Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Και εν πάση περιπτώσει, αυτό που λέω είναι ότι αν η επιλογή ήταν ανάμεσα σε έναν αντούβιανο ο οποίος κακοποιεί το παιδί του και σε ένα ζευγάρι ομοφυλόφιλων που δεν θα σηκώσουν χέρι επάνω του και θα το αγαπούν νομίζω είναι σαφές το τι πρέπει να γίνει.

Έχει μεγάλο point σου λέω.

Και εγώ μεταξύ 2 ομοφυλόφιλων γονιών που θα αγαπάνε το παιδί και 2 γονιών κακοποιών, παιδεραστών και κατα συρροήν δολοφόνων προτιμώ τους πρώτους.

Και?

Αυτό είναι το θέμα ή να προστατέψουμε εξ'αρχής τα παιδιά;

Εν τέλει μόνο το δίλλημα που θέτεις και ο τρόπος που το θέτεις αφήνει να ενοηθεί ότι αντιλαμβάνεσαι το πρόβλημα που μπορεί να δημιουργηθεί στο παιδί.

(για να επιχειρηματολογήσεις υπερ της υιοθέτησης από ομοφυλόφιλους, κλέβεις στη ζυγαριά. Συγκρίνεις τα ομοφυλλόφιλα ζευγάρια με ετεροφυλόφιλα ζευγάρια ΠΟΥ ΔΕΡΝΟΥΝ, πράγμα που δεν είναι αυτονόητο και αποτελεί άγνωστο παράγοντα. Στην τελική πως ξέρεις ότι το ομοφυλλόφιλο ζευγάρι δεν θα δέρνει; Ε;

Εγώ λέω να γίνεται η υιοθέτηση από ετεροφυλόφιλα. Μόνο. Που φυσικά δεν δέρνουν, είναι ψυχολογικά νορμάλ και έχουν οικονομική άνεση.)

• Απαντ. 3,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
Κοίτα λίγο παρακάτω, εκεί στο "μη χείρον βέλτιστον" ;)

Χωρίς να το ξέρεις. Αν το ξέραμε σίγουρα, εγώ, ο Lucifer, ο Teaser και μερικοί άλλοι δεν θα μπαίναμε καν σε δίλλημα. Πάνω στην αμφιβολία λοιπόν εμείς κρατάμε πισινή εσύ είσαι θετική, no problem.

Δηλαδή σοβαρά πιστεύεις ότι μεταξύ των δύο θα διάλεγε κανείς το πρώτο ας πούμε? Αυτό είναι τόσο αυτονόητο statement όσο το "ανάμεσα σε έναν αντουβιανό ο οποίος ξυλοφορτώνει καθημερινώς τα παιδιά του και ένα ίδρυμα με ανθρώπους που θα το αγαπάνε και το σέβονται, προτιμώ το δεύτερο".

Είπα, δεν έχω ένσταση με αυτό (αφού συμφωνώ), έχω ένσταση με το "υπάρχουν ετεροφιλόφιλοι που δέρνουν άρα.." επιχείρημα.

Δεν υπάρχει αυτονόητο, αυτό με έχουν διδάξει οι μέχρι τώρα εμπειρίες μου.

Το επιχείρημα δεν ήταν ότι υπάρχουν ετεροφιλόφυλοι που δέρνουν άρα μπορούν να υιοθετούν οι ομοφυλόφιλοι κι ας κάνει κακό στα παιδιά, θα μπορούσες να το πάρεις έτσι αν έλεγα "αφού δέρνουν οι μεν, ας δέρνουν και οι δε". Είπα πολύ απλά ότι θεωρώ πως η καλή ανατροφή ενος παιδιού δεν εξαρτάται από τις σεξουαλικές προτιμήσεις των γονέων, αλλά από άλλα πιο ουσιώδη -κατ'εμέ- πράγματα.

Και επειδή έχω γνωρίσει κανα δυο άτομα που έχουν μεγαλώσει σε τέτοιες οικογένειες μου αρκεί το εμπειρικό αυτό παράδειγμα για να πιστεύω και να υποστηρίζω τις θέσεις μου. Εφ'όσον δύο-τρεις ήταν υγιείς σημαίνει πως δεν είναι ακατόρθωτο.

---------- Προσθήκη στις 15:26 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 15:25 ----------

Εν τέλει μόνο το δίλλημα που θέτεις και ο τρόπος που το θέτεις αφήνει να ενοηθεί ότι αντιλαμβάνεσαι το πρόβλημα που μπορεί να δημιουργηθεί στο παιδί.

Το πρόβλημα δημιουργείται στο παιδί απο μια κωλοπισθοδρομική κοινωνία κι όχι από τους γονείς. Στην περίπτωση των ομοφυλόφιλων δατ ιζ.

Δημοσ.

Καλα δλδ σε ποια γλωσσα να το γραψω οτι ΔΕΝ μιλαμε εδω για την υιοθεσια?

Βγαινει ο αλλος ο teaser κ μας λεει οτι ''δεν μου καιγεται καρφακι για τα νομικιστικα''

Που πας ρε ψηλε?Θα βρεις λεμε.Αυτος ειναι ο σκοπος του τοπικ κ οχι η υιοθεσια.

Το θεμα της υιοθεσιας το ψαχνω κ το μελεταω καθαρα απο αποψη μελετων within the remit of Psychology κ μολις μπορεσω να βρω κατι αξιοπιστο θα καταθεσω κ εγω την γνωμη μου,μιας κ μου εγινε κ εμενα προταση πριν λιγες μερες απο τον συντροφο μου να σκεφτουμε το θεμα.Εν παση περιπτωση η καταθεση της αποψης μου κ των αποψεων για το θεμα της υιοθεσιας ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΘΕΣΗ ΕΔΩ.

ΞΕΚΟΛΑΜΕ ΛΕΜΕ

Εφερα το θεμα στην βαση της νομικης κατοχυρωσης κ ΜΟΝΟΝ για να δουμε μια συζητηση πανω στα θεμελιωδη ανθρωπινα δικαιωματα στην ΕΛΛΑΔΑ κ μονο!!Θελω να εξετασω κ τις αντιληψεις κ τις προσδοκιες του μεσου Ελληνα σε αυτο το συγκεκριμενο ζητημα για το αμεσο μελλον.Ας μην πλατιαζουμε αλλο με υιοθεσιες κτλ

Επισης ειδα ο αλλος μου εβαλε τον γαμο δυο αντρων,που ετσι οπως παρουσιαζεται φαινεται οντως μια καρικατουρα ακομα κ στο πιο ανεπιτιδευτο ματι.Φιλε μου εσυ που το εβαλες,οταν εγω πηγα να γινει το partnership στο UK,πηγα αυπνος απο την δουλεια με τα καθημερινα ρουχα κ λιτα,ενω ο συντροφος μου αργησε μαλιστα κ κανα 10λεπτο γιατι ετρεχε με κατι οικογενειακα.Η υπογραφη μιας τυπικουρας ηταν μεσα στην καθημερινη μας ζωη κ τπτ αλλο.ΔΕΝ ΜΙΛΑΩ ΓΙΑ ΓΑΜΟΥΣ,ΘΕΣΜΟΥΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΡΙΚΑΤΟΥΡΕΣ ΤΩΝ ΜΜΕ...Μιλαω για ΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΗ και στην Ελλαδα.Απλα τα πραγματα

Μπορουμε να την παλεψουμε να μεινουμε ontopic?

Δημοσ.

Ένα δίκιο το έχει =ρ

htps, σου έκανα μία ερώτηση προηγουμένως, μπορείς να μου απαντήσεις;

Εντιτ: Αν προφανώς για εσένα τίθεται θέμα κάλυψης από την εκκλησία.

Δημοσ.

Βγαινει ο αλλος ο teaser κ μας λεει οτι ''δεν μου καιγεται καρφακι για τα νομικιστικα''

ΜΙσό λεπτό για να συνενοούμαστε.

Ο αυτός teaser ποιος είναι; Υπάρχει και ο άλλος; Αν ναι κάνε κονέ να τον γνωρίσω οπωσδήποτε.

Κλείνει η παρένθεση.

ΥΓ αν περιμένεις να βγάλεις συμπέρασμα για τις αντιλήψεις και τις προσδοκίες του μέσου Έλληνα στο insomnia λυπάμαι έχασες.

Δημοσ.
Ένα δίκιο το έχει =ρ

htps, σου έκανα μία ερώτηση προηγουμένως, μπορείς να μου απαντήσεις;

Εντιτ: Αν προφανώς για εσένα τίθεται θέμα κάλυψης από την εκκλησία.

Χου γκιβς ε νταμ αμπάουτ εκκλησία ;

Δημοσ.

Πέραν αυτού, θα ήθελα να ρωτήσω για το θέμα της εκκλησίας τον htps μιας και αυτός άνοιξε το θρεντ:

Καταλαβαίνω απολύτως την ανάγκη για νομική κάλυψη και αναγνώριση των ομοφυλόφιλων ζευγαριών και είμαι 100% υπέρ στην εξίσωση με τα ετερόφυλα. Αυτό που δεν πολυκαταλαβαίνω είναι το θέμα της αναγνώρισης από την εκκλησία. Και εξηγώ:

Εφ’όσον μιλάμε για οπισθοδρομικά δόγματα, τα οποία έχουν αντιπαρατεθεί τόσο έντονα στους ομοφυλόφιλους γιατί να θέλει ένα ζευγάρι να παντρευτεί σε εκκλησία; Δεν το κατακρίνω με κάποιον τρόπο, απλώς σκέφτομαι ότι αν είχα ακούσει τις αηδίες που έχει κυρήξει κατά καιρούς η όποια εκκλησία -ρωμαιοκαθολική, ορθόδοξη κτλ- νομίζω ότι θα σκεφτόμουν λίγο αντιδραστικά. Κάτι σε στυλ “αν δε γουστάρετε εσείς μία, εγώ δεν γουστάρω δέκα”, γιατί όταν υπάρχει τέτοια ουσιαστική διαφωνία θα κατέληγα ότι η πίστη είναι προσωπικό ζήτημα που δεν μπορεί να καθορίσει οποιοδήποτε δόγμα. Πόσω μάλλον η Εκκλησία Α.Ε. Στην Αμερική είχα δει κάποτε ένα ντοκιμαντερ με “cured gay people” τους οποίους φυσικά είχε *γιατρέψει* η εκκλησία και είχα αηδιάσει. Προσωπικά δεν θα ήθελα την αποδοχή από κάποιον που έχει απορρίψει αυτό που είμαι εγώ και πόσοι άλλοι, με αυτό τον τρόπο, ειδικά αν αντιλαμβανόμουν ότι το μοναδικό ουσιαστικό κίνητρο να συμβαδίσει η εκκλησία με τους καιρούς μας είναι καθαρά οικονομικό και τίποτε πιο ουσιώδες από αυτό. Οπότε;

Αυτά.

Αρχικα να πω πως δεν ξερω ακριβως σε ποιους ομοφυλοφιλους αναφερεσαι.

Υποθετω υπαρχει μεριδα ομοφυλοφιλων που θελουν να κανουν θρησκευτικο γαμο.Εκει πως να σχολιασω?Μπορω να μιλησω μονο εξ ονοματος μου κ ισως εως ενα βαθμο για τον συντροφο μου.

Η κοινωνια ειναι ενα ψηφιδωτο.Το ξερουμε ολοι αυτο.Οπως υπαρχουν ομοφυλοφιλοι με σπαστη μεσουλα κ φρυδακι βγαλμενο ετσι υπαρχουν ομοφυλοφιλοι νταλικιεριδες κ ''γαμαω κ δερνω'',οπως υπαρχουν ομοφυλοφιλοι εγκληματιες,κλεφτες,ναρκομανεις ετσι υπαρχουν ομοφυλοφιλοι σταθεροι με κοινωνικη συμμετοχη που ζουν εν γενη με αξιοπρεπεια.Ετσι λοιπον υπαρχουν ομοφυλοφιλοι δεξιοι,αριστεροι κ ομοφυλοφιλοι που θελουν να κανουν θρησκευτικο γαμο κ αλλοι που οχι.

Δλδ νομιζω η ερωτηση σου εχει τοσο vast conceptualization που οσο ειδικος εισαι εσυ που με ρωτας για αυτο το θεμα αλλο τοσο ειδικος ειμαι κ εγω...

Εαν ρωτας τωρα την αποψη μου για την εκκλησια κτλ αν κ δεν εχει θεση στο θεμα να πω εν ταχει οτι ποτε δεν μου ηταν ιδιαιτερα συμπαθης η εκκλησια κ αυτο δεν εχει να κανει με καμια καταδικη της ομοφυλοφιλιας απο τους ''πατερες'' της ορθοδοξης εκκλησιας αλλα απο καθαρα προσωπικη θεωρηση κ εμπειρια με την Ελληνικη ορθοδοξη εκκλησια.Αρα με λιγα λογια αδιαφορο εαν η Λουκα χτυπιεται στα καναλια η εαν ο Ιερωνυμος στελνει τους ομοφυλοφιλους στο πυρ το εξωτερον...

Παρολα αυτα δυστυχως η εκκλησια στην Ελλαδα διαμορφωνει συνειδησεις σε μεγαλο βαθμο.Το γνωριζουμε ολοι καλα.Οποτε μεσα στο πλαισιο του κοινωνικου framework εαν τυχει κ λαβουμε ενα θετικο μυνημα απο την εκκλησια της Ελλαδας για αυτο το ζητημα,κακο δεν θα κανει...γενικα νομιζω ειμαι ρεαλιστης.Εξου κ σχολιασα την δηλωση του νυν Αρχιεπισκοπου

Δημοσ.

Οκ, ρώτησα επειδή αναφέρθηκε και δεν ήμουν σίγουρη αν μιλάς και για τέτοιου είδους κάλυψη. Σε όσα λες συμφωνώ.

Δημοσ.

Αυτό με τις συνειδήσεις που διαμορφώνει η εκκλησία στην Ελλάδα δεν είναι λίγο υπερβολικό να το λέμε πια;

Δημοσ.
Καλα δλδ σε ποια γλωσσα να το γραψω οτι ΔΕΝ μιλαμε εδω για την υιοθεσια?

Που πας ρε ψηλε?Θα βρεις λεμε.Αυτος ειναι ο σκοπος του τοπικ κ οχι η υιοθεσια.

Το θεμα της υιοθεσιας το ψαχνω κ το μελεταω καθαρα απο αποψη μελετων within the remit of Psychology κ μολις μπορεσω να βρω κατι αξιοπιστο θα καταθεσω κ εγω την γνωμη μου,μιας κ μου εγινε κ εμενα προταση πριν λιγες μερες απο τον συντροφο μου να σκεφτουμε το θεμα.Εν παση περιπτωση η καταθεση της αποψης μου κ των αποψεων για το θεμα της υιοθεσιας ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΘΕΣΗ ΕΔΩ.

ΞΕΚΟΛΑΜΕ ΛΕΜΕ

Εφερα το θεμα στην βαση της νομικης κατοχυρωσης κ ΜΟΝΟΝ για να δουμε μια συζητηση πανω στα θεμελιωδη ανθρωπινα δικαιωματα στην ΕΛΛΑΔΑ κ μονο!!Θελω να εξετασω κ τις αντιληψεις κ τις προσδοκιες του μεσου Ελληνα σε αυτο το συγκεκριμενο ζητημα για το αμεσο μελλον.Ας μην πλατιαζουμε αλλο με υιοθεσιες κτλ

Επισης ειδα ο αλλος μου εβαλε τον γαμο δυο αντρων,που ετσι οπως παρουσιαζεται φαινεται οντως μια καρικατουρα ακομα κ στο πιο ανεπιτιδευτο ματι.Φιλε μου εσυ που το εβαλες,οταν εγω πηγα να γινει το partnership στο UK,πηγα αυπνος απο την δουλεια με τα καθημερινα ρουχα κ λιτα,ενω ο συντροφος μου αργησε μαλιστα κ κανα 10λεπτο γιατι ετρεχε με κατι οικογενειακα.Η υπογραφη μιας τυπικουρας ηταν μεσα στην καθημερινη μας ζωη κ τπτ αλλο.ΔΕΝ ΜΙΛΑΩ ΓΙΑ ΓΑΜΟΥΣ,ΘΕΣΜΟΥΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΡΙΚΑΤΟΥΡΕΣ ΤΩΝ ΜΜΕ...Μιλαω για ΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΗ και στην Ελλαδα.Απλα τα πραγματα

Μπορουμε να την παλεψουμε να μεινουμε ontopic?

Βρε htps δεν σε καταλαβαινω.Ειναι φανερο οτι σε αυτο συμφωνησαν ολοι(η οι περισσοτεροι).Στα ανθρωπινα δικαιωματα (η για την νομικη κατοχυρωση που λες συνεχεια) .Αναφερθηκε και ενας γαμος που συντελεστηκε στον Ελλαδικο χωρο .

Ειναι φανερο οτι τα νομικα , τα εχεις ψαξει καλυτερα.

Ε πες συγκεκριμενα ποια ειναι τα κωλυματα, οι γκριζες ζωνες , οι ενστασεις σου , οι επιθυμιες των ομοφυλλοφιλων σε αυτο το θεμα, να απαντησουμε αν ειμαστε υπερ η οχι..

Πιο συγκεκριμενα τελωσπαντων....:P

Δημοσ.
Οκ, ρώτησα επειδή αναφέρθηκε και δεν ήμουν σίγουρη αν μιλάς και για τέτοιου είδους κάλυψη. Σε όσα λες συμφωνώ.

αρα πρεπει να παει πιο πανω ''ειδικη'' ;) δεν καταλαβα οτι ησουν ΘΥΛΗ οπως ειπε πριν ενας μου μας εδινε μαθηματα βιολογιας

---------- Προσθήκη στις 16:10 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 16:07 ----------

Βρε htps δεν σε καταλαβαινω.Ειναι φανερο οτι σε αυτο συμφωνησαν ολοι(η οι περισσοτεροι).Στα ανθρωπινα δικαιωματα .Αναφερθηκε και ενας γαμος που συντελεστηκε στον Ελλαδικο χωρο .

Ειναι φανερο οτι τα νομικα , τα εχεις ψαξει καλυτερα.

Ε πες συγκεκριμενα ποια ειναι τα κωλυματα, οι γκριζες ζωνες , οι ενστασεις σου , οι επιθυμιες των ομοφυλλοφιλων σε αυτο το θεμα, να απαντησουμε αν ειμαστε υπερ η οχι..

Πιο συγκεκριμενα τελωσπαντων....:P

Μα εφοσον βρε παιδια υπαρχει συμφωνια ''κατα πλειοψηφια'' για την νομικη καλυψη,ποιος ο λογος να κολαει ΤΟΣΑ χρονια το θεμα στην Ελλαδα?

Κοιτα ζω χρονια εξω.Πολλα επεισοδια εχω χασει.Αλλα μου κανει εντυπωση εαν ειναι οπως τα λες...οτι δλδ υπαρχει κατα μεγαλη πλειοψηφια αποδοχη της νομικης κατοχυρωσης...εξου κ ανοιξα το θεμα.Επειδη δεν ημουν σιγουρος

Δημοσ.

Το θεμα κολαει γιατι η πλειοψηφία ειναι κωλοζωα του κερατα. Δες τι ψηφιζουνε, ποσοι ασχολουντε με τους "celebrity", ποσοι πανε στο γηπεδο κλπ κλπ

Δημοσ.

Μα εφοσον βρε παιδια υπαρχει συμφωνια ''κατα πλειοψηφια'' για την νομικη καλυψη,ποιος ο λογος να κολαει ΤΟΣΑ χρονια το θεμα στην Ελλαδα?

Κοιτα ζω χρονια εξω.Πολλα επεισοδια εχω χασει.Αλλα μου κανει εντυπωση εαν ειναι οπως τα λες...οτι δλδ υπαρχει κατα μεγαλη πλειοψηφια αποδοχη της νομικης κατοχυρωσης...εξου κ ανοιξα το θεμα.Επειδη δεν ημουν σιγουρος

Υπό φυσιολογικές συνθήκες ο νόμος προσαρμόζεται στα κοινωνικά δεδομένα αλλά δυστυχώς σε αυτό το θέμα μια μερίδα ανθρώπων δεν αφήνουν μια τέτοια εξέλιξη για Χ Ψ λόγους.

Τώρα, τι να τον κάνεις τον θρησκευτικό μωρέ; Μ@λ@κ13$ είναι, καλύτερα με πολιτικό και ξεμπερδεύεις και πιο γρήγορα.

Δημοσ.

Μια παρένθεση. Δεν ξέρω αν ένα τεχνολογικό forum είναι αντιπροσωπευτικό του Μ.Ο. των απόψεων που ζητάς (κατά τη γνώμη μου δεν είναι), οπότε αμφιβάλω λίγο για την αξιοπιστία των συμπερασμάτων που μπορείς να βγάλεις.

Δημοσ.

Δεν εχω ιδεα.Εγω παντως δεν ρωτηθηκα.Ρωτηθηκαν οι Ελληνες πολιτες και η πλειοψηφια απαντησε ' οχι στην νομικη κατοχυρωση' ?? Δεν νομιζω.

(βλεπεις ολα τα υπολοιπα να λειτουργουν σωστα και απορεις για αυτο ? :lol: )

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...