Galatea Δημοσ. 17 Απριλίου 2012 Δημοσ. 17 Απριλίου 2012 Καλημέρα παιδιά! Χρόνια πολλά! ^_^ Είχα ένα μικρόοοοοο ατύχημα με το router μου, μπλέχτηκα στα καλώδια και έπεσε. Όταν το σήκωσα ήταν οκ και μάλιστα χρησιμοποίησα και κανονικά το wifi. Μετά από λίγο το έκλεισα κι όταν το ξανάνοιξα, το χάος. Άνοιξαν μόνο οι δύο τελευταίες λυχνίες, η μία με ένα τηλέφωνο πάνω, που δε μου ανάβει κανονικά, και η άλλη μάλλον αφορά την αδυναμία συγχρονισμού. Πάρα πολύ ωραία έως εδώ. Με απόλυτη ψυχραιμία, πήγα μέχρι το κατάστημα Cyta, και τους λέω το και το, πόσο κάνει ένα καινούριο; 72 ευρώ μου απαντάνε. Στοίχημα αυτή η αηδία το Pirelli ούτε 30 δεν κοστίζει!! Το θέμα είναι ότι έχω spare ένα κάρο routers κι εγώ, και φίλοι μου. Αμαρτία είναι να δώσω τόσα λεφτά για το τίποτα. Για δύο λεπτά το σκέφτηκα σοβαρά να του πω "φέρτο να τελειώνουμε", αλλά ευτυχώς κρατήθηκα. Δε μου δωσε πολλές ελπίδες ότι το τεχνικό τμήμα θα μου κάνει επισκευή, βέβαια. Αλλά σκέφτομαι να μην απευθυνθώ καν στο τεχνικό τους τμήμα. Ξέρω ότι με την καμία δεν πρόκειται με άλλο router να έχω τηλέφωνο, αλλά ως πρόχειρη λύση, υπάρχει τρόπος να χω μέσω άλλου G router πρόσβαση στο ασύρματο; Για πείτε συνοδοιπόροι, αξίζει να το δώσω για επισκευή;
poulinos Δημοσ. 18 Απριλίου 2012 Δημοσ. 18 Απριλίου 2012 galatea galatea θα βαλω τις φωνες. α.ναι αν βαλεις αλλο ρουτερ πανω και βαλεις τα στοιχεια της cyta αν εχει ναι θα παιξει το ιντερνετ κανονικα. β.δεν πας στο καταστημα και λες παιδια το εριξα κατω αλλα πας στο καταστημα και λες σταματησε να συγχρονιζει.και επειδη ακριβως η τηλεφωνια ειναι voip πρεπει να στο αλλαξουν και ας το στειλουν αυτοι για επισκευη.οποτε για μενα παρε τηλεφωνο μεσα πες οτι σταματησε να συγχρονιζει και ζητησε τεχνικο ελεγχο.μην πεις το εριξα κατω ακομα και αν εχει σημαδι πανω απο την πτωση.εκτος αν εκανες λαθος και αντι να βαλεις το καλωδιο στην dsl το εβαλες στην Line οποτε λογικο ειναι που δεν συγχρονιζει.το τονιζω το τελευταιο.γιατι απο τουμπα να μην συγχρονιζει δυσκολο στην γκρι που γραφει dsl το βαζεις οχι στην μαυρη που γραφει line/pstn 2
Galatea Δημοσ. 20 Απριλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 20 Απριλίου 2012 Δεν άλλαξα τίποτα στα καλώδια! Οκ, κι εγώ το σκέφτηκα ότι ίσως δεν έπρεπε να αναφέρω ότι το ριξα, αλλά αυτή η ειλικρίνειά μου μ'έχει φάει!!! Τελικά, ίσως βρήκα ένα ρούτερ από ένα παιδί από τη Μακεδονία. Μη με βρίσετε πολύ, ίδιες ρυθμίσεις με το της Αττικής ρούτερ μου δε θα 'χει κι εκείνο;;;;;;;
poulinos Δημοσ. 20 Απριλίου 2012 Δημοσ. 20 Απριλίου 2012 Δεν άλλαξα τίποτα στα καλώδια! Οκ, κι εγώ το σκέφτηκα ότι ίσως δεν έπρεπε να αναφέρω ότι το ριξα, αλλά αυτή η ειλικρίνειά μου μ'έχει φάει!!! Τελικά, ίσως βρήκα ένα ρούτερ από ένα παιδί από τη Μακεδονία. Μη με βρίσετε πολύ, ίδιες ρυθμίσεις με το της Αττικής ρούτερ μου δε θα 'χει κι εκείνο;;;;;;; ναι αυτη η ειλικρινεια ειναι προβλημα μερικες φορες.για μενα παρε τηλεφωνο μην πας απο καταστημα και πες οτι δεν συγχρονιζει.δεν λεει να πληρωσεις ρουτερ αν ειναι να το πληρωσεις στο παιδι στην θεσσαλονικη.ναι αν ειναι το ιδιο μοντελο με το ιδιο firmware ναι θα παιξει δεν εχει σημασια οτι ειναι θεσ/νικη.αρκει να εχει firmware cyta Πανω για να παιξει το voip εκτος αν δεν σε νοιαζει το voip.αλλα για μενα και να στο χαρισει ο αλλος παλι φτιαξε το δικο σου και κρατα το spare.απλα παρε τηλ και πες δεν συγχρονιζει. 1
Galatea Δημοσ. 30 Μαΐου 2012 Μέλος Δημοσ. 30 Μαΐου 2012 Καλησπερα! Συγγνωμη που παλι θα ρωτησω, αλλα θα ρωτησω μιας και σημερα παλι πληρωσα ενα παγιο τσαμπα και βερεσε! Το ρουτερ απο τη Μακεδονια ηρθε σε εξαιρετικη κατασταση. Πηγα να περασω το username και το pass στη σελιδα του ρουτερ αλλα... δεν ανοιγε η σελιδα του ρουτερ! Επικοινωνησα με τη Cyta, τους ρωτησα πως θα μπω στη σελιδα του ρουτερ μου, μου απαντουσαν οτι ειναι ηδη ρυθμισμενο και δε χρειαζεται περαιτερω ρυθμιση. Τελος παντων κατεληξα να τους πω οτι μου το παραχωρησε ενας φιλος προσωρινα,παλιος τους συνδρομητης και οτι θελω να περασω τις δικες μου ρυθμισεις. Η εκπροσωπος αφου συμβουλευτηκε τον ανωτερο της,μου απαντησε "Η εταιρια μας δεν εξυπηρετει τετοιες περιπτωσεις". Το να τους δωσω το παλιο ρουτερ για επισκευη δεν παιζει,ποιος ξερει τι θα με χρεωσουν αφου ειναι εμφανη τα σημαδια πεσιματος, το να αγορασω καινουριο ουτε κατα διανοια κυριως απο πεισμα γιατι θεωρω λησταρχικη την πολιτικη τους!!! Στο θεμα μας τωρα, πως μπορω να το ρυθμισω ουτως ωστε απλως να μπαινω ιντερνετ; Ξερω οτι τηλεφωνο δε θα χω αλλα εχω διαβασει οτι γινεται να χω κανονικα προσβαση, πως ομως;;;
poulinos Δημοσ. 30 Μαΐου 2012 Δημοσ. 30 Μαΐου 2012 Καλησπερα! Συγγνωμη που παλι θα ρωτησω, αλλα θα ρωτησω μιας και σημερα παλι πληρωσα ενα παγιο τσαμπα και βερεσε! Το ρουτερ απο τη Μακεδονια ηρθε σε εξαιρετικη κατασταση. Πηγα να περασω το username και το pass στη σελιδα του ρουτερ αλλα... δεν ανοιγε η σελιδα του ρουτερ! Επικοινωνησα με τη Cyta, τους ρωτησα πως θα μπω στη σελιδα του ρουτερ μου, μου απαντουσαν οτι ειναι ηδη ρυθμισμενο και δε χρειαζεται περαιτερω ρυθμιση. Τελος παντων κατεληξα να τους πω οτι μου το παραχωρησε ενας φιλος προσωρινα,παλιος τους συνδρομητης και οτι θελω να περασω τις δικες μου ρυθμισεις. Η εκπροσωπος αφου συμβουλευτηκε τον ανωτερο της,μου απαντησε "Η εταιρια μας δεν εξυπηρετει τετοιες περιπτωσεις". Το να τους δωσω το παλιο ρουτερ για επισκευη δεν παιζει,ποιος ξερει τι θα με χρεωσουν αφου ειναι εμφανη τα σημαδια πεσιματος, το να αγορασω καινουριο ουτε κατα διανοια κυριως απο πεισμα γιατι θεωρω λησταρχικη την πολιτικη τους!!! Στο θεμα μας τωρα, πως μπορω να το ρυθμισω ουτως ωστε απλως να μπαινω ιντερνετ; Ξερω οτι τηλεφωνο δε θα χω αλλα εχω διαβασει οτι γινεται να χω κανονικα προσβαση, πως ομως;;; απο την Cyta εχεις Username και password κανονικα?? αν και για το θεμα πεσιμο σου εξηγησα αλλα οκ δεν επιμενω. κανε Hard reset το ρουτερ που σου στειλε το παιδι απο την μακεδονια.μετα βαλε αυτοματες ip στην καρτα δικτυου σου και μετα πηγαινε σε command prompt και γραψε ipconfig για να δεις τι Ip εχει το ρουτερ.και δοκιμασε παλι να μπεις στο μενου του για να βαλεις τα στοιχεια σου 1
Galatea Δημοσ. 30 Μαΐου 2012 Μέλος Δημοσ. 30 Μαΐου 2012 ** Εισαι τοσο καλος! Χιλια ευχαριστω . Ολα καλα, αλλα πως βαζω αυτοματες ip στην δικτυου;
poulinos Δημοσ. 30 Μαΐου 2012 Δημοσ. 30 Μαΐου 2012 σε windows xp θα πας πινακας ελεγχου συνδεσεις δικτυου και μετα θα πας στην τοπικη συνδεση δεξι κλικ ιδιοτητες μετα tcp ip ιδιοτητες και εκει να ειναι στο αυτοματα. σε vista /7 control panel ,network and sharing center καπου αριστερα γραφει Managed network connections καπως ετσι μετα παλι θα βρεις τοπικη συνδεση δεξι κλικ και ιδιοτητες και εκει θα βρεις Tcp ip v4 και v6.το v4 θα βαλεις στο αυτοματο.μπορει να ειναι ηδη στο αυτοματο.ποιο ρουτερ σου εδωσε αυτος?κανε ipconfig πριν πειραξεις κατι στο tcp ip και δες αν η Ip που εγραφες στον browser ειναι αυτη που βλεπεις σαν default gateway(προεπιλεγμενη πυλη) στο ipconfig που εγραψες. 1
Galatea Δημοσ. 30 Μαΐου 2012 Μέλος Δημοσ. 30 Μαΐου 2012 thomson 782 μου εστειλε. μικρο θεματακι... xp εχω, πηγα στις συνδεσεις, βρηκα το tcip version 6, δεν εχει εχει να επιλεξω αυτοματο η οχι, ειναι τικαρισμενο απλα. εβαλα για ipconfig αλλα με το που ανοιγει, κλεινει αμεσως :/
poulinos Δημοσ. 30 Μαΐου 2012 Δημοσ. 30 Μαΐου 2012 thomson 782 μου εστειλε. μικρο θεματακι... xp εχω, πηγα στις συνδεσεις, βρηκα το tcip version 6, δεν εχει εχει να επιλεξω αυτοματο η οχι, ειναι τικαρισμενο απλα. εβαλα για ipconfig αλλα με το που ανοιγει, κλεινει αμεσως :/ στο tcp ip v4 και οχι v6 κανεις παλι properties. β.πρωτα ανοιγεις παραθυρο command prompt γραφοντας cmd και μετα ipconfig. και ριξτου και ενα Hard reset πριν κανεις οτιδηποτε λογικα νομιζω σε default εχει Ip 192.168.0.254 1
Galatea Δημοσ. 30 Μαΐου 2012 Μέλος Δημοσ. 30 Μαΐου 2012 Λοιπον, βρηκα οτι ειναι 192.168.10.254. Περναω τους κωδικους μου και δεν τους δεχεται :///
h3rtz Δημοσ. 24 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2012 Καλησπέρα σας. Θέλω να απαλλαγώ κι εγώ απο το ρούτερ της Cyta. Έχω ένα Us Robotics και θα ήθελα να με πει κάποιος αν μπορώ να το χρησιμοποιήσω κι ας χάσω την τηλεφωνία. Username και Password εννοείται έχω. Θα το εκτιμούσα αν με βοηθούσε κάποιος. Ευχαριστώ
poulinos Δημοσ. 24 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2012 ναι μπορεις κανονικα. α.κανε firmware update το Usr αν εχει πιο νεο firmware. b.καντο ενα hard reset να εισαι σιγουρος οτι ειναι καθαρο. γ.σεταρε το vpi 8 vci 35 pppoe με LLC και βαλε Username kai password.και εισαι ετοιμος.αν εχει επιλογη να ειναι connect on demand ή always on/nailed up διαλεγεις always on για να μην πεφτει ποτε.απλα χανεις το τηλεφωνο.
filip_grk Δημοσ. 26 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2012 Galatea Για το προβλημα που εχεις με το ρουτερ , αρχηκα οι κωδικοι για το log in του router einai Cytauser ( Username ) και Cytauser ( Password ) . Εκει θα βρεις την καρτελα ADSL ή κατι παρομοιο και θα βαλεις τους κωδικους που σου στειλανε σε μυνημα . Απο εκει και περα πιστευω οτι αν επαιρνες ενα τηλ στο 13811 και το επαιζες τρελος οτι ξαφνηκα το ρουτερ σταματησε να λειτουργει και εχει τα ταδε προβληματα και οτι θελεις αντικατασταση θα στο κανανε χωρις δευτερη κουβεντα ( βεβαια μπορει να καθυστερουσε λιγο αλλα δεν θα ειχες προβλημα ) .
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα