Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πολλές φορές οι περισσότεροι από τους κατόχους smartphones παρατηρούν ότι ορισμένες εφαρμογές χρειάζονται σημαντικά περισσότερο χρόνο για να εκκινήσουν σε αντίθεση με κάποιες άλλες. Τη λύση σε αυτό το θέμα επιχειρεί να δώσει η Microsoft καθώς όπως ανακοίνωσε το ερευνητικό της τμήμα εργάζεται πάνω σε μια τέτοια τεχνολογία.

Η προσπάθεια των ερευνητών της Microsoft ονομάζεται FALCON (Fast App Launching with Context) και στηρίζεται κυρίως από τη φιλοσοφία ότι το λειτουργικό σύστημα του smartphone παρατηρεί ποιες εφαρμογές χρησιμοποιεί συχνότερα ο χρήστης ενώ αυτές προ-ενεργοποιούνται χάρις τη συγκεκριμένη τεχνολογία. Όπως αναφέρει η εταιρεία χρησιμοποιούνται χαρακτηριστικά που προέρχονται από εκτενή ανάλυση δεδομένων και ακόμη γίνεται χρήση ενός αλγορίθμου κόστους - οφέλους ο οποίος συνδυάζει μεγάλο ποσοστό προβλέψεων χωρίς να καταναλώνει ιδιαίτερα πολλούς πόρους της συσκευής.

Προς το παρόν το FALCON χρησιμοποιείται στο λειτουργικό σύστημα των Windows Phone συσκεών αλλά δεν υπάρχει κάποια επίσημη πληροφορία σχετικά με την εμπορική διάθεση της τεχνολογίας αυτής.

microsoft-falcon-predicts-next-app-0.jpg?20120417-114723

Link.png Site: neowin.net

Video Video: Microsoft FALCON

Δημοσ.
αλλά δεν υπάρχει κάποια επίσημη πληροφορία σχετικά με την εμπορική διάθεση της τεχνολογίας αυτής.

και ουτε προκειται.

Δημοσ.

κατι αντιστοιχο κανει το prefetch και superfetch των windows απλα τωρα θα προσπαθησουν να το πουλησουν σαν πατεντα και σε αλλα λειτουργικα μαλλον.

Δημοσ.

Πατάτα μου μυρίζει. Δηλαδή θα περιμένω 10 λεπτά σε κάθε επανεκκίνηση κάποιες εφαρμογές να φορτώσουν που μπορεί στο τέλος να μην χρειαστώ. Η μπορεί να έχω μια εφαρμογή που να πιάνει τρελό χώρο στην μνήμη όμως να μην θέλω να τρέχει από μόνη της.Και καλά στην αρχή θα είναι προαιρετικό. Μετά θα μπαίνουν χύμα μέερ το έτσι θέλω. Και θα πάνε οι devs να βάζουν όλοι τις εφαρμογές τους στο preload και να δω πια θα τρέχει πρώτα.Ένας κακός χαμός όπως στο Android

Δημοσ.

Σταματήστε να σκέφτεστε με Android λογική στο WP.

Πόση μνήμη θα πιάνει, και άμα δε θέλω την τάδε εφαρμογή, και άμα θέλω τη δείνα, και άμα το ένα, και άμα το άλλο.

:mad:

Το FALCON θα είναι τελείως διάφανο προς το χρήστη. Θα είναι ένα κομμάτι του kernel. Ο χρήστης δε θα καταλαβαίνει τίποτα, απλά θα ανοίγουν οι εφαρμογές του πιο γρήγορα. Δε μας νοιάζει άμα κάθεται κάτι άχρηστο στη RAM. Το λειτουργικό κάνει σοβαρό memory management, όπου ζητηθεί RAM και δεν υπάρχει αρκετή, πολύ απλά θα πετάξει έξω άχρηστα πράγματα.

Δημοσ.

Πόση μνήμη θα πιάνει, και άμα δε θέλω την τάδε εφαρμογή, και άμα θέλω τη δείνα, και άμα το ένα, και άμα το άλλο.

Το FALCON θα είναι τελείως διάφανο προς το χρήστη. Θα είναι ένα κομμάτι του kernel. Ο χρήστης δε θα καταλαβαίνει τίποτα, απλά θα ανοίγουν οι εφαρμογές του πιο γρήγορα. Δε μας νοιάζει άμα κάθεται κάτι άχρηστο στη RAM. Το λειτουργικό κάνει σοβαρό memory management, όπου ζητηθεί RAM και δεν υπάρχει αρκετή, πολύ απλά θα πετάξει έξω άχρηστα πράγματα.

Ισχύει. Και ως χρήστης WP7, το επιβεβαιώνω.

Η είδηση αναφέρει και χρήση του σε WP7. Δεν έχω δει καμία τέτοια επιλογή στο Optimus 7.

edit:

Εκτός και αν αναφέρεται στο ήδη υπάρχον σύστημα ανοίγματος εφαρμογών. Γιατί είναι αλήθεια ότι αν ανοίξεις μία εφαρμογή, το επόμενο άνοιγμα της θα γίνει πολύ πιο γρήγορα.

Αυτό βέβαια δεν ισχύει σε restart του τηλεφώνου (που τουλάχιστον εκεί κατάλαβα ότι επικεντρώνουν...)

Δημοσ.

Άσε με να σε διορθώσω.Αυτή δεν είναι η λογική android εν έτει 2012.Αυτή ήταν η λογική μέχρι το 2.1.Απο το froyo και μετά είτε έχεις 40mb μνήμη είτε 100mb μνήμη ελεύθερη είναι το ίδιο.Όταν ένα πρόγραμμα χρειαστεί μνήμη το λειτουργικό θα του την δώσει,αφού κλείσει μια εφαρμογή που υπήρχε στο background.

Εξού και μετά απο το 2.2 δεν χρειάζονται task killers.

Δημοσ.

Θέλεις να μου πεις ότι το Android μέχρι τη 2.1 δεν έκανε ούτε ένα τυπικό memory management, έτσι για να 'χουμε να λέμε; Όντως έπρεπε να ελευθερώνεις μνήμη με το χέρι;

:shock:

Interesting.

Τέλος πάντων, απ' ότι φαίνεται η νοοτροπία έχει μείνει. Οκ, ίσως το τρομερό αυτό mobile OS πλέον να κάνει τα αυτονόητα </irony_mode_off> αλλά πολλοί χρήστες έχουν μείνει με τη λογική του Android 2.1 που μου ανέφερες. Γι αυτό βλέπεις να ψάχνονται με τη μνήμη, και πως δουλεύει το FALCON, και τι κάνει, και τι θα γίνει αν αυτό, κλπ.

Σε ένα σωστό λειτουργικό, το πως δουλεύουν τα κομμάτια του πυρήνα, δε σε νοιάζει. Ένα Λ/Σ οφείλει να κρύβει την πολυπλοκότητα από τον χρήστη.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...