sspetsie Δημοσ. 18 Απριλίου 2012 Δημοσ. 18 Απριλίου 2012 Καλησπέρα μου χάλασε το πληκτρολόγιο του laptop και θέλω να το αλλάξω ξέρει κανένας μήπως κανένα site να παραγγείλω που να έχει καλες τίμες και να στέλνει Ελλάδα? Μιλάω φυσικά για το onboard πληκτρολόγιο δεν ψάχνω για εξωτερικό.. Το laptop ειναι toshiba satellite A300-15b
Lost1 Δημοσ. 18 Απριλίου 2012 Δημοσ. 18 Απριλίου 2012 http://www.amazon.co.uk/Genuine-Keyboard-Toshiba-Satellite-A300D-15B/dp/B0078O8G34/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1334763202&sr=8-1 Technical Details Condition: 100% Brand New Finish: Matt Warranty: 1 Year Version: UK Colour: Silver Αν θελεις αλλο χρωμα στειλε ενα e-mail να ρωτησεις ...
sspetsie Δημοσ. 18 Απριλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 18 Απριλίου 2012 Καταρχήν ευχαριστώ, μπορώ να σου πώ πως αυτό το D με προβληματίζει μιας και μου έχει τύχει να μην κάνει ανταλακτικό σε παρόμοια περίπτωση πέρα απο αυτό όμως πήρα στον αντιπρόσωπο της toshiba για ανταλλακτικά στην Ελλάδα και μου έιπε 40 e και αυτό με τα μεταφορικά βγαίνει απ'οτι είδα στα 57 οπότε σε αυτή την περίπτωση θα το πάρω απο εδώ..
arxaggelos Δημοσ. 18 Απριλίου 2012 Δημοσ. 18 Απριλίου 2012 Ψάξε στο ebay, γίνεται χαμός από πληκτρολόγια για τη σειρά Α300, κυρίως όμως με US διάταξη. Αν είναι απλά θέμα διάταξης και δεν υπάρχει ζήτημα λειτουργικότητας (ας μας πει κάποιος), εμένα δεν θα με πείραζε καθόλου για λιγότερο από 15 ευρώ με δωρεάν μεταφορικά.
isay Δημοσ. 18 Απριλίου 2012 Δημοσ. 18 Απριλίου 2012 Το A300 και το Α300D φοράνε το ίδιο πληκτρολόγιο. Όταν βλέπεις διάταξη UK σημαίνει οτι εχει μικροδιαφορες στη διάταξη πληκτρων. Π.χ. το @ δεν ειναι πάνω απο το 2. Διάλεξε διάταξη US που ειναι ίδια με τα ελληνικά πληκτρολόγια. Το βασικότερο μειονέκτημα (και μοναδικό κατά τη γνώμη μου) αν αγοράσεις πληκτρολόγιο απο εξωτερικό, είναι οτι δεν εχει τυπωμένα τα ελληνικά γράμματα. Άλλους τους πειράζει και άλλους όχι. Συμπέρασματα: -Αν θες πληκτρολόγιο με ελληνικούς χαρακτήρες, αγοράζεις απο IDEAL και δεν ψάχνεις παραπέρα. -Αν θες κάτι πιο οικονομικό κοιτάς ebay.co.uk και amazon.co.uk και ψωνίζεις οτι ειναι για A300/A300D με διάταξη US. Και τα αντίγραφα κάνουν μια χαρά τη δουλειά τους.
arxaggelos Δημοσ. 18 Απριλίου 2012 Δημοσ. 18 Απριλίου 2012 isay δηλαδή στάνταρ δεν υπάρχει κάποιου είδους πρόβλημα συμβατότητας μεταξύ US και UK πληκτρολογίων; Το δικό μου είναι UK και στο ebay βρίσκω μόνο US.
isay Δημοσ. 18 Απριλίου 2012 Δημοσ. 18 Απριλίου 2012 isay δηλαδή στάνταρ δεν υπάρχει κάποιου είδους πρόβλημα συμβατότητας μεταξύ US και UK πληκτρολογίων; Το δικό μου είναι UK και στο ebay βρίσκω μόνο US. Η μόνη διαφορά ειναι η διάταξη κάποιων ειδικών συμβόλων ( π.χ. @ " / |, κλπ αναλογα με μάρκα και μοντέλο). Άμα δεν βρίσκεις UK άνετα βάζεις το Us, απλώς στην περίπτωση σου θα πρέπει να ΘΥΜΑΣΑΙ που ειναι το " και το @, γιατί με το US πάνω απο το 2 θα βλέπεις @, αλλα οταν πατήσεις Shift+2 θα βγαίνει " Θεωρητικά και ανάλογα με το λειτουργικό, επιλέγεις στις ρυθμίσεις πληκτρολογίου οτι εχεις πληκτρολόγιο US και λύνεις το πρόβλημα του «άλλο πατω και αλλο βγαίνει». Λέω θεωρητικά γιατί δεν το εχω δοκιμάσει προσωπικά.
arxaggelos Δημοσ. 18 Απριλίου 2012 Δημοσ. 18 Απριλίου 2012 Στο λαπτοπ μου στο πλήκτρο 2 έχει από πάνω το ", και από την αρχή που το πήρα όταν πατάω shift+2 μου βγάζει @ αντί για το " που δείχνει. Το ίδιο (το ανάποδο δηλαδή) γίνεται με το πλήκτρο ' που από πάνω έχει το @, όποτε πατάω shift+' μου βγάζει το @. Δεν με πειράζει η διαφορά, απλά φοβόμουν πάντα μήπως δεν δουλέψει καν, επειδή πχ το enter σε εμέν είναι σαν αντικριστό Γ, ενώ σε αυτά που έβρισκα είναι μακρόστενο οριζόντιο. Αν χρειαστεί λοιπόν, αγοράζω αβίαστα
isay Δημοσ. 18 Απριλίου 2012 Δημοσ. 18 Απριλίου 2012 Αφου με Shift+2 σου εμφανίζει @ αντί για " τοτε ήδη εχεις ορίσει το λειτουργικό να εχει US πληκτρολόγιο. Εσυ ειδικά αν βάλεις πληκτρολόγιο US, τοτε θα πατάς Shift+2 και θα βγαίνει αυτό που φαίνεται πάνω απο το 2, που ειναι το @. Όσο για τις διαφορές στα μεγέθη των πλήκτρων, αυτές ειναι απλά σχεδιαστικές και συνήθως αφορούν «αντίγραφα» και οχι μαμισια πληκτρολόγια. Τα πλήκτρα θα λειτουργούν κανονικα. ΈΝΑ σημείο θα πρόσεχα πάρα πολύ. Ξεβίδωσε το πληκτρολόγιο σου και δες αν το κούμπωμα ειναι ΜΕ βύσμα ή απλή καλωδιοταινία. Επικοινώνησε με τον πωλητη και επιβεβαίωσε για αν το πληκτρολόγιο εχει το ίδιο (καλωδιοταινία ή βύσμα).
sspetsie Δημοσ. 23 Απριλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 23 Απριλίου 2012 Το A300 και το Α300D φοράνε το ίδιο πληκτρολόγιο. Όταν βλέπεις διάταξη UK σημαίνει οτι εχει μικροδιαφορες στη διάταξη πληκτρων. Π.χ. το @ δεν ειναι πάνω απο το 2. Διάλεξε διάταξη US που ειναι ίδια με τα ελληνικά πληκτρολόγια. Το βασικότερο μειονέκτημα (και μοναδικό κατά τη γνώμη μου) αν αγοράσεις πληκτρολόγιο απο εξωτερικό, είναι οτι δεν εχει τυπωμένα τα ελληνικά γράμματα. Άλλους τους πειράζει και άλλους όχι. Συμπέρασματα: -Αν θες πληκτρολόγιο με ελληνικούς χαρακτήρες, αγοράζεις απο IDEAL και δεν ψάχνεις παραπέρα. -Αν θες κάτι πιο οικονομικό κοιτάς ebay.co.uk και amazon.co.uk και ψωνίζεις οτι ειναι για A300/A300D με διάταξη US. Και τα αντίγραφα κάνουν μια χαρά τη δουλειά τους. Η αλ'ηθεια είναι πως δεν με πολυαπασχολεί αν θα έχει ελληνικούς χαρακτήρες οπ΄τε το έψαξα λίγο παραπάνω και κατέληξα στο συγκεκριμένο που δείχνει μια χαρά για τα λεφτά τα του. http://www.ebay.com/itm/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=140714039380&ssPageName=ADME:L:OC:GB:3160, από εκεί και πέρα με την σειρά μου προτείνω να ψάχνουμε με το part number όταν μπορούμε τουλάχιστον στο e-bay βοηθάει..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα