο σωμα ειναι αυτο που ειναι το πιο επιθυμητο...κ τι εννοω..Εαν υποθεσουμε οτι ο παγκοσμιος πληθυσμος ειναι κατα ελαχιστη πλειοψηφια (1-2%) περισσοτερες γυναικες καθε δεδομενη στιγμη κ εαν υποθεσουμε οτι η αντρικη ομοφυλοφιλια ειναι σχετικα πιο συχνη (σχεδον κατα 5% πανω απο το ποσοστο των γυναικων) τοτε το αντρικο σωμα ειναι αντικειμενο ποθου του μεγαλυτερου μερους του ανθρωπινου πληθυσμου...Φυσικα μπορει να κανω κ λαθος στα στατιστικα ,ομως πανω κατω αυτα θυμαμαι... Κατα τα κοινωνικα προτυπα ομως ειναι οπως τα ειπες..το γυναικειο σωμα θεωρηται το ''ωραιο'' Επεξ/σία 10 Σεπτεμβρίου 2010 από htps
Ceridwen Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2010 Συνεχίζω λίγο το οφφτόπικ για να πω ότι δεν ξέρω πως θα μπορούσε να μετρηθεί ποιο είναι πιο ωραίο - το ανδρικό ή το γυναικείο σώμα. Δεν συμφωνώ ότι το δεύτερο θεωρείται ωραιότερο του πρώτου. Η αν ισχύει αυτό δεν ήταν πάντα έτσι. (το έχω σκεφτεί και εγώ για κάποιο λόγο παλιότερα) Σίγουρα όμως πια θεωρείται λιγότερο σόκινγκ το γυναικείο σώμα στην εποχή μας σε σχέση με το αντρικό. Υποθέτω πως επειδή σε θέματα σεξουαλικότητας έχουμε γίνει πιο πουριτανοί μάλλον το γυναικείο σώμα επειδή είναι πιο "ενδοστρεφές", πιο καμουφλαρισμένο, θεωρείται και λιγότερο προκλητικό. Λίγο χοντροκομμένη ανάλυση αλλά νομίζω ότι έχει κάποια βάση.
sugata Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2010 Φιλολογίνα: πλέον το "χέρι-χέρι" δεν περνά τόσο απαρατήρητο. Εξάλλου, δεν είναι παιδάκια για να περάσει έτσι. Δημιουργείται η "υποψία", ή η καχυποψία αν θέλεις (εξαρτάται από την άποψη του καθενός). Κοινωνικά, ή μάλλον... όχι κοινωνικά, στα μάτια ενός άντρα οι ομοφυλόφιλες γυναίκες γίνονται πιο εύκολα αποδεκτές, ίσως επειδή παρέχεται η δυνατότητα έξαψης της φαντασίας (και όχι μόνο, αλλά εστίασα εκεί). Αντίθετα, οι ομοφυλόφιλοι άντρες θα χαρακτηριστούν πολύ πιο εύκολα και απλά "μπούστηδες", "τιτίκες", "γουάτεβερ", χωρίς καμιά διάθεση αποδοχής από το φύλο τους. Το ανάποδο, χωρίς να παίρνω κι όρκο, μπορεί να συμβαίνει για το γυναικείο φύλο, ίσως όχι στον ίδιο βαθμό. Δηλαδή μια γυναίκα αποδέχεται, για δικούς της λόγους, πολύ πιο εύκολα έναν ομοφυλόφιλο άντρα, απ' ό,τι μια ομοφυλόφιλη γυναίκα. Όσον αφορά το κάλλος, νομίζω ότι θα διαφωνήσω. Ή μάλλον, όχι να διαφωνήσω, αλλά θα ήθελα να σκεφτείς την πιθανότητα να έχει συμβεί το ίδιο, όπως με το ομοφυλοφιλικό σεξ μεταξύ γυναικών, δηλαδή να έχει προβληθεί ως ωραιότερο από τη γενικότερη βιομηχανία του θεάματος. Τα κοινωνικά πρότυπα αλλάζουν συνεχώς. Το μαυρισμένο σώμα δεν θεωρείτο τόσο ωραίο όσο το "άσπρο σαν το γάλα" πριν κάποιους αιώνες. marduc812: αν το πιθανό μελλοντικό αγόρι που κάνω (η προβολή/ταμπού/κοινωνικός ρατσισμός που λέγατε, για το κορίτσι οι περισσότεροι θα το πάρουν πιο ελαφρά) βγει ομοφυλόφιλο, σαφέστατα θα με στεναχωρήσει, με μεγάλη πιθανότητα να φτάσω σε ακραίες αντιδράσεις, μέχρι να, αν, καταφέρω τελικά να αποδεχτώ την επιλογή του. Είναι εύκολο να στοχοποιήσω την κοινωνία, το κράτος, τον Θεό τον ίδιο που θα γίνω ρατσιστής προς το ίδιο μου το παιδί. Στο τέλος όμως φταίω εγώ ο ίδιος, αν δεν μπορέσω να ξεπεράσω τα κοινωνικά πρότυπα/ταμπού και να αποδεχτώ την ομαλή/ανώμαλη φύση του. Στα γραπτά βέβαια είναι εύκολο να "μιλά" κανείς. Νομοθετικά αν σταθούμε, δεν υπάρχει κάποιος λόγος που να αφαιρεί από ένα ομοφυλόφιλο ζευγάρι το δικαίωμα να έχει τα ίδια ακριβώς δικαιώματα και υποχρεώσεις με ένα ετεροφυλόφιλο. Αυτό.-
Φιλολογίνα Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2010 Φιλολογίνα: πλέον το "χέρι-χέρι" δεν περνά τόσο απαρατήρητο. Εξάλλου, δεν είναι παιδάκια για να περάσει έτσι. Δημιουργείται η "υποψία", ή η καχυποψία αν θέλεις (εξαρτάται από την άποψη του καθενός).Κοινωνικά, ή μάλλον... όχι κοινωνικά, στα μάτια ενός άντρα οι ομοφυλόφιλες γυναίκες γίνονται πιο εύκολα αποδεκτές, ίσως επειδή παρέχεται η δυνατότητα έξαψης της φαντασίας (και όχι μόνο, αλλά εστίασα εκεί). Αντίθετα, οι ομοφυλόφιλοι άντρες θα χαρακτηριστούν πολύ πιο εύκολα και απλά "μπούστηδες", "τιτίκες", "γουάτεβερ", χωρίς καμιά διάθεση αποδοχής από το φύλο τους. Το ανάποδο, χωρίς να παίρνω κι όρκο, μπορεί να συμβαίνει για το γυναικείο φύλο, ίσως όχι στον ίδιο βαθμό. Δηλαδή μια γυναίκα αποδέχεται, για δικούς της λόγους, πολύ πιο εύκολα έναν ομοφυλόφιλο άντρα, απ' ό,τι μια ομοφυλόφιλη γυναίκα. Όσον αφορά το κάλλος, νομίζω ότι θα διαφωνήσω. Ή μάλλον, όχι να διαφωνήσω, αλλά θα ήθελα να σκεφτείς την πιθανότητα να έχει συμβεί το ίδιο, όπως με το ομοφυλοφιλικό σεξ μεταξύ γυναικών, δηλαδή να έχει προβληθεί ως ωραιότερο από τη γενικότερη βιομηχανία του θεάματος. Βοld 1: Το μόνο στο οποίο διαφωνώ. Ειδικά μεταξύ γυναικών, οι διαχύσεις δίνουν και πέρνουν και σπανίως έως ποτέ να παρεξηγηθούν, εκτός αν προϋπάρχει γνώση για την ομοφυλοφιλία κάποιας. Bold 2: Μέχρι να το γράψεις, δεν το είχα συνειδητοποιήσει! Βέβαια κι ισχύει. Βοld 3: Ω, ναι, σαφώς, γι'αυτό κι έγραψα το "θεωρείται".
sugata Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2010 Μμμ.. θα ξεφύγουμε κι άλλο από το θέμα, αλλά τέλος πάντων. Υπάρχουν δυο εκδοχές γι' αυτό στο οποίο διαφωνείς: α) είτε φταίει το γεγονός ότι είσαι γυναίκα, άρα το βλέπεις πιο "αθώα" ( = διαφορετικά, ας μην κολλήσουμε στη λέξη) β) είτε είμαι εντελώς perverted, και μόνο εγώ σκέφτομαι έτσι μεταξύ αντρών, όταν πλέον βλέπω κοπέλες να περπατούν χεράκι χεράκι. Μεταξύ των δυο, θα επιλέξω το (α).
MsquitoPrincess Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2010 β) είτε είμαι εντελώς perverted, και μόνο εγώ σκέφτομαι έτσι μεταξύ αντρών, όταν πλέον βλέπω κοπέλες να περπατούν χεράκι χεράκι. +1 σ' αυτό. Σουγκ δεν είσαι ο μόνος.Χουχ.
subdee Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2010 +1 σ' αυτό. Σουγκ δεν είσαι ο μόνος.Χουχ. +1 indeed γρεεκ
Φιλολογίνα Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2010 Και να σκεφτείς ότι εγώ δεν του απάντησα γιατί θα 'βγαινα οff. Το κάνανε άλλοι για μένα...
kalamarakias Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2010 Μετα απο επιμονη προσπαθεια βρηκα την προταση νομου που ειχε κανει το ΠΑΣΟΚ πριν 2 χρονια για την επεκταση του συμφωνου συμβιωσης κ στα ομοφυλοφιλα ζευγαρια κ που εμεινε στα χαρτια για καποιο λογο. Τι πιστευεται γενικοτερα για την νομικη εξισωση των ομοφυλοφιλων σχεσεων με τις ετεροφυλοφιλες ΓΕΝΙΚΑ?Ειτε μεσω του συμφωνου η μεσω καποιου αλλου τροπου? Τονιζω οτι θελω μια γενικη κ σφαιρικη αντιμετωπιση του θεματος ΜΟΝΑΧΑ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΑ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΑ ΖΕΥΓΑΡΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ μιας κ υπαρχει αλλο θεμα γενικα για το συμφωνο συμβιωσης. Ποιο πιστευεται οτι θα ειναι το μελλον στην Ελλαδα?Θα γινει ποτε νομικη εξισωση με τις ετεροφυλοφιλες σχεσεις? Κυριες κ Κυριοι ας δειξουμε χαρακτηρα.Οχι ξεκατινιασματα Ναι σε ολα.Ισοτιμα μελη της κοινωνιας ειναι,ισα δικαιωματα εχουν. Εδω εχουν οι κυρακατινες.Το γουστο ειναι γουστο και σε οποιον αρεσει,αρκει να μην πιεζεται καποιος απο αυτο.
benign Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2010 Εδώ μένω σκεπτική benign. Πραγματικά θα ήθελα να πιστέψω ότι δεν θα άλλαζε κάτι κι ότι θα συνέχιζες να το αγαπάς, αλλά δεν το πιστεύω. Πολύ απλά γιατί, από τη μικρή μου εμπειρία, έχω φτάσει να θεωρώ ότι η αγάπη των γονιών βασίζεται σε μεγάλο μέρος στο γεγονός ότι πρόκειται για το παιδί τους, σαν μια προέκταση του ίδιου τους του εαυτού - εξ ου και το γεγονός ότι η πλειονότητα των γονιών θεωρεί τα λάθη των παιδιών τους δικά τους λάθη. Στο συγκεκριμένο παράδειγμα που αναφέρεις, δεν νομίζω ότι υπάρχει το "όχι βέβαια" που θέτεις με σιγουριά. Αντίθετα, νομίζω ότι το πώς θα ήταν τα συναισθήματα του πατέρα μετά την αποκάλυψη εξαρτάται καθαρά από τον άνθρωπο και το πώς έχει μάθει να αγαπάει γενικότερα στη ζωή του. Επομένως, κατ' εμέ, όχι, δεν είναι τόσο δευτερεύον το βιολογικό μέρος. Συγνωμη αλλα δε νομιζω οτι ειναι ετσι αγαπητη Barbie(καλα Φιλολoγινα και Barbie?Τι κιτς avatar ειναι αυτο?:lol:) Μια φιλικη κριτικη προς το avatar υπο τυπο πειραγματος.Να σου πω μαλιστα οτι απο μικρο παιδι μισουσα θανασιμα μερικες φιγουρες και στην κορυφη της λιστας ηταν ο Hitler και η Barbie, η δευτερη ως η ενσαρκωση του κατεξοχην dumbwitted θηλυκου της μικροαστικης ταξης που συνηθως παντρευεται τυπους στυλ Βωβος. Στο θεμα μας τωρα ,καταρχην πεφτεις σε αντικρουση.Λες πως στο τελος οτι ''εξαρτάται καθαρά από τον άνθρωπο και το πώς έχει μάθει να αγαπάει γενικότερα στη ζωή του''.Αυτο ειναι μια παραμετρος για ολους τους ανθρωπους ακομη και για τους φυσικους γονεις,οχι μονο στην περιπτωση που ανεφερα.Για παραδειγμα εχω δει μεσα απο την εμπειρια μου γονεις που να ειναι ανικανοι η σκληροι με τα παιδια τους και τα καταστρεφουν και βιαζουν ψυχολογικα,και οι πιο πολλοι ακριβως γιατι τα εβλεπαν προεκταση του εαυτου τους,οπως ανεφερες εσυ, και τους επεβαλλαν καταστασεις που εκαναν τα παιδια να τους μισουν και δυστυχισμενα. Αυτου του τυπου οι γονεις ,λοιπον ειναι αναξιοι να εχουν αυτο το τιμητικο τιτλο ειτε ειναι ετεροφυλοι ειτε ομοφυλοφιλοι,ειτε ειναι φυσικοι ειτε θετοι.Το γεγονος οτι υπαρχουν ,δεν το καθιστα επιχειρημα εναντι αυτου που ειπα,ουσιαστικα δεν θα επρεπε να υπαρχουν αλλα αφου βρωμιζουν τον πλανητη ειναι παραδειγμα προς αποφυγη. Οποιος ανθρωπος αγκαλιασει ενα παιδι απο μωρακι,του συμπαρασταθει απο την παιδικη ηλικια,ξενυχτησει για τις αρρωστιες του και τα προβληματα του,ζησει υπεροχες συγκινητικες καθημερινες στιγμες οικογενειακης αγαπης μαζι του και την στιγμη που μαθει,οπως στο παραδειγμα που αναφερα πριν,οτι αναθρεξε το βιολογικο παιδι ενος αλλου και παψει να το αγαπαει ,ειναι απλα σκουπιδι και δεν αποτελει μετρο συγκρισης του σωστου. Τα πραγματα ειναι απλα μη τα μπερδευεις.Πες πως εσενα π.χ. σε μπερδεψαν στο νοσοκομειο που γεννηθηκες και σε εδωσαν σε αλλη μανα και το αλλο μωρο στην δικη σου,βρε παιδι μου.Λιγες φορες εχουν γινει αυτα,εσκεμμενα η κατα λαθος?Δεν προκειται να επηρεαστει σε τιποτε η εξελιξη της ανατροφης αυτων των μωρων γιατι και οι δυο μαναδες θα τα αναθρεψουν σαν δικα τους. Υπερισχυει το μητρικο ενστικτο ασχετως αν ειναι δικο σου το παιδι κατι, που ουτως η αλλως δεν μπορεις να ξερεις.Ακομη και στα υπολοιπα ζωα περαν του ανθρωπου βλεπουμε πως θηλυκα σκυλια θηλαζουν γατακια ,για παραδειγμα,με αγαπη και ποτε δεν τα πειραζουν και γινονται μελη της οικογενειας,ειναι πειραματικα ελεγμενο και δημοσιευμενο.Θα ηθελα να πιστευω οτι ο ανθρωπος ειναι,σαν πιο εξελιγμενο ζωο,κατι τι ανωτερος.
Krokodilos Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2010 Αν απο επιστημονικο,τοτε η φυση δεν ειναι αψογη ουτε αλανθαστη για να την θεωρουμε απαραβιαστη αναγκαιοτητα.Εχει πολλα λαθη γιατι δεν ειναι θεικο δημιουργημα αλλα αποτελει προιον εξελικτικης διαδικασιας. Σιωπηλα συναγεις και βγαζεις καποια αστηριχτα συμπερασματα που δεν ειναι αναγκη να ισχυουν. Λες οτι η φυση δεν ειναι τέλεια και σωστα, και συναγεις οτι ισχυει αυτο επειδη δεν την εφτιαξε ο Θεος(εν συντομια αντι του θεϊκου δημιουργηματος). Μα η συνεπαγωγη αυτη δεν ειναι αναγκη να ισχυει. Μπορει να εφτιαξε ο Θεος την φυση και να μην ηθελε να γινει τέλεια. Ολο το παραπανω το ειπα διοτι προσπαθεις(ισως ασυναισθητα) να πεις οτι αφου ο Θεος φτιαχνει μόνο τελεια πραγματα και αφου η φυση στην οποια ζουμε δεν ειναι τέλεια, τοτε δεν υπαρχει Θεος. Αυτο το συμπερασμα ομως δεν ισχυει και δεν μπορει να δειχτει, με βαση το οτι η φυση δεν ειναι τέλεια. Ομως η χαρα της πατροτητας δεν ερχεται απο το αν καποιος μπορει σωματικα να κανει παιδια.Τον Δουρη τον θυμασαι που βιασε και σκοτωσε τα παιδια του?Η χαρα της πατροτητας ερχεται απο την διαθεση να αγαπησεις και να προσφερεις σε ενα παιδι,πατερας δεν ειναι ο βιολογικος μονο,η υποχρεωτικα,αλλα ο πνευματικος που αγαπα. Νομιζω οτι πρεπει να γινει ενας διαχωρισμος εδω. Καθε ανθρωπος και εστω να το περιορισουμε στον αντρα, εχει εναν και μόνο πρωταρχικο σκοπο στην ζωη του ετσι οπως καθοριζεται απο το DNA του: Να το διαιωνισει, να αναπαραχθει δηλαδη, και τα γονιδια αλλα και το DNA του να συνεχισουν να υπαρχουν στο μελλον. Ο αληθινος σκοπος της πατροτητας, με την αισθηση πληροτητας που ασυνειδητα μπορει να νιωσει ενας αντρας, μπορει να υπαρξει μόνο εαν κανουμε ενα δικο μας παιδι. Αυτο βεβαια ομως δεν σημαινει οτι δεν ειμαστε ικανοι να δεθουμε το ιδιο με ενα αλλο παιδι που το υιοθετησαμε. Μπορουμε! Και η αγαπη προς αυτο και το συναισθηματικο δεσιμο ισως μπορει να φτασει και σε βαθμο παρομοιο με αυτον που θα ειχαμε για ενα δικο μας παιδι (Αν και πιστευω οτι αν καποιος ηλιθιος σου εβαζε να σκοτωσεις ενα απο τα παιδια, το υιοθετημενο και το δικο σου, τοτε θα σκοτωνες το υιοθετημενο με κλειστα ματια). Απλως η αισθηση της πληροτητας ως προς την εκπληρωση του σκοπου μας που νιωθουμε ασυνειδητα, δεν θα ειναι τετοια οπως αν καναμε ενα δικο μας παιδι και εως οτου το πετυχουμε δεν θα νιωσουμε ποτέ ικανοποιημενοι πληρως. Οσο για τον Δουρη κλπ, πιθανοτατα ο εγκεφαλος αυτου ειχε υποστει τοσες αλλοιωσεις καποιου ειδους, που δεν καταλαβαινε τι ακριβως εκανε και δεν μπορουσε να σκεφτει λογικα. Αν λοιπον υποθετικα εκανες ενα παιδι με την γυναικα που αγαπουσες και το μεγαλωνες και γινοταν ενας υπεροχος αντρας η γυναικα απο καθε αποψη.Θα το λατρευες ετσι?Και καθε ενας στην θεση σου. Πες,τωρα,υποθετικα παντα,πως μαθαινες απο την γυναικα σου οτι δεν ηταν δικο σου,αλλα ενος αλλου εραστη που ειχε κρυφα.Θα επαυες ξαφνικα να το αγαπας?Οχι βεβαια ,αποδειξη οτι δεν υφισταται σωματικο δεσιμο για να εισαι γονιος,απλα χρειαζεται αγαπη και διαθεση για προσφορα σε ενα παιδι.Αυτο σε κανει πατερα,το βιολογικο μερος ειναι εντελως δευτερευον. Εδώ μένω σκεπτική benign. Πραγματικά θα ήθελα να πιστέψω ότι δεν θα άλλαζε κάτι κι ότι θα συνέχιζες να το αγαπάς, αλλά δεν το πιστεύω. Θα συνεχιζε να το αγαπαει οπως πριν. Απλως η αισθηση πληροτητας που ειχε, οτι εγινε ο ιδιος πατερας και το DNA του διαιωνιστηκε δια μεσου του υιου/κορης του θα επαυε να υπαρχει. Η αγαπη και τα ολα συναισθηματικα δεσιματα με τους ανθρωπους ειναι καθαρα θεμα χρονου και μετα συγγενειας. Οταν ξερουμε οτι καποια ειναι η μανα μας θα την αγαπαμε ο,τι και να γινει οσος χρονος και να περασει αλλα ο χρονος που περναμε διπλα της καθοριζει το πόσο. Ματια που δεν βλεπονται γρηγορα λησμονιουνται! Τεραστιο ρητο. Αν δεν δεις εναν σουπερ κολλητο παιδικο φιλο που τον πονας αληθινα στα κακα και χαιρεσαι για τα καλα, αν δεν τον δεις λοιπον για 5 χρονια ξερω γω, παει τελειωσε ολο αυτο που ενιωθες για αυτον. Ακομα και τους γονεις σου να εχεις να δεις για 6-7 χρονια τοτε ναι μεν θα τους πονας αν μαθεις κατι κακο οτι εγινε, αλλα καμια μα καμια σχεση με το να εισαι μαζι τους καθε μερα και να γινει το κακο οπου εκει θα καταρρευσεις. Αυτο ισχυει και αντιστροφα οποτε αν υιοθετησεις καποιο παιδι απο μωρο τοτε ο χρονος που θα περασεις μαζι του ειναι ο ιδιος με τον χρονο που θα περνουσες με το παιδι σου. Οποτε το αποτελεσμα της αγαπης και των συναισθηματων που θα νιωθεις για αυτο θα ειναι τα ιδια. Και μια μικρή σημείωση-μπόνους: Στο συγκεκριμένο thread, όπως και γενικότερα, για κάποιον λόγο η ομοφυλοφιλία μοιάζει να αναφέρεται αποκλειστικά στους άντρες ομοφυλόφιλους. Αυτό οφείλεται, υποθέτω, στην "εκπαίδευση" που έχουμε λάβει από τη βιομηχανία πορνό και ίσως και στο γεγονός ότι η παρουσία δύο μητέρων δεν μας φαίνεται τόσο παράλογη όσο η παρουσία δύο πατεράδω Δημοσκοπησεις δειχνουν οτι αυτο που λες δεν ισχυει για τον απλουστατο λογο οτι: •Αν ρωτησεις 100 αντρες τι νιωθουν οταν βλεπουν 2 γυναικες να ερωτοτροπουν θα σου πουνε, ΟΛΟΙ, ε βαλε και καμια τριτη γυναικα ρε παιδι μου. •Αν ρωτησεις 100 αντρες τι νιωθουν οταν βλεπουν 2 αντρες να ερωτοτροπουν θα σου πουνε, ΟΛΟΙ, οτι θελουν να κανουν εμετο και δεν θελουν να το βλεπουν με τιποτα! •Αν ρωτησεις 100 γυναικες τι νιωθουν οταν βλεπουν 2 αντρες να ερωτοτροπουν θα σου πουνε, το μεγαλυτερο ποσοστο, οτι δεν τους αρεσει ως θεαμα. •Αν ρωτησεις 100 γυναικες τι νιωθουν οταν βλεπουν 2 γυναικες να ερωτοτροπουν θα σου πουνε, οτι δεν τους αρεσει ως θεαμα ενα μεγαλο ποσοστο αλλά ενα μικροτερο θα σου πουνε οτι μπορουν να το δουνε. Οπως βλεπεις το γυναικα-γυναικα ειναι πολυ πιο ανεκτο ασυνειδητα και οχι λογω αποψης, απο το αντρας-αντρας και αυτο το κανει πολυ πιο λογικο ζευγαρι.
slygeo87 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2010 Λες οτι η φυση δεν ειναι τέλεια και σωστα.. Δώσε μου λίγη αταξία και λίγη βαρύτητα και θα σου φτιάξω ένα σύμπαν.
Προτεινόμενες αναρτήσεις