Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Super Moderators
Δημοσ.

@paredwse σχεδόν όλα οσα αναφέρεις τα κανείς μια χαρά και με ένα neov σημερα. Απλα με ακριβότερα κινητα , κανείς τη δουλεία σου πολυ ποιο άνετα και καλύτερα. Εκεί είναι το θεμα..

Αποστολή από SGS2 με τη χρήση Insomnia App

Επειδή το πρώτο μου smartphone ήταν (και παραμένει) το iPhone (σε διάφορα μοντέλα), δεν έχω άποψη για το Neo V. Αλλά όταν πρόκειται για επαγγελματική ασχολία, θέλω να έχω ποιότητα, άνεση, πληθώρα επιλογών στις εφαρμογές και σταθερότητα. Δεν νομίζω ότι όλα αυτά θα μου τα προσφέρει το smartphone των 200 ευρώ... :)

• Απαντ. 118
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Επειδή το πρώτο μου smartphone ήταν (και παραμένει) το iPhone (σε διάφορα μοντέλα)' date=' δεν έχω άποψη για το Neo V. Αλλά όταν πρόκειται για επαγγελματική ασχολία, θέλω να έχω ποιότητα, άνεση, πληθώρα επιλογών στις εφαρμογές και σταθερότητα. Δεν νομίζω ότι όλα αυτά θα μου τα προσφέρει το smartphone των 200 ευρώ... :)[/quote']

Όχι, δε θα σου δωσει την ποιότητα και την ανεση του iphone. Ούτε ποιότητα κατασκευής design κλπ ειναι στο επιπεδο του iphone. Μπορεις όμως να κανεις ακριβώς τα ιδία πραγματα, και αρκετά εως πολυ καλα μάλιστα. Κάποια μάλιστα καλύτερα. Και αλλα χειρότερα. Για τις ιατρικές εφαρμογές κλπ δεν ξέρω τι υπάρχει σε android αλλα για την ωρα, ότι και να υπάρχει δε νομίζω να φτάνει τις εφαρμογές του iphone. Εκεί ειναι η δύναμή που του έχει απομείνει. Ενοειτε ότι αν κάποιος χρειάζεται τέτοιες εφαρμογές, θα παρει iphone με τα .. 4 χερια :) και χωρία να ασχοληται με κοστος, γιατί απλούστατα δεν υπάρχει φθηνοτερη λυση να κανείς το ιδιο.

Οπότε ξαναγυρναμε σε αυτά που εγραφα παραπάνω..

Δημοσ.

Για εμένα το ραδιόφωνο είναι πολύ βασικό.

Πάω στην δουλειά μου και επιστρέφω με τον προαστιακό.

Στον ταξίδι αλλά και όταν περπατάω, ακούω τα νέα, μουσική κλπ. Αυτό δεν μπορεί να γίνει με το iphone. Δεν το αγοράζω με τίποτα...

Αντίθετα τις επόμενες μέρες θα αγοράσω το Nokia 701 με rds παρακαλώ :rolleyes:

Ψάχνω επίσης κινητό με RDS - AF. (Alternative frequency.Θα ακούω β πρόγραμμα πχ , στην Αθήνα και η συχνότητα θα αλλάζει αυτόματα στην εναλλακτική συχνότητα του Β προγράμματος που ακούγεται στην περιοχή που πηγαίνω! Το έχουν μερικά αυτοκίνητα...

Δημοσ.

Επειδή το πρώτο μου smartphone ήταν (και παραμένει) το iPhone (σε διάφορα μοντέλα), δεν έχω άποψη για το Neo V. Αλλά όταν πρόκειται για επαγγελματική ασχολία, θέλω να έχω ποιότητα, άνεση, πληθώρα επιλογών στις εφαρμογές και σταθερότητα. Δεν νομίζω ότι όλα αυτά θα μου τα προσφέρει το smartphone των 200 ευρώ... :)

Διακόσια ευρώ;;; Γιατί τόσα πολλά; Έχεις λεφτά για πέταμα; Δώστα σε κανένα που δεν έχει να φάει.

Με 150 ευρώ πριν 18 μήνες έπαιρνες το ZTE Blade με οθόνη 3.5 ίντσες, δηλαδή όσο και το iPhone της εποχής εκείνης. Όμως το ZTE είχε πολύ καλύτερη ανάλυση από το 3GS. Και έκανες τα πάντα όσα λες και ακόμη περισσότερα. Χωρίς κανένα πρόβλημα ούτε χώρου, ούτε ταχύτητας. Και είχες και ραδιόφωνο, αν αργούσε η πτήση σου! Μέχρι και flash είχες, αν το χρειαζόσουν.

Εσύ βέβαια τότε με το 3GS φανταζόσουν ότι έχεις κάτι πολύ περισσότερο... Όμως ήταν απλή φαντασίωση...

Εκτός βέβαια αν πεις ότι σαν επαγγελματίας με το 3GS δεν μπορούσες να κάνεις σωστά τη δουλειά σου ενώ τώρα με το 4S επιτέλους μπορείς!

Δημοσ.

Διακόσια ευρώ;;; Γιατί τόσα πολλά; Έχεις λεφτά για πέταμα; Δώστα σε κανένα που δεν έχει να φάει.

Με 150 ευρώ πριν 18 μήνες έπαιρνες το ZTE Blade με οθόνη 3.5 ίντσες' date=' δηλαδή όσο και το iPhone της εποχής εκείνης. Όμως το ZTE είχε πολύ καλύτερη ανάλυση από το 3GS. Και έκανες τα πάντα όσα λες και ακόμη περισσότερα. Χωρίς κανένα πρόβλημα ούτε χώρου, ούτε ταχύτητας. Και είχες και ραδιόφωνο, αν αργούσε η πτήση σου! Μέχρι και flash είχες, αν το χρειαζόσουν.

Εσύ βέβαια τότε με το 3GS φανταζόσουν ότι έχεις κάτι πολύ περισσότερο... Όμως ήταν απλή φαντασίωση...

Εκτός βέβαια αν πεις ότι σαν επαγγελματίας με το 3GS δεν μπορούσες να κάνεις σωστά τη δουλειά σου ενώ τώρα με το 4S επιτέλους μπορείς![/quote']

Ρε παιδιά ξυπνάτε λίγο και δείτε περα απο το δάχτυλο σας. Πηραμε ένα κινητό και το καναμε θεο χωρις να έχουμε δει αλλο.. Κάθε κινητό έχει την αξία του. Το blade έχει μαλιασει η γλώσσα μου να το προτείνω την εποχη που βγήκε, για τα λεφτά του ήταν άψογο, αλλα μεχρι εκεί. Το ειχα. Δε συγκρίνεται με 3gs (το εχω) όπως και αυτό δε συγκρίνεται με sgs2 (επίσης το εχω ), και φυσικά το blade δε συγκρίνεται με neov των 200€ που επίσης είναι κλάσεις ανώτερο. Στα παντα. Μονο ένας τρελός (ή εντελώς άσχετος ) θα εδινε 150€ για blade σημερα όταν με 200€ παίρνεις κινητό πολλές κατηγορίες ανώτερό.

Δημοσ.

Ρε παιδιά ξυπνάτε λίγο και δείτε περα απο το δάχτυλο σας. Πηραμε ένα κινητό και το καναμε θεο χωρις να έχουμε δει αλλο.. Κάθε κινητό έχει την αξία του. Το blade έχει μαλιασει η γλώσσα μου να το προτείνω την εποχη που βγήκε, για τα λεφτά του ήταν άψογο, αλλα μεχρι εκεί. Το ειχα. Δε συγκρίνεται με 3gs (το εχω) όπως και αυτό δε συγκρίνεται με sgs2 (επίσης το εχω ), και φυσικά το blade δε συγκρίνεται με neov των 200€ που επίσης είναι κλάσεις ανώτερο. Στα παντα. Μονο ένας τρελός (ή εντελώς άσχετος ) θα εδινε 150€ για blade σημερα όταν με 200€ παίρνεις κινητό πολλές κατηγορίες ανώτερό.

Λοιπόν να πούμε για σήμερα.

Σήμερα, αν είχες το blade με cyanogen 7 και ήσουν επαγγελματίας, τι θα σου έλειπε;;;

Πες μας κάτι συγκεκριμένο. Όχι γενικά "δεν συγκρίνεται". Αυτό το "δεν συγκρίνεται" σε μένα δεν λέει τίποτα. Εγώ θέλω να ακούσω σαν επαγγελματίας τι δεν μπορείς να κάνεις με το Blade και μπορείς να το κάνεις με το 4S που κοστίζει 700 ευρώ.

Εγώ να σου πώ κάτι συγκεκριμένο: μπορείς να ακούς ραδιόφωνο.

Άντε κι ακόμη ένα: μπορείς να έχεις μαζί σου δεύτερη και τρίτη μπαταρία σε περίπτωση που τελειώσει η πρώτη λόγω παρατεταμένης χρήσης GPS.

Με βάση λοιπόν αυτά σου λέω ότι για τον επαγγελματία είναι σαφώς ανώτερο το blade γιατί κάνει χρήσιμα πράγματα που το 4S δεν τα κάνει. Πες μου κι εσύ κάποιο συγκεκριμένο αντιπαράδειγμα. Έστω κι ένα. Συγκεκριμένο όμως! Για τον επαγγελματία πάντα.

Δημοσ.

Λοιπόν να πούμε για σήμερα.

Σήμερα' date=' αν είχες το blade με cyanogen 7 και ήσουν επαγγελματίας, τι θα σου έλειπε;;;

Πες μας κάτι συγκεκριμένο. Όχι γενικά "δεν συγκρίνεται". Αυτό το "δεν συγκρίνεται" σε μένα δεν λέει τίποτα. Εγώ θέλω να ακούσω σαν επαγγελματίας τι δεν μπορείς να κάνεις με το Blade και μπορείς να το κάνεις με το 4S που κοστίζει 700 ευρώ.

Εγώ να σου πώ κάτι συγκεκριμένο: μπορείς να ακούς ραδιόφωνο.

Άντε κι ακόμη ένα: μπορείς να έχεις μαζί σου δεύτερη και τρίτη μπαταρία σε περίπτωση που τελειώσει η πρώτη λόγω παρατεταμένης χρήσης GPS.

Με βάση λοιπόν αυτά σου λέω ότι για τον επαγγελματία είναι σαφώς ανώτερο το blade γιατί κάνει χρήσιμα πράγματα που το 4S δεν τα κάνει. Πες μου κι εσύ κάποιο συγκεκριμένο αντιπαράδειγμα. Έστω κι ένα. Συγκεκριμένο όμως! Για τον επαγγελματία πάντα.[/quote']

Καλα.. Σου δινει την ιδία εμπειρια χρησης το blade με τα αλλα που αναφέρω, ακόμα και με το neov των 200€? Έχει την ιδία ποιότητα κατασκευής; Τα πλαστικά του ειναι στο ιδιο επιπεδο; Έχει σοβαρή αυτονομια το blade αν του βαλεις cyanogen 7 και το overclockαρεις για να πλησιάσει κάπως ένα εντελώς μετριο smartphone; Ο επαγγελματιας θα αλλάζει μπαταριές στο blade για να βγάλει τη μερα; Εχεις δοκιμασει ποτε να ανοίξεις ένα μεγαλο αρχείο excell; Ασε και τα μετρια όπως τα ανοίγει καλύτερα να μη τα άνοιγε. Δε μπορεις να δουλέψεις έτσι.. Για να παίζεις angry birds μια χαρά ειναι. Εσι μεχρι εκεί το θες, και καλα κανείς και δεν παίρνεις ακριβότερο αλλα μη ισοπεδωνεις τα παντα. Ασε που απο design.. ,αμα είσαι επαγγελματιας και βγάλεις εξω το blade θα γελάσει και το παρδαλό κατσίκι.. Αν πουλαγες τίποτε, με το που θα δει το blade, την έχασες την μπαλα.. Για πιτσιρικάδες entry phone, ΗΤΑΝ μια χαρά. Ασε που ο επαγγελματιας δε θα κατσει να γίνει hackers να βαλει custom rom, patch μνημης κλπ στο blade. Ούτε υπάρχει περίπτωσή να χρησιμοποιεί κινητό χωρις εγγυηση. Αυτά τα κανει ο χομπιστας. Αμα δεν τα καταλαβαίνεις αυτά οκ. Έχεις δοκιμασει ποτε κανα σοβαρότερο κινητό απ' το blade και βγάζεις τέτοια συμπεράσματά; Επαναλαμβάνω το ειχα το blade, ξέρω γιατί μιλαμε.

Εσι έχεις κολησει στο ότι τρεχει τις ίδιες εφαρμογές. Αυτό δε φτάνει. Του λείπουν όλα τα υπολοιοπα. Και δεν τις τρεχει το ιδιο καλα.

Εσι σκέφτεσαι, ποδήλατο, φεραρι = οχήματά μετακίνησης. Οπου πας με το ένα, πας και με το αλλο (η ταχύτητα με την οποία πας δε σε ενδιαφέρει, ούτε η ποιότητα μετακίνησης), αρα ειναι ιδία. Και ρωτας και ξαναρωτας , "που μπορεις να πας με το ένα και δεν μπορεις να πας με το αλλο;" , λες και αυτο ειναι το θεμα.

Δημοσ.

Με βάση λοιπόν αυτά σου λέω ότι για τον επαγγελματία είναι σαφώς ανώτερο το blade γιατί κάνει χρήσιμα πράγματα που το 4S δεν τα κάνει. Πες μου κι εσύ κάποιο συγκεκριμένο αντιπαράδειγμα. Έστω κι ένα. Συγκεκριμένο όμως! Για τον επαγγελματία πάντα.

Είχα το blade ως δεύτερο κινητό για περίπου 1 έτος γιατί ήθελα να είχα και ένα android. Έχω windows phone (omnia w). Οπότε έχω hands on experience και απ΄ τα δύο.

Δύο θέματα που μου έρχονται στο μυαλό:

1) Η απόκριση της οθόνης αφής του blade είναι απαίσια. Μή καταχώρηση taps και lag. Επίσης, η πλαστικούρα της οθόνης του κολλάει στο δάκτυλο το οποίο δεν κινείται (γλυστράει) άνετα. Όλα αυτά πραγματικά σου χαλάνε την εμπειρία του κινητού. Στο omnia η απόκριση της οθόνης είναι άριστη και το σύστημα είναι smooth.

2) Η αυτονομία του blade ήταν οικτρή. Συγκεκριμένα, σε flight mode μέσα σε 24 άδειαζε την μπαταρία. Το omnia με αρκετή χρήση (τηλέφωνα internet(wifi/3G/φωτογραφική) φτάνει τις 2 ημέρες.

Το τί θα διάλεγε ο επαγγελματίας... είναι άλλη συζήτηση. Δηλαδή, πώς ορίζεις εσύ τί χρειάζεται κάποιος επαγγελματίας; Προφανώς με τα δικά σου κριτήρια. Ωστόσο κάθε επάγγελμα έχει άλλες απαιτήσεις. Άλλες απαιτήσεις έχει ένας μεσίτης, άλλες ένας οικονομολόγος, άλλες ένας κτίστης. Όλοι όμως είναι επαγγελματίες και χρησιμοποιούν το κινητό ως επαγγελματικό εργαλείο.

Γενικά υπάρχει μια τάση τις απαιτήσεις που έχει κάποιος να τις εξιδανικεύει και να τις ανάγει σε απαιτήσεις-κανόνα ενός 'τυπικού' επαγγελματία (ενώ η έννοια του τυπικού επαγγελματία ούτε που υφίσταται γιατί οι ανάγκες σε κάθε επάγγελμα είναι συνήθως πολύ διαφορετικές).

Το θέμα είναι ότι οι 2 παραπάνω αδυναμίες καθιστούν το blade προβληματικό ως κινητό. Τώρα αν κάποιος το θέλει για να παίζει κανένα παιχνίδι σε flight mode... ή και ως GPS συνδεμένο μόνιμα στη φόρτιση αυτοκινήτου μια χαρά είναι.

Δημοσ.

Τι το ζοριζετε το θεμα?

Ο επαγγελματιας σημερα χρειαζεται ενα galaxy note,για να μη σας πω καλυτερα,ενα padphone!!! :devil:

Δημοσ.

ΛΟΙΠΟΟΟΟΟΝ....

Ευχαριστώ τον paredwse (πραγματικά ευχαριστώ) και τους υπόλοιπους που προσπάθησαν να απαντήσουν στο ερώτημά μου αλλά φοβάμαι ότι δεν υπάρχει επικοινωνία...

Ο paredwse μου απάντησε στο ερώτημα: «Τι ικανότητες έχει ένα smartphone γενικότερα». Κι όχι «ΠΟΙΟ επάγγελμα είναι αυτό το οποίο ωθεί τον επαγγελματία στην αγορά ενός smartpone των 600€ κι όχι των 200€», ενώ τα links που μου παρέθεσε ήταν για το ipad και συγκεκριμένα για την χρήση του ως μόνιτορ παρακολούθησης πληροφοριών ενός ασθενή... Όχι ότι δεν μπορεί να γίνει από το iPhone αλλά οι ίντσες είναι απαιτούμενες σε κάτι τέτοιες περιπτώσεις. Όσον αφορά το ipad προσωπικά γνωρίζω ότι χρησιμοποιείται και ως επιφάνεια σχεδιασμού κίνησης πολυκάναλου ήχου σε 5.1 και 7.1 ηχοσυστήματα χάρη στην πολύ καλή απόκριση της οθόνης επαφής που έχει το ipad.

Ας επιστρέψουμε στα smartphones... Συνοπτικά...

Η διαφορά ενός 600€ με ένα των 200€ βρίσκεται αποκλειστικά στην ταχύτητα εκτελέσεων εφαρμογών. Και συγκεκριμένα; Σε εφαρμογές που τέσταρα ένα iPhone 4S με ένα ZTE Blade, η διαφορά δεν ξεπερνούσε ούτε καν την διπλάσια χρονική περίοδο. Όπου 150€ ΖΤΕ Blade x2 μας κάνει 300€. Τώρα θα μου πείτε η διαφορά του χρόνου εκτέλεσης εφαρμογών με την απόδοση τιμής δεν είναι καθαρά αναλογική ή γραμμική αλλά περισσότερο "αλγοριθμική"... Τι να πω...; Ίσως! Αλλά εξαρτάται το επάγγελμα που το μόνο που μπορώ να σκεφτώ ως δευτερόλεπτο = € είναι οι σκληροπυρηνικοί χρηματιστές... (Ο καρκίνος της οικονομίας)... Γκουχου γκούχου...!!

Έκανα εκείνη την ερώτηση γιατί βλέπω συνεχώς χρήστες να δημοσιοποιούν σχόλια όπως: Εεε το iPhone το αγόρασα για επαγγελματικούς λόγους... Εεε το χρησιμοποιώ στην δουλεία μου... Είναι καθαρά επαγγελματικό εργαλείο για μένα το iPhone... (Ακόμα περιμένω κάποιον να μου πει το επάγγελμά του)....

Προσωπική μου άποψη;;; ΜΠΟΥΡΔΕΣ!!

Παίδες, το iPohne ή το Samsung Galaxy "και δε συμμαζεύεται..." Τα πήρατε γιατί είναι απλά γαμ...τα κινητά. Είναι καλαίσθητα, τραβάνε προσοχή είναι σίγουρα καλύτερα από ένα ZTE Blade, απλά μην προσπαθείτε να δικαιολογήσετε την αγορά ενός 600€ - 700€ με την "παπαριά" της επαγγελματικής χρήσης... Όπως και να το κάνουμε... Τα λεφτά τους στην συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων, ΔΕΝ ΤΑ ΑΞΙΖΟΥΝ!

Αν ενόχλησαν οι χαρακτηρισμοί "μπούρδες και παπαριά" ελπίζω να θυμηθείτε ότι υπάρχουν σε όλα τα λεξικά της Ελληνικής Γλώσσης και έχουν την ετυμολογία τους και την ίση αξία με τις υπόλοιπες λέξεις.

Δημοσ.

@Manos: Ολη σου η απάντηση ανοικει στην κατηγορία που αναφέρω παραπάνω , porche + ποδήλατο = οχήματά μεταφοράς, αρα και με τα 2 κάνω το ιδιο, επομένως οποίος πηρε porche ειναι βλάκας. Το ότι πιθανότατα για κάποια επάγγελματα το ποδήλατο ειναι υπεραρκετό, δεν αναιρεί το παραπάνω.Έχουν αναφερθεί πολλά αλλα τα οποία δε σχολιαζεις καθόλου, και έχεις περιοριστεί όπως ήταν αναμενόμενο στο θεμα ταχύτητα και μονο.

Αν νομίζεις ότι μονο η ταχύτητα παίζει ρολο στην εμπειρια χρησης είναι εντελώς βεβαιο ότι θα αλλάξεις γνώμη μόλις πάρεις ακριβότερο κινητό. Τώρα ότι και να σου πει κανείς, δε θα καταλαβεις τίποτα. Αλώστε απο τις απάντησεις που δίνεις, φαίνεται ότι δε σε ενδιαφέρει να καταλαβεις.

Η οθόνη του sgs2 πχ, είναι λες και έχει λάδι. Γλυστραει παρα πολυ και καθαρίζεται πολυ ποιο εύκολα. Οσο ειχα το blade, ούτε που ειχα παρατηρήσει κάτι τέτοιο. Έχοντάς συνηθησει τωρα σε μια τέτοια τεχνολογία, όταν πιάνω blade μου έρχεται να το κοπανήσω στον τοίχο. Θα μπορουσα να γραφω 100 σελίδες στην κυριολεξία απο μικρές διάφορές σε όλα τα επίπεδα, που δεν τις βλέπεις, αλλα ολες μαζί σου δημιουργουν μια εμπειρια χρησης μερα με τη νύχτα.

Η σχεση κόστους απόδοσής του sgs2 σημερα ειναι καλητερη απο του blade και ας κανει 450-500€ Πιθανότατα είναι χειρότερη απο του neov, γιατί μπορεί να ειναι αρκετά χειρότερό αλλα ειναι και πολυ φθηνοτερο, ενώ συνολικά ειναι πολυ καλη συσκευή. Δεν είναι τυχαίο οτι διαβαζεις συνέχεια για κάποιες συγκεκριμενες συσκευές. Παντα υπάρχει λόγος.

Και φυσικά αυτό που περιγράφεις ότι πολοι παίρνουν ένα κινητό επειδή το γουστάρουν, και όχι επειδή το χρειάζονται πραγματικά σίγουρα συμβαίνει και μπορεί να ειναι και οι περισσότεροι. Το ερώτημά ήταν τι καλύτερό προσφέρει σε εναν επαγγελματια ένα ακριβό κινητό, και όχι αν χρειάζονται τοσοι πολοι ακριβα κινητα για τη δουλεία τους που φυσικά η απάντηση ειναι όχι. Ειδικά τώρα που κινητα των 200€ έχουν μεγαλύτερη δύναμή απο κινητα των 600€ 2 χρόνων πριν.

Δεν ξέρω τι εφαρμογές έχουν τα link που έβαλε ο paredwse παραπάνω, με τον οποίο συνήθως διαφωνώ, αλλα εδω έχει δίκιο. Σε διαβεβαιώνω ότι το ios έχει ιατρικές εφαρμογές ειδικά, καθώς και κάποιες άλλες πχ για μηχανικούς, που αποτελούν απο μονές τους αποκλειστικο λογο για να αγοράσουν iphone αυτοι που πραγματικά τις χρειάζονται. Οι αντίστοιχες εφαρμογές του android ειναι πολυ πίσω ακόμα, οπότε δεν μπορεις να πάρεις blade κλπ αν τις χρειάζεσαι. Δεν ισχύει το ιδιο για άλλες πχ οικονομικές κλπ.

Η αξία του χρήματος είναι παντα σχετική. Αλλιώς δινει 600€ κάποιος που βγάζει 3000€ το μηνά (πχ εγώ προ κρισης) και αλλιώς κάποιος που βγάζει 500€ το μηνά.

Δημοσ.

@Manos: Ολη σου η απάντηση ανοικει στην κατηγορία που αναφέρω παραπάνω , porche + ποδήλατο = οχήματά μεταφοράς, αρα και με τα 2 κάνω το ιδιο, επομένως οποίος πηρε porche ειναι βλάκας. Το ότι πιθανότατα για κάποια επάγγελματα το ποδήλατο ειναι υπεραρκετό, δεν αναιρεί το παραπάνω.Έχουν αναφερθεί πολλά αλλα τα οποία δε σχολιαζεις καθόλου, και έχεις περιοριστεί όπως ήταν αναμενόμενο στο θεμα ταχύτητα και μονο.

Αν νομίζεις ότι μονο η ταχύτητα παίζει ρολο στην εμπειρια χρησης είναι εντελώς βεβαιο ότι θα αλλάξεις γνώμη μόλις πάρεις ακριβότερο κινητό. Τώρα ότι και να σου πει κανείς, δε θα καταλαβεις τίποτα. Αλώστε απο τις απάντησεις που δίνεις, φαίνεται ότι δε σε ενδιαφέρει να καταλαβεις.

Και φυσικά αυτό που περιγράφεις ότι πολοι παίρνουν ένα κινητό επειδή το γουστάρουν, και όχι επειδή το χρειάζονται πραγματικά σίγουρα συμβαίνει και μπορεί να ειναι και οι περισσότεροι. Το ερώτημά ήταν τι καλύτερό προσφέρει σε εναν επαγγελματια ένα ακριβό κινητό, και όχι αν χρειάζονται τοσοι πολοι ακριβα κινητα για τη δουλεία τους που φυσικά η απάντηση ειναι όχι. Ειδικά τώρα που κινητα των 200€ έχουν μεγαλύτερη δύναμή απο κινητα των 600€ 2 χρόνων πριν.

Δεν ξέρω τι εφαρμογές έχουν τα link που έβαλε ο paredwse παραπάνω, με τον οποίο συνήθως διαφωνώ, αλλα εδω έχει δίκιο. Σε διαβεβαιώνω ότι το ios έχει ιατρικές εφαρμογές ειδικά, καθώς και κάποιες άλλες πχ για μηχανικούς, που αποτελούν απο μονές τους αποκλειστικο λογο για να αγοράσουν iphone αυτοι που πραγματικά τις χρειάζονται. Οι αντίστοιχες εφαρμογές του android ειναι πολυ πίσω ακόμα, οπότε δεν μπορεις να πάρεις blade κλπ αν τις χρειάζεσαι. Δεν ισχύει το ιδιο για άλλες πχ οικονομικές κλπ.

Η αξία του χρήματος είναι παντα σχετική. Αλλιώς δινει 600€ κάποιος που βγάζει 3000€ το μηνά (πχ εγώ προ κρισης) και αλλιώς κάποιος που βγάζει 500€ το μηνά.

Μα δεν διαφώνησα κάπου με τον paredwse... Απλά μου απάντησε σε μια ερώτηση που δεν έκανα... Κι ούτε διαφώνησα με το αν το iPhone ή το iPad έχουν συγκεκριμένες εφαρμογές ιατρικής ώστε εσύ να μου πεις ότι συνήθως διαφωνείς με τον paredwse αλλά εδώ έχει δίκο... :)

Καταλαβαίνεις τώρα γιατί λέω ότι δεν υπάρχει επικοινωνία;;;

Το παράδειγμα με το ποδήλατο και την Porsche ήταν ατυχή καθώς εγώ συγκρίνω smartphones με smartphones... Όχι smartphones με MAC Pro... :)

Επιμένω να σου λέω ότι ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ! Μην το πάρεις προσωπικά... Μπορεί εγώ να είμαι αυτός που δεν επικοινωνεί... (Λέμε τώρα).

Δημοσ.

Ενοειτε ότι δεν υπάρχει επικοινωνία. Εσι νομίζεις ότι ένα ακριβό smartphone ειναι ολόιδιο με ένα φθηνο αλλα γρηγορότερο.. Τίποτε αλλο δε βλέπεις.

Δημοσ.

Ενοειτε ότι δεν υπάρχει επικοινωνία. Εσι νομίζεις ότι ένα ακριβό smartphone ειναι ολόιδιο με ένα φθηνο αλλα γρηγορότερο.. Τίποτε αλλο δε βλέπεις.

Αν μου επιτρέπεις να απαντάω εγώ για μένα...

Εγώ νομίζω ότι ΑΝ μπορεί ένα smartphone να χρησιμοποιηθεί επαγγελματικά, το κύριο χαρακτηριστικό είναι, εννοείτε συγκεκριμένες εφαρμογές και... Ταχύτητα απόκρισης οθόνης και ταχύτητα εκτέλεσης. (Θα μπορούσες να συμπληρώσεις τι νομίζεις εσύ για το ποια χαρακτηριστικά είναι απαραίτητα για επαγγελματική χρήση?)

Δεν με ενοχλεί τόσο, αν αγοράζει ο κόσμος ακριβά κινητά... Με ενοχλεί (όχι ότι θα ξαγρυπνήσω) η αυθυποβολή η οποία επικρατεί σε άτομα που αγοράζουν ακριβό κινητό με αβάσιμη δικαιολογία επαγγελματικότητας για να μην τρώνε το κράξιμο του στυλ... (Είσαι θύμα κτλπ...).

Τα θύματα δηλαδή βρήκαν απάντηση... ΕΕΕΕ το πήρα για τη δουλειά μου.

Το μεγαλύτερο όπλο μιας καλής οικονομίας είναι ο ΕΞΥΠΝΟΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗΣ! Γι αυτό και άνοιξα τη συζήτηση αυτή.

Δημοσ.

Είναι ανθρώπινο ότι όποιος έδωσε 600 ευρώ για κινητό δεν πρόκειται με τίποτα να παραδεχτεί ότι αυτό που αγόρασε κάνει τα ίδια (και λιγότερα) με ένα κινητό των 150 ευρώ.

Οπότε θα λέει ότι τα πλαστικά είναι χειρότερα και ότι η αφή στο τζάμι δεν συγκρίνεται. Βέβαια οι περισσότεροι με κινητά 600 ευρώ το έχουν σε θήκη σιλικόνης και με ζελατίνα ... και τρέμουν μήπως πέσει και πάνε στα σκουπίδια τα 600 ευρώ! :mrgreen:

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...