Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια χαρά παιδιά,

εχω μια ιστοσελίδα, ας την πούμε www.insomnia.gr. Αυτη την σελίδα την κανω host σε εναν δικό μου server που τρέχει IIS 6.0.

Τι χρειάζεται ωστε να μπορέσω να δημιουργήσω URL του στυλ mail.insomnia.gr ?

Virtual Directory?

Δημοσ.

Το mail.insomnia.gr λέγεται subdomain. Αν είσαι σε dedicated ή cloud server, μπορείς να δημιουργήσεις όσα subdomains θέλεις. Αν είσαι σε shared server, συνήθως έχεις περιορισμό για τον αριθμό των subdomains που μπορείς να δημιουργήσεις, ανάλογα το πακέτο που πληρώνεις. Για περισσότερες πληροφορίες ψάξε στο net.

Δημοσ.

Γεια χαρά παιδιά,

εχω μια ιστοσελίδα, ας την πούμε www.insomnia.gr. Αυτη την σελίδα την κανω host σε εναν δικό μου server που τρέχει IIS 6.0.

Τι χρειάζεται ωστε να μπορέσω να δημιουργήσω URL του στυλ mail.insomnia.gr ?

Virtual Directory?

Εφόσον θεωρούμε ότι τα δύο urls είναι διαφορετικά sites και εφόσον έχεις πλήρη έλεγχο του server, τότε πρέπει να έχεις δύο διαφορετικές ip και να ρυθμίσεις κατάλληλα τα dns/iis. Δεν είναι virtual directory το mail.insomnia.gr

Δημοσ.

Με λίγα λόγια, καλό θα ήταν να κάνεις λίγη εξάσκηση στην αρχή για να μάθεις καλύτερα τον IIS 6.0 και τις δυνατότητές του.

Μετά, να δεις περισσότερα για τις δυνατότητες που σου δίνει ο server σου.

Ξαναλέω όμως, ότι τέτοιου είδους εργασίες δεν είναι για αρχάριους...

φιλικά,

Δημοσ.

Όπως είπαν και οι φίλοι παραπάνω δεν πρόκειται για virtual directory αλλά για subdomain. Θεωρητικά εφόσον έχεις το domain στην κατοχή σου μπορείς να δημιουργήσεις όσα subdomain θέλεις από το διαχειριστικό του server. Ο περιορισμός έρχεται αν είσαι σε shared hosting και το πακέτο σου έχει συγκεκριμένο αριθμό subdomain που μπορείς να δημιουργήσεις. Θεωρώ ότι το να δημιουργήσεις subdomain δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολο αλλά προσωπικά δεν έχω επαφή με windows server όποτε δεν μπορώ να σε βοηθήσω αρκετά.

Το πιο σωστό πάντως, θα ήταν να μας εξηγήσεις τι θέλεις να πετύχεις κάνοντας το Subdomain για να σου πούμε να είναι η πιο αποτελεσματική λύση ή μήπως θα ήταν καλύτερα να φτιάξεις ένα directory στο υπάρχον www.insomnia.gr/neo-directory. Κάθε επιλογή έχει διαφορετικές ιδιότητες και περιορισμούς.

Αν θέλεις κάτι επιπλέον ρώτα..

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...