Vintage Jewel Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2010 καλα αυτο με την θρησκοληψεια εδω μου καθεται... Παντως για την ιστορια οταν ο σημερινος Αρχιεπισκοπος ρωτηθηκε για αυτο το ζητημα απαντησε οτι καθως η κοινωνια εξελισεται ειναι αναγκη κ εμεις να αλλαξουμε...τωρα οπως θελει καποιος το μεταφραζει αυτο.Εμενα προς το θετικο μου φανηκε(περιεργο για την εκκλησια) Kανονικα αυτο διδασκει η Ορθοδοξη Εκκλησια οτι πρεπει σε καποια θεματα να συμμορφωνεται με τα προτυπα της κοινωνιας τα δογματα ειναι που δν μπορουν να αλλαξουν... Αλλωστε δεν την συμφερει να μεινει πισω σε τετοια ζητηματα γτ κερδιζει και "oπαδους"
caution Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2010 οτι πρεπει σε καποια θεματα να συμμορφωνεται με τα προτυπα της κοινωνιας ...βλέπε Μεσαίωνας - Ιερά Εξαίρεση. True. ( Ohh wait εκεί ήταν Ρωμαιοκαθολικοί και έχει διαφορά... oohh wait ξανά )
Αδμιν Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2010 Το συμφωνο συμβιωσης που εγινε για τα ετεροφυλοφιλα ζευγαρια αποδειχθει ανισο του πολιτκου γαμου. Ουτε τα παιδια καλυπτει, ουτε και διαφορες νομικες υποχρεωσεις. Γιαυτο αν ελεγα πριν να επεκταθει το συμφωνο συμβιωσης και στα ομοφυλα ζευγαρια, τωρα λεω απολυτη εξισωση. Και στο δικαιωμα της υιοθεσιας.
Vintage Jewel Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2010 ...βλέπε Μεσαίωνας - Ιερά Εξαίρεση. True. ( Ohh wait εκεί ήταν Ρωμαιοκαθολικοί και έχει διαφορά... oohh wait ξανά ) sorry αλλα μην συγκρινεις Ορθοδοξη Εκκλησια με Ρωμαιοκαθολικη δν λεω οτι ειναι καλυτερη η μια απο την αλλη αλλα δν πιστευω οτι η ορθοδοξια το παρατραβηξε τοσο πολυ σε καποια θεματα οπως οι ρωμαικαθολικοι. γενικα απο οτι εχω καταλαβει και απο τα δογματα της σε συγκριση με ρωμαιοκαθολικους και προτεσταντες ειναι παντα αναμεσα και προσπαθει να τηρει μια υποκριτικη (ισως)ουδετερη σταση
kk1991 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2010 σιγουρα πρεπει να υπαρχει νομικη καλυψη και στα ομοφιλοφιλικα ζευγαρια και το θεωρω ντροπη και μονο να το συζηταμε δεν εχει να κανει με ρατσισμους νεοτερισμους και τα λοιπα ειναι καθαρα κοινη λογικη.δε γινετε να εχεις διαφορετικη αντιμετωπιση σε ατομα μονο και μονο λογω των σεξουαλικων τους προτιμησεων.και στο γαμο συμφωνω γιατι οχι; οποιος θελει θρησκευτικο οποιος θελει πολιτικο(ετσι δε διατεινονται ολοι οι του πολιτισμου και τις διανοησης?) τωρα οσον αφορα το θεμα της υοθεσιας γενικα και σε ολα τα ζευγαρια πρεπει να γινεται αυστηρος ελεγχος σε φυσιολογικα πλεσια.απο εκει και περα αν ενα ομοφιλοφιλικο ζευγαρι πληρει τις προηποθεσεις(ψυχικη σωματικη υγεθα,οικονομικες απολαβες και τα συναφι)δε βλεπω το λογω να μην τους επιτρπει η υοθεσια.για ποιο λογο να μεγαλωνουν παιδια σε ιδρυματα(ξεχασμενα) η σε οικογενειες ακαταλληλες(εστω αν ειναι η φυσικες τους η ''φυσιολογικες'' κατα τα ''χρηστα ηθη'')ενω υπαρχουν ανθρωποι που μπορουν να τους δωσουν αγαπη εστω και αν ειναι δυο μπαμπαδες η δυο μαμαδες???
benign Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2010 Ισα δικαιωματα αναμφισβητητα, περισσοτερα δεν λεω και γιατι καποιοι φιλοι με καλυψαν και γιατι ειναι νομιζω αυτονοητο. Στο θεμα της υιοθεσιας ειναι λιγο πιο δυσκολα τα πραγματα.Οχι γιατι δεν υπαρχουν ομοφυλοφιλοι που το αξιζουν.Εχω γνωρισει ομοφυλοφιλους που ειναι επαινος στην εννοια ανθρωπος και ψυχικα και πνευματικα.Αλλα σαν καθηγητης ξερω οτι ο μεσος ορος του Ελληνα ειναι δυστυχως πισω σε αυτο και τα υιοθετημενα παιδακια θα αντιμετωπισουν πολυ σκληρες καταστασεις στο σχολειο απο τους συμμαθητες τους. Δυστυχως σε αυτο το θεμα ,νομιζω οτι θα πρεπει να κανουν υπομονη οσο αδικο και αν φαινεται. Αλλα ενας ανθρωπος μπορει να ειναι ο πατερας πολλων παιδιων και ας μην ειναι προσωπικα δικα του,αγαπη και ειλικρινη διαθεση για προσφορα αν υπαρχει. Παντως εστω και αργα τα πραγματα βελτιωνονται.
kk1991 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2010 αυτο ειναι κριμα παντως.....να πρεπει να τονιζουμε οτι υπαρχουν ομοφιλιφιλοι που ειναι ολοκληρωμενοι ψυχικα και πνευματικα και μπορουν να παρεχουν αγαπη λες και ειναι κατι το τρομερο που δε μπορει να συμβει με τιποτα........η σεξουαλικη πρωτιμηση δεν σημαινει οτι εισαι ατελης σε καποιο τομεα της ζωης σου η οτι εισαι κανα τερας που τρωει παιδια....καποια στιγμη πρεπει να ξεφυγουμε απο αυτη τη στενοτης μυαλου που μας διακατεχει.......
benign Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2010 αυτο ειναι κριμα παντως.....να πρεπει να τονιζουμε οτι υπαρχουν ομοφιλιφιλοι που ειναι ολοκληρωμενοι ψυχικα και πνευματικα και μπορουν να παρεχουν αγαπη λες και ειναι κατι το τρομερο που δε μπορει να συμβει με τιποτα........η σεξουαλικη πρωτιμηση δεν σημαινει οτι εισαι ατελης σε καποιο τομεα της ζωης σου η οτι εισαι κανα τερας που τρωει παιδια....καποια στιγμη πρεπει να ξεφυγουμε απο αυτη τη στενοτης μυαλου που μας διακατεχει....... Ετσι ειναι φιλε μου,αλλα πως να ξεφυγουμε οταν τα τηλεοπτικα μας καναλια μας βομβαρδιζουν με κατινιες και σκουπιδια ,ειδικα τον Ελληνικο λαο που ειναι ενας λαος που μισει το διαβασμα οταν ο μεσος Βρεττανος εργατης διαβασει 30 βιβλια τον χρονο?Και ετσι δυστυχως ο μεσος Ελληνας (παρα)μορφωνεται απο αυτες τις αηδιες.Ειναι λυπηρο.
Technology fan Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2010 Εγω δεν έκατσα να το διαβάσω αλλα γιατι να μην έχουν ίσα δικαιώματα;;; Και στον γάμο είμαι υπέρ... Στο να μεγαλώνουν παιδιά δεν είμαι και πολύ ζεστός. Θα είναι κάπως περίεργο ένα παιδί να μεγαλώνει με δύο μανάδες ή πατεράδες αντίστοιχα και να το έχει αυτό ώς πρότυπο. Ενώ το να βλέπει ένα παιδί στο δρόμο, δύο ενήλικους άνδρες να φιλιούνται είναι μια χαρα για πρότυπο? Κάτι που να καλύπτει νομικά τα ζευγάρια νομικά θα έπρεπε ήδη να υπάρχει.Είναι σαν να κρυβόμαστε πίσω απο το δάχτυλό μας Και ακόμα και για τα παιδιά έιμαι υπερ.Σίγουρα αυτή τη στιγμή το παιδί θα νιώθει περιέργα και αυτό είναι πράγματι ένα ζητούμενο όμως ο κόσμος αλλάζει και όπως οι μονογονεικές οικογένειες είναι πια μια πραγματικότητα έτσι θα είναι και για τα παιδια με 2 μαμάδες ή μπαμπάδες...αγάπη να υπάρχει. Το μεγαλύτερο ποσοστό των παιδιών έχουν πρότυπα τους γονείς τους ή ακριβώς το αντίθετο, Φαντάζεσαι τι έχει να γίνει αν ένα παιδί διαλέξει τους πατέρες του ή μητέρες του για πρότυπο? σιγουρα πρεπει να υπαρχει νομικη καλυψη και στα ομοφιλοφιλικα ζευγαρια και το θεωρω ντροπη και μονο να το συζηταμε δεν εχει να κανει με ρατσισμους νεοτερισμους και τα λοιπα ειναι καθαρα κοινη λογικη.δε γινετε να εχεις διαφορετικη αντιμετωπιση σε ατομα μονο και μονο λογω των σεξουαλικων τους προτιμησεων.και στο γαμο συμφωνω γιατι οχι; οποιος θελει θρησκευτικο οποιος θελει πολιτικο(ετσι δε διατεινονται ολοι οι του πολιτισμου και τις διανοησης?)τωρα οσον αφορα το θεμα της υοθεσιας γενικα και σε ολα τα ζευγαρια πρεπει να γινεται αυστηρος ελεγχος σε φυσιολογικα πλεσια.απο εκει και περα αν ενα ομοφιλοφιλικο ζευγαρι πληρει τις προηποθεσεις(ψυχικη σωματικη υγεθα,οικονομικες απολαβες και τα συναφι)δε βλεπω το λογω να μην τους επιτρπει η υοθεσια.για ποιο λογο να μεγαλωνουν παιδια σε ιδρυματα(ξεχασμενα) η σε οικογενειες ακαταλληλες(εστω αν ειναι η φυσικες τους η ''φυσιολογικες'' κατα τα ''χρηστα ηθη'')ενω υπαρχουν ανθρωποι που μπορουν να τους δωσουν αγαπη εστω και αν ειναι δυο μπαμπαδες η δυο μαμαδες??? Κοινή λογική είναι κάτι που συμβαδίζει με τη φύση. Παρεπιπτόντως δε χωρά ο νούς μου να πει κάποιος οτι η φύση δεν είναι λογική. Κοινή λογική είναι κάτι που μπορεί να εξελιχθεί και να αυτοσυντηρηθεί απο μόνο του! Θα χαρώ να μου πει κάποιος σε τι εξελίσεται η αποδοχή υιοθεσίας σε ομοφυλόφιλους. αυτο ειναι κριμα παντως.....να πρεπει να τονιζουμε οτι υπαρχουν ομοφιλιφιλοι που ειναι ολοκληρωμενοι ψυχικα και πνευματικα και μπορουν να παρεχουν αγαπη λες και ειναι κατι το τρομερο που δε μπορει να συμβει με τιποτα........η σεξουαλικη πρωτιμηση δεν σημαινει οτι εισαι ατελης σε καποιο τομεα της ζωης σου η οτι εισαι κανα τερας που τρωει παιδια....καποια στιγμη πρεπει να ξεφυγουμε απο αυτη τη στενοτης μυαλου που μας διακατεχει....... Συμφωνώ πλήρως αλλα παιδιά σε ομοφυλόφιλους κάνει περισσότερο καλό στους γονείς παρά στα ιδια τα παιδιά! 2
scullyist Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2010 Τι πιστευεται γενικοτερα για την νομικη εξισωση των ομοφυλοφιλων σχεσεων με τις ετεροφυλοφιλες ΓΕΝΙΚΑ?Ειτε μεσω του συμφωνου η μεσω καποιου αλλου τροπου? Ναι στην απόλυτη εξίσωση σε όλα τα επίπεδα.
Technology fan Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2010 Ναι στην απόλυτη εξίσωση σε όλα τα επίπεδα. Φυσικά αν βρούν τρόπο να κάνουν παιδιά μόνοι τους, αυτό είναι εξίσωση διαφορετικά το μετατρέπεις σε ανίσωση!
Toufas Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2010 Ενώ το να βλέπει ένα παιδί στο δρόμο, δύο ενήλικους άνδρες να φιλιούνται είναι μια χαρα για πρότυπο? γιατι δεν ειναι? δεν σε βλεπω να σχιζεις τα ιματια σου για οτι δειχνει η τηλεοραση Το μεγαλύτερο ποσοστό των παιδιών έχουν πρότυπα τους γονείς τους ή ακριβώς το αντίθετο, Φαντάζεσαι τι έχει να γίνει αν ένα παιδί διαλέξει τους πατέρες του ή μητέρες του για πρότυπο? τι θα γινει? Κοινή λογική είναι κάτι που συμβαδίζει με τη φύση. Παρεπιπτόντως δε χωρά ο νούς μου να πει κάποιος οτι η φύση δεν είναι λογική. Κοινή λογική είναι κάτι που μπορεί να εξελιχθεί και να αυτοσυντηρηθεί απο μόνο του! Θα χαρώ να μου πει κάποιος σε τι εξελίσεται η αποδοχή υιοθεσίας σε ομοφυλόφιλους. αρα να αφήσουμε καθε αναπηρο παιδι να πεθανει? στην φυση αυτο θα γινοταν 1
kk1991 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2010 να θυμησω οτι χρησιμοποιουνται παρενθετες μητερες και υοθεσια προκειμενου να αποκτησουν παιδια ετεροφιλοφιλικα ζευγαρια που δε μπορουν να τεκνοποιησουν με φυσικο τροπο οποτε συμφωνα με το σκεπτικο σου Technology man θα επρεπε να απαγωρευττουν ολα αυτα γιατι παλι ανισωση υπαρχει....οποτε οσοι κανουν παιδια με τον πατροπαραδοτο τροπο καναν οι αλλοι λυπομαστε,στην αλλη ζωη.και οσα παιδια ειστε τυχερα να εχετε γονεις μπραβο τα υπολοιπα στον Καιαδα.
caution Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2010 Φυσικά αν βρούν τρόπο να κάνουν παιδιά μόνοι τους, αυτό είναι εξίσωση διαφορετικά το μετατρέπεις σε ανίσωση! Για νομική εξίσωση μιλάει... αν δηλαδή εσύ είσαι στείρος και εγώ σπέρνω παιδιά αβέρτα, άρεται η ισονομία;
Technology fan Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2010 γιατι δεν ειναι?δεν σε βλεπω να σχιζεις τα ιματια σου για οτι δειχνει η τηλεοραση Δεν βλέπω τηλεόραση! τι θα γινει? Στασιμότητα! αρα να αφήσουμε καθε αναπηρο παιδι να πεθανει? στην φυση αυτο θα γινοταν Οπότε μου λές οτι είναι ανάπηρα παιδιά και είναι άτομα με ειδικές ανάγκες? Και δε θυμάμαι να είδα κάποιον να φροντίζει κάποιον ζητιάνο στο δρόμο, οπότε τον ρόλο της φροντίδας τον παίζει κατα κύριο λόγο ο γονέας όχι η κοινωνία. ---------- Προσθήκη στις 23:33 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 23:31 ---------- Για νομική εξίσωση μιλάει... αν δηλαδή εσύ είσαι στείρος και εγώ σπέρνω παιδιά αβέρτα, άρεται η ισονομία; Όχι αλλα αν μπορώ νομικά (και κατάλληλες προυποθέσεις κτλπ) να σου πάρω ένα δεν άρεται? Edit: Επειδή θα πείς οτι τότε κανείς δε θα πρεπε να υιοθετεί τότε, θα σου πω οτι οι ομοφυλόφιλοι δεν είναι στείροι εκ φύσης αλλα απο επιλογή.
Προτεινόμενες αναρτήσεις