basilis5 Δημοσ. 18 Απριλίου 2012 Δημοσ. 18 Απριλίου 2012 (επεξεργασμένο) μια ερωτηση προς τους γνωστες. εχω φτιαξει τις φωτογραφιες μου στο iphoto με events, faces, places κοκ. θελω να κανω ενα καλο backup και παραλληλα ενδεχομενως να μπορω να βλεπω τις φωτογραφιες και απο αλλα pc. ποιος πιστευετε οτι ειναι ο πιο ενδεδειγμενος τροπος; (σε οτι αφορα win pc δεν με απασχολει να εχω ολα τα tags, ομως προφανως δεν θα ειναι σε φακελους,οι φωτογραφιες πως θα εχουν μια στοιχειωδη οργανωση. γενικα μου διαφευγει κατι ΄η είναι ενας περιορισμος του iphoto; δλδ ναι μεν σε οργανωνει ομορφα, όμως όσο πιο πολυ το χρησιμοποιείς, τόσο περισσότερο δέσμιος του γίνεσαι και δεν μπορεις ευκολα να διαχειριστεις τις φωτογραφιες σου εκτος macos-ios. Επεξ/σία 18 Απριλίου 2012 από basilis5
georgeadams Δημοσ. 18 Απριλίου 2012 Δημοσ. 18 Απριλίου 2012 Μπορείς να έχεις εύκολο backup αλλά δύσκολο viewing των φωτογραφιών σε Windows PC ή μπορείς να έχεις δύσκολο backup αλλά εύκολο viewing των φωτογραφιών σε Windows PC. Δεν μπορείς να τα έχεις όλα μαζί Το iPhoto κρατάει όλες τις φωτογραφίες στο Φάκελο iPhoto Library. Αν τον δεις μέσα από Mac OS X δεν στον δείχνει ως φάκελο αλλά στην ουσία είναι. Για εύκολο backup λοιπόν, κάνε ένα αντίγραφο του. Όμως αν τον ανοίξεις από Windows PC (ή αν από το Mac OS X κάνεις δεξί κλικ -> View Package Contents) θα δεις πως οι φωτογραφίες είναι αποθηκευμένες με περίεργα ονόματα σε διάφορους φακέλους, με αποτέλεσμα να μην είναι εύκολο να βρεις αυτό που θέλεις εκτός iPhoto. Εκτός αυτού, αν πειράξεις κάποιο αρχείο μόνος σου, μπορεί να κάνεις corrupt τη βιβλιοθήκη του iPhoto. Εναλλακτικά, μπορείς να κάνεις export από το iPhoto και να τις οργανώσεις μόνος σου σε φακέλους αλλά αυτό κι αν είναι χρονοβόρο...
basilis5 Δημοσ. 18 Απριλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 18 Απριλίου 2012 Ευχαριστώ για την απάντηση! Αν αντίγράψεις όλο τον φάκελο σε έναν δίσκο, και μετα απο καιρο (και ενώ έχουν μεσολαβήσει αλλαγές προσθήκες κλπ) κανείς ένα αντίγραφο απο πάνω, μπορεί να αντιληφθεί τις επιμέρους προσθήκες να αντιγράψει μόνο αυτές, ή το αντιμετωπίζει σαν αυτούσια οντότητα; Επίσης αν κάνω backup με time machine, τα δεδομένα του δισκου (συγκεκριμένα η βιβλιοθήκη του iPhoto) έστω και με τις περίεργες ονομασίες κλπ μπορεί να διαβαστεί απο win pc; edit: υπαρχει προγραμμα για win αραγε που να διαβαζει τα meta tags του iphoto; Sent from my iPhone using Insomnia
georgeadams Δημοσ. 18 Απριλίου 2012 Δημοσ. 18 Απριλίου 2012 - Νομίζω πως ναι, αλλά δεν το έχω δοκιμάσει κι όλας. - Το Time Machine παίρνει backup σε δίσκο με σύστημα αρχείων HFS+ που, υπό κανονικές συνθήκες, δεν μπορεί να διαβαστεί από τα Windows. Θα χρειαστείς ειδική εφαρμογή στα Windows για να διαβάσεις το HFS+. - Αρκετά από τα metadata (πχ μοντέλο κάμερας και φακού, ρυθμίσεις μηχναής και φακού κατά τη λήψη της φωτογραφίας, συντεταγμένες GPS, σχόλια) γράφονται ως EXIF info πάνω στο ίδιο το αρχείο της φωτογραφίας, οπότε και διαβάζονται και από άλλες εφαρμογές. Όχι όλα όμως. Για παράδειγμα, νομίζω πως τα στοιχεία για τα πρόσωπα που περιέχονται στις φωτογραφίες δεν αποθηκεύονται στο EXIF. Μπορείς να κάνεις μια δοκιμή κάνοντας export μια φωτογραφία από το iPhoto και μετά ανοίγοντας την με κάποια εφαρμογή που διαβάζει EXIF data.
Heatspreader Δημοσ. 27 Απριλίου 2012 Δημοσ. 27 Απριλίου 2012 Πες μας αποτελέσματα αν έχεις την καλοσύνη όταν τελειώσεις.
basilis5 Δημοσ. 27 Απριλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 27 Απριλίου 2012 Πες μας αποτελέσματα αν έχεις την καλοσύνη όταν τελειώσεις. εγινε. δεν εχω καταφερει να ασχοληθω ακομα γιατι ο κωτσοβολος δεν μου εχει στειλει ακομα εναν εξωτερικο που εχω παραγγειλει για αυτη τη δουλεια.
karolos Δημοσ. 20 Μαΐου 2012 Δημοσ. 20 Μαΐου 2012 Καλημέρα παίδες! Μια πολύ basic ερώτηση βασικά στον τρόπο λειτουργίας του.. Έχω τις φωτογραφίες μου σε έναν φάκελο στον εξωτερικό σκληρό, τώρα θέλω να κάνω import στο iphoto. Θα τις περάσει και σε κάποιο φάκελο στον σκληρό που είναι η εγκατάσταση? Δηλαδή θα μου πιάνουν 2 φορές χώρο? αν τις έχω στον εξωτερικό και κάποια στιγμή τον αφαιρέσω, ανοιξω το iphoto θα τις χάσει? έτσι φαντάζομαι λειτουργεί και το itunes με τη μουσική?! ευχαριστώ (λίγο out of topic)
Heatspreader Δημοσ. 20 Μαΐου 2012 Δημοσ. 20 Μαΐου 2012 Έχεις ας πούμε έναν σκληρό δίσκο με φωτογραφίες και τις κάνεις Import στο iPhoto. Οι φωτογραφίες φυσικά, μένουν στον δίσκο και απλά γίνονται Import και στο iPhoto. Δεν σβήνονται από πουθενά. Όπως και τα Mp3 και το iTunes, σωστά. Με λίγα λόγια το iPhoto και το iTunes, φτιάχνουν δική τους βάση δεδομένων.
atheatos Δημοσ. 20 Μαΐου 2012 Δημοσ. 20 Μαΐου 2012 Έχεις ας πούμε έναν σκληρό δίσκο με φωτογραφίες και τις κάνεις Import στο iPhoto. Οι φωτογραφίες φυσικά, μένουν στον δίσκο και απλά γίνονται Import και στο iPhoto. Δεν σβήνονται από πουθενά. Όπως και τα Mp3 και το iTunes, σωστά. Με λίγα λόγια το iPhoto και το iTunes, φτιάχνουν δική τους βάση δεδομένων. Δεν πρόκειται να αποθηκεύσει κανένα αρχείο αυτόματα καμιά εφαρμογή αν δεν το επιλέξεις
karolos Δημοσ. 20 Μαΐου 2012 Δημοσ. 20 Μαΐου 2012 Ωραία κατανοητά αυτα! Εγώ τις ρυθμίσεις στις συννημένες photos συννημένες itunes έχει τη ρύθμιση να μην αποθηκεύονται στην library αλλά τελικά εκεί έχω 65 gb μουσική!!! Γιατί? Αν τα σβήσω θα έχω προβλημα? στο iphoto έχει την επιλογή αλλά που τα αποθηκεύει; Επίσης γίνεται να κάνει import αυτόματα απο έναν φάκελο την καινούρια μουσική? Thank you guys!
karolos Δημοσ. 21 Μαΐου 2012 Δημοσ. 21 Μαΐου 2012 έχετε βρει τίποτα sto itunes που να σου βρίσκει αυτόματα artwork, και να προσθέτει missing tags και να βρίσκει διπλοτράγουδα!?
atheatos Δημοσ. 21 Μαΐου 2012 Δημοσ. 21 Μαΐου 2012 έχετε βρει τίποτα sto itunes που να σου βρίσκει αυτόματα artwork, και να προσθέτει missing tags και να βρίσκει διπλοτράγουδα!? Tuneup χρειάζεσαι.... Επίσης δες και αυτές:
karolos Δημοσ. 21 Μαΐου 2012 Δημοσ. 21 Μαΐου 2012 Και εγλω το tuneup είχα και εκεί που μου έβρισκε και artwork και διπλά μου λέει έχετε ξεπεράσει το όριο των διπλών θα πρέπει αν αγοράσετε....Έχετε δοκιμάσει κανένα άλλο? Άρα αν επιλέξω το consolidate θα αντίγράψει όλη τη μουσικήστο Itunes Media folder. Αυτό έχει κάνει και σε μένα τώρα. Εσείς την έχετε αυτή την ρύθμιση? Πιο είναι το ενδεδειγμένο? Αν τα σβήσω όλα απο εκεί θα σβηστεί η library? P.S. μόνο σε εμένα φαίνεται λίγο μπερδμένο το itunes? Thanks
Heatspreader Δημοσ. 22 Μαΐου 2012 Δημοσ. 22 Μαΐου 2012 Δεν πρόκειται να αποθηκεύσει κανένα αρχείο αυτόματα καμιά εφαρμογή αν δεν το επιλέξεις Δεν έχει καμία σχέση αυτο που λέω εγω. Εσυ λες τον τροπο να είναι ταξινομημενα τα Imported αρχεία σε φάκελο απο τον οποίο έχει τη βάση δεδομένων το προγραμμα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα