deesnider Δημοσ. 24 Μαΐου 2014 Δημοσ. 24 Μαΐου 2014 (επεξεργασμένο) δηθεν εξαρτηση Δε θα υπήρχε ούτε ένα σημείο που θα άντεχε σε οποιαδήποτε κριτική σε ολόκληρο το post σου, αν έλειπε αυτό το - τουλάχιστον κραυγαλέο - λάθος που τονίζω... ...«δήθεν» εξάρτηση;;; Μπορείς να παρουσιάσεις τη θέση ενός μόνο γιατρού σε όλο τον πλανήτη - ας μας πουν τη γνώμη τους και οι φίλοι γιατροί που είναι μέλη του forum και διαβάζουν αυτά που λέμε... - ο οποίος θεωρεί ότι το κάπνισμα δεν δημιουργεί βιολογική εξάρτηση και μάλιστα ισχυρότατη; Πραγματικά πιστεύεις ότι, μετά από όλη αυτή την πληροφόρηση που είναι διαθέσιμη στους πάντες γύρω από το θέμα, υπάρχει έστω και ένας λογικά σκεπτόμενος* καπνιστής, ο οποίος αμφισβητεί τις καταστρεπτικές συνέπειες τής συνήθειάς του; Σε λάθος βάση θέτεις το όλο ζήτημα φίλε μου. Αυτός που ξεκινάει σήμερα το κάπνισμα, είναι για τα σίδερα. Αυτός όμως που ήδη καπνίζει για κάποια χρόνια, είναι εξαρτημένος, ακριβώς όπως κι ένας τοξικομανής. Σοβαρά τώρα; Εγώ π.χ. που καπνίζω, βάζω τη ...μόστρα, πάνω απ' την υγεία μου; Τους πνεύμονες καταστρέφει - κυρίως... - το κάπνισμα. Όχι το μυαλό και την ικανότητα να σκέφτεται κανείς... Το οτι το τσιγαρο δεν δημιουργει τιποτα απολυτως, το εχεις σκεφτει φιλε μου; Το οτι ζουν καπνιστες μεχρι τα 95 τους, το εχεις σκεφτει; Το οτι καπνιζουν επαγγελματιες αθλητες, το εχεις σκεφτει; Το οτι ΟΛΕΣ οι αρρωστιες προερχονται απο εμας τους ιδιους και απο την κακη μας ψυχολογια, το εχεις σκεφτει; Το οτι βαλανε τις ετικετες με τις και καλα παρενεργειες του τσιγαρου, ωστε να κατηγορησουν το ιδιο, και εμμεσως εμας τους ιδιους για τον ιδιο μας το θανατο και οτι ειναι φυσικο επακολουθο να τα παθουμε ολα αυτα που γραφουν, οποτε τα δημιουργουμε εμεις οι ιδιοι με αρνητικη σκεψη και ψυχολογια, το εχεις σκεφτει; Για αυτο εγω καπνιζω και δε με ενδιαφερει τιποτα, ουτε φοβαμαι κατι, και θα τα ξαναπουμε μετα απο 60 χρονια για τις επιπτωσεις του τσιγαρου. *προφανώς, δεν εννοούσα αυτόν... δικαιολογησουν στον εαυτο τους το οτι καπνιζουν γιατι δεν εχουν καποιον σοβαρο λογο για να το κανουν! Δεν τίθεται ζήτημα «λόγου» για να καπνίζει κάποιος. Δεν υφίσταται λόγος. Το είπα και πιο πάνω: Περί εξάρτησης πρόκειται. Είναι τόσο δύσκολο να μη μπλέκουμε άσχετα μεταξύ τους πράγματα; Επεξ/σία 24 Μαΐου 2014 από deesnider 2
Moderators Spect~ Δημοσ. 24 Μαΐου 2014 Moderators Δημοσ. 24 Μαΐου 2014 οταν ομως λες σε καποιον οτι ειναι εξαρτημενος σου λεει "οχι" και αν του πεις κοψτο για 1 βδομαδα να δεις αν εισαι η οχι σου λεει δεν μπορω μαρεσει! 2
xifiassamsung Δημοσ. 24 Μαΐου 2014 Δημοσ. 24 Μαΐου 2014 φιλε deesnider,καπνιζα για 11 χρονια.στο στρατο ξεσκιστικα πραγματικα,κ το αισθανομαι ακομα.το εκοψα οπως οταν το αρχισα.μου ηταν αρκετο ενα κλικ του μυαλου να παω διπλα.να σκεφτω οτι χανω κατι πολυ βασικο,για να ειμαι δοκτορ τζεκυλ κ χαιντ στο ιδιο σωμα.τα σ/κ να καπνιζω διχως αυριο κ μεσοβδομαδα να τρεχω για ποδηλατο/γυμναστηριο.επεφτα σε αποδοση απλα.για μενα τα λιβανιστηρια κ η παιδικη νοοτροπια του σιγα μωρε ενα τσιγαρακι,κ οι παππουδες εφτασαν 100χρονων κ καπνιζαν,τελειωσαν εκει.ειναι μεγαλη ανευθυνοτητα αυτο το πραμα. οι γιατροι ανα τον κοσμο λενε πως η βιολογικη εξαρτηση διαρκει 2-3 μερες.απο τοτε κ μετα αρχιζεις κ καθαριζεις,κ σου λειπει πλεον μονο η αυτιστικη-ψυχαναγκαστικη κινηση με το χερι κλπ.η αναμνηση της απολαυσης θα σε ριξει παλι στο να αγοραζεις πακετα,αφου αν μετα απο μια συντομη αποχη 1 βδομαδας ξανακαπνισεις,σου βρωμαει,ζαλιζεσαι,κ γενικα βλεπεις την αληθινη μορφη του.δηλητηριο. αν λοιπον δεν εχεις ενα συμπαγη λογο να το σταματησεις,κ να κατανοησεις τι κανεις,θα το ξαναρχισεις συντομα.γιατι απλα δεν θα εχεις πεισθει για τις επιπτωσεις του.οπως κ γω εκανα στο παρελθον.δε προκειται για στερηση απο μια απολαυση οπως το βλεπουν ολοι,ουτε για επενδυση στο μελλον ενος υγιους σωματος.ειναι στροφη νοοτροπιας σε μια ποιοτικοτερη ζωη,χωρις τη μποχα του τσιγαρου κ το λαχανιασμα,οπως κ το ντουμανιασμα του οργανισμου με δηλητηρια.ειναι κ παραλογο,να προσεχουμε τι να φαμε,τι να πιουμε να παιρνουμε φαρμακα οταν αρρωστησουμε αλλα παραλληλα να καπνιζουμε.σχημα οξυμωρο. καπου εδω να σημειωσω οτι μιλω για μενα.δεν γενικευω για τα μυρια οσα κακα λεγεται οτι προκαλει το καπνισμα.μεταδιδω την εμπειρια μου σε οποιον ειναι διατεθειμενος να απαλλαγει απλα. Εγώ π.χ. που καπνίζω, βάζω τη ...μόστρα, πάνω απ' την υγεία μου; Τους πνεύμονες καταστρέφει - κυρίως... - το κάπνισμα. Όχι το μυαλό και την ικανότητα να σκέφτεται κανείς... κ ομως σε διαβεβαιω οτι αλλοιωνει σε μεγαλο βαθμο την κριση σου.αν σκεφτοσουν καθαρα θα το σταματαγες τωρα. το εχω δει σε φιλους,παρολη την συζητηση,νομιζαν οτι τους λεω βλακες που καπνιζουν,οτι το παιζω εξυπνος που δεν καπνιζω,γραφικος οταν λεω οτι μου ειναι πλεον αλλεργιογονο.δεν καταλαβαιναν καποια πραματα επειδη καπνιζαν πολλα χρονια για να θυμηθουν το πριν,κ ολα αυτα σε ατομα ανωτερης εκπαιδευσης.
deesnider Δημοσ. 24 Μαΐου 2014 Δημοσ. 24 Μαΐου 2014 οταν ομως λες σε καποιον οτι ειναι εξαρτημενος σου λεει "οχι" και αν του πεις κοψτο για 1 βδομαδα να δεις αν εισαι η οχι σου λεει δεν μπορω μαρεσει! Αυτές οι περιπτώσεις έχουν να κάνουν με την ...παλαβομάρα που κουβαλάει ο καθένας στο κεφάλι του, με τον εγωισμό του και με την άρνησή του να παραδεχθεί δημοσίως το κοινώς αποδεκτό και το - πέραν πάσης αμφισβητήσεως - επιστημονικώς αποδεδειγμένο. Δε μπορούμε όμως να βασίσουμε τη συζήτησή μας στην τρικυμία που έχει ο καθένας στο κεφάλι του, έτσι δεν είναι;
Moderators Spect~ Δημοσ. 24 Μαΐου 2014 Moderators Δημοσ. 24 Μαΐου 2014 το θεμα ρε deesnider ειναι οτι η περσσοτεροι σκεφτονται ετσι!
xifiassamsung Δημοσ. 24 Μαΐου 2014 Δημοσ. 24 Μαΐου 2014 Το οτι το τσιγαρο δεν δημιουργει τιποτα απολυτως, το εχεις σκεφτει φιλε μου; Το οτι ζουν καπνιστες μεχρι τα 95 τους, το εχεις σκεφτει; Το οτι καπνιζουν επαγγελματιες αθλητες, το εχεις σκεφτει; Το οτι ΟΛΕΣ οι αρρωστιες προερχονται απο εμας τους ιδιους και απο την κακη μας ψυχολογια, το εχεις σκεφτει; Το οτι βαλανε τις ετικετες με τις και καλα παρενεργειες του τσιγαρου, ωστε να κατηγορησουν το ιδιο, και εμμεσως εμας τους ιδιους για τον ιδιο μας το θανατο και οτι ειναι φυσικο επακολουθο να τα παθουμε ολα αυτα που γραφουν, οποτε τα δημιουργουμε εμεις οι ιδιοι με αρνητικη σκεψη και ψυχολογια, το εχεις σκεφτει; Για αυτο εγω καπνιζω και δε με ενδιαφερει τιποτα, ουτε φοβαμαι κατι, και θα τα ξαναπουμε μετα απο 60 χρονια για τις επιπτωσεις του τσιγαρου. μη πας μακρυα δες εναν 50 χρονω καπνιστη,κ εναν μη καπνιστη.η καλυτερα ακου τη γλυκια φωνουλα της καννελης πουχει καπνισει οτι καπνιζεται.κ μυρια αλλα παραδειγματα.πολυ κολακευτικο για γυναικα πχ να μιλαει ετσι.η κατι αλλες κινουμενες νεκροκεφαλες με το τσιγαρο στο στομα. το εγραψα κ πιο πανω,δεν μιλω για επενδυση υγειας,μιλω για ποιοτητα ζωης.
deesnider Δημοσ. 24 Μαΐου 2014 Δημοσ. 24 Μαΐου 2014 οι γιατροι ανα τον κοσμο λενε πως η βιολογικη εξαρτηση διαρκει 2-3 μερες.απο τοτε κ μετα αρχιζεις κ καθαριζεις Είμαι 45 προς τα 46. Άρχισα - για τους γνωστούς ηλίθιους λόγους, μερικούς εκ των οποίων ανέφερες κι εσύ στο προηγούμενο post σου - να καπνίζω στα ...17 μου. 19 ετών πήγα φαντάρος και ήδη - ο μαλάκας! - ξεπερνούσα τα 2,5 πακέτα ημερησίως. Μια νύχτα που με ξύπνησαν να πάω για σκοπιά, μόλις σηκώθηκα απ' το κρεβάτι, μ' έπιασε μια απίστευτη κρίση βήχα, η οποία διήρκεσε τουλάχιστον 20 λεπτά αδιάκοπα και κυριολεκτικώς με γονάτισε. Μόλις κατάφερα να πάρω ανάσα, έβγαλα το σφραγισμένο ακόμα πακέτο μου από την τσέπη, σιχτίρισα μέσα απ' τα δόντια μου ένα «δε θα πεθάνω εγώ για 'σένα, γαμημένο πράγμα!» και το έριξα μέσα στην αναμμένη ξυλόσομπα. Από τη στιγμή εκείνη και για 3,5 χρόνια, δεν τράβηξα ούτε τζούρα, αλλά, για τουλάχιστον ένα μήνα από τη διακοπή, δε μπορούσα να κοιμηθώ όσο κουρασμένος κι αν ήμουν, αν δεν περνούσαν τουλάχιστον 2 ώρες στριφογυρίσματος στο κρεβάτι και, κατά τη διάρκεια τής ημέρας, έτρεμα στην κυριολεξία απ' τα νεύρα μου (σε βαθμό να μη μπορώ να κρατήσω σταθερά ένα στυλό για να γράψω, όχι αστεία...) Θέλω να καταλήξω στο ότι, το να χαλιναγωγήσεις τα συμπτώματα τής στέρησης, κατά περιπτώσεις μπορεί να απαιτεί και πολύ μεγαλύτερο διάστημα από 2-3 μέρες, αλλά και να είναι αρκετά πιο «επώδυνο». Δε γνωρίζω αν και μετά από πόσο καιρό, παύει ο οργανισμός να είναι εξαρτημένος, σε βαθμό να τού είναι πλέον «ξένο» το τσιγάρο. Στην περίπτωσή μου πάντως, τα 3,5 χρόνια αποδείχθηκαν ...απελπιστικά λίγα! Ένα βράδυ που βρισκόμουν μόνος στο πατρικό μου και σε μια χρονική περίοδο κατά την οποία οικογενειακώς βρισκόμαστε κάτω από τεράστια πίεση, λόγω τού από στιγμή σε στιγμή επερχόμενου θανάτου ενός μέλους τής οικογένειας και, ενώ - επαναλαμβάνω - ήμουν άκαπνος επί 3,5 χρόνια, το βλέμμα μού έπεσε σ' ένα πακέτο τού πατέρα μου, στο οποίο είχαν απομείνει 3 τσιγάρα και το οποίο είχε ξεχάσει πάνω στο τραπέζι. Άναψα το ένα εντελώς μηχανικά, λες και τα 3,5 χρόνια αποχής δεν είχαν μεσολαβήσει ποτέ. Το κάπνισα σα να μην είχα σταματήσει ποτέ. Ούτε ο ελάχιστος βήχας σαν αντίδραση τού οργανισμού, ούτε η ελάχιστη δυσκολία στο κατέβασμα τού καπνού. Τα άλλα δύο ακολούθησαν τάχιστα και, μετά από μία ώρα, βρισκόμουν στο περίπτερο, αγοράζοντας πακέτο. Αυτό ήταν. Από την επόμενη μέρα ήμουν και πάλι καπνιστής και, δυστυχώς, συνεχίζω μέχρι σήμερα, 20 χρόνια μετά... Τα περί πίεσης η οποία με οδήγησε στο να ανάψω τσιγάρο, δεν τα ανέφερα ως δικαιολογία. Βραβείο ηλιθιότητας διεκδικώ και το λέω κάθε μέρα από τότε. Απλώς η δική μου περίπτωση με οδηγεί στο - πιθανώς εσφαλμένο - συμπέρασμα, ότι πραγματική βιολογική απεξάρτηση από τη νικοτίνη, αν τελικώς επιτυγχάνεται, επιτυγχάνεται μετά από πάρα πολλά χρόνια αποχής. Ο δικός μου οργανισμός, απλά είχε πειστεί να την ...ξεχάσει, αλλά η «ανάμνηση» τής καταραμένης, κρυβόταν κάπου εκεί και περίμενε τη αφορμή να τού τη θυμίσει ξανά... αλλοιωνει σε μεγαλο βαθμο την κριση σου.αν σκεφτοσουν καθαρα θα το σταματαγες τωρα. Μα, δεν αμφισβητώ το κακό στο οποίο υποβάλλω τον οργανισμό μου. Τι εννοείς με το «αν σκεφτόμουν καθαρά»; Πόσο πιο καθαρά από το να αναγνωρίζω ότι αρρωσταίνω; Δε υπάρχει τίποτα στην κρίση μου, το οποίο να απενοχοποιεί έστω και στον ελάχιστο βαθμό το κάπνισμα. Δε δικαιολογώ τον εαυτό μου σε κανένα σημείο, ούτε στον ελάχιστο βαθμό και σε καμία στιγμή όλα αυτά τα χρόνια που καπνίζω. Απλώς ξέρω ότι είμαι εξαρτημένος από την νικοτίνη. Αυτό δεν είναι θέμα κρίσης. Η ψυχρή αλήθεια είναι. Α, τώρα που το θυμήθηκα, σκέψου και το άλλο: Ανέφερες αρκετές φορές - τόσες ώστε να νομίζω ότι την κατατάσσεις μεταξύ των σημαντικότερων δικαιολογιών - τη λέξη «μόστρα», ως κοινή αιτία για την οποία καπνίζουν η περισσότεροι. Ερώτηση: Όταν βρίσκονται μόνοι τους στο σπίτι ή στη δουλειά, γιατί καπνίζουν, αν όχι διότι είναι εξαρτημένοι; Σε ποιον ...μοστράρουν τη «μαγκιά» τους; το θεμα ρε deesnider ειναι οτι η περσσοτεροι σκεφτονται ετσι! Ίσως, αλλά εγώ απαντώ σύμφωνα με το δικό μου τρόπο σκέψης, όχι με των άλλων. 2
xifiassamsung Δημοσ. 25 Μαΐου 2014 Δημοσ. 25 Μαΐου 2014 (επεξεργασμένο) κοιτα,το συνδρομο στερησης που φανηκε οτι περασες τοτε στο στρατο,θα το δικαιολογουσα ως γενικοτερη ενταση που ξεσπασε εκει.δε πιστευω δηλ σε καμια περιπτωση οτι με 2 χρονια καπνισματος ειχες τετοιες αντιδρασεις.δε ξερω,δεν ειμαι γιατρος,βασει εμενα μιλω.οπως επισης κ το "επανακαπνισμα" μετα απο μια συντομη αποχη,ειναι κατι που το αναφερουν πολλοι,κ γω το ειδα,οτι δεν ειναι το ιδιο απολαυστικο με το τρισχιλιοστο τσιγαρο,ισα ισα καθολου.τωρα σε σενα μετα απο 3μιση χρονια πως κατεβηκε ετσι δε ξερω.παλι ψυχολογικο θα το ελεγα,κ σορυ αν φανει καπως.ησουν σε καθεστως πιεσης κ κακης ψυχολογιας οπως λες. Μα, δεν αμφισβητώ το κακό στο οποίο υποβάλλω τον οργανισμό μου. Τι εννοείς με το «αν σκεφτόμουν καθαρά»; Πόσο πιο καθαρά από το να αναγνωρίζω ότι αρρωσταίνω; Δε υπάρχει τίποτα στην κρίση μου, το οποίο να απενοχοποιεί έστω και στον ελάχιστο βαθμό το κάπνισμα. Δε δικαιολογώ τον εαυτό μου σε κανένα σημείο, ούτε στον ελάχιστο βαθμό και σε καμία στιγμή όλα αυτά τα χρόνια που καπνίζω. Απλώς ξέρω ότι είμαι εξαρτημένος από την νικοτίνη. Αυτό δεν είναι θέμα κρίσης. Η ψυχρή αλήθεια είναι. Α, τώρα που το θυμήθηκα, σκέψου και το άλλο: Ανέφερες αρκετές φορές - τόσες ώστε να νομίζω ότι την κατατάσσεις μεταξύ των σημαντικότερων δικαιολογιών - τη λέξη «μόστρα», ως κοινή αιτία για την οποία καπνίζουν η περισσότεροι. Ερώτηση: Όταν βρίσκονται μόνοι τους στο σπίτι ή στη δουλειά, γιατί καπνίζουν, αν όχι διότι είναι εξαρτημένοι; Σε ποιον ...μοστράρουν τη «μαγκιά» τους; Ίσως, αλλά εγώ απαντώ σύμφωνα με το δικό μου τρόπο σκέψης, όχι με των άλλων. κοιτα αναγνωριζεις την αληθεια,αλλα την βλεπεις με μια παθητικοτητα.δεχεσαι ντεφακτο οτι εισαι εξαρτημενος κ κει τελειωνεις τη σκεψη σου.αφου το διαπιστωσες,δε θες να το αλλαξεις? λιγο πολυ ολοι βλεπουμε τα αρνητικα του τσιγαρου αλλα δεν δινουμε την πρεπουσα προσοχη ενω η συγχρονη ζωη του ασανσερ του αμαξιου κ της μηδενικης ασκησης τα κρυβει πολυ καλα κ δεν δημιουργει προκλησεις.πχ ποτε ετρεξες τελευταια φορα?προμοταρεται ασυστολα η κρεπαλη η μασα κ το ευκολο,αλλα αυτο ειναι αλλο θεμα. επισης με την λογικη που εχουν ολοι του "ωχ αδερφε σε μενα θα τυχει,κ τοσοι καπνιζουν γυρω",ειναι τοσο διαδεδομενο τοσο εδραιωμενο στη συνειδηση κ τοσο δικαιολογημενο απο το περιβαλλον μας που καθε προσπαθεια διακοπης ειναι αστεια.εδω βλεπεις πνευμονολογους κ καπνιζουν!οχι απλους γιατρους.πνευμονολογους!δηλαδη ελεος.το να αναγνωριζεις οτι εισαι εξαρτημενος ειναι ενα καλο βημα σιγουρα.τα υπολοιπα ειναι στο προσωπικο σου ζυγι. η μοστρα που γραφω,ηταν για την αντιδιαστολη περισσοτερο.η διαδικασια ολη του τσιγαρου εχει ισχυρες κοινωνικες ριζες που εδραιωνονται μεσα σε καθε ατομο μεσω του μιμητισμου,κ γυρω απο αυτο το μυθο διαιωνιζεται,ακομα κ στον προσωπικο χωρο,ενω σε ενα δημοσιο πχ βραδυνη εξοδο,ξεφτυλιζεται τελειως το θεμα.απλα σκεψου πχ μεσα σε 4 ωρες που θα βγεις για ενα ποτο,κ 4 ωρες που θα καθοσουν σπιτι μονος ποσα τσιγαρα θα καπνιζες.στο ποτο σχεδον ενα πακετο χαλαρα,στο δε σπιτι 4-6 τσιγαρα το πολυ? δε βαζω μεσα τα τσιγαρα της αμηχανιας-νευρα-δεν εχω τι να κανω που ειναι κ τα πιο πολλα. οποτε λοιπον αν εχεις μια εξισωση που σου λεει οτι α)υποβαθμιζεις κ υποσκελιζεις την ποιοτητα ζωης σου το περιβαλλον σου κ των οικειων σου. β)καπνιζεις αναλογα την περισταση. γ)χρηματικο κοστος τοτε εχεις 3 πολυ καλους λογους να σκεφτεις σφαιρικα λογικα κ υπευθυνα.για σενα κ τους οικειους σου που σεχουν αναγκη,κ φυσικα θα ζουν πλεον σε ακαπνο περιβαλλον.. κ γω προσωπικα,αν δεν ειχα συνηδειτοποιησει 1-2 πραματα,ακομα θα καπνιζα.στη περιπτωση σου παντως ετσι που μου τα λες,ενας ειδικος θα σε συμβουλευε καλυτερα απο μενα.ψαξτο παντως γιατι πιστευω οτι ειναι πραγματικα ενα δωρο ζωης κ μια δευτερη ευκαιρια για εναν καπνιστη το να απαλλαγει.δε λεμε το κερδος σε χρονια κ τετοιες ανοησιες.το ποιοτικοτερο σημερα ειναι που μετραει. αν θες να διαβασεις λιγο το μηχανισμο εξαρτησης της νικοτινης κ γενικα την ψυχολογια του καπνιστη ενα βιβλιο που τα λεει καλα ειανι εδω.διατιθεται τσαμπα για κατεβασμα το βασικοτερο μερος του που εξηγει τα παντα. http://www.skeftomai.gr/kapnisma/index.html θα σου λυσει αρκετες αποριες σχετικα. Επεξ/σία 25 Μαΐου 2014 από xifiassamsung
MikeJ Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2014 ο καπνος μαρλμπορο μπλε τι λεει? Δε μου φαίνεται να έχει μεγάλη διαφορά από τον gold... Κάνει 3,4 και δίνει και 25 χαρτάκια δώρο... 15 γραμμάρια.. Εγώ ρε παιδιά από τότε που άρχισα το κάπνισμα μέχρι και τώρα κάνω 2-3 τσιγάρα στριφτά την ημέρα, παίρνω καπνό και τον κρατάω για 2 εβδομάδες κοντά... Αν δεν έχω καφέ ή ποτό δε μπορώ να κάνω τσιγάρο... Δε μου έρχεται ποτέ να κάνω τσιγάρο έτσι στο άσχετο...Δεν νοιώθω τρελά εθισμένος δηλαδή.. Αν είμαι λίγο κρυωμένος ή με πονάει έστω και λίγο ο λαιμός μου , μπορεί να τύχει να μην καπνίσω και για μια βδομάδα.... Αλλά έτσι ένα τσιγαράκι με τον καφέ μου, μου αρέσει... Πιστεύω για μένα είναι πιο πολύ θέμα να κόψω τον καφέ, παρά το τσιγάρο γιατί άμα κόψω το καφέ μετά δε θα μου έρχεται να καπνίσω...
Θεοτοκάτος Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2015 Marlboro κοκκινο+Rizzla γαλαζια χαρτακια+φιλτρακια old holborn!
Drugs Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2015 καπνιζω 4 χρονια τωρα αλλα να αποφυγω τον συνδιασμο old κιτρινο+ocb χαρτακια+old φιλτρακια δεν μπορω...προτεινω μα μην χρισιμοποιειτε χαρτακια οπως κοκκινα,μαυρα,μπλε γιατι ειναι κολλες α4 με κολλα η αλλιως χαρτι τουαλετας..τωρα οσο αναφορα καπνους,παντα ελεγα να ξεφυγω απο τον ολντ κιτρινο εμανα craven,golden virginia,marlboro,camel,karelia,black devil,drum αλλα παντα κατεληγα στον ολντ κιτρινο,με φιλτρακια δεν πειραματιστηκα ποτε δεν ηταν ενδιαφερον.
alex200 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2015 Γεια σας. Μηπως ξερει καποιος πως χρησιμοποιηται το μηχανακι στριφτου τσιγαρου rolling με καπακι απο πανω ευχαριστω
Avon Pro Xtreme Rain Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2015 εξασκησου και μαθε να στριβεις, δεν ειναι τιποτα Θα μπορεις να αλλαζεις και το στριψιμο αναλογα την διαθεση και τις καιρικες συνθηκες πχ αλλιως στριβεις σε απνοια, αλλιως σε 4+ μποφορια
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα