Commendatore Δημοσ. 17 Απριλίου 2012 Δημοσ. 17 Απριλίου 2012 Στον δεύτερο υπολογιστή μου ο οποίος διαθέτει έναν i7@920, έχω έναν OCZ Vertex2 120 GB σε συνδυασμό με έναν WD Caviar Black 1TB FALS. Ο ssd έχει τα Win7 64bit καθώς και τα προγράμματα του γραφείου, ενώ ο WD χρησιμοποιείται ώς προσωρινή αποθήκη. Το πρόβλημα που έχω παρατηρήσει από την εγκατάσταση των Win, είναι πως όταν χρειαστώ ένα αρχείο από τον WD, αυτός καθυστερεί να ανταποκριθεί. Μου δίνει την εντύπωση πως πέφτει σε «sleep mode» και πως ξεκινά να περιστρέφεται μόνο όταν ζητηθεί κάποιο αρχείο, παρουσιάζοντας μια καθυστέρηση ~5-7 sec . Ήθελα να ρωτήσω εάν είναι φυσιολογικό και εάν υπάρχει τρόπος να το αλλάξω αυτό. Προβληματίζομαι για τον WD, από τη στιγμή που αναγκάζεται να σταματά και να ξεκινά κάθε τόσο... Μήπως αυτό έχει επίπτωση στη διάρκεια ζωής του WD μακροπρόθεσμα ?
antonl Δημοσ. 17 Απριλίου 2012 Δημοσ. 17 Απριλίου 2012 Μπορείς να το απενεργοποιήσεις στο : control panel -> power options -> change plan settings -> change advanced power settings -> hard disk -> turn off hard disk after -> never
Commendatore Δημοσ. 17 Απριλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 17 Απριλίου 2012 Μπορείς να το απενεργοποιήσεις στο : control panel -> power options -> change plan settings -> change advanced power settings -> hard disk -> turn off hard disk after -> never Κατ'αρχάς ευχαριστώ για την άμεση απάντησή σου φίλε Αντώνη... ...τόσο απλό ήταν ? Μόλις το άλλαξα και θα παρατηρήσω τη συμπεριφορά του... Αυτό αφορά όλους ανεξαιρέτως τους σκληρούς σε ένα σύστημα ? Η προηγούμενη ρύθμιση είναι επιβαρυντική για τους σκληρούς με τα συνεχή «σταμάτα-ξεκίνα» ?
panos0100 Δημοσ. 17 Απριλίου 2012 Δημοσ. 17 Απριλίου 2012 εγω παλι ειχα πρωβλημμα με εναν wd green αυτος παλι εκανε 2 ωρες να κανει εγκατασταση τα 7 μετα κολουσε στις εγκαταστασεις των παιχνιδιων τον πηγα πισω με λενε τον χτυπισες καπου τελος παντων τον αλλαξαν εσενα κολαει καθολου στις εγκαταστασεις οτιδιποτε και αν περνας αν θες κανε ενα τεστ με το hard disk sendinel
Commendatore Δημοσ. 17 Απριλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 17 Απριλίου 2012 εγω παλι ειχα πρωβλημμα με εναν wd green αυτος παλι εκανε 2 ωρες να κανει εγκατασταση τα 7 μετα κολουσε στις εγκαταστασεις των παιχνιδιων τον πηγα πισω με λενε τον χτυπισες καπου τελος παντων τον αλλαξαν εσενα κολαει καθολου στις εγκαταστασεις οτιδιποτε και αν περνας αν θες κανε ενα τεστ με το hard disk sendinel Όχι, δε αντιμετωπίζω το ίδιο πρόβλημα με εσένα, αφού τον χρησιμοποιώ ώς αποθήκη (για το λειτουργικό έχω τον ssd). Ελπίζω να αλλάξει η κατάσταση με τις ρυθμίσεις που πρότεινε ο φίλος παραπάνω ... ειδάλλως θα επανέλθω
antonl Δημοσ. 17 Απριλίου 2012 Δημοσ. 17 Απριλίου 2012 [...] Αυτό αφορά όλους ανεξαιρέτως τους σκληρούς σε ένα σύστημα ? Η προηγούμενη ρύθμιση είναι επιβαρυντική για τους σκληρούς με τα συνεχή «σταμάτα-ξεκίνα» ? Ναι, είναι για όλους τους δίσκους. Δεν έχω υπόψη κάποια έρευνα για να πω με σιγουριά αν είναι επιβαρυντικό ή όχι. Εντελώς εμπειρικά κι από σκόρπιες πληροφορίες από παλιά, θυμάμαι πως ο δίσκος κουράζεται περισσότερο κατά την έναρξη όταν κάνει spin-up. Οπότε ίσως καταπονείται περισσότερο ο μηχανισμός περιστροφής του αλλά εκτιμώ ότι η καταπόνηση αυτή θα ναι σχετικά αμελητέα για τον χρόνο ζωής του δίσκου και επιπλέον, μπορούν να φθαρούν ένα σωρό άλλα ψιψιψίνια πριν τον μηχανισμό αυτό. Εν ολίγοις, το απενεργοποιώ γιατί είναι εκνευριστικός ο χρόνος που χρειάζεται ο δίσκος για να κάνει spin-up κι όχι για να κάνω καλό στην υγεία του. Στα laptop τ αφήνω ως έχει, συνήθως να κλείνει μετά από 10' στη μπαταρία, αλλά μιας κι αυτά συνήθως έχουν μόνο έναν hdd, αυτός δεν κλείνει ποτέ.
Commendatore Δημοσ. 17 Απριλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 17 Απριλίου 2012 ... Εντελώς εμπειρικά κι από σκόρπιες πληροφορίες από παλιά, θυμάμαι πως ο δίσκος κουράζεται περισσότερο κατά την έναρξη όταν κάνει spin-up.... και εγώ κάτι τέτοιο θυμόμουν και γι'αυτό έκανα την ερώτηση μήπως γνώριζε κάποιο μέλος να μας πεί περισσότερα ... Εν ολίγοις, το απενεργοποιώ γιατί είναι εκνευριστικός ο χρόνος που χρειάζεται ο δίσκος για να κάνει spin-up κι όχι για να κάνω καλό στην υγεία του. Στα laptop τ αφήνω ως έχει, συνήθως να κλείνει μετά από 10' στη μπαταρία, αλλά μιας κι αυτά συνήθως έχουν μόνο έναν hdd, αυτός δεν κλείνει ποτέ. συμφωνώ μαζί σου όσον αφορά το χρόνο spin up πως είναι εκνευριστικός, ιδιαίτερα όταν εργάζεσαι και σου χαλάει το ρυθμό...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα