Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μια και πλησιάζουν οι μέρες για την νέα έκδοση του ubuntu ξεκίνησα να κάνω upgrade τα μηχανήματα μου. Ολά πήγαιναν καλά μέχρι που αποφάσισα να κάνω upgrade στο desktop μου που τρέχει kubuntu. Εκεί που έκανε τις αναβαθμίσεις και όλα κυλούσαν ομαλά σκάει ο xserver και με πετάει στην οθόνη του login.

Φυσικά καταλαβαίνετε ότι μαζί του έσπασε και ότι αναβαθμιζόταν εκείνη την ώρα. Μπόρεσα τουλάχιστον με -f install και με -dpkg να περιορίσω το πρόβλημα αλλά έχω κολήσει σε ένα σπάσιμο που δεν λέει να φτιάξει με τίποτα και αφορά το vlc. Τα μυνήματα λάθους είναι

Τα ακόλουθα πακέτα έχουν ανεπίλυτες εξαρτήσεις:

vlc : Εξαρτάται από: vlc-nox (= 2.0.1-4) αλλά το 1.1.12-2~oneiric1 είναι εγκατεστημένο

vlc-data : Χαλάει: vlc-nox (< 2.0.1-3) αλλά το 1.1.12-2~oneiric1 είναι εγκατεστημένο

vlc-nox : Εξαρτάται από: libvlccore4 (>= 1.1.0) αλλά δεν είναι εγκαταστάσημο

vlc-plugin-notify : Εξαρτάται από: vlc-nox (= 2.0.1-4) αλλά το 1.1.12-2~oneiric1 είναι εγκατεστημένο

vlc-plugin-pulse : Εξαρτάται από: vlc-nox (= 2.0.1-4) αλλά το 1.1.12-2~oneiric1 είναι εγκατεστημένο

E: Ανεπίλυτες εξαρτήσεις. Δοκιμάστε με το -f.

φυσικά με -f install δεν γίνετε τπτ. Πως θα γίνει να πετάξω τελείως το vlc ώστε να προχωρήσω το upgrade? Πείτε καμια ιδέα

Νεώτερα.. Νομίζω ότι το έλυσα και βιάστικα να ρωτήσω. Αφαίρεσα όλες τα πακέτα του vlc μαζί με δυο lib που έχουν εξάρτηση και σπάγαν την διανομή με την εντολή

dpkg --remove --force-all

και ακολουθούσε ένα ένα τα πακέτα. Τώρα κάνω upgrade και δεν έχει βγει κάποιο πρόβλημα

Δημοσ.

Οχι αλλά μάλλον με το crash έμεινε η αναβάθμιση στην μέση και ήθελε μετά δουλειά για να πάρει ξανά μπροστά γιατί δεν έβγαλα μόνο το vlc αλλά χρειάστηκε να βγάλω και άλλα δύο πακέτα καθώς να κάνω και -f install και άλλη μια φορά με λίγα λόγια η διαδικασία της αναβάθμισης ολοκληρώθηκε με δόσεις :P

Τελικά όλα πήγαν καλά και είμαι πλέον σε kubuntu 12.04

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...