Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λοιπόν καταρχήν χρόνια πολλά σε όλους.Σκέφτομαι επιτέλους μετά από μερικά χρόνια να αγοράσω νέο PC με γενναίο badget.

Τα χρήματα που διαθέτω είναι περίπου 1500 ευρώ μαζεμένα με κόπο και ιδρώτα :)

Τα parts που έχω μέχρι τώρα είναι.Οθόνη LG 23' full hd,και τον Intel X25-M 160GB που αγοράστηκε πέρσι.

Οπότε χρειάζομαι:

1) Ένα full tower , είμαι ανάμεσα στο Storm trooper και στο Cosmos II ,αλλά μάλλον θα προτιμήσω το πρώτο λόγο κόστους .Αν έχετε κάποια πρόταση για αυτό θα χαρώ να την ακούσω.Θέλω full tower α) για να χωράει άνετα το H100 και β) για μελλοντικό CF/SLI .

2)MOBO. Το μεγαλύτερο δίλημμα.Να πάω σε 2011 ή 1155 με Ζ77; Ξέρω ότι με 2011 δε θα κερδίσω πολλά σε παιχνίδια + ότι το κόστος είναι υπερδιπλάσιο + ότι δε μπορώ να περιμένω πότε θα βγούνε 22nm CPUs. Πάντως ότι και να προτιμήσω τελικά θέλω να έχει άριστες επιδόσεις σε OC και θα προτιμήσω ASUS ή GIGABYTE λόγω καθαρά καλών εμπειριών που είχα και με τις 2 στο παρελθόν.

3)CPU .Αν δεν πάω τελικά σε 2011 να πάρω τώρα τον "τέλειο" 2600Κ ή να περιμένω τους Ivy; Αν πάω σε 2011 νομίζω είναι μονόδρομος ο 3930Κ αλλά πραγματικά το κόστος είναι νομίζω δυσανάλογο με αυτά που δίνει.Επίσης νομίζετε ότι αξίζει ο 3820 σε σχέση με τον 2600κ?

4)GPU. Άλλο ένα μεγάλο θέμα. 7970 ή 680; Σίγουρα με 680 θα έχω καλύτερες επιδόσεις αλλά η τιμή της 7970 ήδη έχει πάρει την κατιούσα. Στο amazon την έχω βρει 420 περίπου ευρώ.Μέχρι τώρα είχα μόνο ΑΤΙ και είμαι ευχαριστημένος μπορώ να πω. Προφανώς και η κάρτα που θα επιλεγεί θα πρέπει να αντέχει σε καλό OC και να μου βγάλει μια 3ετια τουλάχιστον.

5)Τροφοδοτικό: Χρειάζομαι ένα καλό τροφοδοτικό που μπορεί να αντέξει με άνεση OC σε CPU και GPU καθώς και μια 2η 7970 ή 680 στο μέλλον .Εδώ μπορώ να δώσω μέχρι 200 ευρώ και είμαι ανάμεσα σε Corsair ή CoolerMaster.Παρακαλώ τις εμπειρίες σας και κυρίως πόσα WATT πρέπει να είναι.

6)RAM : Οι τιμές έχουν πέσει πολύ από τότε που θυμάμαι :rolleyes: .Οπότε θα πάω σε 16GB.Απλά περιμένω προτάσεις σε εταιρία και ταχύτητες.

7)HD : Καταρχήν όπως είπα έχω τον Postville και είμαι υπερευχαριστημένος. Βέβαια το σύστημα που έχω είναι παλιό. Έχω αποκλείσει να πάρω άλλον SSD γιατί απλά αυτός με καλύπτει.Συμφωνείται σ' αυτό η θα κερδίσω κάτι αν πάρω πχ τον 520 ; Τέλος θέλω έναν μεγάλο(2TB) και όσο γίνεται πιο καλό μηχανικό για δεδομένα. Και εδώ ακούω προτάσεις.

Θα προτιμούσα η σύνθεση να είναι από ένα μαγαζί, εκτός της GPU που απλά θα την πάρω από εκεί που είναι φτηνότερη.

Ευχαριστώ εκ το προτέρων και συγνώμη για το μεγάλο post.

Δημοσ.

Καλησπέρα.

Οπότε χρειάζομαι:

1) Ένα full tower , είμαι ανάμεσα στο Storm trooper και στο Cosmos II ,αλλά μάλλον θα προτιμήσω το πρώτο λόγο κόστους .Αν έχετε κάποια πρόταση για αυτό θα χαρώ να την ακούσω.Θέλω full tower α) για να χωράει άνετα το H100 και β) για μελλοντικό CF/SLI .

Υπάρχουν και αρκετά καλά midi που θα σε καλύψουν πάντως.

2)MOBO. Το μεγαλύτερο δίλημμα.Να πάω σε 2011 ή 1155 με Ζ77; Ξέρω ότι με 2011 δε θα κερδίσω πολλά σε παιχνίδια + ότι το κόστος είναι υπερδιπλάσιο + ότι δε μπορώ να περιμένω πότε θα βγούνε 22nm CPUs. Πάντως ότι και να προτιμήσω τελικά θέλω να έχει άριστες επιδόσεις σε OC και θα προτιμήσω ASUS ή GIGABYTE λόγω καθαρά καλών εμπειριών που είχα και με τις 2 στο παρελθόν.

1155 με z77. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να πας σε 2011.

3)CPU .Αν δεν πάω τελικά σε 2011 να πάρω τώρα τον "τέλειο" 2600Κ ή να περιμένω τους Ivy; Αν πάω σε 2011 νομίζω είναι μονόδρομος ο 3930Κ αλλά πραγματικά το κόστος είναι νομίζω δυσανάλογο με αυτά που δίνει.Επίσης νομίζετε ότι αξίζει ο 3820 σε σχέση με τον 2600κ?

Σε κανέναν από τους δύο. Στον i5 2500K θα πας εφόσον μιλάμε για gaming pc. Ίδιες επιδόσεις με χαμηλότερη τιμή.

4)GPU. Άλλο ένα μεγάλο θέμα. 7970 ή 680; Σίγουρα με 680 θα έχω καλύτερες επιδόσεις αλλά η τιμή της 7970 ήδη έχει πάρει την κατιούσα. Στο amazon την έχω βρει 420 περίπου ευρώ.Μέχρι τώρα είχα μόνο ΑΤΙ και είμαι ευχαριστημένος μπορώ να πω. Προφανώς και η κάρτα που θα επιλεγεί θα πρέπει να αντέχει σε καλό OC και να μου βγάλει μια 3ετια τουλάχιστον.

Ο μόνος λόγος να πάρεις την 680 σ αυτήν την τιμή είναι ψυχολογικός (να νιώθεις ότι έχεις το καλύτερο). Εφόσον γλυτώνεις κάνα 100ρικο από τον επεξεργαστή ίσως να επέτρεπες στον εαυτό σου αυτην την "πολυτέλεια". Η 680 αυτοκλοκάρειται με gpu boost. Aπο κει και πάνω δεν ξέρω τι κάνει. Αυτό που ξέρω είναι ότι η 7950 κλοκάρεται καλύτερα από την 7970 (+ ότι είναι value for money).

5)Τροφοδοτικό: Χρειάζομαι ένα καλό τροφοδοτικό που μπορεί να αντέξει με άνεση OC σε CPU και GPU καθώς και μια 2η 7970 ή 680 στο μέλλον .Εδώ μπορώ να δώσω μέχρι 200 ευρώ και είμαι ανάμεσα σε Corsair ή CoolerMaster.Παρακαλώ τις εμπειρίες σας και κυρίως πόσα WATT πρέπει να είναι.

Ένα corsair modular AX 850αρι θα σε καλύψει και για 2 κάρτες (και θα είσαι και υπεράνετος). Το θέμα είναι ότι αν σκέφτεσαι να βάλεις δεύτερη κάρτα, μην πάρεις κάτι πάνω από 7950. Δεν έχει νόημα. Δεν θα δεις ποτέ στο μάτι τα fps.

6)RAM : Οι τιμές έχουν πέσει πολύ από τότε που θυμάμαι :rolleyes: .Οπότε θα πάω σε 16GB.Απλά περιμένω προτάσεις σε εταιρία και ταχύτητες.

8 είναι υπέραρκετα. Είτε 8 είτε 16, δεν έχει κανένα νόημα να πας σε κάτι πάνω από 1600MHz και κάτω από 9-9-9-24 σε timings. Δεν έχουν διαφορά. Corsair ή kingston θα πρότεινα εγώ, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι οι άλλες δεν είναι καλές.

Δημοσ.

Καταρχήν ευχαριστώ για την γρήγορη απάντηση Δεινόσαυρε !

1)Πιστεύεις ο 2500 θα με καλύψει στο gaming σε βάθος χρόνου;Σκεφτόμουν τον 2600κ αλλά με προβλημάτισες. Προτείνεις να πάρω τώρα Sandy ή να περιμένω τους αντίστοιχους Ivy;

2)Επίσης για το case πιο απο τα 2 προτιμας ;

Δημοσ.

Καταρχήν ευχαριστώ για την γρήγορη απάντηση Δεινόσαυρε !

1)Πιστεύεις ο 2500 θα με καλύψει στο gaming σε βάθος χρόνου;Σκεφτόμουν τον 2600κ αλλά με προβλημάτισες. Προτείνεις να πάρω τώρα Sandy ή να περιμένω τους αντίστοιχους Ivy;

2)Επίσης για το case πιο απο τα 2 προτιμας ;

1) Όσο και ο 2600Κ. Τις ίδιες επιδόσεις έχουν τωρα, τις ίδιες θα έχουν και στο μέλλον. Κοινώς μαζί θα "παλιώσουν". Δεν έχει κάποιο κρυμμένο χαρτί δλδ ο 2600Κ που τον κάνει πιο future proof στα παιχνίδια. Για το sandy ή ivy, τώρα, τι να σου πω. Εξαρτάται από το πόσο ανυπόμονος είσαι. Εγώ δεν θα περίμενα, χωρίς αυτό να σημαίνει κάτι βέβαια.

2) Και τα δύο ποιοτικά είναι, εγώ προτιμώ το cosmos γιατί είναι πιο σοβαρό. Αν έπαιρνα θα διάλεγα το corsair 600t (κατά προτίμηση το μαύρο). Midi είναι αλλά υπεράνετο. Ψάξε για φωτογραφίες από το εσωτερικό του με υδρόψυκη και cf/sli και θα το διαπιστώσεις.

Μητρική δεν σου προτείνω γιατί φαντάζομαι ότι πας για extreme overclocking και δεν με ενδιαφέρει το σπορ.

Κράτησε τον ssd σου, είναι μια χαρά.

Δημοσ.

Επειδη τα χρηματα ειναι μαζεμενα με κοπο και ιδρωτα οπως λες τοτε...κανε υπομονη μεχρι τελος του μηνα.περιμενε να δεις τι θα γινει με τους καινουργιους.κριμα ειναι 10 μερες εμειναν.

Δημοσ.

Έχεις δίκιο , απλά μέχρι να δούμε τα πρώτα αποτελέσματα τους στο OC όπως επίσης μέχρι να βγούνε ποιοτικά mobo θα περάσει λίγο περισσότερο καιρός... Όπως και να έχει μάλλον θα περιμένω.

Δημοσ.

Επειδη τα χρηματα ειναι μαζεμενα με κοπο και ιδρωτα οπως λες τοτε...κανε υπομονη μεχρι τελος του μηνα.περιμενε να δεις τι θα γινει με τους καινουργιους.κριμα ειναι 10 μερες εμειναν.

2-3 μήνες τους βγάζω εγώ αλλά ο φίλος ξέρει πόση υπομονή έχει.

Δημοσ.

Εγω πιστεύω ότι η αναβάθμιση που σκέφτεσαι είναι τσάμπα λεφτά έχω τον ίδιο μομπο σε overclock και δεν έχω κανένα πρόβλημα κάθομαι άνετα σε 2600κ δίπλα πάρε τις κροσερ τις 2000MHz πάρε και μια 6990 και απλα θα πετάς φίλε έχουμε i7 και δίνουμε τσάμπα λεφτά να πάμε λίγο παραπάνω βάλε και δυο ssd σε raid 0 και απλα θα είσαι πολυ δυνατός

Sent from my iPhone using Insomnia

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...