Προς το περιεχόμενο

bios upgrade-αποριες για i7 2630qm-ταση και θερμοκρασια

bele

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Γεια σας παιδια!

Θελω την βοηθεια σας καθως αυτες τις μερες ψαχνομαι με την motherbord και τον επεξεργαστη του laptop μου...βασικα απλα θα ηθελα να με βοηθησετε να καταλαβω ορισμενα πραγματα.

Το laptop μου ειναι ενα turbo-x με επεξεργαστη i7 2630 και μητρικη της οποιας τα στοιχεια φαινονται στην εικονα.Επειδη το συστημα ειναι μηχανημα της clevo, απ' οτι εχω καταλαβει το bios ειναι της american megatrends αν και στην boot screen μου βγαζει intel...δεν ξερω αν ειναι το ιδιο.Αυτο που θελω να κανω ειναι να κατεβασω λιγο την ταση στον επεξεργαστη μου ωστε να μειωσω λιγο την θερμοκρασια και την καταναλωση + απ' οτι εχω διαβασει στο φορουμ με αυτον τον τροπο παρατεινεται και ο χρονος ζωης του επεξεργαστη, σωστα ή μηπως κανω λαθος; Για να γινει ομως αυτο πρεπει να μπω στις ρυθμισεις του bios το οποιο ομως ειναι καπως κουτσουρεμενο και εχει μονο επιλογες για boot και ρυθμιση της ωρας.Εχω φαει αρκετη ωρα ψαχνοντας για καποιο update μηπως και δωσει και αλλες επιλογες αλλα ματαια.Αυτο που θελω απο εσας ειναι να μου πειτε αν θα δω τα επιθυμητα αποτελεσματα με αυτο το "undervoltage" και επισης αν ειναι ασφαλες γι' αυτον τον επεξεργαστη.Να τονισω ακομα οτι δεν θελω να δω πτωση στις επιδοσεις του και φυσικα δεν θελω να επηρεαστουν οι τεχνολογιες turbo boost και hyperthread.Αν ειναι δυνατον βοηθηστε με επισης να βρω ενα καλυτερο version για το bios αν γινεται γιατι εχω σπασει το κεφαλι μου να ψαχνω :cry:

screenshot1su.png

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

.Αυτο που θελω απο εσας ειναι να μου πειτε αν θα δω τα επιθυμητα αποτελεσματα με αυτο το "undervoltage" και επισης αν ειναι ασφαλες γι' αυτον τον επεξεργαστη.

Δεν είναι δυαντόν να δεις πραγματική διαφορά στην κατανάλωση χωρίς να έχεις πτώση στις επιδόσεις. Νόμος της φυσικής είναι. Με το να βρεις τη λιιιιγο μικρότερη τάση στην οποία δουλεύει σταθερά στην ίδια συχνότητα θα παρατηρήσεις αμελητέες διαφορές (αν παρατηρήσεις) και θα παιζεις μέσα στο όριο "ασφαλείας" που έχει τεθεί από την intel για τον επεξεργαστή. Εννοείται ότι δεν θα πάθει τίποτα, αλλά μιλάμε για άνευ λόγου ταλιμπανιά κατ εμέ.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...