Super Moderators Thresh Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2013 Super Moderators Share Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2013 μια απλή κλισέ "καταδίκη" φτάνει ή να σταματήσουν να πηγαίνουν στην μητρόπολη που αράζει... γιατί όταν δεν κάνεις ούτε αυτό, στα απλά πράγματα, πως θα περίμενω να κάνεις κάτι στα δύσκολα απέναντι σε κάποιον που έχει εξουσία/δύναμη? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
phanispal Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2013 Υπάρχει και το ενδεχόμενο να μην νοιάζεται ο κάθε ένας πιστός για τις παπαριές του Άνθιμου και του κάθε Ανθιμου και απλά να πηγαίνει στην Εκκλησία για την Θεία λειτουργία και στο κύρηγμα ή να την κοπανάει ή να γράφει στις μπάλες του άτομα σαν τον Ανθιμο που κυρήττει. Και μένα π.χ μου την έσπασε σαν Ολυμπιακό που πήρα το πρωτάθλημα από την Α.Ε.Κ στα χαρτιά αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι έπρεπε να πάω να δείρω τον Κόκκαλη από αντίδραση.Ο Κόκκαλης έφυγε ο Ολυμπιακός μένει.Το ίδιο και περισσότερο ισχύει και για την θρησκεία και για αυτούς που την αποδέχονται.Στο κάτω κάτω ποιος είναι ο Άνθιμος ή ο Χριστόδουλος;Τον έναν τον τρώνε τα σκουλήκια ο άλλος κοντεύει.Η πίστη του καθενός είναι αλλουνού παπά ευαγγέλιο! Επειδή κι εσένα θα σε φάνε τα σκουλήκια, ας ζουν κάποιοι εις βάρος σου. Σιγά, και τι έγινε. Fuck logic. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
man of steel Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2013 Επειδή κι εσένα θα σε φάνε τα σκουλήκια, ας ζουν κάποιοι εις βάρος σου. Σιγά, και τι έγινε. Fuck logic. Πρόσεξες ότι αναφέρομαι στους πιστούς;Ζει κανένας πιστός είς βάρος σου;Ταΐζεις κανέναν στο σπίτι σου ή τον ποτίζεις ή τον ντύνεις;Όντως Fuck Logic!Για πολύ fuck όμως λέμε.Εκτός και αν το έχεις κανόνα να πετάγεσαι να λες κάτι έτσι απλά για να πεις!Οπότε πάσο! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
deesnider Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2013 πρέπει να κάνουν κάτι για να κερδίσουν τον σεβασμό και με την αδιαφορία δεν το καταφέρνουν... Μα...δε διεκδικούν το σεβασμό των άλλων στις απόψεις τους. Το σεβασμό στο δικαίωμα να τις εκφράζουν, χωρίς να υφίστανται χλεύη επιζητούν. Δεν ενοχλούνται από το ότι εγώ π.χ. δεν πιστεύω σε Θεό. Ενοχλούνται όταν τους κοροϊδεύω, επειδή πιστεύουν οι ίδιοι και θέλουν να το λένε. Αν επιχειρούσαν να επιβάλλουν τις απόψεις τους, θα ήμουν ο πρώτος που θα τους επετίθετο. Όχι όμως και να τους βρίζω, επειδή διαφωνώ μ' αυτές... Συνεχίζω να απορώ πάντως (και εξέφρασα την απορία μου αυτή, σε προηγούμενο post), με την ευκολία που απαξιώνει κάποιος συνολικά και σφαιρικά έναν άνθρωπο, με μόνο κριτήριο την αντίθεσή του σε μια συγκεκριμένη θέση, πίστη, ή επιλογή του... ...«Πιστεύει = Είναι καραγκιόζης. Δεν πα να διαπρέπει σε δέκα άλλους τομείς! Ποιος ασχολείται; Άσε που - μεταξύ μας - είναι αδύνατον να διαπρέπει κάποιος οπουδήποτε και παράλληλα να είναι θρησκευόμενος. Μόνο παπάς ή καθηγητής θρησκευτικών μπορεί να γίνει...» μια απλή κλισέ "καταδίκη" φτάνει ή να σταματήσουν να πηγαίνουν στην μητρόπολη που αράζει... ...και ποιος είπε ότι, για τους πιστούς, η μητρόπολη και ο κάθε ναός, είναι ...τσιφλίκι τού κάθε μεγαλοπαπά, ή ότι πάνε εκεί αποκλειστικά και μόνο για να ...ευλογήσουν τα γένια του; Το να σημαίνει κάτι βαθύτερο γι' αυτούς, η παρουσία τους εκεί, δεν παίζει; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Super Moderators Thresh Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2013 Super Moderators Share Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2013 απάντησέ μου όμως και σε αυτό "γιατί όταν δεν κάνεις ούτε αυτό, στα απλά πράγματα, πως θα περίμενω να κάνεις κάτι στα δύσκολα απέναντι σε κάποιον που έχει εξουσία/δύναμη? " γιατί οι πιστοί σε μουσουλμανικές θεοκρατικές χώρες δεν κάνουν τπτ που είναι σοβαρά τα πράγματα, ούτε παλιότερα οι χριστιανοί όταν είχε εξουσία η εκκλησία... ...και ποιος είπε ότι, για τους πιστούς, η μητρόπολη και ο κάθε ναός, είναι ...τσιφλίκι τού κάθε μεγαλοπαπά, ή ότι πάνε εκεί αποκλειστικά και μόνο για να ...ευλογήσουν τα γένια του; Το να σημαίνει κάτι βαθύτερο γι' αυτούς, η παρουσία τους εκεί, δεν παίζει; ναι λες και δεν μπορούν να τον κράξουν εκεί, στη μάπα του, έχει γίνει... ...NOT οπότε ας βάλω τους συγκεκριμένους σε ένα σακί κι ας πω ότι δεν διαφωνούν... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
deesnider Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2013 γιατί όταν δεν κάνεις ούτε αυτό, στα απλά πράγματα, πως θα περίμενω να κάνεις κάτι στα δύσκολα απέναντι σε κάποιον που έχει εξουσία/δύναμη? Δεν βλέπω το λόγο, για τον οποίο περιμένεις από τους απλούς πιστούς, να κάνουν κάτι στα δύσκολα, ή να πολεμήσουν τούς έχοντες δύναμη και εξουσία...δήλωσαν μπροστάρηδες σε κάποιον αγώνα; Ή μήπως έχουν τέτοια υποχρέωση; Εκτός κι αν δεν κατάλαβα τι ρωτάς... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
man of steel Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2013 ThReSh είναι πιο απλό από ότι νομίζεις δεν ενδιαφέρονται.Έχεις ένα δίκιο ως προς την επιρροή των απανταχού τράγων αλλά αυτό ισχύει περισσότερο στους Μουσουλμάνους όπου ο κάθε ιμάμης μπορεί να κηρύξει τζιχάντ(βλέπε επιθέσεις σε χριστιανικές εστίες στο Πακιστάν)πάντως εδώ πια στας Ευρώπας η εποχή των Σταυροφοριών έχει περάσει ανεπιστρεπτή.Και εγώ τον παπά στο χωριό μου δεν τον πάω μία γιατί δεν με άφηνε να ζυγώσω την κόρη του που ήταν αλανιάρα αλλά who gives a fuck όταν θέλω να πάω στην Εκκλησία για τους δικούς μου λόγους θα πάω.Δεν θα απολογηθώ ούτε για τις απόψεις του ούτε για τις αντιλήψεις του ούτε για το ότι είναι πιο φάλτσος και από τον κακοφωνίξ.Θα πάω γιατί γουστάρω να πάω Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Super Moderators Thresh Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2013 Super Moderators Share Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2013 Δεν βλέπω το λόγο, για τον οποίο περιμένεις από τους απλούς πιστούς, να κάνουν κάτι στα δύσκολα, ή να πολεμήσουν τούς έχοντες δύναμη και εξουσία...δήλωσαν μπροστάρηδες σε κάποιον αγώνα; Ή μήπως έχουν τέτοια υποχρέωση; Εκτός κι αν δεν κατάλαβα τι ρωτάς... ούτε εγώ έχω λοιπόν υποχρέωση να τους πάρω στα σοβαρά... θα είχε πλάκα πάντως να ήταν εδώ όπως και στη Γερμανία, που οι πιστοί της Εκκλησίας πληρώνουν για αυτή κι όχι το κράτος... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
KREATOR13 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2013 ούτε εγώ έχω λοιπόν υποχρέωση να τους πάρω στα σοβαρά... Για τι πραγμα,για τη θρησκεια τους ή γιατι δεν κανουν επανασταση?(αληθεια τι εννοεις ακριβως) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
deesnider Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2013 ναι λες και δεν μπορούν να τον κράξουν εκεί, στη μάπα του, έχει γίνει... ...NOT οπότε ας βάλω τους συγκεκριμένους σε ένα σακί κι ας πω ότι δεν διαφωνούν... Διακρίνω ιδιαίτερη άνεση στο τσουβάλιασμα και απόλυτη βεβαιότητα ότι μόνο ένα ενδεχόμενο υπάρχει. Το να διστάζουν ας πούμε, για χίλιους δυο λόγους, το να φοβούνται ενδεχόμενες παράπλευρες συνέπειες μιας τέτοιας κίνησής τους, προερχόμενες π.χ. από κάποιον που έχει επιρροή στην καθημερινότητά τους και ο οποίος «στράβωσε» με την απόφασή τους να κράξουν τον τραγόπαπα, ούτε που υφίσταται σαν ενδεχόμενο... ούτε εγώ έχω λοιπόν υποχρέωση να τους πάρω στα σοβαρά... Συνεχίζεις να εξισώνεις το «δεν παίρνω κάποιον στα σοβαρά», με το «χλευάζω αυτόν που δεν παίρνω στα σοβαρά». Άλλο το «Δε σε παίρνω στα σοβαρά άνθρωπε, διότι θεωρώ παράλογα αυτά που πιστεύεις» και άλλο το «Είσαι πρόβατο, ανεγκέφαλος και θύμα, επειδή τα πιστεύεις». Κανείς δεν είναι υποχρεωμένος να αντιμετωπίζει σοβαρά κάποιον άλλο. Από αυτό το σημείο όμως, μέχρι το σημείο να τον προσβάλλει σε προσωπικό επίπεδο, υπάρχει μεγάλη απόσταση... θα είχε πλάκα πάντως να ήταν εδώ όπως και στη Γερμανία, που οι πιστοί της Εκκλησίας πληρώνουν για αυτή κι όχι το κράτος... ...και το κέρδος των απλών πιστών, από την κρατική χρηματοδότηση τής εκκλησίας, είναι ποιο ακριβώς; Έχουν έκπτωση στα κεριά, ας πούμε; Μπας και πιάσω το νόημα που μού διαφεύγει τόση ώρα... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Super Moderators Thresh Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2013 Super Moderators Share Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2013 (επεξεργασμένο) Διακρίνω ιδιαίτερη άνεση στο τσουβάλιασμα και απόλυτη βεβαιότητα ότι μόνο ένα ενδεχόμενο υπάρχει. Το να διστάζουν ας πούμε, για χίλιους δυο λόγους, το να φοβούνται ενδεχόμενες παράπλευρες συνέπειες μιας τέτοιας κίνησής τους, προερχόμενες π.χ. από κάποιον που έχει επιρροή στην καθημερινότητά τους και ο οποίος «στράβωσε» με την απόφασή τους να κράξουν τον τραγόπαπα, ούτε που υφίσταται σαν ενδεχόμενο... τότε ας μην λένε ότι διαφωνούν, το κάνουν μόνο και μόνο για να νοιώθουν καλά με τον εαυτό τους... και το κέρδος των απλών πιστών, από την κρατική χρηματοδότηση τής εκκλησίας, είναι ποιο ακριβώς; Έχουν έκπτωση στα κεριά, ας πούμε; Μπας και πιάσω το νόημα που μού διαφεύγει τόση ώρα... κανένα κέρδος, εκκλησία της θρησκείας τους είναι, γιατί να την πληρώνει κάποιος που δεν έχει την ίδια θρησκεία? Συνεχίζεις να εξισώνεις το «δεν παίρνω κάποιον στα σοβαρά», με το «χλευάζω αυτόν που δεν παίρνω στα σοβαρά». Άλλο το «Δε σε παίρνω στα σοβαρά άνθρωπε, διότι θεωρώ παράλογα αυτά που πιστεύεις» και άλλο το «Είσαι πρόβατο, ανεγκέφαλος και θύμα, επειδή τα πιστεύεις». γιατί η απαξίωση (που έγραψα στο #3013) είναι το ίδιο ακριβώς πράγμα με τον χλευασμό? ThReSh είναι πιο απλό από ότι νομίζεις δεν ενδιαφέρονται.Έχεις ένα δίκιο ως προς την επιρροή των απανταχού τράγων αλλά αυτό ισχύει περισσότερο στους Μουσουλμάνους όπου ο κάθε ιμάμης μπορεί να κηρύξει τζιχάντ(βλέπε επιθέσεις σε χριστιανικές εστίες στο Πακιστάν)πάντως εδώ πια στας Ευρώπας η εποχή των Σταυροφοριών έχει περάσει ανεπιστρεπτή.Και εγώ τον παπά στο χωριό μου δεν τον πάω μία γιατί δεν με άφηνε να ζυγώσω την κόρη του που ήταν αλανιάρα αλλά who gives a fuck όταν θέλω να πάω στην Εκκλησία για τους δικούς μου λόγους θα πάω.Δεν θα απολογηθώ ούτε για τις απόψεις του ούτε για τις αντιλήψεις του ούτε για το ότι είναι πιο φάλτσος και από τον κακοφωνίξ.Θα πάω γιατί γουστάρω να πάω τι να σου πω, εγώ μάλλον θα άλλαζα εκκλησία... Επεξ/σία 13 Σεπτεμβρίου 2013 από ThReSh 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
deesnider Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2013 τότε ας μην λένε ότι διαφωνούν, το κάνουν μόνο και μόνο για να νοιώθουν καλά με τον εαυτό τους... Έχεις κατηγορήσει ποτέ, σε φίλους, ή συναδέλφους που τους εμπιστευόσουν, κάποιον εργοδότη σου, επειδή π.χ. θεωρούσες ότι σε είχε ριγμένο, ότι δεν πλήρωνε τα νόμιμα, ότι...ότι...ότι..., ενώ ενώπιόν του έκανες την πάπια, διότι τη δεδομένη περίοδο είχες την ανάγκη του; Θα κατηγορούσες κάποιον που το έχει κάνει, επειδή η ανασφάλεια νίκησε τη μαχητικότητά του; Θα θεωρούσες δεδομένο ότι γουστάρει το ρίξιμο ή την απλήρωτη εργασία και μιλάει μόνο εκ τού ασφαλούς και μόνο για να ξεγελάσει τον εαυτό του, ενώ κανονικά θα έπρεπε να τού βροντοφωνάξει «Άντε και γαμ...» και να βρεθεί άνεργος; εκκλησία της θρησκείας τους είναι, γιατί να την πληρώνει κάποιος που δεν έχει την ίδια θρησκεία? Πόσες φορές πρέπει να επαναλάβουμε, ότι την ευθύνη γι' αυτό πρέπει να την καταλογίσεις στο κράτος και όχι στους πιστούς; Το κράτος την πληρώνει την εκκλησία, από τη δική σου και τη δική μου τσέπη και όχι επειδή το απαιτούν οι πιστοί... γιατί η απαξίωση (που έγραψα στο #3013) είναι το ίδιο πράγμα με τον χλευασμό? Η κριτική μου, ήταν εξ αρχής κατά τού χλευασμού και τής συνολικής απαξίωσης που φτάνει μέχρι και τον εκμηδενισμό τής προσωπικότητας και τη μη αναγνώριση οποιασδήποτε αξίας κάποιων ανθρώπων από κάποιους άλλους, με κριτήριο το ότι διαφωνούν σε ένα θέμα μαζί τους. Σ' αυτή την κριτική, μου απάντησες λέγοντας «δεν έχω υποχρέωση να τους πάρω στα σοβαρά». Δεν κατηγόρησα πουθενά αυτούς που δεν παίρνουν στα σοβαρά τούς θρησκευόμενους. Κατηγόρησα αυτούς που τους βρίζουν, θεωρώντας επαρκή αιτιολογία και λογική συνέπεια για κάτι τέτοιο, το ότι δεν αξίζει να τους αντιμετωπίζουν σοβαρά. Ούτε εγώ αντέχω να πάρω στα σοβαρά τούς ...σκυλάδες, αλλά ειδικά όσο αφορά στη μουσική. Δε φτάνω στο να τους απαξιώσω ως ανθρώπους, δε βγαίνω να τους ξεφωνίσω, ούτε ξεκόβω από φίλο μου κάποιον, επειδή φτιάχνεται με Τερλέγκα, Βασιλείου και ...Τσιμογιάννη. Μπορεί τα χνώτα μας να ταιριάζουν σε χίλια δυο άλλα θέματα. Απλώς, όταν η κουβέντα πάει σε θέματα μουσικών προτιμήσεων, αποχωρώ διακριτικά... Δε βλέπω ότι ήμουν εγώ εκείνος που εξίσωσε έννοιες. Το αντίθετο έκανα: Τις διαχώρισα σαφώς. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Super Moderators Thresh Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2013 Super Moderators Share Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2013 Έχεις κατηγορήσει ποτέ, σε φίλους, ή συναδέλφους που τους εμπιστευόσουν, κάποιον εργοδότη σου, επειδή π.χ. θεωρούσες ότι σε είχε ριγμένο, ότι δεν πλήρωνε τα νόμιμα, ότι...ότι...ότι..., ενώ ενώπιόν του έκανες την πάπια, διότι τη δεδομένη περίοδο είχες την ανάγκη του; αν πω όχι θα trollάρω? Πόσες φορές πρέπει να επαναλάβουμε, ότι την ευθύνη γι' αυτό πρέπει να την καταλογίσεις στο κράτος και όχι στους πιστούς; Το κράτος την πληρώνει την εκκλησία, από τη δική σου και τη δική μου τσέπη και όχι επειδή το απαιτούν οι πιστοί... το κάνει βέβαια γιατί θα χάσει τις ψήφους, των πιστών... όταν όμως έγραψα ότι θα είχε πλάκα μπλα μπλα μπλα, δεν το έγραψα για να κατηγορήσω τους πιστους άμεσα, απλά ότι θα είχε πλάκα να βλέπαμε πόσοι θα πλήρωναν... Η κριτική μου, ήταν εξ αρχής κατά τού χλευασμού και τής συνολικής απαξίωσης που φτάνει μέχρι και τον εκμηδενισμό τής προσωπικότητας και τη μη αναγνώριση οποιασδήποτε αξίας κάποιων ανθρώπων από κάποιους άλλους, με κριτήριο το ότι διαφωνούν σε ένα θέμα μαζί τους. Σ' αυτή την κριτική, μου απάντησες λέγοντας «δεν έχω υποχρέωση να τους πάρω στα σοβαρά». Δεν κατηγόρησα πουθενά αυτούς που δεν παίρνουν στα σοβαρά τούς θρησκευόμενους. Κατηγόρησα αυτούς που τους βρίζουν, θεωρώντας επαρκή αιτιολογία και λογική συνέπεια για κάτι τέτοιο, το ότι δεν αξίζει να τους αντιμετωπίζουν σοβαρά. Ούτε εγώ αντέχω να πάρω στα σοβαρά τούς ...σκυλάδες, αλλά ειδικά όσο αφορά στη μουσική. Δε φτάνω στο να τους απαξιώσω ως ανθρώπους, δε βγαίνω να τους ξεφωνίσω, ούτε ξεκόβω από φίλο μου κάποιον, επειδή φτιάχνεται με Τερλέγκα, Βασιλείου και ...Τσιμογιάννη. Μπορεί τα χνώτα μας να ταιριάζουν σε χίλια δυο άλλα θέματα. Απλώς, όταν η κουβέντα πάει σε θέματα μουσικών προτιμήσεων, αποχωρώ διακριτικά... Δε βλέπω ότι ήμουν εγώ εκείνος που εξίσωσε έννοιες. Το αντίθετο έκανα: Τις διαχώρισα σαφώς. δεν υπερασπίζομαι το τι κάνουν οι υπόλοιποι άθεοι/άθρησκοι/κτλπ, μόνο την δικιά μου θέση, ότι θα απαξιώσω κάποιον που θα παρουσιάσει πχ αυτό που έγραψα στο post #3031 με επιστημονική σιγουριά κτλπ κτλπ... η απαξίωση που εννοώ δεν είναι απαραίτητα "υβριστική/προσβλητική", έχει διάφορα επίπεδα αναλόγως την περίπτωση, αλλιώς θα έιναι αν μου πει κάποιος γιατί δεν νηστεύω κι αλλιώς για το ότι θα καώ στην κόλαση, πρέπει να ντρέπονται οι γονείς μου κτλπ... τώρα για τους φίλους που ανέφερες δεν ξέρω τι θα έκανα, ανάλογα την περίπτωση, φταίει μάλλον ότι δεν έχω φίλους θρήσκους οπότε ότι και να πω δεν μπορώ να είμαι σίγουρος ότι θα το ακολουθήσω (πχ ότι θα τον ξέκοβα ή όχι) στην τελική δεν μπορώ να πω ότι θα σεβαστώ τα πιστεύω του άλλου επειδή είναι ιερά, γιατί αν σεβαστώ της μιας θρησκείας θα πρέπει να σεβαστών όλων κι όχι μόνο των αναγνωρισμένων/επισήμων/μεγάλων που μπορεί να έχουν τρελές απαιτήσεις... επίσης αυτός που απαιτεί το σεβασμό για τα πιστεύω του, θα πρέπει να κάνει κι εκείνος το ίδιο, με ΟΛΕΣ τις υπόλοιπες θρησκείες... 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
deesnider Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2013 το κάνει βέβαια γιατί θα χάσει τις ψήφους, των πιστών... Πιθανώς να ισχύει, αλλά θεωρώ ότι το ποσοστό των ψηφοφόρων που θα άλλαζαν κόμμα, επειδή το δικό τους σταμάτησε τη χρηματοδότηση τής εκκλησίας, είναι μάλλον μικρό. θα είχε πλάκα να βλέπαμε πόσοι θα πλήρωναν... Δυο ερωτήσεις, την απάντηση των οποίων όντως δε γνωρίζω: - Εκεί που πληρώνουν οι πιστοί (π.χ. στη Γερμανία που ανέφερες) την εκκλησία τους, το κάνουν με σκοπό τι; Να συντηρηθούν οι ναοί, ας πούμε; Να βγουν τα λειτουργικά έξοδα για το τάδε μυστήριο; Να πάρουν μισθό οι ...παπάδες; και η βασικότερη: - Το κάνουν εθελοντικά; Βγαίνει το κράτος και λέει: «Μάγκες, αν θέλετε εκκλησία, ξηλωθείτε!» και ...ξηλώνονται; Τι ακριβώς; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Super Moderators Thresh Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2013 Super Moderators Share Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2013 νομίζω για την μισθοδοσία των κληρικών τουλάχιστον... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις