man of steel Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2013 Οι χριστιανοί όμως βασίζονται κυρίως στην καινή διαθήκη. Αν είναι να βασίζονται στην παλιά, θα πρέπει να δέχονται και πράγματα που είναι πολύ μακριά απ' το τι θεωρείται φυσιολογικό και ποινικά κολάσιμο. Εφόσον βασίζονται λοιπόν στην καινή διαθήκη και ο ίδιος ο Χριστός δεν έχει μιλήσει ποτέ για το θέμα, τότε δεν θα έπρεπε ν' απασχολεί ούτε κι εκείνους. Plus, το γεγονός πως μια άποψη υπάρχει εδώ και τόσα χρόνια δε μου λέει κάτι. Και οι μουτζαχεντίν ας πούμε ακολουθούν την νόρμα τον αρχαίων Αθηναίων για τις γυναίκες τους, αλλά φυσιολογικούς και πολιτισμένους δεν τους λες. Να σου θυμίσω μιας και διυλίζεις των κώνωπα ότι ο Χριστός δεν μίλησε ούτε για τους βιαστές αυτό δεν σημαίνει ότι τους αποδέχετε. Οταν σου λέει κάποιος ότι ο χριστός άνευ γάμου δεν δέχεται ούτε τις ετερόφυλες σχέσεις δεν θέλει μυαλό να καταλάβεις ότι πολύ περισσότερο δε δεν θα δεχτεί τις σχέσεις μεταξύ αντρών ή μεταξύ γυναικών. Η άποψη μου είναι πως το κάθε θρησκευτικό δόγμα πρέπει να είναι ελεύθερο να επιλέξει αν θα τελεί γάμους μεταξύ ομόφυλων ή όχι. Μέχρι εκεί όμως. Η θρησκεία δεν έχει καμία δουλειά να σχολιάζει επιλογές ή τυχόν επιλογές της πολιτείας. Και εκεί είναι και η δική μου η ένσταση ότι δεν γίνεται να ζητάς από την Εκκλησία να σε παντρέψει ως γκέι επειδή είναι στα δικαιώματα σου.Φαντάζομαι ότι δικαίωμα μου είναι να προτείνω στον δάσκαλο οδήγησης να μου μάθει πως να τρακάρω αλλά δεν νομίζω ότι θα το πραγματοποιήσει μιας και διδάσκει το ακριβώς αντίθετο.Ασφαλή οδήγηση.Εκ του αποτελέσματος και η Εκκλησία διδάσκει το ακριβώς αντίθετο από τις ομοφυλοφιλικές σχέσεις.Πως ζητάς να σε παντρέψει;Πιο απλά δεν μπορώ να το πω.Όσο για τον πολιτικό γάμο να πω επίσης πως δεν δίνω δεκάρα δεν με απασχολεί.Αν ο νομοθέτης το κρίνει ως σωστό δεν έχω καμία δουλειά να το αμφισβητήσω! 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Toufas Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2013 Θεωρω ηλιθιο καποιος να νοιαζεται για την αποψη και την αποδοχη καθε θρησκειας. Δεν με ενδιαφερει αν υπηρχε ο Χεζους, δεν με ενδιαφερουν οι σκοταδιστικες φονταμελιστικες αποψεις της θρησκειας του, ουτε και αυτες των prequels, spinoffs και sequels της. Απλα η εικονα μπηκε επειδη τα πιστα προβατα της θρησκευτικης πλειοψηφιας της Ελλαδας, δεν εχουν διαβασει ποτε την βιβλο και δεν εχουν ιδεα το τι λεει μεσα, ενω οι ιδιοι λενε οτι το θεμα που κουβεντιαζουμε "ειναι εναντια στην οικογενεια και τον γαμο". Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
SilkyN Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2013 Να σου θυμίσω μιας και διυλίζεις των κώνωπα ότι ο Χριστός δεν μίλησε ούτε για τους βιαστές αυτό δεν σημαίνει ότι τους αποδέχετε. Οταν σου λέει κάποιος ότι ο χριστός άνευ γάμου δεν δέχεται ούτε τις ετερόφυλες σχέσεις δεν θέλει μυαλό να καταλάβεις ότι πολύ περισσότερο δε δεν θα δεχτεί τις σχέσεις μεταξύ αντρών ή μεταξύ γυναικών. Και εκεί είναι και η δική μου η ένσταση ότι δεν γίνεται να ζητάς από την Εκκλησία να σε παντρέψει ως γκέι επειδή είναι στα δικαιώματα σου.Φαντάζομαι ότι δικαίωμα μου είναι να προτείνω στον δάσκαλο οδήγησης να μου μάθει πως να τρακάρω αλλά δεν νομίζω ότι θα το πραγματοποιήσει μιας και διδάσκει το ακριβώς αντίθετο.Ασφαλή οδήγηση.Εκ του αποτελέσματος και η Εκκλησία διδάσκει το ακριβώς αντίθετο από τις ομοφυλοφιλικές σχέσεις.Πως ζητάς να σε παντρέψει;Πιο απλά δεν μπορώ να το πω.Όσο για τον πολιτικό γάμο να πω επίσης πως δεν δίνω δεκάρα δεν με απασχολεί.Αν ο νομοθέτης το κρίνει ως σωστό δεν έχω καμία δουλειά να το αμφισβητήσω! Ακριβώς. Άρα δεν έχει νόημα να βάζουμε την θρησκεία μέσα στους νόμους. Και δεν γίνεται όταν ούτως ή άλλως δεν ακολουθούμε τις διδαχές της θρησκείας, να την βάζουμε μπροστά όταν δεν μας αρέσει κάτι. Αν θέλει το κάθε θρησκευτικό δόγμα να επιβάλει τους κανόνες του όμως, θα πρέπει να αναλάβει και μόνο του τα έξοδα του. Όπως κι ο δάσκαλος οδήγησης σου. Όταν κάτι δεν απευθύνεται σε όλο τον πληθυσμό ή σ' ένα ευπαθές μέρος αυτού του πληθυσμού, δεν είναι λογικό να πληρώνεται καθολικά. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
man of steel Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2013 Θεωρω ηλιθιο καποιος να νοιαζεται για την αποψη και την αποδοχη καθε θρησκειας. Δεν με ενδιαφερει αν υπηρχε ο Χεζους, δεν με ενδιαφερουν οι σκοταδιστικες φονταμελιστικες αποψεις της θρησκειας του, ουτε και αυτες των prequels, spinoffs και sequels της. Απλα η εικονα μπηκε επειδη τα πιστα προβατα της θρησκευτικης πλειοψηφιας της Ελλαδας, δεν εχουν διαβασει ποτε την βιβλο και δεν εχουν ιδεα το τι λεει μεσα, ενω οι ιδιοι λενε οτι το θεμα που κουβεντιαζουμε "ειναι εναντια στην οικογενεια και τον γαμο". Σαφώς μόνο που εγώ δεν το κάνω ποτέ.Ειδικά με την Εκκλησία είμαι πάντα κόντρα στην κόντρα.Για αυτό και είπα από την αρχή ότι το ερώτημα πήγαινε στον τόξο που φαίνεται ότι τον απασχολεί ταμάλα. Αλλά δυστυχώς δεν τον απασχολεί το ίδιο και οι απόψεις της αντίθετης από αυτόν πλευράς. Ακριβώς. Άρα δεν έχει νόημα να βάζουμε την θρησκεία μέσα στους νόμους. Και δεν γίνεται όταν ούτως ή άλλως δεν ακολουθούμε τις διδαχές της θρησκείας, να την βάζουμε μπροστά όταν δεν μας αρέσει κάτι. Αν θέλει το κάθε θρησκευτικό δόγμα να επιβάλει τους κανόνες του όμως, θα πρέπει να αναλάβει και μόνο του τα έξοδα του. Όπως κι ο δάσκαλος οδήγησης σου. Όταν κάτι δεν απευθύνεται σε όλο τον πληθυσμό ή σ' ένα ευπαθές μέρος αυτού του πληθυσμού, δεν είναι λογικό να πληρώνεται καθολικά. Καμία αντίρρηση τελευταία φορά που αναγκάστηκα να πάω στην Εκκλησία ήταν στην κηδεία ενός φίλου πρόσφατα.Έριξα ένα κέρμα των 5 λεπτών και αυτό γιατί δεν ήθελα να κάνω σκηνή με την μάνα μου στην Εκκλησία που ήταν δίπλα.Αλλιώς δεκάρα τσακιστή στους απανταχού τράγους του όποιου δόγματος στην οικουμένη!Δυστυχώς όμως οι απόψεις αυτών των δογμάτων περνάνε σε πολύ μεγάλα πλήθη.Πήγαινε στο ΙΡΑΝ να κάνεις γκέι ακτιβισμό(δεν νομίζω να προλάβεις να κατέβεις από το αεροπλάνο) η στο Σουδάν ή σε όποιο άλλο μουσουλμανικό κράτος.Ευτυχώς τα πράγματα στην Ευρώπη αλλάζουν αλλά μην πας στο άλλο άκρο και ζητάς από ένα δόγμα εντελώς αντίθετο στην ομοφυλοφιλία να σε παντρέψει! 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
SilkyN Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2013 Καμία αντίρρηση τελευταία φορά που αναγκάστηκα να πάω στην Εκκλησία ήταν στην κηδεία ενός φίλου πρόσφατα.Έριξα ένα κέρμα των 5 λεπτών και αυτό γιατί δεν ήθελα να κάνω σκηνή με την μάνα μου στην Εκκλησία που ήταν δίπλα.Αλλιώς δεκάρα τσακιστή στους απανταχού τράγους του όποιου δόγματος στην οικουμένη! Βασικά ξεφύγαμε απ' την κουβέντα. Η ομιλία του Άνθιμου, δεν αναφερόταν καν σε εκκλησιαστικό γάμο μεταξύ ομόφυλων. Αναφερόταν σε κάτι που αφορά καθαρά και μόνο την πολιτεία. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
man of steel Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2013 Βασικά ξεφύγαμε απ' την κουβέντα. Η ομιλία του Άνθιμου, δεν αναφερόταν καν σε εκκλησιαστικό γάμο μεταξύ ομόφυλων. Αναφερόταν σε κάτι που αφορά καθαρά και μόνο την πολιτεία. Τότε να καθίσει στα αυγά του δεν τον αφορά! Οποιαδήποτε ανάμιξη Εκκλησίας-κράτους στον 21 αιώνα είναι ανεπίτρεπτη! 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
SilkyN Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2013 Τότε να καθίσει στα αυγά του δεν τον αφορά! Οποιαδήποτε ανάμιξη Εκκλησίας-κράτους στον 21 αιώνα είναι ανεπίτρεπτη! Είμαστε και γαμώ όμως, τόσο ώρα διαφωνούμε για κάτι που συμφωνούμε 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mathsrule Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2013 Θεωρω ηλιθιο καποιος να νοιαζεται για την αποψη και την αποδοχη καθε θρησκειας. Δεν με ενδιαφερει αν υπηρχε ο Χεζους, δεν με ενδιαφερουν οι σκοταδιστικες φονταμελιστικες αποψεις της θρησκειας του, ουτε και αυτες των prequels, spinoffs και sequels της. Απλα η εικονα μπηκε επειδη τα πιστα προβατα της θρησκευτικης πλειοψηφιας της Ελλαδας, δεν εχουν διαβασει ποτε την βιβλο και δεν εχουν ιδεα το τι λεει μεσα, ενω οι ιδιοι λενε οτι το θεμα που κουβεντιαζουμε "ειναι εναντια στην οικογενεια και τον γαμο". Εάν κάποιος πιστεύει (δικαίωμά του όπως επίσης και δικαίωμά σου να μην πιστεύεις) θεωρώ ανούσιο και μη πρέπον, με κάθε ευκαιρία που σου δίνεται, να του λες έμμεσα ή/και άμεσα ότι πιστεύει βλακείες και πόσο μαλάκας είναι. Από όσο έχω δει, με κάθε ευκαιρία που σου δίνεται προσπαθείς να υπονομεύσεις τη Χριστιανική θρησκεία ή/και τους πιστούς της. Όπως προείπα δικαίωμά σου να μην πιστεύεις αλλά πρέπει να σεβαστείς και τους πιστούς έτσι όπως σε σέβονται αυτοί. Εν ολίγης αυτοί εκτιμούν την επιλογή σου να μην πιστεύεις ενώ εσύ τους "Ευχαριστείς" με το να προσβάλλεις τα πιστεύω τους. Το θεωρώ απαράδεκτο εκ μέρους σου και οπουδήποτε άλλου το κάνει. Συγγνώμη για το οφφ-τόπικ. Για να επιστρέψω στο θέμα: Η Χριστιανική Εκκλησία ανέκαθεν ήταν (καλώς ή κακώς) κατά των ομοφυλοφιλικών γάμων/σχέσεων. Είτε πιστεύεις και συμμερίζεσαι την άποψη αυτή είτε όχι. Το να ζητάει κάποιος ομοφυλόφιλος να τελέστει γάμος για αυτόν και τον σύντροφό του το θεωρώ ανούσιο και εκτός πραγματικότητας. Ναι, έχει το δικαίωμα να το ζητήσει, αλλά εάν πιστεύει ότι πρόκειται η Εκκλησία να αλλάξει τα "πιστεύω" της, τότε πολύ απλά εθελοτυφλεί. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι η Εκκλησία είναι σταθερή στις απόψεις της και δεν πρόκειται να τις αλλάξει, ειδικά για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα όπως οι γκέυ γάμοι. Αν και εγώ τίθεμαι κατά των γάμων αυτών(των θρησκευτικών μόνο, σε πολιτικό επίπεδο να κάνουν ό,τι θέλουν), προσπαθώ να το δω όσο πιο αντικειμενικά γίνεται και προτείνω στους ομοφυλόφιλους να κάνουν το ίδιο. Εγώ θέλω η τράπεζα να μου δώσει εντελώς δωρεάν 1.000.000€, έχω το δικαίωμα να το ζητήσω (όχι να το απαιτήσω, αλλά να το ζητήσω), αλλά εάν πιστεύω ότι υπάρχει έστω και 0.0001% πιθανότητα να πραγματοποιηθεί το αίτημά μου, τότε εθελοτυφλώ. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
man of steel Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2013 Εάν κάποιος πιστεύει (δικαίωμά του όπως επίσης και δικαίωμά σου να μην πιστεύεις) θεωρώ ανούσιο και μη πρέπον, με κάθε ευκαιρία που σου δίνεται, να του λες έμμεσα ή/και άμεσα ότι πιστεύει βλακείες και πόσο μαλάκας είναι. Από όσο έχω δει, με κάθε ευκαιρία που σου δίνεται προσπαθείς να υπονομεύσεις τη Χριστιανική θρησκεία ή/και τους πιστούς της. Όπως προείπα δικαίωμά σου να μην πιστεύεις αλλά πρέπει να σεβαστείς και τους πιστούς έτσι όπως σε σέβονται αυτοί. Εν ολίγης αυτοί εκτιμούν την επιλογή σου να μην πιστεύεις ενώ εσύ τους "Ευχαριστείς" με το να προσβάλλεις τα πιστεύω τους. Το θεωρώ απαράδεκτο εκ μέρους σου και οπουδήποτε άλλου το κάνει. Συγγνώμη για το οφφ-τόπικ. Για να επιστρέψω στο θέμα: Η Χριστιανική Εκκλησία ανέκαθεν ήταν (καλώς ή κακώς) κατά των ομοφυλοφιλικών γάμων/σχέσεων. Είτε πιστεύεις και συμμερίζεσαι την άποψη αυτή είτε όχι. Το να ζητάει κάποιος ομοφυλόφιλος να τελέστει γάμος για αυτόν και τον σύντροφό του το θεωρώ ανούσιο και εκτός πραγματικότητας. Ναι, έχει το δικαίωμα να το ζητήσει, αλλά εάν πιστεύει ότι πρόκειται η Εκκλησία να αλλάξει τα "πιστεύω" της, τότε πολύ απλά εθελοτυφλεί. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι η Εκκλησία είναι σταθερή στις απόψεις της και δεν πρόκειται να τις αλλάξει, ειδικά για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα όπως οι γκέυ γάμοι. Αν και εγώ τίθεμαι κατά των γάμων αυτών(των θρησκευτικών μόνο, σε πολιτικό επίπεδο να κάνουν ό,τι θέλουν), προσπαθώ να το δω όσο πιο αντικειμενικά γίνεται και προτείνω στους ομοφυλόφιλους να κάνουν το ίδιο. Εγώ θέλω η τράπεζα να μου δώσει εντελώς δωρεάν 1.000.000€, έχω το δικαίωμα να το ζητήσω (όχι να το απαιτήσω, αλλά να το ζητήσω), αλλά εάν πιστεύω ότι υπάρχει έστω και 0.0001% πιθανότητα να πραγματοποιηθεί το αίτημά μου, τότε εθελοτυφλώ. Not bad at all αλλά αυτό που με εξοργίζει στους "πιστούς είναι ότι το 99% πιστεύει αυτά που ΄έμαθε από παππούδες γιαγιάδες και τράγους που δεν έχουν καμία σχέση με αυτά που λέει ο Χριστός.Πιστεύω ότι είναι αυτονόητο ότι σε ολο τον κόσμο άλλα είπαν αυτοί που δίδαξαν και άλλα τελούν οι ιερείς όπου πάντα γνώμονα στις διδαχές του παίζει το συμφέρων.Δες π.χ στους μουσουλμάνους οι μισοί ορκίζονται ότι είναι θρησκεία αγάπης και οι άλλοι μισοί είναι φονταμεταλιστές άρα τίθεται σαφώς θέμα υποκειμενικότητας στο πως ερμηνεύει ο καθένα την όποια θρησκεία!Σε έναν ιδεατό κόσμο θα σεβόμουν πολύ περισσότερο έναν χριστιανό ο οποίος θα ζούσε κατά γράμμα με το κατά Ιωάννη Ευαγγέλιο όπου διδάσκεται η αγάπη και η συγχώρεση και όχι κάποιον που έχει ποτιστεί από τις παπάτζες των κληρικών ανά τους αιώνες.Είσαι σίγουρος ότι το ορθόδοξο ή το καθολικό ή το προτεσταντικό δόγμα εκφράζει αυτά που είχε στο μυαλό του ο Χριστός;Άρα μην πολύ διαφημίζεις την έννοια πιστός μπορεί αυτό που σου έμαθαν να πιστεύεις να είναι εντελώς έξω από την λογική αυτουνού που τα είπε πρώτος!Πάντα δικιά μου άποψη.Sorry για το off topic 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Toufas Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2013 Θεωρω αυτο που πιστευουν οτι μου προσβαλλει την λογικη. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Timour21 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2013 Εάν κάποιος πιστεύει (δικαίωμά του όπως επίσης και δικαίωμά σου να μην πιστεύεις) θεωρώ ανούσιο και μη πρέπον, με κάθε ευκαιρία που σου δίνεται, να του λες έμμεσα ή/και άμεσα ότι πιστεύει βλακείες και πόσο μαλάκας είναι. Από όσο έχω δει, με κάθε ευκαιρία που σου δίνεται προσπαθείς να υπονομεύσεις τη Χριστιανική θρησκεία ή/και τους πιστούς της. Όπως προείπα δικαίωμά σου να μην πιστεύεις αλλά πρέπει να σεβαστείς και τους πιστούς έτσι όπως σε σέβονται αυτοί. Εν ολίγης αυτοί εκτιμούν την επιλογή σου να μην πιστεύεις ενώ εσύ τους "Ευχαριστείς" με το να προσβάλλεις τα πιστεύω τους. Το θεωρώ απαράδεκτο εκ μέρους σου και οπουδήποτε άλλου το κάνει. Συγγνώμη για το οφφ-τόπικ. Δεκτή η άποψή σου, αλλά ως Έλλην φορολογούμενος, θεωρώ απαράδεκτο να πληρώνω μέσω των φόρων που μου αναλογούν, άπλυτους και αγράμματους "ιεροκύρηκες" που σπέρνουν το μίσος και τον ρατσισμό. Αν τους πλήρωναν μόνο οι πελάτες (χριστιανοι), φυσικά και δεν θα είχα κανένα δικαίωμα (ή πάτημα αν θες) να τους κρίνω. Απο την στιγμή που πληρώνω όμως (υποχρεωτικά -σα μια ταινία που δεν θέλω καν να δω-) έχω κάθε δικαίωμα και να κάνω κριτική. Ο πελάτης εξάλλου, έχει πάντα δίκιο, πόσο μάλλον αυτός που αναγκάζεται να πληρώνει κατι που δεν χρειάζεται. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mphxths Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2013 Δυστυχως συμβαινουν 2 πραγματα στην ελληνικη πραγματικοτητα. 1.η θρησκεια ειναι αλληλενδετη με τον ελληνα (καλως ή κακως) 2.οι εκπροσωποι της χειραγωγουν τους πιστους λεγοντας ο,τι γουσταρουν και απλα στηριζονται...στην πιστη..των πιστων. Οποτε αν σου πει , απαγορευονται οι φουστες στην εκκλησια ή οι γκει γαμοι ή δεν ξερωγω τι αλλο..απλα ο πιστος..το δεχεται... Ειπαμε..οπιο του λαου... Οπως και με τις μουσουλμανικες θρησκειες..δεν νομιζω να λεει (δεν το χω διαβασει ποτε μου) η θρησκεια , αποκεφαλιζετε τους αλλοθρησκους..εχετε τις γυναικες κατωτερες απο ζωα και τετοια τραγικα... Στανταρ το κορανι εχει γραφτει για να εξηπηρετησει τις αντροκρατουμενες κοινωνιες εκεινων των λαων...στανταρ ειναι παραφραση/παρερμηνεια της θρησκειας... Και για να φτασουμε στο διαταυθα...η εκκλησια δεν γουσταρει τους γκει γαμους.Καλως ή κακως αυτη ειναι η σταση της. Το να παλευει η γκει κοινοτητα για το αντιθετο ειναι ουτοπικο.Το κανει προφανως γιατι νοιωθει κατωτερη απο τους στρεητ που χουν την αποδοχη της εκκλησιας...απο οτι φανταζομαι χεστηκε για τη ουσια του θεματος..να τους αποδεχτει η εκκλησια..το κανει για να νοιωσει κοινωνικα ιση και τιποτα αλλο.... Αν ημουν γκει κοινοτητα θα παλευα για τους πολιτικους γαμους που ειναι και πιο εφικτο και τους καλυπτει και νομικα και θα γραφα την εκκλησια στα παπαρια μου... 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
KREATOR13 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2013 Νομιζω για πολιτικο το παλευουν εξαλλου οι περισσοτεροι απο δαυτους ειναι αθεοι Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Physics_Rulez Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2013 Από τη στιγμή που σαν φορολογούμενος χρηματοδοτώ την εκκλησία, με νοιάζουν μια χαρά αυτά που διδάσκει και εγκρίνει/κατακρίνει. Ενώ όταν συμβαίνει το αντίθετο (χριστιανός vs άθεο), δε βρίσκω το λόγο να απασχολώ κάποιον χριστιανό, διότι δεν τον επιβαρύνω με κανένα τρόπο. Πιστεύω να έχουμε ένα οριστικό gege με αυτό το θέμα επιτέλους. Επίσης όταν οι gay μιλάνε για γάμο, τις περισσότερες αν όχι όλες τις φορές αναφέρονται σε πολιτικό και όχι σε θρησκευτικό. Συμφωνώ ότι δεν μπορείς να επιβάλεις στη θρησκεία να σε παντρέψει με θρησκευτικό γάμο από τη στιγμή που είναι αντίθετη με αυτό, απ ότι καταλαβαίνω οι gay δε ζητάνε αυτό, ζητάνε νομική εξομοίωση κάτι το οποίο είναι απολύτως λογικό. In other news, σε αρκετές χώρες όταν ο πολίτης δηλώνει πως εξασκεί τη θρησκεία του πληρώνει church tax. Στην Ελλάδα αφεντικά και δούλοι το ίδιο γίναμ' όύλοι http://en.wikipedia.org/wiki/Church_tax Γερμανία: "The church tax is only paid by members of the respective church. People who are not members of a church tax-collecting denomination do not have to pay it. Members of a religious community under public law may formally declare their wish to leave the community to state (not religious) authorities. With such a declaration, the obligation to pay church taxes ends. Some communities refuse to administer marriages and burials of (former) members who had declared to leave it." fine by me! 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
deesnider Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2013 Θεωρω αυτο που πιστευουν οτι μου προσβαλλει την λογικη. Κάτσε ρε!...και το γεγονός ότι εσύ θεωρείς, ότι αυτό που εκείνοι πιστεύουν, προσβάλει τη δική σου λογική, σημαίνει ότι «νομιμοποιείσαι» να βρίζεις, να χαρακτηρίζεις υποτιμητικά και να προσβάλεις σε προσωπικό επίπεδο, ακόμα κι εκείνους εξ αυτών, που δεν επιχειρούν ούτε κατά διάνοια να σε πείσουν για το ορθό τής πίστης τους, ή να σού το επιβάλλουν, αλλά περιορίζονται στο να λένε δημοσίως ότι πιστεύουν σε κάτι που εσύ θεωρείς παράλογο; Από πού κι ως πού; Πρόσεξε: Δε μιλάω για τις επίσημες εκκλησίες, αλλά για τούς απλούς πιστούς. Εσύ δηλαδή, έχεις κάθε δικαίωμα να λες ότι δεν υπάρχει Θεός και να διεκδικείς την ελευθερία να το εξασκείς, αλλά εκείνοι είναι πρέπον να υφίστανται χλευασμό, όταν λένε ότι υπάρχει και διεκδικούν την αντίστοιχη ελευθερία; Δεν ξέρω γιατί, αλλά όλο αυτό μου θυμίζει κάτι που είχα διαβάσει σ' ένα παλιό περιοδικό κόμικς, υπό μορφή συνθήματος σε τοίχο: «Η δημοκρατία, είναι πολύ σοβαρό ζήτημα, για να τη μοιράζεσαι με τον καθένα...» 5 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις