Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Είχα επι πολλά χρόνια, μια Audigy2Ζs σε PC με XP…

Μετά από μια αναβάθμιση, που έβαλα τα Win7, δεν μπορούσα να βρω ΠΟΥΘΕΝΑ drivers που να δουλεύουν σωστά!

Στο καπάκι μου άρχισαν και οι μπλέ οθόνες (σε Win7!!! WTF?!) και μετά από λίγο ψάξιμο είδα πως κατά την έξοδο από αναμονή, το PC πετούσε BSOD λόγο της Audigy!

Οπότε μιας και τα έφαγε τα ψωμιά της... ήρθε η ώρα να βρω έναν άξιο αντικαταστάτη της, που να λειτουργεί σωστά σε Win7, αλλά και σε XP (dual boot βλέπετε!!)

Η ερώτησή μου είναι η εξής!

Έχει δοκιμάσει κανείς κάποια κάρτα η οποία να έχει αντίστοιχη λειτουργία, αν όχι καλύτερη, από την CMSS-3D Stereo της Audigy?

Να παίζουν δηλαδή όλα τα ηχεία (Creative Τ6060 5.1) στην ίδια ένταση ΣΥΝΕΧΕΙΑ και όχι τα πλαϊνά κανονικά, τα πίσω αν θέλουν και όποτε θέλουν, κτλ κτλ

Επικρατέστερη λύση, είναι κάποιο μοντέλο Xonar... αλλά θέλω μια άποψη από κάποιον που τα έχει δοκιμάσει και Audigy... και Xonar!!!

Ευχαριστώ! ;)

Δημοσ.

ASUS Xonar D1 (PCI) ή ASUS Xonar DX (PCI-E)

Αν εχεις τα λεφτα παρε Xonar D2/PM (PCI) ή Xonar D2X (PCI-E)

Προσοχη η Xonar DX (και προφανως και η D2X) χρειαζονται τροφοδισια ιδια με αυτη που παιρνει το floppy drive.

Ενα αλλο που πρεπει να προσεξεις ειναι οτι θα πρεπει να κατεβασεις τους τελευταιους drivers (build 1794) απο το site της ASUS.

Η καλυτερα κατεβασε τους UNi Xonar v1.53

http://brainbit.wordpress.com/category/uni-xonar/

Δημοσ.

Ευχαριστώ για την απάντηση... αλλά μια διευκρίνηση!

Αυτό το συγκεκριμένο feature που ψάχνω... το αντίστοιχο δηλαδή του "CMSS-3D Stereo", το έχει?

Το έχεις δοκιμάσει?

Δημοσ.

Δες εδω specs για την Xonar DX

http://usa.asus.com/Multimedia/Audio_Cards/Xonar_DX/#specifications

Dolby® Technologies:

Dolby® Digital Live

Dolby® Headphone

Dolby® Virtual Speaker

Dolby® Pro-Logic IIx

Smart Volume Normalizer

Xear 3D™ Virtual Speaker Shifter

DirectSound3D® GX 2.5

Θα ελεγα οτι η αντιστοιχη τεχνολογια του CMSS-3D ειναι το Dolby® Pro-Logic IIx και το Dolby® Virtual Speaker. To Dolby® Headphone ειναι προφανως για τα ακουστικα και το Dolby® Digital Live προφανως για ψηφιακο ηχο.

Οι official drivers της Xonar DX εχουν ενεργοποιημενο το Stereo Surround απο την στιγμη που τους εγκαθιστας.

Αντιθετα με τους Uni Xonar μπορεις να επιλεξεις αν το θελεις αυτο ή οχι κατα την διαρκεια της εγκαταστασης.

Δημοσ.

Διάβασα όλα τα ποστ απ την αρχή αλλά κανένας δεν έδωσε στο παιδί την σαφέστατη απάντηση που ψάχνει να βρει. Δεν είπε ότι δίνει τόσα και ποια να πάρει με αυτα.

Λοιπόν φιλαράκι η asus δεν έχει αυτό που θεσ. Και αν το θεσ πρέπει να πασ πάλι σε creative. Στο λεω γιατι εχω την asus d2x.

Δημοσ.

Το stereo surround (ή speaker fill) μια χαρα το κανει και η ASUS. Οταν για παραδειγμα ακουω μουσικη, δηλαδη ηχο απο στερεοφωνικη πηγη, ακουω (stereo surround) απο ολα τα ηχεια (5.1).

Ομως το stereo surround (ή speaker fill) μπορεις να το κανεις και με την onboard στην μητρικη HD καρτα ηχου.

Απ'οτι θυμαμαι (εχει περασει πολυ καιρος απο τοτε που ειχα Audigy) το CMSS-3D ειναι 3 modes: το CMSS, το CMSS2 και το Stereo Surround. Αυτο που δουλευα εγω ηταν το Stereo Surround και το ιδιο πραγμα μου δινει και η Xonar.

Η Xonar ειναι λιγο "δυσκολη" να την συνηθισεις στη αρχη, αλλα μετα δεν την αποχωριζεσαι με τιποτα.

Οπως λεει και ο John-lamia, αν θες ακριβως το CMSS-3D (με τον ιδιο ακριβως τροπο λειτουργιας) απο αλλη καρτα, τοτε παρε μια Creative. Θα σου προτεινα ομως να βρεις καποιον που να εχει Xonar, για να μπορεσεις να ακουσεις πρωτα τον ηχο που βγαζει και μετα να αποφασισεις.

Σημειωση: Για να εχεις stereo surround (ή speaker fill) στην Xonar, θα πρεπει να βαλεις για ηχεια 5.1 (ή 7.1) και για Audio Channel να βαλεις 2 Channels. Αυτο σου δινει το stereo surround οταν ακους απο στερεοφωνικες πηγες.

Διαφορετικα αν βαλεις 6 ή 8 Channels (αναλογα αν εχεις 5.1 ή 7.2 ηχεια) θα ακους μονο απο τα front speakers, εκτος βεβαια αν χρησιμοποιησεις καποια απο τα Effects (Environments) μαζι με το Dolby® Pro-Logic IIx .

Δημοσ.

antonl, οι drivers του Daniel_k ήταν οι πρώτοι που δοκίμασα, όταν πρωτοέβαλα πριν χρόνια τα Win7...

Τότε δούλεψαν! Τώρα όχι!

Γι αυτό και μπήκα στην διαδικασία να αλλάξω κάρτα ήχου, μιας και η συγκεκριμένη μάλλον παρέδωσε πνεύμα!

Έχει επιζήσει και από 2 αλλαγές μητρικών... και όχι για λόγους απλής αναβάθμισης!

John-lamia, το έχει... αλλά απ ότι διαβάζω δεξιά κι αριστερά... η X-Fi δεν είναι συμβατή με Win7!

Και αν φάω την φρίκη που έφαγα με τους ΑΘΛΙΟΥΣ drivers της 2Zs και στην X-Fi... θα πάω και θα τους βάλω φωτιά το εργοστάσιο!

Αν όντως είναι συμβατή και το ξέρεις σίγουρα, τότε αλλάζει το πράγμα!

duffyduck, στην Audigy, ΟΤΙ ήχο και αν άκουγα (είτε από windows, είτε από ταινία, παιχνίδια, κτλ) ακουγόταν και από τα 5 ηχεία!

Μέχρι και το «ντούνγκ» που κάνει ο ρυθμιστής του ήχου στα XP, ακουγόταν στην ίδια ένταση, από ΟΛΑ τα ηχεία!

Δεν με ενδιαφέρει να ακούγονται τα games, ή μια ταινία απ όλα τα ηχεία, αλλά όταν ανοίγω ένα BSplayer, ένα WinAmp, κτλ να παίζουν μόνο τα μπροστά, ή (αν μιλάμε για surround ήχο) να παίζουν τα ανάλογα ηχεία...

Απλά, θέλω ΠΑΝΤΟΥ και ΠΑΝΤΑ, να παίζουν όλα τα ηχεία στην ίδια ένταση!

(Αυτό το είχα το με CMSS-3D και πιο συγκριμένα, όπως είπες και συ, με την τρίτη επιλογή «Stereo Surround»)

Επίσης σε κάποιο σημείο λες πως το stereo surround (ή speaker fill) μπορείς να το κανείς και με την onboard της μητρικής.

Εγώ έχω μια Gigabyte με την κλασική realtek HD επάνω!

Την έχω ξεπατικώσει από το ψάξε ψάξε, αλλά αυτήν την επιλογή δεν την είδα πουθενά!

Και όταν λες πως η Xonar είναι λίγο "δύσκολη"?!

Υ.Γ.

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις!

Δημοσ.

Τους τελευταιους drivers για Realtek HD audio κατεβασε τους απο

http://www.station-drivers.com/page/realtek_audio.htm

Ηταν μια επιλογη θυμαμαι στο speaker configuration

http://superuser.com/questions/64767/how-do-i-get-realtek-hd-audio-5-1-working-on-windows-7

http://www.nvnews.net/vbulletin/showthread.php?t=91315

Τωρα εχω μονο την Xonar να λειτουργει.

Stereo surround στα 5.1 ηχεια εχω παντα, απο ολες τις στερεοφωνικες πηγες, αυτο στο ειπα, και μαλιστα εδωσα και 2 tips πως γινεται αυτο (βλεπε την σημειωση στο προηγουμενο μου μηνυμα). Αυτη την στιγμη εχω τους official Xonar DX drivers build 1794, συντομα ομως (μαλλον οταν ξεβαρεθω) θα βαλω τους Uni Xonar v1.53 που βασιζονται στην νεοτερη build 1796.

Δημοσ.

antonl, οι drivers του Daniel_k ήταν οι πρώτοι που δοκίμασα, όταν πρωτοέβαλα πριν χρόνια τα Win7...

Τότε δούλεψαν! Τώρα όχι!

Γι αυτό και μπήκα στην διαδικασία να αλλάξω κάρτα ήχου, μιας και η συγκεκριμένη μάλλον παρέδωσε πνεύμα!

Έχει επιζήσει και από 2 αλλαγές μητρικών... και όχι για λόγους απλής αναβάθμισης!

John-lamia, το έχει... αλλά απ ότι διαβάζω δεξιά κι αριστερά... η X-Fi δεν είναι συμβατή με Win7!

Και αν φάω την φρίκη που έφαγα με τους ΑΘΛΙΟΥΣ drivers της 2Zs και στην X-Fi... θα πάω και θα τους βάλω φωτιά το εργοστάσιο!

Αν όντως είναι συμβατή και το ξέρεις σίγουρα, τότε αλλάζει το πράγμα!

duffyduck, στην Audigy, ΟΤΙ ήχο και αν άκουγα (είτε από windows, είτε από ταινία, παιχνίδια, κτλ) ακουγόταν και από τα 5 ηχεία!

Μέχρι και το «ντούνγκ» που κάνει ο ρυθμιστής του ήχου στα XP, ακουγόταν στην ίδια ένταση, από ΟΛΑ τα ηχεία!

Δεν με ενδιαφέρει να ακούγονται τα games, ή μια ταινία απ όλα τα ηχεία, αλλά όταν ανοίγω ένα BSplayer, ένα WinAmp, κτλ να παίζουν μόνο τα μπροστά, ή (αν μιλάμε για surround ήχο) να παίζουν τα ανάλογα ηχεία...

Απλά, θέλω ΠΑΝΤΟΥ και ΠΑΝΤΑ, να παίζουν όλα τα ηχεία στην ίδια ένταση!

(Αυτό το είχα το με CMSS-3D και πιο συγκριμένα, όπως είπες και συ, με την τρίτη επιλογή «Stereo Surround»)

Επίσης σε κάποιο σημείο λες πως το stereo surround (ή speaker fill) μπορείς να το κανείς και με την onboard της μητρικής.

Εγώ έχω μια Gigabyte με την κλασική realtek HD επάνω!

Την έχω ξεπατικώσει από το ψάξε ψάξε, αλλά αυτήν την επιλογή δεν την είδα πουθενά!

Και όταν λες πως η Xonar είναι λίγο "δύσκολη"?!

Υ.Γ.

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις!

http://en.store.creative.com/sound-blaster/sound-blaster-x-fi-xtreme-audio-pci-express/1-16770.aspx

• X-Fi 24-bit Crystalizer restores the details and vibrancy lost during audio compression, enhancing MP3/WMA music, DivX movies, TV and radio.
  • X-Fi CMSS-3D Surround up-mixes MP3 audio to 5.1 or 7.1 surround. X-Fi CMSS-3D Headphone delivers incredible surround sound for movies and music over stereo headphones.

μακαρι να ειχε η asus που εχω αυτα τα χαρακτιριστικα.

ειναι αναντικαταστατα και οτι αλλο υπαρχει απεναντι σε αυτα ειναι υποκαταστατα !!!

ειχα και γω x-fi αλλα με τον asus d2x νομιζω οτι τα εχω ακουσει ολα. ειναι κλασης ανωτερη απ την x-fi.

αμα ειχε και αυτα τα επιπλέον μαζι με THX θα ηταν η απολυτή καρτα ηχου.

η καρτα που σου εβαλα να δεις ειναι οκ σε 7αρια. και εχει περισσοτερα χαρακτηριστικά απ την παλια που ειχες.

αλλα για να ειμαστε σιγουροι σε αυτο πρεπει να πει καποιος που την εχει και την δουλευει σε 7ρια

Δημοσ.

Η καρτα που του εβαλες ειναι μια re-branded Sound Blaster Live 24bit ή Audigy SE, δεν ειναι πραγματικη X-Fi. Ολες αυτες βασιζονται στο ιδιο τσιπακι (CA-0106) και παιρνουν τους ιδιους drivers. Προτεινω το Support Pack απο τον daniel_k για οσους εχουν τετοιες καρτες:

SB P17X Series Support Pack 2.7 (04/01/2010) - AudigySE/Value/LS_Live24bit_X-Fi XtremeAudio_SB5.1VX

http://forums.creative.com/showthread.php?t=553341

Ειναι 1000 φορες καλυτερα να μεινει με την onboard, παρα πεταξει τα λεφτα του σε μια X-Fi Xtreme Audio.

Δημοσ.

Σωστο και αυτο. Speaker fill παντως οι realtek hd audio εχουν. Εδω που τα λεμε και οι via hd audio εχουν.

Παντως, ισως θα ηταν καλυτερο να δωσει κατι παραπανω και να παρει μια πραγματικη X-Fi ή κατα την γνωμη μου μια Xonar D2X (που εχει ο φιλος John-lamia).

H Xonar DX retail (που εχω εγω) ειναι στα ιδια χρηματα με την X-Fi Xtreme Audio retail (οχι την bulk).

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...