mainboardER Δημοσ. 24 Απριλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 24 Απριλίου 2012 (επεξεργασμένο) κοιτα μιας που με εψησες να μπω σε εξοδα για καινουριο ρουτερ αρχησα να γλυκοκοιταω και αυτο εδω που εχει και καλυτερο wireless και usb θυρα για δυκτυωση συσκευων (θα με ενδιεφερε πχ να εχω εναν σκληρο συνδεδεμενο στο router ωστε να ειναι προσβασιμος απο καθε υπολογιστη του δυκτιου, η και να μπορω να εχω προσβαση σ αυτον μεσω internet αν γινετε με καποιο τροπο) και δυνατοτητα συνδεσης 3g (hsdpa) stick, κατι που θα ειταν ιδιαιτερα πρακτικο για τοις φορες που ο οτε μας κανει νερα,να μπορω να κοτσαρω το 3g στικακι μου ωστε να δινει ιντερνετ σε ολο το δικτυο (οχι οτι τα mb μου τρεχουν απ τα πατζακια βεβεα).κατα τ αλα επειδη ειμε καπος ασχετος στα περι δικτυων και ενα καλο router ειναι κατα καποιο τροπο και μια future proof επενδυση μηπως μπορεις να μου δωσεις καμια σχετικη πηγη περι δικτυων και διαφορων προτοκολων των routers ωστε να παρω χοντρα χοντρα καμια ιδεα τι παιζει με ολα αυτα τα spec των routers μπας και βγελω καμια ακρη; Επεξ/σία 24 Απριλίου 2012 από mainboardER
poulinos Δημοσ. 28 Απριλίου 2012 Δημοσ. 28 Απριλίου 2012 εστω και καθυστερημενα παμε. α.ναι ενα καλο ρουτερ ειναι μια επενδυση μια που το adsl θα παιζει για αρκετο καιρο.το vdsl με τα κυαλια ακομα. β.για το vigor πολυ καλο ρουτερ. τωρα για τα υπολοιπα 4 x 10/100M LAN Switch , RJ-45 =4 θυρες 100αρες.δεν εχει gigabit.δεν εχεις θεμα εκτος αν θες να μεταφερεις αρχεια μεσα απο το δικτυο 1 x ADSL2/2+ Port, RJ-11 = μια υποδοχη για adsl+ 3 x Detachable Antenna = 3 αποσπωμενες κεραιες 1 x Factory Reset Button κουμπακι για να γυρισει στα εργοαστασιακα 1 x Wireless on/off Button κουμπακι για να ανοιγει κλεινει το wireless 1 x WPS Button κουμπακι που το πατας στο ρουτερ σου και μετα το διαλεγεις και στην ασυρματη καρτα σου για να συνδεθει αυτοματα.δηλαδη σε γλυτωνει απο τα 5 seconds κοπο να βαλεις εσυ το Password Με τα χερακια σου.αχρηστο feauture 1 x USB Host 2.0 μια θυρα usb 2 για σκληρο ,εκτυπωτη,3g συνεχιζουμε IEEE802.11n Compliant παιζει με 802.11n Wireless Client List Access Point Discovery WDS (Wireless Distribution System) μπορεις να κανεις wds wireless distribution system κοινως να βαλεις αλλο ενα και να επεκτεινεις την καλυψη.το δευτερο θα παιρνει ασυρματα απο το πρωτο.κατα καποιο τροπο σαν Repeater Wireless LAN Isolation = να κοβεις την κινηση απο Lan se lan οποτε ο ενας να μην μπορει να δει τον αλλον στο δικτυο Wireless Rate Control -διαλεγεις ταχυτητα wireless 64/128-bit WEP =παλιο κλειδωμα=μαπα WPA/WPA2 το καινουριο κλειδωμα να το πω απλα και το πιο καλο MAC Address Access Control συμπληρωματικο κλειδωμα WPS = το ειπαμε πιο πανω Hidden SSID συμπληρωματικο κλειδωμα να μην φαινεται δηλαδη το ονομα του ασυρματου δικτυου και να πρεπει να το γραψεις εσυ manually WMM (Wi-Fi Multimedia) μετα εχει vpn me tunnels για να στησεις vpn με καναν φιλο για ανταλλαγη αρχειων και οχι μονο εχει firewall για να κοψεις πραγματα οπως και bandiwdth manager για να κανεις ρυθμισεις σε ανεβασμα κατεβασμα κτλ. εχει qos για να ορισεις προτεραιοτητες πχ να μην σουρνεται το surfing οταν καποιος κατεβαζει torrents. ayta τα λιγα,.ελπιζω να βοηθησα.δεν ξερω αν βλεπει ntfs σε δισκο η θα χρειαστει να κανεις τον δισκο σε αλλο format.
tsipouro Δημοσ. 2 Μαΐου 2012 Δημοσ. 2 Μαΐου 2012 Καλημέρα σε όλους. Για να μην ανοίξω νέο θέμα, θα παραθέσω εδώ την απορία μου. Ξέρει κανείς αν μπορώ μέσω powerline να μεταφέρω το wifi και σε άλλο σημείο του σπιτιού; (με δεύτερο wifi router δλδ). Θεωρητικά γίνεται, απλώς θα με διευκόλυνε να με σιγούρευε και κάποιος που το έχει κάνει. Εκεί που προβληματίζομαι είναι στο σετάρισμα του δεύτερου router. (Δεν το έχω προμηθευτεί ακόμη) Ευχαριστώ
poulinos Δημοσ. 3 Μαΐου 2012 Δημοσ. 3 Μαΐου 2012 αν εννοεις να εχεις 1 wi fi router Πχ στο δωματιο σου μετα να δωσεις με powerline σε ενα δευτερο δωματιο και εκει να βαλεις ενα δευτερο wifi ρουτερ να δινει και εκει ασυρματα ναι εννοειται οτι γινεται.αρκει να ρυθμισεις σωστα το δευτερο ρουτερ.το Powerline δεν σε εμποδιζει σε κατι.θα εκανες οτι και αν ηταν καλωδιο απο το ενα ρουτερ στο αλλο. υπαρχουν και Powerline wireless αλλα ειναι πιο ακριβα και δεν ξερω αν αξιζει να παρεις powerline wireless η να παρεις powerline και μετα ενα wi fi router.το δευτερο ειναι πιο ογκος αλλα αναπασα στιγμη μπορεις να αλλαξεις την διαρυθμιση αφου η μια συσκευη ειναι ξεχωριστη απο την αλλη. powerline με wifi απλα γλυτωνεις πολλες συσκευες και αντιθετα με τα πολυμηχανηματα που συνηθως βγαινει πιο φτηνα ολα σε ενα εδω παιζει να σουβγει πιο ακριβα γιατι ειναι κατι λιγο σπανιο λιγο new κτλ
mainboardER Δημοσ. 5 Μαΐου 2012 Μέλος Δημοσ. 5 Μαΐου 2012 καταρχην συγνωμη για την τοσο μεγαλη καθυστερηση στην απαντηση και σ ευχαριστω πολυ για το χρονο που διεθεσες για να μου εξηγησεις ενα προς ενα τα spec .anyway στο θεμα μας οπως 4 x 10/100M LAN Switch , RJ-45 =4 θυρες 100αρες.δεν εχει gigabit.δεν εχεις θεμα εκτος αν θες να μεταφερεις αρχεια μεσα απο το δικτυο επειδη παιζει και αυτο το ενδεχομενο μελλοντικα (πχ σχεφτομε να παρω καποιο εξωτερικο συστημα αποθηκευσης και raid τυπου drobo που να το δουλευω μεσο δικτυου ) τα 100 Mbps του απλου ethernet γιατι να μην με καλυψουν.3 x Detachable Antenna = 3 αποσπωμενες κεραιες καθοτι ειναι αποσπομενες εχω την δυνατοτητα απο μια απο τοις υποδοχες να τραβηξω καλοδιο ωστε να την τοποθετησω σε αλο σημειο του δωματιου/σπιτιου για καλυτερη καλυψη;,αν δουλευω και τοις τρεις κεραιες πανω στο router θα δω καποια διαφορα στην ποιοτητα του σηματος απ οτι αν ειχε μια καθος και οι τρεις θα εκπεμπουν απο το ιδιο σημειο και στην ιδια εμβελια ;1 x Wireless on/off Button κουμπακι για να ανοιγει κλεινει το wirelessαρκετα βολικο feauture καθως δεν θα χρειαζετε να μενει συνεχεια ανοιχτο το wifi αλα ουτε και καθε τρεις και λιγο θα πρεπει να μπαινω στο menu του router για να το ανοιγοκλεινωδεν ξερω αν βλεπει ntfs σε δισκο η θα χρειαστει να κανεις τον δισκο σε αλλο format.βλεποντας τα spec του δισκου ειχα και εγω αυτη την απορια καθος αναφερει οτι υποστηριζει μονο fat,αλλα περα του τι format βλεπει τι router δεν ξερω τι δυνατοτητες δικτυωσης του δισκου/αποθηκευτικου μεσου υποστηριζει το router
poulinos Δημοσ. 5 Μαΐου 2012 Δημοσ. 5 Μαΐου 2012 αν παρεις drobo τοτε παρε ενα switch 1000ari Και ριξε ρουτερ κτλ εκει πανω.εκτος αν θες να παρεις καποιο 2820 κτλ που εχει και μια gigabit ethernet. ναι γενικα οι 3 θα παιξουν λιγο καλυτερα απο οτι η μια .απλα μην βαλεις μεγαλη επεκταση στην κεραια γιατι εχεις και απωλειες λογω καλωδιου.και προσπαθησε να βρεις καλο καλωδιο υπαρχει lmr400 καλωδιο αν το θυμαμαι σωστα που υποτιθεται οτι εχει λιγοτερη αντισταση.πρεπει να υπαρχει και καλυτερο απο αυτο αν θυμαμαι σωστα. για το on off δεν υπαρχει λογος να το κλεισεις καν. για το τελευταιο δεν ξερω αλλα καλυτερα να παρεις nas.βεβαια μην νομιζεις οτι το nas κανει τον δισκο fat32 η Ntfs.συνηθως και αυτα τους κανουν σε δικο τους format.ισως να ειναι καποιο απο αυτα τα format που υποστηριζει και το ρουτερ αν τον κουμπωνες απευθειας στην Usb του ρουτερ
mainboardER Δημοσ. 6 Μαΐου 2012 Μέλος Δημοσ. 6 Μαΐου 2012 αν παρεις drobo τοτε παρε ενα switch 1000ari Και ριξε ρουτερ κτλ εκει πανω.εκτος αν θες να παρεις καποιο 2820 κτλ που εχει και μια gigabit ethernet.βασικα γιατι να μην μου φτασουν τα 100mbps αφου η μεση ταχυτητα εγγραφης ενος σκληρου ειναι κοντα στα 80; για το τελευταιο δεν ξερω αλλα καλυτερα να παρεις nas.βεβαια μην νομιζεις οτι το nas κανει τον δισκο fat32 η Ntfs.συνηθως και αυτα τους κανουν σε δικο τους format.ισως να ειναι καποιο απο αυτα τα format που υποστηριζει και το ρουτερ αν τον κουμπωνες απευθειας στην Usb του ρουτερ οχι πως ειμαι και σχετικος για τα περι nas αλλα αν εστηνα ενα nas δεν θα ειταν καλυτερα να μπει απευθειας στο router με ethernet αντι της usb, επεισης ισως να μου ευγενε και ποιο οικονομικο να στησω ενα nas αντι να αγορασω drobo αλλα οσο νανε απαιτει και καποιες γνωσεις επι του θεματος. βεβαια εκι που βρισκοντε σημερα οι τιμες των σκληρων δεν εχω παρα να κανω υπομονη για οποια και απο τοις δυο λυσεις κι αν επιλεξω. anyway συνεχιζω αυριο γιατι ψιλονυσταξα
poulinos Δημοσ. 6 Μαΐου 2012 Δημοσ. 6 Μαΐου 2012 βασικα γιατι να μην μου φτασουν τα 100mbps αφου η μεση ταχυτητα εγγραφης ενος σκληρου ειναι κοντα στα 80; οχι πως ειμαι και σχετικος για τα περι nas αλλα αν εστηνα ενα nas δεν θα ειταν καλυτερα να μπει απευθειας στο router με ethernet αντι της usb, επεισης ισως να μου ευγενε και ποιο οικονομικο να στησω ενα nas αντι να αγορασω drobo αλλα οσο νανε απαιτει και καποιες γνωσεις επι του θεματος. βεβαια εκι που βρισκοντε σημερα οι τιμες των σκληρων δεν εχω παρα να κανω υπομονη για οποια και απο τοις δυο λυσεις κι αν επιλεξω. anyway συνεχιζω αυριο γιατι ψιλονυσταξα τα Nas παιζουν και σε gigabit και σε ethernet.βεβαια ενω οι δισκοι μπορει να μπορουν να βγαλουν μεγαλες ταχυτητες τα nas μην περιμενεις οτι τελικιαζουν.ειδικα τα φτηνα Nas.απλα γενικα σε gigabit θα ειναι καλυτερα.ναι αν στησεις Nas ειναι καλυτερα να παιξει ethernet παρα Usb πανω στο ρουτερ αφου το usb θα παιξει ακομα πιο αργα.πολλες φορες βεβαια το καλυτερο Nas ειναιενα μικρο Pc που μπορει να βγει πολυ πιο φτηνο απο Nas .βλεπε Hp microserver.καλα ναι οταν ο 500 ο Re4 της wd εχει σχεδον 90 ευρω δεν εχω να πω παρα να πανε .....
mainboardER Δημοσ. 6 Μαΐου 2012 Μέλος Δημοσ. 6 Μαΐου 2012 περι του 2820 που λες παραπανω το οποιο εχει μια gigabit ethernet θυρα (και ξεφευγει οσο νανε και απο το budget) στην οποια προφανως θα πηγαινε το nas/drobo, εκτος της ταυτοχρονης επικοινωνιας με πανω απο μια συσκευες (συνδεδεμενες στα υπολοιπα, απλα ethernet) χωρις να μειωθουν αισθητα οι επιμερους ταχυτητες μεταφορας δεν νομιζω οτι θα ειχα καποιο αλο πλεονεκτημα στην επικοινωνια μιας συσκευης/υπολογιστη με το nas καθος η ολη μεταφορα θα περιοριζοταν στο bandwith της ποιο αργης θυρας. επισης εφοσον παω σε αγορα nas θα ηθελα κυριος να υπαρχει η δυνατοτητα για raid 5 η ισος και διπλου raid 1 για μεγαλυτερη ασφαλια, φυσικα το προτιμοτερο απο αποψη ασφαλειας θα ειταν το raid6 αλα λογικα για πανω απο τεσσερεις σκληρους το κοστος του nas θα ανεβει αρκετα. βεβεα επειδη δεν βλεπω η αγορα του nas και των απαραιτητων σκληρων (ποιο πιθανον 4χ3tb για raid 5 ) να γινετε αυτη την περιοδο αυτο που με ενδιαφερει ειναι να ειμαι καλυμμενος σε οτι εχει να κανει με το router για να μην φαω κανα ακυρο και ψαχνομε για καινουριο για να κανω τη δουλεια μου .επεισης θα ειθελα να streamαρω περιεχομενω μεσο δικτυου/wifi στην τωρινη samsung τηλεοραση μου (η ποια υποστηριζει αυτη την δυνατοτητα με την χρηση ενος wifi receiver της samsung) και ισως και σε μια δευτερη μελλοντικα, οποτε θα ηθελα το router να εχει την δυνατοτητα να διαχειριστει ενα σεβαστο φορτο χωρις να επηρεαζετε η μια διεργασια απο την αλη (nas,wireless/wired streaming,browsing,κλπ) offtopic: τσιμπησα χθες και ενα ωραιοτατο clipper για rj 45/11 για να συμμαζεψω λιγακι τα καλωδια μου
poulinos Δημοσ. 6 Μαΐου 2012 Δημοσ. 6 Μαΐου 2012 δεν το ειπα για την μια gigabit για να ριξεις το drobo πανω οσο το αν θες υποχρεωτικα να ενωσεις το router me 1000 me switch και β.το ειπα με την λογικη οτι τα pc θα στελνουν οπως σωστα ειπες με 100 στο drobo αλλα οτι αμα γινεται μεταφορα απο πολλα pc τοτε αν ειναι 100 και το drobo θα πιταρει ενω αμα ειναι 1000 και στελνεις data απο 2-3 pc μαζι θα ειναι καλυτερα. στην πραξη τωρα ναι και το 1000 για μερικα Nas ειναι υπερβολη που δεν βγαζουν πανω απο 12 mbyte αλλα το drobo σιγουρα θα πηγαινει παραπανω.η καλυτερη λυση ειναι switch 1000αρι βεβαια να ειναι ολα χιλια σε περιπτωση που κανεις copy απο ενα pc Μονο αλλα αν δεν θες switch τοτε ριξε τουλαχιστον το drobo σε 1000αρα ωστε να παιζει καλυτερα με πολλαπλα read writes. ναι ολα θα πηγαινουν με την ταχυτητα της αργης οπως σωστα ειπες οταν ειναι μια προς μια οι συσκευες αλλα θα πηγαινει καλυτερα αν ειναι πολλες συσκευες 100 προς το drobo ταυτοχρονα. ναι σε usb σε ρουτερ δεν μπορεις να κανεις raid ενω σε nas πολλα μπορεις να κανεις.ακομα καλυτερα για μενα νομιζω οτι ειπα και πριν να φτιαξεις pc και να το κανεις nas.πιο φτηνα πιο γρηγορα πιο καλα και κανεις οτι raid θες.τα καλα nas ειναι τοσο ακριβα οσο ενα pc.απλα το pc εχει μεγαλυτερη καταναλωση. και το nas εχει ενα κακο.αν το nas formarei τον δισκο στο δικο του fs τοτε αμα παθει κατι το nas την εκατσες.ειδικα σε raid 5 6 Κτλ δεν θα παρεις ποτε πισω τα αρχεια.ενω αμα ειναι pc και κανεις πχ raid 1 και ειναι ntfs κουμπωνεις σε αλλο pc και οκ.οποτε προσεχε με τα raid 5 και με τα Nas.γιατι αμα βαλεις αλλο board ισως να μην παιξει μετα το raid 5 οποτε παλι την εκατσες.για αυτο καλυτερα raid 1 και σε ntfs οχι σε Nas.to 2710 και 2820 ktl παιζουν σε n οποτε θα κανεις streaming Μια χαρα.και οπως ειπα ολες οι εταιρειες παιζουν ειτε με cisco που ειναι ακριβα μετα παιζουν με draytek και καποιες παιζουν με zyxel που πλεον δεν τα προτεινω και πολυ. και ενω με vigor δεν εχω δει προβληματα με zyxel εχω πετυχει ολα τα κουφα.για μενα η zyxel εχει χαλασει πολυ σαν να τα εχει παρατησει .ουτε πολλα firmware παραξενα προβληματα κτλ.
mainboardER Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2012 καταρχην ζητω συγνωμη που παρατησα το threat για τοσο μεγαλο διαστημα αλλα μου τυχαν καποια πραγματα και δεν ειχα τον χρονο να ασχοληθω. λοιπον ομως, καθος αυτο το διαστημα μου ειναι αναγκαιο ενα switch (η δευτερο ρουτερ ως access point) και προς το παρον δεν μου ειναι ιδιαιτερα απαραιτητο ενα καλυτερο ρουτερ (οπως συζηταγαμε) θα ηθελα να μου προτεινετε ενα σχετικα οικονομικο switch/router για την χρηση που αναφερω στο πρωτο ποστ και που φαινεται στο διαγραμμα που ειχα κανει το ethernet που ερχετε απο το router στο δωματιο 1 θα συνδεετε σε ενα switch+wifi hotspot (η ξεχωριστος πομπος wifi συνδεδεμενος στο switch) για εκμομπη δευτερου σηματος wifi στο δωματιο 1, στο οποιο switch θα συδεοντε το πολυμηχανημα και το pc1 με ethernet. απο την συνδεσμολογια αυτη θα ηθελα να υπαρχει η δυνατοτητα δικτυωσης του pc1 με το pc2 οπως και καθε υπολογιστη συνδεδεμενου στο switch με αλον συνδεδεμενο στο router, καθος και των υπολογιστων που ειναι συνδεδεμενει στο switch μεταξι τους,επεισης θελω το πολυμηχανημα να ειναι προσβασιμο μεσο δικτυου και απο τους δυο υπολογιστες(pc1 και pc2) http://www.insomnia....tach_id=120030. ευχαριστω
poulinos Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2012 μπορεις αμα εχεις ενα δευτερο adsl router να το κανεις access point για να δινει ιντερνετ με καλωδιο και ασυρματα στο δευτερο δωματιο.
mainboardER Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2012 δυστιχος δεν εχω ευκερο καποιο δευτερο ρουτερ οποτε η αγωρα ειναι δυστιχος αναποφευκτη στο παρελθον μου ειχες προτινει το 2700VG, να τσιμπησω αυτο η παιζει καποιο καλυτερο value αυτη την περιοδο;.επισης αν δεν υπαρχει καποιο hardware κουμπι για αυτη τη δουλεια γινετε να ανοιγοκλεινω το wifi του access point router ανεξαρτητος εκεινου του κυριου router και γενικοτερα να εχω προσβαση στο firmware του access point router;
poulinos Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2012 το 2700vg ειναι adsl router Που μπορεις ομως να το κανεις και access point.το wifi σε ολα τα ρουτερ μπορεις να το κλεισεις οποτε θες μεσα απο το μενου ασχετα με το κανονικο σου adsl router.ναι μπαινεις κανονικα στο μενου και του δευτερου ρουτερ.τωρα κατι πιο φτηνο μονο κανα Tp link access point αμα εβρισκες που παλι θα προτιμουσα το vigor.
mainboardER Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2012 (επεξεργασμένο) λιπον επειδη βλεπω οτι παλιοτερα μου ειχες πει οτι το 2700vg υπερτερει του belkin (f5d7634-4) μου,οποτε θα μπορουσε να παιξει το belkin σαν access point και το 2700vg ως κυροιο router. Αν ειναι να γινει ετσι το setup, παιζει καποιο καλυτερο ρουτερ(απο το 2700VG και το belkin μου) για χρηση ως κοιριο ρουτερ με κανα 40αρι το πολυ; Επεξ/σία 2 Δεκεμβρίου 2012 από mainboardER
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα