Προς το περιεχόμενο

Corsair Vengeance 8GB 1600MHz CL9 DDR3 => 47Eιρω

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μην μπερδευεις καταστασεις Thresh. Δεν αναφερθηκα ποτε σε 1920χ1080 με Metro...Εβαλες σαν παραδειγμα ενα απο τα πιο βαρια παιχνιδια ολων των εποχων και σε FullHD αναλυση για να αποδειξεις οτι οι μνημες δεν παιζουν ρολο ? Εγω αναφερθηκα ξεκαθαρα σε παιχνιδια που ξεπερνουν τα 100fps και αρα που δεν ειναι βαρια, εκει βλεπεις πραγματικες διαφορες σε οτιδηποτε περα απο την καρτα γραφικων.

Βαλε πχ το HAWX II benchmark που ειναι πολυ ελαφρυ η το Battlefield BC 2 ακομα και σε 1920χ1080 και θα δεις διαφορα πανω απο 10FPS απο 1600 σε 1900.

@thanos Αν εξαιρεσουμε τις Χ79 μητρικες (που βεβαια αν εχεις να σκασεις 800ε για επεξεργαστη και μητρικη δεν κολας στις μνημες) που παιζεις με τον πολλαπλασιαστη σε αλλες περιπτωσεις δεν τα λες λιγα τα MHz που κερδιζει καποιος με καλυτερες μνημες. Φυσικα αν καποιος δεν ασχολειται καθολου με OC δεν ειναι αναγκη να το ψαξει πολυ.

• Απαντ. 105
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• Super Moderators
Δημοσ.

τι καταστάσεις να μπερδεύω ρε Salvation, αν είναι το κέρδος να υπάρχει εκεί που δεν το χρειαζόμαστε να το βράσω τότε...

δες και το υπόλοιπο review, απλά άχρηστα τα mhz...

Δημοσ.

Ναι δεν παιζουν σοβαρο ρολο αλλα με την ιδια λογικη γιατι καποιος να παρει την 590/6990 για να παιζει παιχνιδια με 200fps οταν το ματι με δυσκολια θα καταλαβει διαφορα πανω απο τα 60 ?

Το ιδιο ισχυει και για τους SSD's και για τους επεξεργαστες κτλ κτλ κτλ. Η απαντηση ειναι μια, αν θελεις το καλυτερο, αν ασχολεισαι πολυ με OC η απλα αν μπορεις οικονομικα τα παιρνεις.

• Super Moderators
Δημοσ.

γιατί δεν πιάνουν όλα τα games με όλα τα settings 60fps min (όχι avg) σε ότι ανάλυση τα θέλουμε, αντιθέτως οι ακριβότερες "γρηγορότερες" RAM με εξαίρεση το hardcore benchmarking δεν προσφέρουν τπτ παραπάνω από τις φτηνότερες...

απλά δες και στις άλλες real life εφαρμογές του review στο anandtech, 0 κέρδος σε Sandybridge...

Μην μπερδευεις καταστασεις Thresh. Δεν αναφερθηκα ποτε σε 1920χ1080 με Metro...Εβαλες σαν παραδειγμα ενα απο τα πιο βαρια παιχνιδια ολων των εποχων και σε FullHD αναλυση για να αποδειξεις οτι οι μνημες δεν παιζουν ρολο ? Εγω αναφερθηκα ξεκαθαρα σε παιχνιδια που ξεπερνουν τα 100fps και αρα που δεν ειναι βαρια, εκει βλεπεις πραγματικες διαφορες σε οτιδηποτε περα απο την καρτα γραφικων.

Βαλε πχ το HAWX II benchmark που ειναι πολυ ελαφρυ η το Battlefield BC 2 ακομα και σε 1920χ1080 και θα δεις διαφορα πανω απο 10FPS απο 1600 σε 1900.

http://www.benchzone.com/page.php?al=gaming_performance_part1&pg=13

πάρε σύγκριση και σε Battlefield BC2, 1333mhz CL7 VS 1866mhz CL7! Δες και τα υπόλοιπα παιχνίδια που βγάζουν πάνω από 100fps...

0 κέρδος όμως...

Δημοσ.

Σε καθε θεμα που αναφερετε σε μνημες ο φιλος salvation αναφερεται στο 5% των χρηστων που θελουν οτι καλυτερο..

οι υπολοιποι 95% δε θα δουν καμια διαφορα..

Οταν το μονο που κανεις ειναι να ασχολησε με benchmarks,ή με το ποσο γρηγορο ειναι ενα αμαξι προφανως θα θελεις οτι καλυτερο και στον υπολογιστη και στο αμαξι ανεξαρτητα κοστους..

Οταν οχι δε σε απασχολει..

Δημοσ.

@thanos Αν εξαιρεσουμε τις Χ79 μητρικες (που βεβαια αν εχεις να σκασεις 800ε για επεξεργαστη και μητρικη δεν κολας στις μνημες) που παιζεις με τον πολλαπλασιαστη σε αλλες περιπτωσεις δεν τα λες λιγα τα MHz που κερδιζει καποιος με καλυτερες μνημες. Φυσικα αν καποιος δεν ασχολειται καθολου με OC δεν ειναι αναγκη να το ψαξει πολυ.

Εμμμ υπαρχουν και οι amd ξερεις.

Δημοσ.

Thresh με δουλευεις ετσι ? Επειδη καποιος συμφορουμιτης ανοιξε ενα forum και γραφει οτι θελει δεν σημαινει οτι ισχυει.

Αν θελεις ζωντανα παραδειγματα θα σου γραψω σε video διαφορα απο 1600MHz στα 2133MHz, απλα δεν ξερω το ποτε θα το εχω ετοιμο. Θα γινει ομως συντομα.

Baskon φυσικα και αναφερομαι σε μικρο ποσοστο αφου το περισσοτερο απλα σερφαρει στο ιντερνετ, μπαινει στο Facebook, βλεπει Youtube και κανει εργασιες για δουλεια και σχολη....Ναι σε εκεινους λογικο να μην υπαρξει καμια διαφορα.

Thanos1972

Αν ειχε κατι αξιολογο να παρουσιασει η AMD (οπως βλεπε την χρυση εποχη 2000-2004) θα αναφερομουν και σε αυτους να εισαι σιγουρος.

Δημοσ.

Thanos1972

Αν ειχε κατι αξιολογο να παρουσιασει η AMD (οπως βλεπε την χρυση εποχη 2000-2004) θα αναφερομουν και σε αυτους να εισαι σιγουρος.

Μαλιστα.δηλαδη οποιος παρει μνημες πρεπει να εχει αποκλειστικα Intel επεξεργαστη....

οκ.

(οι AMD ειναι ειδικα αυτοι που θα δουν διαφορες με αυτα που λες.Px οι Lliano που ειπαμε και οι Bulldozer).

Αλλα με το απο πανω που ειπες,εχεις αυτοματως ακυρωσει το οποιο δικιο σου εδινα προσωπικα σε αυτα που ελεγες.......

• Super Moderators
Δημοσ.

Thresh με δουλευεις ετσι ? Επειδη καποιος συμφορουμιτης ανοιξε ενα forum και γραφει οτι θελει δεν σημαινει οτι ισχυει.

Αν θελεις ζωντανα παραδειγματα θα σου γραψω σε video διαφορα απο 1600MHz στα 2133MHz, απλα δεν ξερω το ποτε θα το εχω ετοιμο. Θα γινει ομως συντομα.

δεν σε δουλεύω καθόλου, γιατί να μην ισχύει αυτό που γράφει? postαρε μου κάτι που να αποδεικνύει το αντίθετο από αξιόπιστη πηγή όπως το anandtech, γιατί αν εσύ δεν πιστεύεις τα αποτελέσματα του 2ου site που linkαρα γιατί εγώ να πιστέψω τα δικά σου? ποιος είσαι εσύ δλδ που πρέπει να δεχόματε τα λεγόμενά σου ως σωστά? απλή απορία χωρίς ειρωνία...

Δημοσ.

Thanos δεν ειπα αυτο που λες, ειπα απλα οτι δεν ασχολουμαι με AMD πλεον και μεχρι να βγαλουν κατι καλο.

Thresh εγω αν σου παρουσιασω κατι για να σε πεισω οπως λες θα το κανω με βιντεακι ωστε να μην υπαρξει η παραμικρη αμφισβητηση, δεν σου αρκει ?

Δημοσ.

Ο καθενας εχει την γνωμη του αναλογα με τις απαιτησεις και την δυνατοτητα του. Λογικο ειναι σε ολους να μην ειναι "αρεστα" προιοντα που προσφερουν λιγα παραπανω σε σχεση με αλλα ειδικα οταν θεωρουν χασιμο χρηματων την αγορα τους. Υπαρχει και η αλλη πλευρα ομως που τα βλεπει εντελως αντιθετα. Παντως απο 1600MHz στα 1900MHz οι διαφορες δεν εχουν να κανουν μονο με τις μνημες αλλα και με την δυνατοτητα που εχει καποιος να υπερσυγχρονισει εναν επεξεργαστη. Καλο λοιπον ειναι μερικοι να σκεφτονται πριν απαντησουν.

Ούτε καν.

Ούτε σε σύστημα με Core 2 Duo δεν έχεις περιορισμό στο overclocking από τις μνήμες.

Αν μιλάς για Sandy Bridge είναι τουλάχιστον αστείο αυτό που μόλις έγραψες.

Φυσικα και παιζει ρολο, το να κανεις OC μονο με τον Multiplier δεν ειναι η μονη επιλογη που σου δινουν τα SB/IB.

Ακομα και ετσι ομως να ηταν για καποιους αν απο τα 100fps με 1600αρες μνημες πανε στα 110fps με 1900αρες μετραει αρκετα.

Για να τις δούμε, γιατί από ότι φαίνεται το 99% των sites και users του internet δεν βλέπουνε ούτε 1fps διαφορά, και φυσικά ούτε καν κοντά στα 10 που λες με περίσσια άνεση :D

Είδαμε games στα link που δώθηκαν που έχουνε αρκετά παραπάνω από 100fps, αλλά και πάλι διαφορά ουδεμία.

Παρεπιπτόντως πως ακριβώς χάνεις CPU overclock σε X79 αν πάρεις τις απλές 1600άρες Vengeance ? :D

Thanos δεν ειπα αυτο που λες, ειπα απλα οτι δεν ασχολουμαι με AMD πλεον και μεχρι να βγαλουν κατι καλο.

Thresh εγω αν σου παρουσιασω κατι για να σε πεισω οπως λες θα το κανω με βιντεακι ωστε να μην υπαρξει η παραμικρη αμφισβητηση, δεν σου αρκει ?

Περιμένουμε... με ανυπομονησία :D

Δημοσ.

Δεν εχεις περιορισμο απο τις μνημες οταν ανεβαζεις το BCLK ? Η μηπως νομιζεις πως αλλαζοντας τις αναλογιες και τον Multi μπορεις να πετυχεις το ιδιο OC ?

Ισα ισα με τις Χ79 ειπαμε πως δεν υπαρχει ο ιδιος περιορισμος αφου αρκει να ανεβασεις τον Multiplier αλλα με καλυτερες μνημες καποιος που θελει κατι καλυτερο μπορει να παιξει με το BCLK πιο ανετα.

Δεν κοιταω τι αποτελεσματα βγαζει ο καθενας στο δικτυο, κοιταω μονο αυτα που μπορω να δω ο ιδιος.

Μην περιμενεις με μεγαλη ανυπομονησια γιατι στο τελος ενω ενα graph μπορει να μην ειναι και τοσο αξιοπιστο ενα βιντεο δεν μπορει να αμφισβητηθει. Βεβαια κατι θα σκεφτεις και τοτε ειμαι σιγουρος ;)

Δημοσ.

Πόσο θα ανεβάσεις το BCLK σε sandy? 3 MHz? 4 MHz? Γιατί κάτι μου λέει ότι παραπάνω δεν.

Κατά τα άλλα σου είπε ο thresh ότι η μόνη διαφορά υπάρχει σε hardcore benchmarking. Όπως καταλαβαίνεις αυτό αφορά το 0.0001 % των χρηστών. Ούτε το 1 ούτε το 5. Είναι τόσο μικρό το ποσοστό που δεν λαμβάνεται καν υπόψη.

Δημοσ.

Πόσο θα ανεβάσεις το BCLK σε sandy? 3 MHz? 4 MHz? Γιατί κάτι μου λέει ότι παραπάνω δεν.

Κατά τα άλλα σου είπε ο thresh ότι η μόνη διαφορά υπάρχει σε hardcore benchmarking. Όπως καταλαβαίνεις αυτό αφορά το 0.0001 % των χρηστών. Ούτε το 1 ούτε το 5. Είναι τόσο μικρό το ποσοστό που δεν λαμβάνεται καν υπόψη.

Αυτο κατεβασε το και αλλο γιατι βγαζουμε και αυτους που εχουν AMD απ'εξω.

Δημοσ.

Δεν εχεις περιορισμο απο τις μνημες οταν ανεβαζεις το BCLK ? Η μηπως νομιζεις πως αλλαζοντας τις αναλογιες και τον Multi μπορεις να πετυχεις το ιδιο OC ?

Φίλε μου καλέ, φίλε μου ισχυρογνώμονα Ελληναρά (θα έλεγα και ανίδεε,αλλά θα παραμείνω ευγενικός και δεν θα το πω).

Ότι OC πιάνεις με το Multi το ίδιο πιάνεις και με το BCLK.

Και αν θες να μιλήσουμε πιο λεπτομερώς, ας πούμε ότι ο δικός σου πάει 4882MHz, οπότε με το 48x είσαι στα 4800MHz και χάνεις ολόκληρα 82MHz.

Πρόσεξε να δείς πόσο μεγάλο πρόβλημα είναι αυτό για κάποιον που έχει πάρει φθηνές Kingston value RAM 1600 CL10...

1) Βάζει 49x και ρίχνει το BCLK στα 99.6MHz... και πιάνει και αυτός 4882MHz.

2) Επειδή θα σκούξεις επειδή ρίξαμε ολόκληρα 0.4MHz κάτω το BCLK, θα σου πω και την άλλη οδό.

Ναι, ανεβάζει το BCLK στα 101.7MHz με τον CPU στο 48x, και έχει 4882MHz.

Οι μνήμες τώρα, από τα 1600 τρέχουνε στα 1627... μια συχνότητα που πιάνουνε μόνο οι ακριβές και "ποιοτικές" μνήμες... LOL, όχι, την πιάνουνε και οι φθηνές value RAM.

3) Θα μου πείς, μα μου σου του μπλά μπλά γουάκα γουάκα, I know dis mathafaka οπότε θα σου πω ότι είσαι μαγκίτης, και έχεις Ivy Bridge καλό, οπότε θες μεγάλο BCLK για τα 4882MHz με χαμηλό multi γιατί νομίζεις (εννοείται, πιστεύεις ακράδαντα ότι στα ίδια MHz αν είσαι με υψηλότερο BCLK έχεις καλύτερες επιδόσεις... yeah yeah, right, ξέρουμε), οπότε αυτή την φορά βάζουμε...

108.5MHz BCLK και 45x multi και έχουμε 4882MHz πάλι, με συντροφιά την απίστευτη αύξηση επιδόσεων που προσφέρει το μεγαλύτερο BCLK και η πιο υψηλή συχνότητα μνημών.

Δηλαδή τρέχουμε τώρα τις μνήμες από τα 1600 στα 1736... ΤΙ ?! Και αυτή την συχνότητα την πιάνουνε οι περισσότερες αν όχι όλες value μνήμες 1600 ? Μα δεν είναι δυνατόν!

Αλλιώς μας τα λέει ο μεσσίας Salvation81.

Ισα ισα με τις Χ79 ειπαμε πως δεν υπαρχει ο ιδιος περιορισμος αφου αρκει να ανεβασεις τον Multiplier αλλα με καλυτερες μνημες καποιος που θελει κατι καλυτερο μπορει να παιξει με το BCLK πιο ανετα.

Δεν κοιταω τι αποτελεσματα βγαζει ο καθενας στο δικτυο, κοιταω μονο αυτα που μπορω να δω ο ιδιος.

Μην περιμενεις με μεγαλη ανυπομονησια γιατι στο τελος ενω ενα graph μπορει να μην ειναι και τοσο αξιοπιστο ενα βιντεο δεν μπορει να αμφισβητηθει. Βεβαια κατι θα σκεφτεις και τοτε ειμαι σιγουρος ;)

Ωωωω, έχει και X79, και ξέρει από καλό overclocking όπως μας λέει.

Περιμένουμε με ανυπομονησία το video σου να μας ανοίξεις τα μάτια όλων μας που είμαστε αδαείς οι καημένοι.

(όχι, δεν θα μπω στον κόπο να αποδείξω ότι το ίδιο BCLK που πιάνεις με τις καλύτερες μνήμες σε X79 το πιάνεις και με value RAM 1600άρες, ο γάιδαρος πετάει, και ο πετινός δεν είναι κεφάλας )

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...