Heatspreader Δημοσ. 18 Απριλίου 2012 Δημοσ. 18 Απριλίου 2012 Όπως ανέφερα και στο διπλανό Topic σε Post μου, το καινούριο iPad έχει ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα. Το πρόβλημα έχει να κάνει με την σύνδεση του 3G ή τέλος πάντων του κινητού δικτύου δεδομένων ύστερα από διακοπή του WiFi. Αν για παράδειγμα φύγετε από το σπίτι σας και βγείτε στο δρόμο, όπου ο μόνος τρόπος να συνδεθείτε με το Internet, είναι το κινητό δίκτυο δεδομένων της εταιρίας που έχετε συμβόλαιο, η σύνδεση δεν θα πραγματοποιηθεί. Το ίδιο αν είστε στο σπίτι σας και κλείσετε το WiFi ή πέσει το Internet του σπιτιού σας. Με λίγα λόγια η συσκευή δεν μπορεί να αλλάξει από WiFi σε 3G. Ο μόνος τρόπος για να γίνει αυτό είναι επανεκκίνηση της συσκευής. Στο επίσημο Forum της Apple, το πρόβλημα αυτό ταλαιπωρεί πολλούς κατόχους iPad 4G. Μπορείτε να δείτε τις αναφορές εδώ: https://discussions....tart=0&tstart=0 Χθες μπαίνοντας στο επίσημο site της Apple, ακολουθώντας την τεχνική υποστήριξη, ένα από τα Service που μου πρότεινε, ήταν αυτό της Systemgraph. Ήθελα μία επίσημη απάντηση και έτσι τους έστειλα ένα e-mail, λέγοντας του τα εξής: ********* *********** Στις 12 Απριλίου 2012, έγινα κάτοχος του iPad 4G 16GB. Πριν από αυτό, είχα το iPad 2 3G 16GB. Είμαι επίσης χρήστης iPhone 4G 16GB και iMac 27" i5 (mid 2011). Δυστυχώς μετά από λίγες μέρες χρήσης του νέου iPad 4G, διαπίστωσα ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα τις συσκευής που επηρεάζει το 3G. Συγκεκριμένα, όταν η συσκευή αποσυνδεθεί από το WiFi, για διάφορους λόγους, όπως επειδή φεύγω από το Wifi Spot, η συσκευή αδυνατεί να συνδεθεί στο Internet μέσω 3G, παρόλο που εμφανίζει 3G σύνδεση στο πάνω αριστερό μέρος. Για να επιτευχθεί επιτυχώς η σύνδεση με το Internet κινητής τηλεφωνίας 3G, θα πρέπει να κάνω επανεκκίνηση της συσκευής. Όπως καταλαβαίνετε κάτι τέτοιο, κάνει το iPad 4G, ιδιαίτερα δύσχρηστο, έως και άχρηστο. Ο παροχέας που έχω συμβόλαιο για χρήση Internet μέσω 3G για το iPad 4G, είναι η Vodafone. Να τονίσω ότι με το iPad 2 3G, δεν είχα κανένα τέτοιου είδους πρόβλημα. Έχω δοκιμάσει Restore, αλλά και Set as new, χωρίς καμία τύχη. Στο σημείο αυτό θα ήθελα να ρωτήσω αν υπάρχει κάποια λύση στο πρόβλημα που σας περιγράφω και τι μπορώ να κάνω γι’ αυτό. Η επίσημη σελίδα της Apple πρότεινε εσάς σας επίσημο Service και γι’ αυτό πήρα το θάρρος να σας απασχολήσω. Είμαι διαθέσιμος στο e-mail το οποίο αναγράφεται και στην αναφορά μου. Με εκτίμηση ********* ******** Στο παραπάνω e-mail τους περιγράφω το πρόβλημα και λέω να μου απαντήσουν με e-mail. Έλαβα της εξής απάντηση: Καλημέρα σας και χρόνια πολλά σε αντίστοιχο πρόβλημα σε πελάτη μας χρειάστηκε να κάνουμε αντικατάσταση το iPad. Θα πρότεινα να το φέρετε να το δούμε. Ευχαριστούμε Προτείνουν αντικατάσταση προϊόντος για ένα πρόβλημα που ταλαιπωρεί τόσο κόσμο; Μου φάνηκε σαν να μην γνωρίζουν τόσο το πρόβλημα ή αν το γνωρίζουν, απ' ότι φαίνεται δεν παρουσιάζεται σε όλους.
Heatspreader Δημοσ. 18 Απριλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 18 Απριλίου 2012 Πριν λίγο πήγα από τη Systempgraph Αγίας Παρασκευής και μίλησα με τον τεχνικό. Ο τεχνικός πολύ ήταν πολύ τυπικός. Ούτε βοήθησε, ούτε αρνήθηκε να βοηθήσει. Απλά τυπικός. Τον ενημέρωσα για το mail και την απάντηση που έλαβα και μου είπε ότι θα προχωρήσουμε σε αντικατάσταση. Δεν γνώριζε περί του προβλήματος όπως φάνηκε. Η αντικατάσταση θα γινόταν με νέο iPad, αλλά όχι σφραγισμένο στο κουτί του. Φαντάζομαι ότι πρόκειται για τα ανακατασκευασμένα (Refurbished). Εκείνος μου είπε ότι δεν φαντάζεται να έχουν προλάβει να έχουν ανακατασκευασμένα και μου τόνισε πως η systemgraph, απλά κάνει τον διαμεσολαβητή. Παίρνει το παλιό - χαλασμένο iPad και μετά από δύο μέρες δίνει καινούριο. Σε ερώτηση μου αν το πρόβλημα δεν φτιάξει, μου είπε πως θα κάνουμε όσες φορές χρειαστεί αντικατάσταση. 1. Δεν ήθελα να περιμένω ούτε μία μέρα χωρίς iPad, γιατί άλλωστε να το δεχτώ αυτό. 2. Δεν είχα ετοιμάσει Back - Up. 3. Δεν θα ήθελα να κάνω αντικατάσταση, χωρίς να είμαι σίγουρος ότι το πρόβλημα θα λυθεί. Σκέφτομαι να περιμένω κάποιο update του iOS και κάποιον με iPad 4G να μου πει αν έχει παρόμοιο πρόβλημα.
vagos456 Δημοσ. 18 Απριλίου 2012 Δημοσ. 18 Απριλίου 2012 Μπορεί και να μη φταίει το ipad,αλλά ο πάροχος! Εγώ έχω τρια ipad 4G 32GB και τα τρια δεν παρουσιάζουν τέτοιο πρόβλημα! Έχω cosmote όμως! Τι να πω....
Heatspreader Δημοσ. 18 Απριλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 18 Απριλίου 2012 Μόλις έκανα Restore as new και δείχνει να έφτιαξε. Στη Systemgraph είπα πως είχα κάνει αυτή την ενέργεια. Παρόλα αυτά δεν δικαιολογείται. Κάνω ξανά Restore τώρα από το παλιό back-up να δω τι συμβαίνει και πάλι.
Heatspreader Δημοσ. 19 Απριλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 19 Απριλίου 2012 Λοιπόν παιδιά, ανακεφαλαίωση. Το πρόβλημα παραμένει. Έκανα αρκετές δοκιμές χθες. Δοκίμασα να κάνω Restore ξανά με το Back up του iPad 2 και έπαιξε για λίγο καλά. Δυστυχώς όμως μετά από λίγο το πρόβλημα εμφανίστηκε. Έτσι έκανα Restore και Set as New. Το πρόβλημα από χθες, εμφανίστηκε σήμερα. Με λίγα λόγια ότι διάβασα στο Forum της Apple ισχύει. Κάποιοι έκαναν Restore, έπαιξε σωστά και μετά από λίγο και σ' αυτούς χάλασε. Δυστυχώς δεν το έχουν αγοράσει πολλοί ακόμα, ωστόσο όμως έχουν μεγάλα στόματα για να παπαγαλίσουν χωρίς να έχουν ιδέα για το τι τους γίνεται. Θερμοκρασίες και άλλα άσχετα, με αποτέλεσμα τα σοβαρά και αληθινά προβλήματα να αποκρύβονται.
Hour Δημοσ. 19 Απριλίου 2012 Δημοσ. 19 Απριλίου 2012 Λοιπόν παιδιά' date=' ανακεφαλαίωση. Το πρόβλημα παραμένει. Έκανα αρκετές δοκιμές χθες. Δοκίμασα να κάνω Restore ξανά με το Back up του iPad 2 και έπαιξε για λίγο καλά. Δυστυχώς όμως μετά από λίγο το πρόβλημα εμφανίστηκε. Έτσι έκανα Restore και Set as New. Το πρόβλημα από χθες, εμφανίστηκε σήμερα. Με λίγα λόγια ότι διάβασα στο Forum της Apple ισχύει. Κάποιοι έκαναν Restore, έπαιξε σωστά και μετά από λίγο και σ' αυτούς χάλασε. Δυστυχώς δεν το έχουν αγοράσει πολλοί ακόμα, ωστόσο όμως έχουν μεγάλα στόματα για να παπαγαλίσουν χωρίς να έχουν ιδέα για το τι τους γίνεται. Θερμοκρασίες και άλλα άσχετα, με αποτέλεσμα τα σοβαρά και αληθινά προβλήματα να αποκρύβονται.[/quote'] Και εγώ έχω θέμα με το 4G. Όμως είμαι και γω στη voda. Βέβαια στη voda το iPad 2 δεν είχε πρόβλημα. Θα κάνω αλλαγή και θα πάω στην cosmote για να δώ αν και εκεί θα συνεχιστεί. Το θέμα λύνεται με σβήσιμο και ξανά άνοιγμα, αλλά είναι σπάσιμο αφού δίνει κάποιος τόσα λεφτά!!! Υπάρχει κάποιος στην κοσμοτέ που έχει ανάλογο πρόβλημα;;; Sent from my iPad using Insomnia
Heatspreader Δημοσ. 19 Απριλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 19 Απριλίου 2012 Οπως θα διαβασες στο Apple Forum, δεν παιζει ρολο η εταιρια κινητης τηλεφωνιας. Ετσι πιστευω και εγω. Απο εχθες αποφασισα να κανω μια υποχωρηση και το δουλεψω μονο με 3G, μεχρι να βγει καποιο Update. Να μην κανω δηλαδη την εναλλαγη απο WiFi σε 3G, αφου νομιζα οτι το μπλοκαρει. Δυστυχως διαπιστωσα οτι η συσκευη ειναι τελειως κατεστραμενη. Μου κολλησε και ετσι!!! Επι τοπου πηρα τ' αμαξι και το πηγα για αντικατασταση στην Systemgraph. Απο Δευτερα θα μου δωσουν αλλο. Οσον αφορα την Systemgraph, την ολη φαση του Service και γενικα με την Apple τα εχω παρει τοσο, που απο την αλλη βδομαδα (ειμαι σε φαση μετακομισης τωρα), θα το ψαξω παρα πολυ, μεχρι και δικηγορο μπορει να βαλω, ετσι για να παρει εκταση το θεμα. Δεν θα το αφησω ετσι. Sent from my iPhone using Insomnia
Tablet Δημοσ. 19 Απριλίου 2012 Δημοσ. 19 Απριλίου 2012 μεχρι και δικηγορο μπορει να βαλω, ετσι για να παρει εκταση το θεμα. Δεν θα το αφησω ετσι. Φιλε ολοι λενε αλλα κανεις στο τελος δεν κανει τιποτα.. Μακαρι δηλαδη αλλα χλωμο σε βλεπω..
Heatspreader Δημοσ. 19 Απριλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 19 Απριλίου 2012 Μπα, εδω ειμαστε. Αρχικα θα στειλω email στην Apple. Αν δεν με καλυψουν, θα το παω αλλιως. Αν με βοηθησουν και τα Forum να δωσουν δημοσιοτητα στο θεμα με καποια ειδηση στις κεντρικες σελιδες, θα ηταν καλο. Θα ψαξω οσους εχουν 27ριδες iMacs μηπως θελουν να βοηθησουν και αυτοι. Αλλιως μονος μου. Γιατι δηλαδη πρεπει να παω το iPad να πληρωσω βενζινη ή ταξι, να χασω χρονο και να πρεπει να ξαναπαω για να μου δωσουν αλλο; Δεν θελω ουτε μια ωρα να μεινω χωρις iPad. Και δεν ειναι η δουλεια μου, θελω να παιζω Infinity Blade. Εχω σκασει 1000αδες Ευρω επειδη θελω! Γιατι πρεπει να πηγαινω τον iMac για κατσαβιδιασμα; Να μου αλλαζουν οθονες; All in One δεν ειναι; Δεν θελω να ανοιχτει το μηχανημα μου! Επαιρνα και PC και το εφτιαχνα και μονος μου! Οι Apple users εχουμε ερωτα με αυτα. Μας αρεσει που ειναι ενα πραμα και ομορφο. Δεν καταλαβαινουν οτι αυτο χαλαει τον ερωτα, το παθος που εχει ο αλλος με το μηχανημα του; Δεν αρκει να δουλευει κατι. Χρειαζεται να κοιμασαι και ησυχος οπως ελεγε και ο Jobs. Sent from my iPhone using Insomnia
kebinB Δημοσ. 20 Απριλίου 2012 Δημοσ. 20 Απριλίου 2012 μήπως είναι καιρός να συνηδητοποιήσεις ότι η εταιρία πλέον δεν είναι ποιοτική? με το iMac έχεις θέμα και θα έχεις επαόριστα. με το iPad δεν ξέρω τι γίνεται.
Flying_Dutchman Δημοσ. 20 Απριλίου 2012 Δημοσ. 20 Απριλίου 2012 Εντάξει, σ'αυτό που λες για το πρόβλημα του ipad έχεις δίκιο (αν είναι τόσο εκτεταμένο). Αυτό που δεν κατάλαβα είναι γιατί τα χώνεις στην systemgraph.. όχι ότι είμαι δικηγόρος τους ή τους υπερασπίζομαι (κάθε άλλο, είχαν φάει τρελό κράξιμο και από μένα στην γνωστή ιστορία με τον blogger, το imac του και την ανόητη αντίδραση της systemgraph), αλλά στην περίπτωσή σου, τί ακριβώς έπρεπε να κάνουν και δεν το έκαναν????
georgeadams Δημοσ. 20 Απριλίου 2012 Δημοσ. 20 Απριλίου 2012 Δυστυχώς δεν το έχουν αγοράσει πολλοί ακόμα, ωστόσο όμως έχουν μεγάλα στόματα για να παπαγαλίσουν χωρίς να έχουν ιδέα για το τι τους γίνεται. Θερμοκρασίες και άλλα άσχετα, με αποτέλεσμα τα σοβαρά και αληθινά προβλήματα να αποκρύβονται. Στο support forum της Apple που ανέφερες παραπάνω, μέχρι και σήμερα το πρωί υπήρχαν 265 απαντήσεις. Ας δεχτούμε λοιπόν πως 265 άτομα έχουν το συγκεκριμένο πρόβλημα με τα iPad τους και έγραψαν στο support forum της Apple ψάχνοντας λύση (αν σκεφτείς πως πολλοί χρήστες γράφουν πάνω από ένα μηνύματα στο forum, ο πραγματικός αριθμός πρέπει να είναι μικρότερος αλλά δεν πειράζει). Εδώ στην insomnia, δύο άτομα (εσύ κι ο hour) έχετε δηλώσει μέχρι στιγμής πως έχετε το συγκεκριμένο πρόβλημα. Το πρόβλημα σας είναι σοβαρό και πραγματικό αλλά, στατιστικά μιλώντας, δεν φαίνεται να είναι τόσο διαδεδομένο ώστε να φτάσει να απασχολεί όλα τα media. Σκέψου πως, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, μέχρι τις 16 Μαρτίου του 2012, πουλήθηκαν 3 εκατομμύρια iPad 3. Οπότε μέχρι στιγμής μιλάμε για ποσοστά προβληματικών iPad πολύ κάτω του 1%. Οπότε δεν τίθεται θέμα "μεγάλων στομάτων που παπαγαλίζουν για να κρύψουν τα τρομερά προβλήματα". Μην ανυσηχείς, τα "μεγάλα στόματα" που χαίρονται να τονίζουν και να διογκώνουν τα προβλήματα της Apple είναι πολύ περισσότερα από τα αντίστοιχα "μεγάλα στόματα" που τα βλέπουν όλα ρόδινα σε ότι κάνει η Apple. Αν το πρόβλημα σας αποδειχτεί πως επηρεάζει μεγάλο αριθμό iPad, να είσαι σίγουρος πως θα το μάθει και η κουτσή Μαρία.
ektor7 Δημοσ. 20 Απριλίου 2012 Δημοσ. 20 Απριλίου 2012 Στο support forum της Apple που ανέφερες παραπάνω, μέχρι και σήμερα το πρωί υπήρχαν 265 απαντήσεις. Ας δεχτούμε λοιπόν πως 265 άτομα έχουν το συγκεκριμένο πρόβλημα με τα iPad τους και έγραψαν στο support forum της Apple ψάχνοντας λύση (αν σκεφτείς πως πολλοί χρήστες γράφουν πάνω από ένα μηνύματα στο forum, ο πραγματικός αριθμός πρέπει να είναι μικρότερος αλλά δεν πειράζει). Εδώ στην insomnia, δύο άτομα (εσύ κι ο hour) έχετε δηλώσει μέχρι στιγμής πως έχετε το συγκεκριμένο πρόβλημα. Το πρόβλημα σας είναι σοβαρό και πραγματικό αλλά, στατιστικά μιλώντας, δεν φαίνεται να είναι τόσο διαδεδομένο ώστε να φτάσει να απασχολεί όλα τα media. Σκέψου πως, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, μέχρι τις 16 Μαρτίου του 2012, πουλήθηκαν 3 εκατομμύρια iPad 3. Οπότε μέχρι στιγμής μιλάμε για ποσοστά προβληματικών iPad πολύ κάτω του 1%. Οπότε δεν τίθεται θέμα "μεγάλων στομάτων που παπαγαλίζουν για να κρύψουν τα τρομερά προβλήματα". Μην ανυσηχείς, τα "μεγάλα στόματα" που χαίρονται να τονίζουν και να διογκώνουν τα προβλήματα της Apple είναι πολύ περισσότερα από τα αντίστοιχα "μεγάλα στόματα" που τα βλέπουν όλα ρόδινα σε ότι κάνει η Apple. Αν το πρόβλημα σας αποδειχτεί πως επηρεάζει μεγάλο αριθμό iPad, να είσαι σίγουρος πως θα το μάθει και η κουτσή Μαρία. Τα στατιστικά σου μπαζουν απο παντού! Απο τα 3 εκατομυρια ipad που πουληθηκαν: 1.Ποσα απ'αυτα ειναι με 4G? 2.Απο αυτα που ειναι 4G,ποσα εχουν φτασει στους ιδιοκτητες τους?Στα πουλημενα,μπαινουν και οι προπωλησεις! 3.Απο αυτους που παραλαβαν τα ipad 4G,ποσοι προλαβαν να διαπιστωσουν το προβλημα ή ποσοι εχουν χρησιμοποιησει το 4G! 4.Απο αυτους που διαπιστωσαν το προβλημα,ποσοι μπηκα στη διαδικασια να το ψαξουν και να γραψουν στο support της apple ή σε καποιο αλλο φορουμ? Κ.α. πολλα! Γνωμη μου ειναι,οτι ειναι πολυ νωρις να μιλησουμε για ελαττωματικο προιον ή οχι!Ισως ή και το ποιο πιθανο να διορθωνεται με καποιο update ή μπορει καποια πρωτα κοματια να εχουν βγει με καποια ελαττωματα!Πραγμα,που τυχαινει κ στις καλυτερες οικογενιες! Ειναι πολυ γνωστο σε ολους που ασχολουνται με τεχνολογικα θεματα,οτι καθε νεα συσκευη ή μια νεα σειρα ή μια νεα τεχνολογια βγει στην αγορα,οι πρωτοι που θα σπευσουν να την αποκτησουν,θα πρεπει να γνωριζουν,οτι θα ειναι και οι beta testers!Με οτι κι αν συνεπαγεται αυτο! Υ.Γ.Στο θεμα με το servis,για μενα η systemgraph,ξηγηθηκε πολυ σωστα,δε μπορω να σκεφτω,τι αλλο θα μπορουσε να κανει στη περιπτωση του Heatspreader?!
Timonkaipumpa Δημοσ. 21 Απριλίου 2012 Δημοσ. 21 Απριλίου 2012 ektor7... Από περιέργεια. Έχεις κάτι που να είναι Apple, εκτός από εσώρουχα;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα