Alt3rnative Δημοσ. 17 Απριλίου 2012 Δημοσ. 17 Απριλίου 2012 Λοιπον με την σειρά Το συστημα μου ειναι το εξης i7 920 2.66 ASUS P6T SE PSU Corsair 750W Corsair Force GT 120GB Velociraptor 300GB Caviar 1TB Sparkle GTX 285 12GB ram kingston hyper x ( 3 x 4gb) 1600 triple channel ΤΟ προβλημα ειναι οτι κολλαει ο υπολογιστης στα καλα καθουμενα εχοντας απλα ανοιχτο εναν firefox. Memtest καθαρο. Drivers όλοι ενημερωμενοι. Θερμοκρασιες μια χαρά τσεκαρισμένες. Εχω καταληξει στο οτι μπορει να φταιει ή το τροφοδοτικο ή η μητρική. ΕΙλικρινα έχουν σπασει τα νευρα μου γτ ακριβως δεν μπορω να καταλαβω γιατι συμβαίνει αυτό. Μονο την μπαταρια της mobo δεν εχω βγαλει αλλα κι αυτό δεν ξερω αν τελικα θα δωσει κατι. Ειλικρινα ας πούμε καμιά γνωμη και καμια συμβουλη γιατι θα φυγει απο το παραθυρο. Ευχαριστω εκ των προτερων.
chralexo Δημοσ. 17 Απριλίου 2012 Δημοσ. 17 Απριλίου 2012 Όταν λες κολλάει εννοείς ότι παγώνει η οθόνη και δεν ανταποκρίνεται τίποτα και αναγκάζεσαι να κάνεις επανεκκίνηση; Δεν σου βγάζει μπλε οθόνες με τα γνωστά κινέζικα;
zvarthangalos Δημοσ. 17 Απριλίου 2012 Δημοσ. 17 Απριλίου 2012 Το πάγωμα του PC είναι ένα πρόβλημα ύπουλο και συνήθως απο προσωπική εμπειρία με παλιότερο υπολογιστή πρέπει να ελεγχθεί όλο το harware του υπολογιστή για να βγάλεις ασφαλή σημπεράσματα και θα σε συμβούλευα να το κάνει κάποιος έμπειρος στους υπολογιστές και αν το pc σου είναι ακόμη μέσσα στην εγγύηση να το δώσεις στο κατάστημα απο όπου το πήρες να σου το φτιάξουν.
Alt3rnative Δημοσ. 17 Απριλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 17 Απριλίου 2012 1. ΌΤαν λέω κολλαει δεν λειτουργει τιποτα. Ούτε ctrl alt delete ουτε ποντικι ουτε τιποτα. Δεν μου βγαζει μπλε οθονη. Απλα κολλαει. 2.Δεν ειναι στην εγγυηση ο υπολογιστης τον ειχα παρει απο πλαισιο το 2009.
XronisR Δημοσ. 17 Απριλίου 2012 Δημοσ. 17 Απριλίου 2012 Επειδη μου εχει ξανατυχει δοκιμασε με ενα αλλο σκληρο..Θυμαμαι τοτε ειχα λυσει ολο το κουτι αλλα τελικα ηταν σκληρος
spyros__ Δημοσ. 18 Απριλίου 2012 Δημοσ. 18 Απριλίου 2012 τσεκαρε το σκληρο που σου λεει ο χρονης αλλα προσεξε πολυ και τη μητρικη
Alt3rnative Δημοσ. 18 Απριλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 18 Απριλίου 2012 Τον τσέκαρα με hard disk sentinel και ειναι 100% οκ. Αλλαξα θέσεις στα καλώδια των σατα και καλώδιο ρεύματος να δω μηπως εφταιγε κάτι τέτοιο. Θα δείξει.
Moderators Gi0 Δημοσ. 18 Απριλίου 2012 Moderators Δημοσ. 18 Απριλίου 2012 Κανε εαν θελεις ενα κοπο να διαβασεις ενα οδηγο που εχω γραψει. Παρ ολου που δεν παιρνεις μπλε οθονες, μπορεις να δεις ποιο hardware σου προκαλει το προβλημα (..απο τα εναπομειναντα που δεν εχεις ελεγξει ακομα)
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 18 Απριλίου 2012 Δημοσ. 18 Απριλίου 2012 Oι τασεις στο BIOS αν ειναι auto (που λογικα θα ειναι) δεν σημαινει οτι ειναι και οι σωστες. Μπορει να δινει λιγοτερη ταση σε καποιο υποσυστημα απο αυτην που το υποσυστημα χρειαζεται. Εγω -σαν προβλεψη ας πουμε- λεω οτι ειναι προβλημα-μαρς μητρικης. Νοουμενου οτι ολα τα sensors δειχνουν σωστες θερμοκρασιες και ολες οι καρτες και καλωδια (πχ vga, sata κλπ) παταν καλα και οι drivers ειναι οκ.
Alt3rnative Δημοσ. 18 Απριλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 18 Απριλίου 2012 @Gi0 Να σαι καλα θα τα τσεκαρω ενα ενα. @MiDi_MiLiZ Είναι οντως στο auto οι τασεις. Δεν ξερω παιδια μετα τις αλλαγες στα καλωδια χτες δεν εχει κολλησει ακομα.Συγκεκριμενα αυτο που με ενοιαζε περισσοτερο ηταν να αλλαξω καλωδιο ρευματος στο ssd και να τον μεταφερω στο sata 1 από το sata 6 που τον ειχα. Δεν ξερω αν παιζει ρολο το τελευταιο αλλα ειδωμεν. Ευχαριστω και παλι για την βοηθεια εως τώρα.
Cossutius. Δημοσ. 18 Απριλίου 2012 Δημοσ. 18 Απριλίου 2012 Φίλε στις περιπτώσεις που είχα τέτοια κολλήματα εως τωρα βρήκα οτι έφταιγαν: 1. Tα καλώδια των σκληρών. Με αλλαγή ξεπέρασα κάθε πρόβλημα. 2. Η μητρική. Ηταν στην εγγύηση την άλλαξα 3. Τριτο και πιο εξειδικευμένο. Οι μνήμες έτρεχαν σε υψηλότερη συχνότητα απ όσο θα έπρεπε. Η λύση βρέθηκε αντικαθιστόντας τις μνήμες με άλλες ιδιας μάρκας που έτρεχαν σε χαμηλότερη συχνότητα. Το τελευταία μου έκανε 6 μήνες περίπου να το βρω και μετά απο 4 επισκέψεις στο Πλαίσιο και βοήθεια από τα παιδιά εδώ.
vagelat Δημοσ. 21 Απριλίου 2012 Δημοσ. 21 Απριλίου 2012 Η δική μου ιστορία που ΙΣΩΣ βοηθήσει (ίσως και όχι...). Μου έκανε τα ίδια ο υπολογιστής από προχθές. Εκανα memtest με boot CD και όλα OK (αλλά το κόλλημα - κόλλημα). Εβγαλα τα πάντα (σχεδόν...) από πάνω και το κόλλημα παραμένει. Σήκωσα UBUBNTU από LIVE CD για δοκιμή και μόλις πήγε να ξεκινήσει έβγαλε ένα μήνυμα (δεν θυμάμαι ακριβώς) που μου έδωσε ένα hint...: CPU!!!! Μάλιστα: αντικατέστησα την CPU (με μια παλιότερη από ένα φίλο για δοκιμή) και όλα καλά. ΠΡΩΤΗ φορά μου συμβαίνει να τα "παίζει" η CPU (Core 2 DUO Ε 6600). Πάμε για καινούργια CPU (έχει κανένας καμμια αντίστοιχη???), αλλά τουλάχιστον βράθηκε το πρόβλημα! φιλικά Αρης http://aroundtheblacksea2012.wordpress.com/
Alt3rnative Δημοσ. 22 Απριλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 22 Απριλίου 2012 ΠΑιδια προφανως εφταιγε η το καλωδιο του ρευματος η καποιο απο τα σατα. ΜΕ τις αλλαγες δεν υπαρχει προβλημα την τελευταια εβδομαδα. ΜΕχρι στιγμης τουλαχιστον.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα