turboallani Δημοσ. 19 Απριλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 19 Απριλίου 2012 αν αφησω το ενα ζευγος ετσι οπως ειναι και το σπεακερ β το κανω σε σειρα ? ωστε να μειωθει λιγο η ενταση αλλα οχι και στα δυο σπεακερ τι λες να το κανω αυτο ?
Lost1 Δημοσ. 19 Απριλίου 2012 Δημοσ. 19 Απριλίου 2012 Απο την στιγμη που εχεις ενα volume για 2 καναλια , το σωστο ειναι και στα 2 καναλια να εχεις ιδια συνδεσμολογια ηχειων ... Στο pm γραφεις για παρτυ , με ενα ενισχυτη δεν κανεις παρτυ ... Θα βρεις ενα μικτη δανεικο + ενα ενισχυτη + ενα equalizer για να κανεις δουλεια , θα δωσεις απο καθε ενισχυτη σε 2 ηχεια ... Αν τα ηχεια εχουν υποδοχη μονο speakon , πας σε ενα καταστημα ηλεκτρονικων , και σου φτιαχνει 4 καλωδια με speakon απο την μια και απο την αλλη χωρις βυσμα για να συνδεθουν σε ενισχυτη που δεν εχει speakon ... Στο virual dj βλεπεις τα db στην μουσικη που παιζεις μεσα στο pc δεν βλεπεις τα db που βγαζει η καρτα ηχου , αν παιξεις μονο με ενα ενισχυτη+pc εκτος απο την συνδεσμολογια των ηχειων , ο συγκεκριμενος ενισχυτης θα κλεινει απο ζεστη/προστασια/παραμορφωση αν παιζεις με τερμα ενταση ...
turboallani Δημοσ. 19 Απριλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 19 Απριλίου 2012 φιλε βρηκα κονσολα κ.λ.π τωρα ειμαι σε ενα δυλειμμα και θελω βοηθεια να τα αλλαξω ολα σ σειρα η να το αφησω ετσι και οταν ανοιγω απλα να αφηνω το ενα ζευγος (τα 300βατ ηχεια)?
Lost1 Δημοσ. 19 Απριλίου 2012 Δημοσ. 19 Απριλίου 2012 Δωσε ενα λινκ με τα ηχεια σου ... Αν σε καλυπτει η αποδοση των 2 ηχειων αστο με 2 ηχεια , εσυ κανεις δοκιμες και ακους τις διαφορες ... Με μικτη + pc τον ενισχυτη να τον δουλευεις στο 80-90 % του volume , αν τον πας παραπανω με υπερενισχυση σηματος θα παραμορφωνει ...
turboallani Δημοσ. 19 Απριλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 19 Απριλίου 2012 1)http://www.emimikos.gr/shop/product.php?productid=19459 αυτα ειναι τα ηχεια. 2)κονσολα θα βαλω στο pc μια hercules 4mx ενος φιλου... αλλα τωρα εχω μεχρι το 35 ολα μαζι και μετα τα κλεινω τα αλλα.. αλλιως θα τα κανω ολα σε σειρα να μαι κομπλε αλλα ο φιλος ο αλλος ειπε οτι θα χω απωλεια γιατι ανεβαινει η αντισταση γι αυτο το σκεφτομαι.. :/ 3)παραμορφωση γιατι να εχω αφου ετσι και αλλιως ο ενισχυτης ειναι μικροτερος δεν τα φτανει στα τσιτα τα ηχεια
Lost1 Δημοσ. 19 Απριλίου 2012 Δημοσ. 19 Απριλίου 2012 1)http://www.emimikos.gr/shop/product.php?productid=19459 αυτα ειναι τα ηχεια. Τα ηχεια ειναι φτηνα μπορει να λενε οτι ειναι 150 rms αλλα αν τα βαλεις σε επαγγελματικο ενισχυτη θα καουν ... Με λιγα λογια λενε οτι ειναι 150 rms δεν ειναι τοσα ... 2)κονσολα θα βαλω στο pc μια hercules 4mx ενος φιλου... αλλα τωρα εχω μεχρι το 35 ολα μαζι και μετα τα κλεινω τα αλλα.. Τα εχεις παραλληλα και δουλευει ο ενισχυτης στα 4 ωμ , μια , δυο , τρεις θα καψεις τον ενισχυτη ... αλλιως θα τα κανω ολα σε σειρα να μαι κομπλε αλλα ο φιλος ο αλλος ειπε οτι θα χω απωλεια γιατι ανεβαινει η αντισταση γι αυτο το σκεφτομαι.. :/ Ανεβαζεις την αντισταση γιατι ο ενισχυτης σου δεν σηκωνει αλλιως 4 ηχεια , η απωλεια ειναι στην ενταση , το καθε ηχειο θα παιζει χαμηλωτερα αλλα θα εχεις 4 ηχεια ... Εσυ θελεις 4 ηχεια ... 3)παραμορφωση γιατι να εχω αφου ετσι και αλλιως ο ενισχυτης ειναι μικροτερος δεν τα φτανει στα τσιτα τα ηχεια Αν παραμορφωνει ο ενισχυτης απο τα ηχεια ο ηχος δεν θα ειναι σωστος ... Μην μπερδευεις την συνδεση που θα κανεις για να ακους μουσικη μονος σου , με την συνδεση που πρεπει να κανεις σε ενα παρτυ ... Αν δεν μπορεις να βρεις αλλο ενισχυτη ή equallizer , δες μηπως καποιος φιλος εχει αυτοενισχυωμενη μπασομηχανη ... Με μπασομηχανη + τα 2 ηχεια εισαι κομπλε ... Ποσα τετραγωνικα ο χωρος/ποσα ατομα ...
turboallani Δημοσ. 19 Απριλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 19 Απριλίου 2012 1) 100 t.m 60 ατομα... equalizer τι προτεινης φτηνο και οικονομικο ??? ( 2) βοηθαει αρκετα το equalizer και 3) το συνδεω πανω στον ενισχυτη η στο pc ? 4)στην ουσια ερχεται μια η αλλη η αφηνω τν ενισχυτη με τα δυο ηχεια και ειμαι κομπλε η χαμηλωνω τν ισχυ τους αλλα εχω 4 5) εχεις να μ δειξης κανενα ενισχυτη που να ειναι κομπλε τα ηχεια μου και για να βαλω ακομα δυο (audiomaster 200w /150 rms) δεν εχω προβλημα θελω η τελικο η ολοκληρωμενο τον πιο φτηνο παντα.
Lost1 Δημοσ. 19 Απριλίου 2012 Δημοσ. 19 Απριλίου 2012 1) 100 t.m 60 ατομα... equalizer τι προτεινης φτηνο και οικονομικο ??? ( 2) βοηθαει αρκετα το equalizer και 3) το συνδεω πανω στον ενισχυτη η στο pc ? Για δανεικο μιλαω μην αγορασεις ... Αν δεν ξερεις να το ρυθμισεις σου ειναι αχρηστο , αναλογως τον χωρο προσπαθεις να κανεις ισοσταθμιση του ηχου , δηλαδη να βγαινουν οι συχνοτητες σωστα (Πως να το πω ποιο απλα ) ... Το συνδεεις στο pc (αν δεν εχεις μικτη) και απο το equalizer δινεις στον ενισχυτη ... 5) εχεις να μ δειξης κανενα ενισχυτη που να ειναι κομπλε τα ηχεια μου και για να βαλω ακομα δυο (audiomaster 200w /150 rms) δεν εχω προβλημα θελω η τελικο η ολοκληρωμενο τον πιο φτηνο παντα. Δεν μπορω να σου προτεινω φθηνο ενισχυτη για τετοια δουλεια , θα πας σε ενα μαγαζι να ρωτησεις , να ακουσεις , και μετα να διαλεξεις ... Αν θελεις να ασχοληθεις με το αθλημα , δυστηχως χρειαζονται αρκετα λεφτα για μηχανηματα και ισως να μην αξιζει τον κοπο περα απο χομπυ ... Ψαξε απο φιλους / γνωστους να βρεις μηχανηματα και με οτι βρεις κανεις την δουλεια σου ... Σιγα σιγα καταλαβαινεις πως δουλευει το συστημα και αν εχεις χρηματα αγοραζεις μηχανηματα ...
turboallani Δημοσ. 19 Απριλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 19 Απριλίου 2012 ναι καταλαβα τι παιζει.... σ ευχαριστω πολυ.... ενισχυτη μετανιωσα που πηρα ολοκληρωμενο επρεπε τελικο απλα ηθελα να χω ενα volume και για τα δυο ηχεια γιατι τοτε δεν ειχα κονσολα και γι αυτο ειπα να παω σ ολοκληρωμενο
Lost1 Δημοσ. 19 Απριλίου 2012 Δημοσ. 19 Απριλίου 2012 Το θεμα ειναι σε ενδιαφέρει να ασχοληθεις με την μουσικη (dj) ή θελεις τα μηχανηματα για παρτι σου ?
turboallani Δημοσ. 20 Απριλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 20 Απριλίου 2012 αρχικα ξεκινησα γιατι μ αρεσει ο ηχος η ενταση κ.λ.π σαν χομπι αλλα θελω να ασχοληθω σαν dj
Lost1 Δημοσ. 20 Απριλίου 2012 Δημοσ. 20 Απριλίου 2012 Πηγαινε μια βολτα σε μαγαζια που ασχολουνται με επαγγελματικο ηχο , πες και καλα οτι ενδιαφερεσαι να αγορασεις συστημα για να κανεις εκδηλωσεις σαν dj με δικα σου μηχανηματα , θα σου βαλουν να ακουσεις οτι συνδιασμο μηχανηματων θελεις σε μεγαλη ενταση , θα σου εξηγησουν καθε κομματι τι ρολο παιζει στο συνολο κτλ ... Εκει θα δεις την διαφορα με ή χωρις μπασομηχανη (αναλογως τι δορυφορους βαλουν) ... Επειδη τα μηχανηματα που θα δεις ειναι πολυ ακριβα θα ψαξεις στην περιοχη σου να βρεις ενα φθηνο μαγαζι που πουλαει ηλεκτρονικα/ηχοσυστηματα ... Εκει θα του πεις τι μηχανηματα εχεις και θα σου προτεινει καποιες λυσεις ... Θα ακουσεις αυτα που σου προτεινει σε τιμες που μπορεις να αγορασεις και σιγα σιγα αγοραζεις αυτα που θελεις ... Απο αυτα που εχεις και δεν σου χρειαζονται τα πουλας ... Υπαρχει και η λυση των μεταχειρισμενων αλλα θα δεις οτι δεν θα εχεις εμπιστοσυνη σε οτι μεταχειρισμενο αγοραζεις ... Στην ουσια χρειαζεσαι 1 τελικο ενισχυτη , 2 ηχεια , μια αυτοενισχυωμενη μπασομηχανη , 1 equallizer ... Με αυτα παιζεις οπουδηποτε θελεις και εχεις οση ενταση θελεις ... Δηλαδη αγοραζεις ενα συστημα που στο προτεινει καποιος ειδικος , το εχεις ακουσει , ξερεις ποσο δυνατα παιζει , και δεν φοβασαι οτι κατι θα παει στραβα (αν δεν ξεπερασεις τα ορια) ... Τωρα για ολα αυτα θελεις μια καλη πηγη ηχου ... Το pc δεν ειναι και η καλυτερη , αλλα για αρχη θελεις μια καλη καρτα ηχου (θα σου την προτεινουν απο μαγαζι) ... Αυτη πρεπει να συνδεθει με ενα μικτη/κονσολα , και απο ακουστικα θα ακους απο την onboard καρτα ηχου (ετσι δεν παιζει ρολο αν εχεις pc ή laptop) ... Στην πορεια αγοραζεις 2 pioneer και ενα μικτη και εισαι αρχοντας ...
turboallani Δημοσ. 21 Απριλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 21 Απριλίου 2012 Ναι τα πιασα σ ευχαριστω για την αναλικοτητα σου... εισαι πολυ συγκεκριμενος εχω πολλα απ αυτα που λες αλλα σιγουρα θελω καλυτερα αλλα σιγα σιγα ολα... για ολο το πακετο θελω ενα 1000 περιπου ετσι ?
Lost1 Δημοσ. 21 Απριλίου 2012 Δημοσ. 21 Απριλίου 2012 Αναλογως τι θα παρεις , για φτηνα μηχανηματα θελεις 1200-1500 (χωρις pioneer και μικτη) , για ακριβα τοσο κανει μονο ο ενισχυτης Μπορεις και με λιγοτερα αλλα το θεμα ειναι αν τα rms ειναι πραγματικα , γιατι στα πολυ φτηνα μηχανηματα τα rms ειναι ψευτικα ... Ειναι και θεμα τι ακουει ο καθενας , αλλος ακουει ενα συστημα με 500 ευρω και λεει ο ηχος ειναι πολυ καλος , αλλος λεει οτι δεν του αρεσει ... Το θεμα σε αυτα τα συστηματα πρεπει να σου αρεσει ο ηχος σε μεγαλες εντασεις ...
turboallani Δημοσ. 22 Απριλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 22 Απριλίου 2012 ναι καταλαβα τι εννωεις απλα εγω να ξερεις πως πιο πολυ ειναι για οικιακη χρηση αντε και κανενα παρτακι αλλα κυριος για σπιτι
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα