aris1986 Δημοσ. 13 Μαΐου 2012 Share Δημοσ. 13 Μαΐου 2012 To "desktop" είναι το livecd. Merci! Ελληνικά Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mkekakis Δημοσ. 13 Μαΐου 2012 Share Δημοσ. 13 Μαΐου 2012 Το Dolphin (σε Kubuntu) επιμένει να χάνει τις μικρογραφίες από τα αρχεία με αποτέλεσμα κάθε φορά που ανοίγω ένα φάκελο να τις ξαναδημιουργει Το έχει παρατηρήσει κανένας άλλος? Δεν το έκανε στην 11.10 Ποια ρύθμιση να κοιτάξω? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
chek2fire Δημοσ. 14 Μαΐου 2012 Μέλος Share Δημοσ. 14 Μαΐου 2012 Σε μένα μια χαρά τις κρατάει στον φάκελο που έχω ορίσει να εμφανίζετε./ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mkekakis Δημοσ. 15 Μαΐου 2012 Share Δημοσ. 15 Μαΐου 2012 Σε μένα μια χαρά τις κρατάει στον φάκελο που έχω ορίσει να εμφανίζετε./ Το τελευταίο δεν το καταλαβαίνω Ενώ έχω μέσα σε κάθε φάκελο κανονικά το αρχείο .directory κάθε φορά που ανοίγω ένα φάκελο π.χ. με 500 φωτογραφίες αντί να εμφανίσει απεθείας τις μικρογραφίες, τις ξαναδημιουργεί. Επίσης πριν εμφανιστούν οι μικρογραφίες, μερικές φωτοφραφίες (ενώ είναι όλες κανονικές .jpg) εμφανίζονται με ερωτηματικό ... περίεργα πράγματα... Στο dolphin η μόνη ρύθμιση που έχω βρει και έχω κάνει είναι general>previews>do not create previews for>local files above: 100mb - remote files above: 100mb Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Artemis Fowl Δημοσ. 15 Μαΐου 2012 Share Δημοσ. 15 Μαΐου 2012 Δοκίμασε τα εξής και πες μας αποτέλεσμα: 1) Διέγραψε τον φάκελο ~/.thumbnails 2) Πήγαινε στον φάκελο με τις φωτογραφίες και άνοιξε το preview 3) Δες αν ξαναδημιουργήθηκε ο φάκελος ~/.thumbnails και αν όντως περιέχει thumbnails των φωτογραφιών Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mkekakis Δημοσ. 15 Μαΐου 2012 Share Δημοσ. 15 Μαΐου 2012 Ότι να'ναι! Δικό μου ήταν το λάθος. Είχα βάλει μια ρύθμιση στον gwenview που έλεγε διαγραφή της cache κατά την έξοδο από το πρόγραμμα. Νόμισα ότι είναι ανεξάρτητες οι μικρογραφίες του dolphin από το gwenview. Ευχαριστώ Artemis Fowl που είπες να τσεκάρω τον φάκελο .thumbnails Οι μικρογραφίες υπήρχαν κανονικά αλλά όταν άνοιγα το gwenview τις διέγραφε. Άλλαξα τη ρύθμιση και όλα οκ τώρα. Τη ρύθμιση στο gwenview την έκανα επηρεασμένος από το ACDSee (windows) που είχε δική του database και μάζευε "τονους" μικρογραφίες. Το θέμα πάντως με τα λευκά ερωτηματικά παραμένει, αν και πλέον μόλις που προλαβαίνουν να φανούν. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
aris1986 Δημοσ. 15 Μαΐου 2012 Share Δημοσ. 15 Μαΐου 2012 (επεξεργασμένο) buggo-unity παντως... Ποτε του λεω hide και κρυβεται λες και κουβαλαω όπλο... Ποτε του λεω hide και ειναι σε σταση προσοχης. Ποτε του λεω εμφανίσου και ειναι κρυμμενο... Ε την κολοκυθιά θα παιζουμε... την "πορτοκαλίλα" ξερουμε πως την αλλάζουμε; Επεξ/σία 15 Μαΐου 2012 από aris1986 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
lefstef Δημοσ. 16 Μαΐου 2012 Share Δημοσ. 16 Μαΐου 2012 Έχω ένα προβληματάκι με την ώρα του υπολογιστή αν μπω στο linux και μετά κάνω επανεκκίνηση και φορτώσω windows η ώρα θα πηγαίνει 2 ώρες πίσω. Αυτό συμβαίνει με όλες τις διανομές. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim_p Δημοσ. 16 Μαΐου 2012 Share Δημοσ. 16 Μαΐου 2012 Ο μπαρμπα Μητσος θυμαται τα νιατα του... http://www.insomnia.gr/topic/227766-διαφορα-ωρας-μεταξυ-linux-και-windows/ Το σκεπτικο ειναι το ιδιο, ειναι παντου local time vs utc + correction, απλα το αρχειο αλλαζει αναλογα με τη διανομη. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Artemis Fowl Δημοσ. 16 Μαΐου 2012 Share Δημοσ. 16 Μαΐου 2012 Έχω ένα προβληματάκι με την ώρα του υπολογιστή αν μπω στο linux και μετά κάνω επανεκκίνηση και φορτώσω windows η ώρα θα πηγαίνει 2 ώρες πίσω. Αυτό συμβαίνει με όλες τις διανομές. Στο BIOS τι ώρα βλέπεις? Edit: OK, άκυρο, το link του jim_p θα σε καλύψει. Πάντως το σωστό είναι το RTC να'ναι ρυθμισμένο σε UTC (αυτό που θεωρεί default το Linux): http://www.cl.cam.ac.uk/~mgk25/mswish/ut-rtc.html. Από Vista και μετά υπάρχει κατάλληλη registry value για να καταλάβουν τα Windows ότι το RTC είναι σε UTC και όχι σε local time. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
chek2fire Δημοσ. 17 Μαΐου 2012 Μέλος Share Δημοσ. 17 Μαΐου 2012 εμένα πάντως μου συμβαίνει το αντίθετο ενώ στο linux bios η ώρα δείχνει μια χαρά στα win7 δείχνει μερικές φορές ότι ναναι. Αυτό το λειτουργικό της microsoft δεν νομίζω να υπάρχει ποιο άχρηστο πράγμα. Το κατατάσω στην δεύτερη θέση άκυρου λογισμικού μετά από τον flash player βέβαια Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
lefstef Δημοσ. 17 Μαΐου 2012 Share Δημοσ. 17 Μαΐου 2012 Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Δούλεψε με την εντολή του apoikou (sudo hwclock --hctosys) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
lefstef Δημοσ. 20 Μαΐου 2012 Share Δημοσ. 20 Μαΐου 2012 Τελικά δεν λύθηκε το πρόβλημα με την ώρα. την κρατάει μόνο αν έχω δώσει από πριν την εντολή, αλλά πάλι συμβένει μετά άλλο κουλό. Η ώρα στα win βγαίνει εντάξει και χαλάει στο linux Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim_p Δημοσ. 20 Μαΐου 2012 Share Δημοσ. 20 Μαΐου 2012 Αυτο με το /etc/default/rcS το εκανες και δεν σου δουλεψε? Σε μενα παντως δουλευει ρολοϊ 4 χρονια τωρα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
lefstef Δημοσ. 25 Μαΐου 2012 Share Δημοσ. 25 Μαΐου 2012 λόγο έλλειψής χρόνου δεν είχα ασχοληθεί τελικά χρειάστηκε μόνο να δώσω sudo sed -i 's/UTC=yes/UTC=no/' /etc/default/rcS ευχαριστώ για την βοήθεια. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα