bigN Δημοσ. 18 Απριλίου 2012 Δημοσ. 18 Απριλίου 2012 Στο Κοτσόβολο Πυλαίας υπάρχουν σε στοκ (περσινά μοντέλα) - SONY NEX 3A BK 16F28 με φακό F2,8 - 16 mm στα 315€ και - SONY NEX 3Κ RED με φακό 15-55 mm στα 297€ Οι μηχανές είναι πολύ καλές (για τα λεφτά τους) και περισι είχαν περίπου 550€. Ως κάτοχος μίας αυπό αυτές σας τις συνιστώ ανεπιφύλακτα.
baskon Δημοσ. 18 Απριλίου 2012 Δημοσ. 18 Απριλίου 2012 Καλη προσφορα αλλα μονο για Salonica.. Για τους αλλους μπορουν να βρουν αντιστοιχα μοντέλα στο amazon η στο skroutz σε καλη τιμη.. Πχ http://www.amazon.co.uk/Olympus-E-PL1-Compact-System-Camera/dp/B0036DE108/ref=sr_1_2?s=electronics&ie=UTF8&qid=1334734884&sr=1-2
default Δημοσ. 18 Απριλίου 2012 Δημοσ. 18 Απριλίου 2012 Ξερει κανεις ποια ειναι η διαφορα στους φακους τους?
Moderators matrixxx Δημοσ. 18 Απριλίου 2012 Moderators Δημοσ. 18 Απριλίου 2012 O TS καλα τα εχει γραψει, το ταμπελακι του Κωτσου ειναι λαθος. Ο φακος που λεει 2.8-16mm δεν ειναι 2.8-16mm, αλλα σταθερος στα 16mm με διαφραγμα 2.8-16. Ο 18-55 ειναι μεταβαλομενου ζουμ, σαν να λεμε σε κλασικη cοmpact με ζουμ 3χ. Ο πρωτος ειναι προτιμοτερος σαν φακος, αφου ειναι φωτεινοτερος και εχει και καλυτερη φορητοτητα η μηχανη με αυτον. Παντως σε υψηλα iso η μηχανη δεν εχει καμια σχεση ουτε με την nex 5, ουτε με την nex5N βεβαια, αλλα ουτε με την nex c3 οι οποιες ειναι καταπληκτικες. Παμε πιο πανω σε τιμες βεβαια. Για τα λεφτα αυτα ειναι καλες οι τιμες παντως. (υποψιν για τους "ασχετους" με το αντικειμενο οτι δεν εχει φλας η μηχανη - για καποιους απλους χρηστες αυτο θα ειναι μειον) Μετα απο 2 μηνες ο φιλος μου ο zizu μου ειπε οτι εχει φλας extra μεσα στη συσκευασια!
downhill Δημοσ. 18 Απριλίου 2012 Δημοσ. 18 Απριλίου 2012 πριν από κανα μήνα, είχα ποστάρει μια σχετική προσφορά που είχε στο Carrefour του Γέρακα (Αθήνα) Ήταν η nex5 με τον 18-55 στα 369 ευρώ. Είχα περάσει 2-3 φορές από τότε και υπήρχε ακόμα απόθεμα. Υπόψην ότι η nex5 ΕΧΕΙ φλάς στο κουτί (αποσπώμενο), οπότε φαντάζομαι ότι και οι άλλες θα έχουν. Πιστεύω αξίζει η διαφορά των 70ε για την nex5, καθώς έχει υψηλότερη ανάλυση και τραβάει FullHD video (1080) Ο 18-55 είναι προτιμότερος φακός, διότι είναι πιο ποιοτικός και έχει σταθεροποιητή εικόνας (σημαντικό για video). O 16άρης έχει το πλεονέκτημα ότι είναι λίγο πιο φωτεινός και πιο κόμπακτ, αλλά από reviews που έχω διαβάσει είναι υποδεέστερος σε ποιότητα εικόνας και δεν βολεύει για video, γιατί δεν έχει zoom. Επίσης o 18-55 είναι πιο ακριβός αν τον αγοράσει κανείς χωριστά. Γενικά τη μηχανή την έχω 1 μήνα περίπου και είναι απίστευτη. Μπορεί κανείς να αγοράσει και αντάπτορα και να χρησιμοποιήσει φακούς από άλλες μηχανές (χωρίς το AF βέβαια)
Moderators matrixxx Δημοσ. 18 Απριλίου 2012 Moderators Δημοσ. 18 Απριλίου 2012 O zizu μπορει να μας πει αν ειχε φλας μεσα η 3, δεν μου εχει πει κατι τετοιο παντως. Ο 16 ειναι σαφως πιο ακριβος και οχι ο 18-55 σαν φακος. Το θεμα δεν ειναι ποσο εχει βεβαια ο καθε φακος, αλλα τι θα χρειαστει ο καθενας και τι θα τον βολεψει . http://www.amazon.de...r/dp/B003OUX6MW 16μμ 279€ http://www.amazon.de...=A2N46145OQS96Y 18-55 235€ (απο το ιδιο μαγαζι για να υπαρχει συγκριση - και στο pixmania ειναι ακριβοτερος ο 16mm. Αυτο συμβαινει γιατι δεν υπαρχει προφανως ζητηση για 18-55 αφου τα περισσοτερα κιτ με αυτον δινονται, ετσι πεφτει η τιμη καταλογου του) Γενικά τη μηχανή την έχω 1 μήνα περίπου και είναι απίστευτη. Διευκρινησε για ποια μιλας, γιατι αν καταλαβα καλα εχεις την 5 και οχι την 3. Υπαρχει σημαντικη διαφορα μεταξυ των δυο στην ποιοτητα φωτογραφιας, ειδικα σε μεγαλα iso (χαμηλος φωτισμος).
zizu10 Δημοσ. 18 Απριλίου 2012 Δημοσ. 18 Απριλίου 2012 O zizu μπορει να μας πει αν ειχε φλας μεσα η 3, δεν μου εχει πει κατι τετοιο παντως. Ο 16 ειναι σαφως πιο ακριβος και οχι ο 18-55 σαν φακος. Το θεμα δεν ειναι ποσο εχει βεβαια ο καθε φακος, αλλα τι θα χρειαστει ο καθενας και τι θα τον βολεψει . http://www.amazon.de...r/dp/B003OUX6MW 16μμ 279€ http://www.amazon.de...=A2N46145OQS96Y 18-55 235€ (απο το ιδιο μαγαζι για να υπαρχει συγκριση - και στο pixmania ειναι ακριβοτερος ο 16mm. Αυτο συμβαινει γιατι δεν υπαρχει προφανως ζητηση για 18-55 αφου τα περισσοτερα κιτ με αυτον δινονται, ετσι πεφτει η τιμη καταλογου του) Διευκρινησε για ποια μιλας, γιατι νομιζω οτι εχεις την 5 και οχι την 3. Υπαρχει μεγαλη διαφορα μεταξυ των δυο στην ποιοτητα φωτογραφιας, ειδικα σε μεγαλα iso (χαμηλος φωτισμος). H NEX-3 έχει και αυτή αποσπώμενο φλας στη συσκευασία... Εγώ την είχα πάρει 269 ευρώ αλλά και σε αυτά τα λεφτά αξίζει, όπως και η EPL-1 που την βλέπαμε με τον matrixxx. Με την ΝΕΧ-5 οι διαφορές δεν είναι πολύ μεγάλες. Κατά τη γνώμη μου όποιος θέλει κάτι καλύτερο ας πάει στην NEX-5N που πατάει κάτω όλες τις προαναφερθείσες...
downhill Δημοσ. 18 Απριλίου 2012 Δημοσ. 18 Απριλίου 2012 ναι την 5 έχω, και αυτήν προτείνω. είχα κάνει αρκετή έρευνα αγοράς. μου φαίνεται παράλογο να τη δίνουν χωρίς φλας την 3, ουσιαστικά περιορίζει πολύ τις δυνατότητες της μηχανής έτσι. o 16 δεν είναι σαφώς πιο ακριβός, κάνεις λάθος. Βρήκες τώρα το συγκεκριμένο μαγαζί που τον έχει ακριβότερα. Σου βρίσκω κι εγώ άλλο μαγαζί που έχει τον 18-55 ακριβότερα. Link Σημασία έχει να δεις την προτεινόμενη λιανική τιμή (UVP), 249 ο 16 και 299 ο 18-55. Ο 18-55 είναι πιο ακριβός ως κατασκευή γιατί έχει το zoom και το stabilizer. επίσης από reviews που έχω διαβάσει τον βγάζουν πολύ καλό, ενώ τον 16αρη τον θάβουν. H NEX-3 έχει και αυτή αποσπώμενο φλας στη συσκευασία... Με την ΝΕΧ-5 οι διαφορές δεν είναι πολύ μεγάλες. Κατά τη γνώμη μου όποιος θέλει κάτι καλύτερο ας πάει στην NEX-5N που πατάει κάτω όλες τις προαναφερθείσες... η nex5 έχει μεγάλη διαφορά από την 3 http://snapsort.com/compare/Sony_Alpha_NEX-3-vs-Sony_Alpha_NEX-5 81 vs 67 points
Moderators matrixxx Δημοσ. 18 Απριλίου 2012 Moderators Δημοσ. 18 Απριλίου 2012 Με την ΝΕΧ-5 οι διαφορές δεν είναι πολύ μεγάλες. (Μιλαμε μονο για ποιοτητα φωτογραφιας.) Το ξανακοιταξα και ναι εχεις δικιο, μονο μια μικρη διαφορα σε iso 200 υπαρχει, μη παρατηρησιμη σχεδον, στα μεγαλα ειναι σχεδον απολυτα ιδιες. Δεν θυμομουν καλα, αυτα παθαινεις αν κοιτας 20 μηχανες! Μου εμειναν οι διαφορες της 3 απο την c3. o 16 δεν είναι σαφώς πιο ακριβός, κάνεις λάθος. Βρήκες τώρα το συγκεκριμένο μαγαζί που τον έχει ακριβότερα. Σου βρίσκω κι εγώ άλλο μαγαζί που έχει τον 18-55 ακριβότερα. επίσης από reviews που έχω διαβάσει τον βγάζουν πολύ καλό, ενώ τον 16αρη τον θάβουν. η nex5 έχει μεγάλη διαφορά από την 3 http://snapsort.com/...ony_Alpha_NEX-5 81 vs 67 points Φιλε Μ (λαθος για το ονομα; ) δεν "βρηκα ενα μαγαζι", στα δυο που τσεκαρα ισχυει (amazon kai pixmania), δεν εκανα προσπαθεια να τον βρω φτηνοτερα. Ξαναλεω εμενα δεν μου λεει τιποτα το ποιος ειναι φτηνοτερος παντως, αλλα ποιος ειναι αυτος που θα κανεις τη δουλεια σου. Αυτα που εχω με bold στο μηνυμα σου ειναι παντως που εχουν μεγαλη σημασια αν ισχυουν. Το snapshop ειναι λιγο για γελια βεβαια, δεν ειναι τροπος αυτος να συγκρινουμε μηχανες, δεν μπορει να παιρνει 81 vs 67 μονο και μονο επειδη η μια εχει 1080p και η αλλη 720p video, ενω η 3 εχει πλεονεκτηματα μικροτερο μεγεθος, τιμη, more storage slots, external mic jack και καλυτερο θορυβο σε μεγαλα iso (συμφωνα με τους ιδιους ολα αυτα) Αν δεν δεις δειγματα δεν επιλεγεις μηχανη.
bigN Δημοσ. 18 Απριλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 18 Απριλίου 2012 Επειδή πήρα την συγκεκριμένη προσφροά επιβεβαιώνω ότι υπάρχει αποσπώμενο φλασ στην συσκευασία. Σχετικά με τη διαφορά ζοομ φακου με σταθερό 16 θα πρέπει να σημειώσω ότι : Ο ζουμ φακός είναι περισσότερο χρηστικός (για με τις ανάγκες μου) και αποφεύγω να κουβαλάω διάφορους φακούς μαζί μου. Ως κάτοχος της D200 (την οποία και πουλάω τώρα) έχω εντυπωσιαστεί από την ποιότητα των φωτογραφιών ιδιαίτερα σε χαμηλό φωτισμό. Σίγουρα, η Νεχ 5 είναι καλύτερη και έχει full hd βιντεο, όμως η πράξη έχει αποδείξει ότι (τουλάχιστον εγω) το 80% των φωτο που τραβαω είνια STAND AND SHOOT που σημαίνει ότι με υπερκαλύπτει η συγκεκριμένη μηχανή. Ελπίζω να βοήθησα
Moderators matrixxx Δημοσ. 18 Απριλίου 2012 Moderators Δημοσ. 18 Απριλίου 2012 Σίγουρα, η Νεχ 5 είναι καλύτερη και έχει full hd βιντεο, όμως η πράξη έχει αποδείξει ότι (τουλάχιστον εγω) το 80% των φωτο που τραβαω είνια STAND AND SHOOT που σημαίνει ότι με υπερκαλύπτει η συγκεκριμένη μηχανή. Φιλε μου μια χαρα ειναι η μηχανη σε σχεση με την 5, διορθωσα πανω στο #4, διαφορα δεν εχει με την 5 (παλιο μοντελο σαν την 3) αλλα μονο με τις νεοτερες C3 και 5Ν, οι οποιες ομως ξεκινουν απο τα 490-500 ευρω και φτανουν τα 600. Στα 300 ευρω ειναι πολυ καλο deal αναμφισβητητα!
bigN Δημοσ. 18 Απριλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 18 Απριλίου 2012 Μετά από τόσα χρόνια ερασετεχνικής πάντα ενασχόλησης με φωτογραφία έχω καταλήξει στο συμπέρασμα ότι ματαια κυνηγάμε τα Μεγκαπιξελ και αλλα χιλια δυο. Η μηχανή δεν μας κάνει φωτογράφους. 1
Moderators matrixxx Δημοσ. 18 Απριλίου 2012 Moderators Δημοσ. 18 Απριλίου 2012 Μετά από τόσα χρόνια ερασετεχνικής πάντα ενασχόλησης με φωτογραφία έχω καταλήξει στο συμπέρασμα ότι ματαια κυνηγάμε τα Μεγκαπιξελ και αλλα χιλια δυο. Η μηχανή δεν μας κάνει φωτογράφους. Σαφως. Τα megapixel απο μονα τους δεν λενε τιποτα, καθε αλλο, τα μεγεθη των αισθητηρων εχουν πεσει, ετσι πολλες μηχανες των 4-5MP παλαιοτερες ειναι πολυ καλυτερες απο τις περισσοτερες 10-12-14-16 MP. Γι αυτο ειπα οτι καποιος πρεπει να βλεπει δειγματα φωτογραφιων και οχι νουμερα αν θελει να διαλεξει την καλυτερη. 10 χρονια κοιταζω δειγματα πριν αγορασω μηχανη, ετσι καμια απο αυτες που εχω παρει δεν με απογοητευσε και καμια δεν πουλησα! Τις εχω ολες! Για να παω και στο "φιλοσοφικο" κομματι της απαντησης σου, θα συμφωνησω, προσθετοντας ομως δυο πραγματακια, ενα για καθε "πλευρα" του ιδιου νομισματος: Α. Η καλυτερη μηχανη ειναι αυτη που την εχεις μαθει καλα και ξερεις να την "εκμεταλλευτεις" στο επακρο αλλα απο την αλλη... Β. Τα εργαλεια κανουν τον μαστορα.
akisk Δημοσ. 18 Απριλίου 2012 Δημοσ. 18 Απριλίου 2012 Πάντα μου καλογυάλιζαν οι Nex. Ιδιώς για όσους έχουν ένα κάρο παλιούς φακούς (m42, fd κλπ) είναι καλή περίπτωση. Πάω να δω από κοντά τι παίζει. Πάντως να πούμε ξανά ότι πρόκειται για τη NEX 3 και όχι τη C3 που είναι το πιο καινούριο μοντέλο και κοστίζει 490 ευρώ.
akisk Δημοσ. 18 Απριλίου 2012 Δημοσ. 18 Απριλίου 2012 update: έμεινε μια κόκκινη με τον 18-55 στα 297 ευρώ. Κατάσταση κόκκινης: βιασμένη (γρατζουνιές κλπ). Έχει και μια μαύρη με τον 16ρη. Τελευταία 2 κομμάτια μου είπανε. Αν η κόκκινη ήταν στο κουτί της σφραγισμένη θα την έπαιρνα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα