Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια χαρά. Μετά από ώριμη σκέψη σε συνδυασμό με τον παρορμητικό μου χαρακτήρα και ηλικία(18) λέω να αρχίσω το κάπνισμα(όχι μηχανικό δηλαδή να κάνω 15+ την μέρα αλλά μόνο όταν το έχω "ανάγκη", για να χαλαρώσω κοκ.). Πρώτη φορά που αγόρασα καπνό ήταν marlboro κόκκινο + κόκκινα rizla + φιλτράκια rizla slim. Είχα διαβάσει αρκετά threads και πολλοί πρότειναν αυτό τον συνδυασμό για αυτό και τα πήρα. Δεν μ'άρεσαν καθόλου. Ήταν τόσο πικρά και βαριά με αποτέλεσμα να τα δώσω σε φίλο μου. Μετά από ένα μήνα πήρα Lucky Strike άσπρο + ασημί rizla + swan κίτρινα(επειδή δεν είχε old holborn) και αυτό μου κάθισε καλύτερα στο λαιμό.

Μια άλλη στιγμή δοκίμασα εργοστασιακό marlboro και.......Αποτυχία στο full. Είχα και βήχα εκείνο τον καιρό με αποτέλεσμα να κρατήσει 1 μήνα ο βήχας μου. Δεν ξαναβάζω εργοστασιακό στο στόμα μου ακόμα και αν μου προσφέρουν τζάμπα κούτα. Και φτάνουμε στο τώρα μετά από 1 μήνα αποχής απότο τσιγάρο, ήρθε πάλι η ανάγκη να κάνω. Από ότι έχω καταλάβει ο λαιμός μου δεν είναι για τα βαριά τύπου craven και παχιά χαρτάκια.

Οπότε μάγκες και μάγκισσες θα 'θελα κάτι ελαφρύ, να με φτιάχνει όμως κιόλας όσο μπορεί. Έχω ακούσει ότι το Old Holborn κίτρνο είναι ελαφρύς καπνός αλλά μόνο στην ελλάδα έχει επιτυχία αυτός ο καπνός. Από χαρτάκια έχω ακούσει πολύ καλά λόγια για τα OCB αλλά δεν έχω δοκιμάσει ποτέ. Επίσης θέλω να μου εξηγήσετε αν μπορείτε για τους αρωματικούς καπνούς και για φιλτράκια με γεύσεις( ή ότι είναι τελωσπάντων) όπως swan μέντα( μου ακούγεται πολύ καλή ιδέα πάντως).

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

ΥΣ: Να λείπουν τα σχόλια περί βλάψιμου υγείας και αργού θανάτου. Κανείς δεν βιάζεται να πεθάνει.

• Like 1
  • Απαντ. 295
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Κοιτα γενικά καπνός τύπου old Holborn, drum, craven είναι όλοι γευστικότεροι από τον Malboro.

Oμως η Malboro χτυπάει περισσότερο στο θέμα υγείας. Έχει μικρότερα όρια σε ότι αφορά τις βλαβερές ουσίες κτλ κτλ (τυχαίνει να το γνωρίζω εκ των έσω αυτό)

Επι του θεματος φίλε μου, αν και καπνιστής χρόνια, δε θα μπορουσα να σου προτείνω κάτι συγκεκρικένο.

Το θέμα ειναι εσύ να διαλέξεις μόνος αυτό που σου αρέσει.

Εγω ας πουμε ξεκίνησα με τα camel (παλαιότερα ηταν πολύ διαφορετικά) και κατέλληξαν στο Malboro. Ακόμα και τωρα που το έχω κοψει εδω και 5 χρόνια, δε θα έβαζα άλλο τσιγάρο στο στόμα μου.

Ειναι θέμα γευσης, συνήθειας όλα μαζί :-)

Δημοσ.

εσυ το μαμησες ομως....

τουλαχιστον να σεβαστεις το οτι ζητησε να μην γινει κατι τετοιο...ασε τους μοντ να καθαρισουν αν χρειαστει...

Nihilist

old holborn yellow

rizla blue

swan extra slim

τα τελευταια 10 χρονια.

οτιδηποτε αλλο με χαλαει στο λαιμο.....

δυσκολα κοβεται το μπουρδελο ομως....

• Super Moderators
Δημοσ.

Το παρόν thread δεν προσφέρεται ούτε για συμβουλές κατά του καπνίσματος ούτε για κήρυγμα. Αν δεν επιθυμείτε, μην συμμετέχετε.

• Like 1
Δημοσ.

Στο θέμα μας.

Ρίζλα ασημί micron - swan κίτρινα (extra slim) - holborn μπλε. Από holborn, ο λευκός νομίζω είναι πιο light.

Φιλτράκια μέντας. Δοκίμασε τα. Δεν τα προτιμάω, αλλά για αλλαγή είναι ωραία.

Αρωματικός καπνός. Π.χ. Holborn πορτοκαλί. Σε συνδυασμό με λάθος χαρτί, π.χ. μια γλυκόριζα, στέλνεις εγγυημένα το λαιμό σου στο διάολο. Απέφυγε τον. Τη γεύση τη συνηθίζεις μετά από ένα σημείο, κι απλά θα σου κάνει αίσθηση αν αλλάξεις εντελώς καπνό.

Δημοσ.

"Δεν ξαναβάζω εργοστασιακό στο στόμα μου"

Όπως τα τσιγάρα, έτσι και οι καπνοί για στριφτό που κυκλοφορούν στο εμπόριο, το ίδιο «εργοστασιακοί» είναι, τουλάχιστον όσο αφορά στην προσθήκη χημικών αρωμάτων. Μπορεί να «στρίβεις» εσύ το τσιγάρο, αντί να το βγάζεις έτοιμο απ' το πακέτο, αλλά το αποτέλεσμα είναι το ίδιο.

Αν βρεις βέβαια «καθαρό» καπνό - κάποια ποικιλία που «κολλάει» γευστικά στα γούστα σου - πρέπει να ψάξεις πολύ αλλά, και πάλι, δεν είναι σίγουρο ότι θα βρίσκεις τακτικά τον ίδιο, ώστε να μη γίνει τελικά ο λαιμός χάλια από τον τσιγαρόβηχα.

Δημοσ.

Κοιτα γενικά καπνός τύπου old Holborn, drum, craven είναι όλοι γευστικότεροι από τον Malboro.

Oμως η Malboro χτυπάει περισσότερο στο θέμα υγείας. Έχει μικρότερα όρια σε ότι αφορά τις βλαβερές ουσίες κτλ κτλ (τυχαίνει να το γνωρίζω εκ των έσω αυτό)

Επι του θεματος φίλε μου, αν και καπνιστής χρόνια, δε θα μπορουσα να σου προτείνω κάτι συγκεκρικένο.

Το θέμα ειναι εσύ να διαλέξεις μόνος αυτό που σου αρέσει.

Εγω ας πουμε ξεκίνησα με τα camel (παλαιότερα ηταν πολύ διαφορετικά) και κατέλληξαν στο Malboro. Ακόμα και τωρα που το έχω κοψει εδω και 5 χρόνια, δε θα έβαζα άλλο τσιγάρο στο στόμα μου.

Ειναι θέμα γευσης, συνήθειας όλα μαζί :-)

Απλά είναι τόσες πολλές οι μάρκες και τα χρώματα που μπλοκάρεις και δεν ξέρεις τι να πρωτοδιαλέξεις. Για αυτό ρωτάω πιο έμπειρους που σαφώς θα έχουν δοκιμάσει περρισότερα και κάτι παραπάνω θα ξέρουν. Ευχαριστώ anyway.

εσυ το μαμησες ομως....

τουλαχιστον να σεβαστεις το οτι ζητησε να μην γινει κατι τετοιο...ασε τους μοντ να καθαρισουν αν χρειαστει...

Nihilist

old holborn yellow

rizla blue

swan extra slim

τα τελευταια 10 χρονια.

οτιδηποτε αλλο με χαλαει στο λαιμο.....

δυσκολα κοβεται το μπουρδελο ομως....

Αυτό που κάνουν και οι περισσότεροι και αποδίδει πολύ καλά :D

Εγώ αν και δεν καπνίζω συστηματικά ξέρω κάποια κολπάκια να το κόψεις. Άρχισε γυμναστική, ή βρες κάτι άλλο να βάζεις στο στόμα σου και στα χέρια σου(Χαχα) ώστε να ναι απασχολημένα πχ οδοντογλυφίδα ή κανά άχυρο :Ρ .

Στο θέμα μας.

Ρίζλα ασημί micron - swan κίτρινα (extra slim) - holborn μπλε. Από holborn, ο λευκός νομίζω είναι πιο light.

Φιλτράκια μέντας. Δοκίμασε τα. Δεν τα προτιμάω, αλλά για αλλαγή είναι ωραία.

Αρωματικός καπνός. Π.χ. Holborn πορτοκαλί. Σε συνδυασμό με λάθος χαρτί, π.χ. μια γλυκόριζα, στέλνεις εγγυημένα το λαιμό σου στο διάολο. Απέφυγε τον. Τη γεύση τη συνηθίζεις μετά από ένα σημείο, κι απλά θα σου κάνει αίσθηση αν αλλάξεις εντελώς καπνό.

Για το μπλε έχω ακούσει ότι είναι βαρύς.

Όσον αφορά τα αρωματικά, είναι fail με λίγα λόγια;

Δημοσ.

Για το μπλε έχω ακούσει ότι είναι βαρύς.

Όσον αφορά τα αρωματικά, είναι fail με λίγα λόγια;

Καθόλου fail.

Απλά αρκετά βαρύ.

Δημοσ.

Όπως τα τσιγάρα, έτσι και οι καπνοί για στριφτό που κυκλοφορούν στο εμπόριο, το ίδιο «εργοστασιακοί» είναι, τουλάχιστον όσο αφορά στην προσθήκη χημικών αρωμάτων. Μπορεί να «στρίβεις» εσύ το τσιγάρο, αντί να το βγάζεις έτοιμο απ' το πακέτο, αλλά το αποτέλεσμα είναι το ίδιο.

Αν βρεις βέβαια «καθαρό» καπνό - κάποια ποικιλία που «κολλάει» γευστικά στα γούστα σου - πρέπει να ψάξεις πολύ αλλά, και πάλι, δεν είναι σίγουρο ότι θα βρίσκεις τακτικά τον ίδιο, ώστε να μη γίνει τελικά ο λαιμός χάλια από τον τσιγαρόβηχα.

Ενδιαφέρον αυτό. Λες να 'ταν ιδέα μου ότι τσιγάρο από πακέτο σε ενοχλεί πιο πολύ;

Δημοσ.

Καπνός καρέλια (δεν θέλω γέλια) + rizla μπλε + swan extra slim = my choice :)

Βέβαια δεν είμαι και ο πλέον χαρμάνης αλλά ο άνωθεν συνδιασμός μου αρέσει.

Δημοσ.

Καθόλου fail.

Απλά αρκετά βαρύ.

Και 'γω νόμιζα ότι αφού θα έχει περισσότερες αρωματικές ουσίες θα 'ναι πιο ελαφρύ. Ευχαριστώ για την ενημέρωση.

Καπνός καρέλια (δεν θέλω γέλια) + rizla μπλε + swan extra slim = my choice :)

Βέβαια δεν είμαι και ο πλέον χαρμάνης αλλά ο άνωθεν συνδιασμός μου αρέσει.

Θα κάνω καμιά τράκα και θα σου πω ;)

Δημοσ.

Old Holborn Κίτρινος, γαλάζια rizzla και φιλτράκια Swan κίτρινα και από λαιμό δεν θα έχεις θέμα

(εγώ βέβαια κάνω πορτοκαλί χαρτάκια που είναι ακουαρέλα, αλλά η άτιμη η γεύση τους δεν μου αφήνει περιθώριο να πάω σε πιο ελαφριά χαρτάκια)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Old Holborn Κίτρινος, γαλάζια rizzla και φιλτράκια Swan κίτρινα και από λαιμό δεν θα έχεις θέμα

(εγώ βέβαια κάνω πορτοκαλί χαρτάκια που είναι ακουαρέλα, αλλά η άτιμη η γεύση τους δεν μου αφήνει περιθώριο να πάω σε πιο ελαφριά χαρτάκια)

Γιατί οι περισσότεροι προτείνουν γαλάζια και όχι ασημί αφού είναι πιο ελαφριά από όσο ξέρω και παίρνεις λιγότερη πίσσα( νομίζω, δεν είμαι σίγουρος).

Τα πορτοκαλί που ανέφερες τι είναι; Πιο χοντρά και ο καπνός έχει καλύτερη γεύση;

Επεξ/σία από paredwse
Δημοσ.

Ό,τι καπνό και χαρτάκια και εάν διαλέξεις, άραξε μαζί τους καν'να μήνα. Παίξε με φιλτράκια ή όχι. Μετά από καν'να μήνα, άλλαξε χαρτάκια.

Μετά από καν'να δίμηνο δοκίμασε άλλο καπνό και κάνε πάλι το ίδιο με τα χαρτάκια και τα φιλτράκια.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...