Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα σας. Θα ήθελα τα φώτα σας στο παρακάτω πρόβλημα που προέκυψε.

Είμαι κάτοχος (που να μην ήμουν) ενός Acer - 7740G-334G64Mn.

INTEL Core i3 330M 2.13 GHz

4GB DDR3 SDRAM 1066MHz (2x2GB)

ATI HD 5650 1GB (non-integrated)

HDD 640 GB WD

HDMI,Ethernet κλπ κλπ...

Ένα ωραίο πρωϊνό (ΜΠΑΜ) σκάει ο κεραυνός εξ'ουρανού. Πέφτουν στο σπίτι,ασφάλειες, ρελέδες...μόνο το ταβάνι δεν έπεσε.

Το laptop φυσικά ήταν στην πρίζα και αναμένο (καταλάβατε ήδη τι έγινε). Από τότε μόλις το άναβα, έμενε αναμένο και δεν έκανε τίποτα, δεν έκανε boot και η οθόνη έμενε μαύρη.

Το πάω στην ALMAN Ελλάς (επίσημο service της ACER) και αφού σκάω το 30ευρω μου λένε ό,τι έχει καεί η μητρική και θέλει άλλαγμα. Η τιμή της νέας μητρικής με Φ.Π.Α είναι 577 ευρώ + 75 ευρώ εργασία = 652 ευρώ. (το laptop το αγόρασα 780 ευρώ :devil: ).

Αφού πήρα το part number της κάρτας γραφικών (MB.PLX01.001) μετά από ψάξιμο στο διαδίκτυο ανακάλυψα πως υπάρχει παρεμφερής μητρική κάρτα για το ίδιο μοντέλο με part number (MB.PLY01.001). H διαφορά των δύο μητρικών είναι πως στην μεν χαλασμένη υπάρχει η κάρτα γραφικών (ΝΟΝ-INTEGRATED) 1GB ενώ στην δεύτερη είναι 512ΜΒ INTERGRATED.

Αφού ξαναεπικοινώνησα με ALMAN έμαθα πως η νέα μητρική που είχα βρει είχε 295 ευρώ με Φ.Π.Α.,την παρήγγειλα χωρίς δεύτερη σκέψη.

Αφού την έβαλα στο laptop το πρόβλημα παραμένει. Ανάβει κανονικά το laptop αλλά παλι μαύρη η οθόνη και δεν bootάρει.Δοκίμασα να το ξεκινήσω και χωρίς RAM ή σκληρό (που τσεκαρισμένα δουλεύει διότι τον έκανα backup εκτός laptop) αλλά πάλι τίποτα.

Καμιά ιδέα;;

(Να σημειώσω πως όσο δούλευε το laptop κατά την εκκίνηση η οθόνη παρέμενε μαύρη μέχρι να μπει στα windows, δεν έβγαζε ούτε logo, ούτε τπτ.Κατ'ευθείαν το σήμα της microsoft και καρφί login χρήστη.)

Επεξ/σία από DimInsomniac
Δημοσ.

Δοκίμασα εξωτερική οθόνη από την έξοδο VGA αλλά τίποτα....

Υπάρχει περίπτωση να έχει καεί ο επεξεργαστής;; Είναι ακραίο σενάριο αλλά τι να πω...

Δεν μπορώ να φανταστώ κάτι άλλο.

Δημοσ.

Βρες από το το manual με ποιό πλήκτρο μπαίνει στο BIOS και προσπάθησε να μπεις σε αυτό με ή χωρίς εξωτερική οθόνη. Αν είχε καεί ο επεξεργαστής λογικά θα έκανε κάποια συνεχόμενα μπιπ η μητρική. Δε μου έχει τύχει ποτέ να καεί cpu - συνήθως "προλαβαίνει" να καεί η μητρική ή το τροφοδοτικό.

Πάντως δε μου φαίνεται φυσιολογικό το ότι δεν είχες δει ποτέ logo της acer πριν φτάσεις στο login των win. Σα να είχε πρόβλημα εξ' αρχής...

Δημοσ.

Μπαίνεις στο BIOS με F2 αλλά ούτε αυτό δουλεύει.

Τώρα που είπες ΒΙΟS, αυτό έβγαζε μόνο πριν τα windows. Μια γραμμούλα κάτω κάτω στην οθόνη που έλεγε F2 για ΒΙΟS ή F12 για Boot Menu.

Δημοσ.

Να βοηθησω φιλε μου δυστυχως δεν μπορω... απλα να ρωτησω προς πληροφόρηση δικη μου, οταν κοπηκε το ρευμα η μπαταρια ηταν συνδεμενη στο laptop? η την ειχες εκτος?

Δημοσ.

Το θέμα είναι ό,τι και με το καινούργιο motherboard παραμένει ακριβώς το ίδιο πρόβλημα....

Μνήμες,δίσκος & τροφοδοσία δουλεύουν κανονικά. Μέχρι και το bios προσπάθησα να flashάρω μήπως είχε καταστραφεί (διαδικασία που ξεκινάει με σβηστό το μηχάνημα - FN+Esc κλπ), αλλά τίποτα..

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...