Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Οι φήμες που είχαν δημιουργηθεί τους τελευταίους μήνες επαληθεύτηκαν, με την ARM να ανακοινώνει επίσημα το τετραπύρηνο Cortex-A15 Hard Marco chip, το οποίο ενσωματώνει τέσσερις Α15 πυρήνες. Η Hard Marco έκδοση στοχεύει να στο να βοηθήσει τους κατασκευαστές συσκευών να προωθήσουν τα προϊόντα τους στην αγορά "γρηγορότερα αλλά και πιο οικονομικά".

Το νέο chip της ARM είναι χρονισμένο στα 2GHz ενώ λειτουργεί με ιδιαίτερα χαμηλές ενεργειακές απαιτήσεις, τις ίδιες με το A9 hard macro. Ακόμη πρόκειται για το πρώτο μοντέλο της οικογένειας το οποίο είναι βασισμένο στην αρχιτεκτονική 28nm νανομέτρων. Περισσότερες πληροφορίες θα γνωστοποιηθούν στο IEEE συνέδριο στις 18 Απριλίου στην Yokohama. Η εταιρεία δεν έχει αναφέρει το χρονικό διάστημα το οποίο οι Cortex-A15 θα κυκλοφορήσουν στην αγορά, όμως η κυκλοφορία τους υπολογίζεται στο τέλος του 2012 ή αρχές του 2013.

armcortex-a15-lg.jpg

Link.png Site: electronista.com

Δημοσ.

Το μέλλον του computing είναι φορητό (και είμαι ο πρώτος και με διαφορά που το έγραψε εδώ μέσα), οπότε ο μεγαλύτερος ανταγωνιστής της Intel προς το παρόν φαίνεται να είναι η ARM παρά η AMD. Σε 5 χρονάκια τα smartphones και tablets θα "παίζουν crysis" ενώ θα τρέχουν άλλες εφαρμογές στο παρασκήνιο οπότε πολλοί δε θα χρειάζονται πλέον desktop, με συναρπάζει η ιδέα και μόνο!

Δημοσ.

Το μέλλον του computing είναι φορητό (και είμαι ο πρώτος και με διαφορά που το έγραψε εδώ μέσα), οπότε ο μεγαλύτερος ανταγωνιστής της Intel προς το παρόν φαίνεται να είναι η ARM παρά η AMD. Σε 5 χρονάκια τα smartphones και tablets θα "παίζουν crysis" ενώ θα τρέχουν άλλες εφαρμογές στο παρασκήνιο οπότε πολλοί δε θα χρειάζονται πλέον desktop, με συναρπάζει η ιδέα και μόνο!

Τι σε 5 χρονια!

Εδω η intel ετοιμαζεται να βαλει i7 4πυρινους στα νεα windows8 tablets και σε ενα ή εναμιση χρονο,μπορει να τα δουμε κ με ανεξαρτητη gpu! :-D

Δημοσ.

Τι σε 5 χρονια!

Εδω η intel ετοιμαζεται να βαλει i7 4πυρινους στα νεα windows8 tablets και σε ενα ή εναμιση χρονο,μπορει να τα δουμε κ με ανεξαρτητη gpu! :-D

Συμφωνώ ότι τα 5 χρόνια ίσως είναι πολλά και μπράβο στην Intel αν βάλει i7 σε ταμπλέτα, εννοείς τους haswell σε κανα δυο χρονάκια φαντάζομαι γιατί οι τωρινοί i7 καταναλώνουν πολύ

ΕντΑξει...οτανβγουν 6core κινητα θα κανω αναβαθμιση το πισι :P

Νομίζω ότι δεν πρόκειται να αναβαθμίσω ποτέ ξανά το desktop μου. Για μένα η εποχή του δύει.

Δημοσ.
Νομίζω ότι δεν πρόκειται να αναβαθμίσω ποτέ ξανά το desktop μου. Για μένα η εποχή του δύει.

Ναι οσο εδυσε και η τηλεοραση,το ραδιοφωνο,ο σινεμας,κοκ.

Το μονο πραγμα που θα δουμε να σβηνει κυριολεκτικα στα επομενα χρονια,ειναι το εντυπο μεσο.

Τα υπολοιπα μεσα (ειδικα η τηλεοραση) θα εχουν μετεξελιχθει αλλα δεν θα εξαφανισθουν μεχρι τοτε.

Δημοσ.

Ολα κι ολα,πρωτα θα αναβαθμηστει το desktop,να γινει τουμπανακι και μετα τσιμπαμε και ενα tablet με τον ivy bridge(i5 ή i7) για τις διακοπες,ταξιδια κ λοιπες δουλειες εκτος σπιτιου! B)

Οι i5&i7 θα ειναι οι low voltage που θα μπουν κ στα ultrabooks!Και θα ειναι σαφως πιο αδυναμοι,απο αυτους που θα εχουν οι αντιστοιχοι των λαπτοπς!Αλλα και παλι σε συγκριση με τους arm,θα ειναι κατα πολυ ισχυροτεροι και στην επεξεργαστικη ισχυ και στα γραφικα!

Δημοσ.

Στην ισχύ και τώρα αμέσως η Intel έχει το προβάδισμα με άνεση, αλλά στην ισχύ ανά Watt η ARM είναι μπροστά. Σε δύο χρόνια θα δούμε τί θα γίνει, έχει καιρό ακόμα, και οι δύο εταιρίες θα το παλέψουν (AMD που είσαι; )

Ναι οσο εδυσε και η τηλεοραση,το ραδιοφωνο,ο σινεμας,κοκ.

Το μονο πραγμα που θα δουμε να σβηνει κυριολεκτικα στα επομενα χρονια,ειναι το εντυπο μεσο.

Τα υπολοιπα μεσα (ειδικα η τηλεοραση) θα εχουν μετεξελιχθει αλλα δεν θα εξαφανισθουν μεχρι τοτε.

Θα ενσωματώσουν soc σε κάθε τηλεόραση, ίσως να μετακομίσει στους τηλεοπτικούς δέκτες το desktop μας :-D και μετά θα συνδεθούν στο cloud. Desktop με την κλασική μορφή του κουτιού θα έχουν οι ίδιοι που έχουν και σήμερα υπολογιστές τούμπανα, οι enthusiasts, gamers, επαγγελματίες και όσοι πέφτουν θύματα των διαφημιστών και των πωλητών. ^_^

Δημοσ.

Η AMD,νωμιζω πρεπει να ξαναδωσει εμφαση στην Χ86 και κυριος στις mobile υλοποιησεις και μονο χαμενη δε θα βγει!

Για ultrabook&tablets(X86),πιστευω οτι θα μπορουσε ανετα να κτυπησει τη intel!Φτανει να ξανα στρωθει στη δουλεια!Ειναι πολλες οι εταιριες που περιμενουν τις δικες τις προτασεις σ'αυτη τη κατηγωρια!

Δημοσ.

Στην ισχύ και τώρα αμέσως η Intel έχει το προβάδισμα με άνεση, αλλά στην ισχύ ανά Watt η ARM είναι μπροστά. Σε δύο χρόνια θα δούμε τί θα γίνει, έχει καιρό ακόμα, και οι δύο εταιρίες θα το παλέψουν (AMD που είσαι; )

Θα ενσωματώσουν soc σε κάθε τηλεόραση, ίσως να μετακομίσει στους τηλεοπτικούς δέκτες το desktop μας :-D και μετά θα συνδεθούν στο cloud. Desktop με την κλασική μορφή του κουτιού θα έχουν οι ίδιοι που έχουν και σήμερα υπολογιστές τούμπανα, οι enthusiasts, gamers, επαγγελματίες και όσοι πέφτουν θύματα των διαφημιστών και των πωλητών. ^_^

Διαφωνώ στο τελευταίο.Τόσες εταιρίες με hardware σιγά μην στηριχτούνε στους enthousiasts και πούνε "εντάξει θα κλείσουμε".Και επίσης πόσος κόσμος θα είναι διαθέσιμος να ανεβάσει όλην την μουσική που έχει κατεβάσει στο cloud?Εγώ προσωπικά δεν θα θελα μια μέρα να πάω να ακούσω ένα κομμάτι και να μου το έχουν διαγράψει.Συν τοις άλλοις το clouding θα αργήσει πολύ να είναι εύκολο στην χρήση.Πόσα buffering θα γίνονται καθώς βλέπουμε μια ταινία εδώ στην Ελλάδα με μια 1080p ταινία; Εδώ στο youtube με το ζόρι βλέπω 1080p και είμαι Θεσσαλονίκη...(7mbps download)

Δημοσ.
Τόσες εταιρίες με hardware σιγά μην στηριχτούνε στους enthousiasts και πούνε "εντάξει θα κλείσουμε".

Δε νομίζω "να το κλείσουνε το μαγαζί", απλά θα στραφούν προς τα εκεί που η ζήτηση ορίζει. Π.χ. η Intel για την οποία μιλάμε ασχολείται πλέον πολύ σοβαρά με soc για smartphones και tablets.

Δημοσ.

Εγώ σχολιάζω αυτό που είπες για το clouding computing.Που όλοι,υποτίθεται,θα έχουμε ένα τερματικό και τα αρχεία μας/λειτουργικό κλπ θα ναι στο ίντερνετ.Σ αυτό διαφωνώ μαζί σου.Ναι,ήδη έχουν στραφεί προς τα soc και τις φορητές συσκευές.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...