Προς το περιεχόμενο

Apple Iphone 4s vs Sony Xperia S

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

ωραιος ο runner1.

θελω να προσθεσω 2 ακομα πραγματακια, πανω στη συζητηση, και κατ επεκταση και απαντωντας στην ερωτηση του τοπικ, για την επιλογη κινητου.

Εγραψε ο kirileman, οτι

Μπορεί να έχει χίλια δυο καλά, όμως έχει αρκετά θεματάκια που πρέπει να λυθούν μέχρι να μπορεί να διεκδικεί κορώνες και τίτλους, πόσο μάλλον τον τίτλου του "σοβαρότερου" λειτουργικού όταν το target group του μόνο για "σοβαρή" χρήση δεν το έχει, με την έννοια της καθημερινής επαγγελματικής χρήσης ως προέκταση του γραφείου και του υπολογιστή τους, όπως έχω ξαναγράψει.

δεν το καταλαβαινω αυτο το πραγμα, ειλικρινα δεν το καταλαβαινω.

1) πως οριζουμε φιλε μου, το ποια ακριβως χρηση ειναι "σοβαρη" και ποια οχι?? δηλαδη, αν δεν χρησιμοποιω το κινητακι μου, για να κλεινω financial businesses etc. etc. σημαινει οτι κανω ασοβαρη χρηση κτλ?

2) μιας και θετεις το θεμα "target group" κτλ, προφανως και απευθυνεται σε διαφορετικο target group. Και αδιαμφισβητητα, το συγκεκριμενο target group, αυτο δηλαδη που θα παει να προτιμησει ενα android κινητο, ειναι πολυ μεγαλυτερο απο το αντιστοιχο που θα επιλεξει την apple, επειδη θα επωφελειται επαγγελματικα απ το κινητο του. Νομιζω εχουμε πιασει τα ακρα νομιζω, και χανουμε τη μπαλα.

Το δευτερο που θελω να σημειωσω, και μ αυτο να κλεισω, ξανα λεγοντας οτι δε θα αγοραζα i-phone, και βασικοτερο κατ εμε, ειναι κατι που δεν αναφερεται και τοσο συχνα. ειναι η λεγομενη φιρμα. Το brand-name. Δε μπορει να κατοικησει στο μυαλο μου αυτη η ρημαδα η αποψη οτι επειδη ειναι apple συσκευη, πρεπει να πληρωσω ενα ρημαδι i-phone 4s 600 και 700 ευρω, και ας εχει χαμηλοτερα specs απο αντιστοιχα android κινητα των 400 ευρω. Ε οχι ρε παιδια, με συγχωρειτε, αλλα το θεωρω ξεκαθαρη εκμεταλλευση μιας μουφας, μιας απατης. Μονο και μονο γι αυτο το λογο ποτε μα ποτε μου δεν προκειται να πληρωσω νταβατζιλικι καπελο για να εχω μια τετοια συσκευη. Την θεωρω πολυ πιο τιμια την android αγορα, για να μην αναφερω την ποικιλια επιλογων, κτλ κτλ και κουρασω ακομη περισσοτερο.

Sony Xperia S, ή καλυτερα περιμενεις λιγο και χτυπας καποιο απ τα καινουρια κινητα που θα κυκλοφορησουν :P

• Απαντ. 85
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Καλά....αυτή η ατάκα "σοβαρή χρήση" από κάποιους "επαγγελματίες" απλά είναι ανάξια σχολιασμού!Θέλω να ακούσω παραδείγματα και όχι αοριστολογίες!Τις βαρεθήκαμε αυτές!Θέλω να μου πουν κάποιοι από αυτούς τους "επαγγελματίες" τι στο καλό δεν κάνει κάποιο android κινητό που κάνει το iphone!

Εγώ προσωπικά αυτό που βλέπω σε γενικές γραμμές είναι ότι στο android για ένα πράγμα έχω μια ποικιλία εφαρμογών να διαλέξω και μάλιστα έχω και την επιλογή σε free και με πληρωμή!

Επίσης όταν κάποιοι λένε ότι το iphone/ios δεν μπορεί να κάνει 1,2,3,4..... πράγματα να μην λένε πράγματα του στυλ....."παλιές τεχνολογίες/κάντο με ΄τον τρόπο της apple γιατί είναι καλύτερος" κ.α.!Από την στιγμή που έκανες την επιλογή σου να δέχεσαι και τα μειονεκτήματα ΟΠΩΣ ΕΧΟΥΝ και όχι όπως θες εσύ να τα λες ή όπως θέλει η ίδια η Apple να τα πασάρει!

Όσον αφορά την απάντηση στην ερώτηση του φίλου για μένα ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ είναι το xperia s!ΔΕΝ υπάρχει κάτι που το iphone 4s υπερτερεί ή να το πω αλλιώς.....σε περισσότερα σημεία υπερτερεί με διαφορά το xperia s!!

Δημοσ.

kirileman, την ερώτηση αυτή , ως κάτοχος συσκευών Android & iOS που μπαίνεις στην διαδικασία να προτείνεις σε μέλη συσκευές , δεν δικαιολογείσαι να την κάνεις.

Πραγματικά δε ξέρω αν πρέπει να απαντήσω γιατί αφενός δε διαβάζεις τι γράφω (όπως διαπίστωσα σε προηγούμενα μηνύματα) αφετέρου όταν διαβάζεις δε δείχνεις τη διάθεση να τα καταλάβεις. Θα κάνω την ύστατη προσπάθεια.

Αυτό που ήθελα να πω είναι ότι όσο χάνει την εγγύηση το iPhone με jailbreak, άλλο τόσο τη χάνει και ένα οποιοδήποτε Android κινητό με root. Και γνωρίζουμε όλοι ότι και το root είναι απαραίτητο, όχι τόσο όσο το jailbreak αλλά δε νοείται σοβαρή χρήση χωρίς root. Με άλλα λόγια, δεν είναι πρόβλημα ούτε το ένα, ούτε το άλλο, ή είναι πρόβλημα και το ένα και το άλλο. Παρόλ' αυτά, εσύ στάθηκες μόνο στο jailbreak για να υποβαθμίσεις τη δυνατότητα αυτή του iPhone, επιμένοντας ότι χάνει την εγγύηση, go figure!

Πρόβλημα είναι τα φλασαρίσματα στην Android συσκευή μου γιατί μετά θα πρέπει να βρω usb jig για να μηδενίσω τον μετρητή!

Καλά....αυτή η ατάκα "σοβαρή χρήση" από κάποιους "επαγγελματίες" απλά είναι ανάξια σχολιασμού!Θέλω να ακούσω παραδείγματα και όχι αοριστολογίες!Τις βαρεθήκαμε αυτές!Θέλω να μου πουν κάποιοι από αυτούς τους "επαγγελματίες" τι στο καλό δεν κάνει κάποιο android κινητό που κάνει το iphone!

Read before you post! Πάμε, λοιπόν, πάλι...

Το android έχει 2 πολύ συγκεκριμένα προβλήματα σε ότι αφορά στο ημερολόγιο (και δυστυχώς κάνει πολύ συχνή και βαριά χρήση του ημερολογίου). Ξέρεις, ένας επαγγελματίας θέλει το smartphone του ή το tablet του για να περνάει σε αυτό τα ραντεβού του. Αν δεν το κάνει σωστά, τότε πρέπει να επιστρέψει σε λύσεις ατζεντα+στυλό. FAIL!!! Ποιό είναι το πρόβλημα με το ημερολόγιο στο android;

Πρώτα απ' όλα περνώντας από iPhone σε Android (τώρα στο Galaxy s2) διαπίστωσα ότι το universal search (google search) δε λειτουργούσε όπως θα ήθελα. Το σημαντικότερο είναι ότι δε μπορείς να κάνεις αναζήτηση στο ημερολόγιο της συσκευής, κάτι που νομίζω μόνο τα HTC υποστηρίζουν. Είσαι υποχρεωμένος να μπεις στην εφαρμογή, να πατήσεις Search (με οποιοδήποτε τρόπο) και να αρχίσεις να ψάχνεις, εκεί όμως δεν υπάρχει live search, η αναζήτηση εντός των προγραμμάτων είναι συνήθως αργή και πρέπει φυσικά να πατήσεις πρώτα Enter. Όλη αυτή η διαδικασία στο iOS γίνεται γυρνώντας στην πρώτη σελίδα στη home screen και απλά ξεκινώντας να πληκτρολογείς. Πχ μπορεί εκεί πανεύκολα να βρω ένα συμβάν, ένα ραντεβού πληκτρολογώντας την περιοχή, την ημέρα, την υποσημείωση, οτιδήποτε, τη βρίσκει σε κλάσματα δευτερολέπτου.

Επίσης, το Google search κάνει λάθη. Πληκτρολογώντας για παράδειγμα έναν τηλεφωνικό αριθμό, αρχίζει και εμφανίζει τις επαφές που ξεκινούν από αυτόν τον αριθμό αλλά κάπου στον 5ο αριθμό ξαφνικά τις χάνει. Στη συνέχεια πληκτρολογώντας τους επόμενους αριθμούς τις ξαναβρίσκει για να τις ξαναχάσει στον προτελευταίο αριθμό. πχ 210456758.... Έχω 3 επαφές που διαφοροποιούνται μόνο στον τελευταίο αριθμό τους και απλά δεν τις δείχνει.

Και τέλος το σημαντικότερο, ο συγχρονισμός με το Google Calendar. Δυστυχώς η συσκευή δε συγχρονίζει συμβάντα παλαιότερα του ενός μήνα (εκτός από αυτά που έχουν περιοδικότητα, πχ μια γιορτή). Αυτό με διέλυσε πραγματικά όταν το ανακάλυψα γιατί δε διορθώνεται, δεν υπάρχουν πλάγιες λύσεις, ούτε φυσικά έχει νόημα να μπεις με browser στο Google calendar (αν θεωρήσουμε ότι έχεις data σύνδεση και καλή στο σημείο που βρίσκεσαι) γιατί αφενός σε mobile view δεν υπάρχει search, αφετέρου σε desktop view είναι μαρτύριο!

Και μόνο από το παραπάνω, δεν προτείνω σε κανέναν που χρησιμοποιεί το κινητό του ως ατζέντα και βασίζεται στο google calendar, την αγορά και χρήση android κινητού. Ακούγεται παράξενο αλλά αν χρησιμοποιείς μια από τις βασικότερες υπηρεσίες της Google (το google calendar), θα κάνεις τη δουλειά σου καλύτερα με λειτουργικό άλλων παρά με το λειτουργικό της Google.

Εγώ προσωπικά αυτό που βλέπω σε γενικές γραμμές είναι ότι στο android για ένα πράγμα έχω μια ποικιλία εφαρμογών να διαλέξω και μάλιστα έχω και την επιλογή σε free και με πληρωμή!

Αυτό για μένα είναι το ανέκδοτο της χρονιάς. Όχι γιατί δεν είναι αλήθεια, αλλά γιατί προσπαθείς να ξεγλυστρίσεις από μια οδυνηρή, όπως φαίνεται, για ορισμένους πραγματικότητα! Από παιχνίδια μέχρι την πιο αστεία και παιδική εφαρμογή, όλες μα όλες παίζουν καλύτερα σε iOS, ακόμα και στο 3GS της γυναίκας μου, που φυσικά δε συγκρίνεται ως hardware με το S2. Τα έχουμε ξανασυζητήσει αυτά, σημαντικό πρόβλημα που αφαιρεί πόντους από τη χρήση του android είναι το touch latency, αισθητά μεγαλύτερο ακόμα από ένα iPhone πρώτης γενιάς. Από angry birds μέχρι fruit ninja, το touch εμφανίζει lag. Γενικότερα, για λόγους που έχουν χιλιοσυζητηθεί και αφορούν κυρίως τα φράγκα που παίρνουν οι developers και δευτερευόντως την ευκολία και το defragmentation, οι εφαρμογές του iOS ήταν, είναι και μάλλον θα είναι πολύ πιο καλοσχεδιασμένες και πολύ πιο άρτιες σε όλους τους τομείς από τις αντίστοιχες του android, αν τη βρεις στο android. Το βασικό υπέρ που βρίσκω στο android όταν συγκρίνω όμοιες εφαρμογές είναι οι παραπάνω "βαθμοί ελευθερίας" του ίδιου του λειτουργικού και η άριστη ενσωμάτωση της εφαρμογής στο λειτουργικό, δε χρειάζεσαι, δηλαδή, να μπεις στην εφαρμογή του dropbox για να ανεβάσεις μια photo, μπορείς να το κάνεις και μέσα από το πρόγραμμα του άλμπουμ.

Και πάμε, τέλος, στα άλλα προβλήματα του Android. Ξέρετε, υπάρχει μια "ένοχη σιωπή" στους κύκλους των φανατικών του λειτουργικού. Όμως, "Μάχαιρα έδωσες, μάχαιρα θα λάβεις."

Το καταπληκτικό και γαμάτο και σούπερ cool λειτουργικό της Google που το έχεις και νιώθεις αυτομάτως Anonymous, δεν είναι τελικά και τόσο γαμάτο, ούτε τόσο cool όταν θες να κάνεις τη δουλειά σου, όπως απέδειξα και παραπάνω! Φαντάζομαι πόσα δεν έχω βρει ακόμα, αφού κάνω πολύ συγκεκριμένη και περιορισμένη χρήση της συσκευής μου!!!

Εκτός, λοιπόν, του ότι υστερεί πολύ σε απόδοση τόσο από iOS όσο και από Windows Phone, διαπιστώνουν οι χρήστες του ολοένα και περισσότερο ότι κάνει και κουλά! Έχει επισημανθεί και τελευταία έχει εξηγηθεί και από developer, ότι το λειτουργικό μάλλον έχει νοημοσύνη και αποφασίζει να κλείνει τυχαία εφαρμογές που εσύ άφησες στο παρασκήνιο παγωμένες, όταν και όποτε αυτό θέλει. Ουκ ολίγες φορές μου έχω αφήσει παιχνίδι στη μέση και όταν επέστρεψα σε αυτό μετά από λίγη ώρα, έφαγα στα μούτρα ένα μεγαλοπρεπές... restart του παιχνιδιού! Το τι ακριβώς κάνει το android με τις εφαρμογές, τα processes, την άπειρη ελεύθερη RAM ή τη χρησιμοποιούμενη RAM του, ούτε με νοιάζει ούτε θέλω να ξέρω. Αυτό που ξέρω είναι πως κάτι πάει στραβά με το λειτουργικό. Φυσικά, ακόμα περιμένουμε την hardware accelerated απόδοση, όμοια με αυτή των windows phone/iOS η οποία δεν ήρθε ούτε τώρα και μάλλον δεν θα έρθει ποτέ. Το δέχομαι, δε με ενοχλεί το συγκεκριμένο, απλά το αναφέρω για να δείξω στους φανατικούς ότι δεν είναι ακριβώς όπως θέλουν να ισχυρίζονται εκείνοι ότι είναι.

Υπάρχουν και άλλα προβλήματα, για παράδειγμα έχω γράψει για την προβληματική συμπεριφορά του GPS, για παράδειγμα στο Maps, όπου με ανοιχτό το πρόγραμμα όταν κλείσει η οθόνη χάνει το στίγμα και προσπαθεί να το ξαναβρεί όταν ξανανοίξει η οθόνη. Το multitasking, επίσης, στο σύνολό του κάθε άλλο παρά ικανοποιητικό είναι. Ομοίως και η αυτονομία, είναι πλέον δεδομένο πως το iOS διαχειρίζεται καλύτερα τις ανοιχτές και παγωμένες εφαρμογές, με θετικό αντίκτυπο στην αυτονομία της συσκευής.

Βεβαίως, έχει και πολλά καλά, μπορεί τίποτα από τα παραπάνω να μην ενοχλεί ορισμένους, αυτό δε σημαίνει ότι δεν υπάρχουν. Απλά, και με αυτό κλείνω, να ξανασκεφτούμε πριν γράψουμε για καλύτερα και ανώτερα λειτουργικά, για πρόβατα και fanboys. Υπάρχουν άνθρωποι με σκέψη, με κρίση, με συγκεκριμένες ανάγκες, διαφορετικές ανάγκες και διαφορετικά κριτήρια, ίσως, από τα δικά σας και αυτό δε μπορεί να αποτελεί αρνητικό γιατί τότε αρχίζουμε να μπαίνουμε στα χωράφια του φασισμού! Και σιχαίνομαι τους φασίστες... :rolleyes:

PS, Ήμουν αρκετά συγκεκριμένος ή να γίνω κι άλλο;

Δημοσ.

@kirileman

-Χωρίς root τα android κινητά έχουν ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΑ περισσότερες λειτουργίες και δυνατότητες ότι και να λες εν αντιθέσει με το iphone και τους χίλιους περιορισμούς του!Που το είδες ότι είναι ίδια δεν μπορώ να το καταλάβω πραγματικά....!

-Μέχρι πρότινος στο iphone ΔΕΝ υπήρχε καν το Multitasking στο κινητό και κάποιοι έγραφαν διάφορα(ότι δεν είναι κάτι φοβερό κ.α.) και από τότε που το ενσωμάτωσαν στο iphone έγινε σούπερ ντούπερ ουάου feature(το ίδιο έγινε και με τα notifications!)!Το θέμα αυτό ακόμα και στο android έχει να κάνει με τον εκάστοτε developer.Εγώ προσωπικά δεν έχω κανένα θέμα στην καθημερινή μου χρήση.Ειδικά στην έκδοση 4 έχουμε πολύ καλύτερη υλοποίηση η οποία είναι πολύυυυ πιο κοντά στην λειτουργία Multitasking του pc σε σχέση με του ios!Βέβαια η ετυμηγορία είναι ότι δεν έχουν τις τεράστιες διαφορές!Μιλάμε για λεπτομέρειες στο καθένα!

-Όσον αφορά το ημερολόγιο κ.α..............υπάρχουν ΤΟΣΕΣ εφαρμογές ημερολογίου,to do κ.α. που μπορείς να κάνεις συγχρονισμό κ.α. και γενικότερα έχουν τόσες λειτουργίες(και search και πολλά περισσότερα!)!Πρέπει να μείνω δηλαδή ΜΟΝΟ με την stock εφαρμογή του κινητού;;;; :shifty:

-Μας λες ότι δεν έχεις βρει πολλά ακόμα.....αν ήταν τόσα πολλά θα τα είχες βρει όπως έχει βρει ο κάθε μη σχετικός(φαντάσου ένας σχετικός!) τις διάφορες ελλείψεις που έχει ένα iphone και από θέμα hardware αλλά και software!

-Για το gps....δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα!Ακόμα και να το χάσει σ'εμένα το βρίσκει σχεδόν άμεσα!Και δεν έχει περάσει από τα χέρια μου μόνο ένα android κινητό....!

-Για την αυτονομία...τα περισσότερα site στο ίντερνετ άλλα λένε για αυτό το θέμα!Πώς γίνεται σε πολλά reviews,ένα κινητό με αρκετά μεγαλύτερη οθόνη (πχ s2) να ξεπερνάει ή να είναι στα ίδια επίπεδα με ένα iphone 4s(μετά την αναβάθμιση γιατί πιο πριν η αυτονομία ήταν για κλάματα!);Και ενημερωτικά....δεν μιλάω για reviews μόνο περιοδικών αλλά και χρηστών σε διάφορα τεχνολογικά forum οι οποίοι έκαναν παρόμοια χρήση ή ακόμα και ίδια!Σε πολλά από αυτά δεν θα έλεγα ότι υπερτερούσε....αντιθέτως!

-Όσον αφορά την σύγκριση με εφαρμογές και παιχνίδια....ότι πεις!Βέβαια.....ακόμα και το iphone 3g που λες είναι καλύτερο από ένα android!!!Η ανακρίβεια σε όλο το μεγαλείο!Και μετά μιλάς για ανέκδοτα!Το θέμα είναι ΚΑΘΑΡΑ του κάθε developer!Σε όσα παιχνίδια/εφαρμογές ο developer είναι σοβαρός τότε έχουμε άψογες ή ακόμα και καλύτερες υλοποιήσεις!Και όπως ΞΑΝΑΕΙΠΑ....μην μου συγκρίνεις android κινητά των 100€!ΕΛΕΟΣ!

-Σε όλα τα άλλα που έγραψα.....καμιά παραπάνω κουβέντα...άρα συμφωνείς απόλυτα με αυτά! :P

Δημοσ.

-Όσον αφορά το ημερολόγιο κ.α..............υπάρχουν ΤΟΣΕΣ εφαρμογές ημερολογίου,to do κ.α. που μπορείς να κάνεις συγχρονισμό κ.α. και γενικότερα έχουν τόσες λειτουργίες(και search και πολλά περισσότερα!)!Πρέπει να μείνω δηλαδή ΜΟΝΟ με την stock εφαρμογή του κινητού;;;; :shifty:

Έχω συνεχώς την αίσθηση ότι γράφω τσάμπα...

Θα απαντήσω μόνο σε αυτό μήπως και το καταλάβεις. Το λειτουργικό δε συγχρονίζει συμβάντα του Google calendar παλαιότερα του ενός μήνα, ανεξαρτήτως εφαρμογής. Βάλε όποια εφαρμογή θες, δε θα βρεις τίποτα πίσω από ένα μήνα, λες και είπα ότι έχω stock εφαρμογή, έχω ήδη αγοράσει 3! Καταλαβαίνεις, λοιπόν, τί σημαίνει αυτό; Ότι είσαι με δεμένα χέρια αν στηρίζεις τη δουλειά σου στο Google calendar, την οποία έχω περασμένη εκεί εδώ και κάτι χρόνια.

Επίσης, εξήγησα τι συμβαίνει με το search, απλά δεν ψάχνει, δεν υπάρχει στις επιλογές η αναζήτηση σε αυτό. Με άλλα λόγια, Android + Google calendar = EPIC FAIL. Μιλάμε για τη βασικότερη υπηρεσία της Google μετά το Gmail!!!

Για τα υπόλοιπα δεν έχει νόημα να απαντήσω, έχει ήδη γίνει "χαλασμένο τηλέφωνο" η δουλειά.

Δημοσ.

Έχω συνεχώς την αίσθηση ότι γράφω τσάμπα...

Θα απαντήσω μόνο σε αυτό μήπως και το καταλάβεις. Το λειτουργικό δε συγχρονίζει συμβάντα του Google calendar παλαιότερα του ενός μήνα, ανεξαρτήτως εφαρμογής. Βάλε όποια εφαρμογή θες, δε θα βρεις τίποτα πίσω από ένα μήνα, λες και είπα ότι έχω stock εφαρμογή, έχω ήδη αγοράσει 3! Καταλαβαίνεις, λοιπόν, τί σημαίνει αυτό; Ότι είσαι με δεμένα χέρια αν στηρίζεις τη δουλειά σου στο Google calendar, την οποία έχω περασμένη εκεί εδώ και κάτι χρόνια.

Επίσης, εξήγησα τι συμβαίνει με το search, απλά δεν ψάχνει, δεν υπάρχει στις επιλογές η αναζήτηση σε αυτό. Με άλλα λόγια, Android + Google calendar = EPIC FAIL. Μιλάμε για τη βασικότερη υπηρεσία της Google μετά το Gmail!!!

Για τα υπόλοιπα δεν έχει νόημα να απαντήσω, έχει ήδη γίνει "χαλασμένο τηλέφωνο" η δουλειά.

Το sense calendar τα συνχρονιζει μια χαρα περισσοτερο απο 3μηνες τουλαχιστον(δε το πολυ χρησημοποιω,για να ξερω το μαξιμουμ)!

Οποταν ποσες επιλογες εχεις,σαν χρηστης που στιριζεσαι στο calentar,απο 200-600ευρο με android λογισμικο?

Δημοσ.

Ποιό sense calendar; Και από που τραβάει το ημερολόγιο και κάνει το συγχρονισμό; Είσαι σίγουρος ότι δεν είναι μόνο συμβάντα με περιοδικότητα;

Δημοσ.

Και έμενα με CM9 δεν έχει θέμα ο συγχρονισμός.

Άσε που με stock Samsung rom είχα επιλογή ανάμεσα σε Google calendar και Stock Samsung Calendar.

Για τα υπολοιπα φαίνεται πως ο kirileman δεν διαβαζει αυτά που γράφουν οι συμφορουμίτες.

Θα μπορούσαμε να απαντήσουμε ως εξης:

Δεν έχει νόημα να συγχρονίζει πάνω απο μηνα.

Μας βολευει γιατί δεν μας τρώει όγκο από το data plan μας.

Μια χαρά δουλεύει έτσι το Google Calendar και μας αρέσει.

(sic)

Με το jailbreak όλα οκ; καμία απορία;

Την καλημέρα μου φόρουμ!

Sent from Galaxy S using Insomnia

Δημοσ.

Ποιό sense calendar; Και από που τραβάει το ημερολόγιο και κάνει το συγχρονισμό; Είσαι σίγουρος ότι δεν είναι μόνο συμβάντα με περιοδικότητα;

To ημερολογιο της HTC,δλδ του sense ui!

Απο το λογαριασμο του google.

Τι εννοεις συμβαντα με περιοδικοτητα?

Ως πριν να περασω τα ics,οταν ειχα sense rom,το ημερολογιο ειχε πληροφοριες 3+ μηνων,δλδ ολα τα δεδομενα μετα την πρωτη φορα που εκανα sync με τον google account!

Τη rom την ειχα περασει πριν 1μηνα και κατι!

Δημοσ.

To ημερολογιο της HTC,δλδ του sense ui!

Απο το λογαριασμο του google.

Τι εννοεις συμβαντα με περιοδικοτητα?

Συμβάντα που επαναλαμβάνονται κάθε χρόνο, βασικά, μια εορτή πχ. Αυτή τη συγχρονίζει και σε μένα και σε όλο τον κόσμο. Όλα τα υπόλοιπα όχι. Όλα τα ραντεβού μου παλαιότερα του μήνα δεν υπάρχουν στο κινητό. Και δεν εννοώ να πάω σήμερα και να δημιουργήσω μια συνάντηση στον Ιανουάριο που μας πέρασε. Γι' αυτό ξαναρωτάω. Είσαι σίγουρος ότι βλέπεις τέτοια συμβάντα στο ημερολόγιό σου; Αν ναι, τότε το επόμενο android μου θα είναι μόνο HTC (ήδη έχω αναφέρει ότι κάνει αναζήτηση στο ημερολόγιο που δεν κάνουν άλλα), αν και όπως είδες στο προηγούμενο λινκ, το πρόβλημα είναι γενικότερο και υπάρχει χρόνια και δεν είναι θέμα εφαρμογής.

Όταν μπορέσεις, δες το. Να σημειώσω ότι έχω περάσει στο S2 διάφορες ROMs (Gingerbread και τώρα iCS, samsung based και AOKP=CM9) και όλες είχαν και έχουν το ίδιο πρόβλημα.

Δημοσ.

Μια χαρά τα δείχνει και εμένα κάποια π.χ απο νοέμβριο του 2011 και δεν είναι περιοδικά. (CM7.2, ανεβάζω και ss αν θες). Επίσης για το issue 3672 Μην κοιτάς στην αρχή του 2009, αλλά κατέβα στο τέλοσ στο 2012 που ολοι λένε fixed, υπάρχει απλή διαδικασία που το λύνει το πρόβλημα (#224)

Δημοσ.

Thanx man, θα το κάνω.

Edit: Δούλεψε!!! :mrgreen: Δε ξέρω τι θα γίνει σε 2 μήνες από τώρα αλλά για την ώρα δουλεύει. Thanx, ήταν πολύ σημαντικό να λυθεί αυτό. Το μόνο που μένει είναι το search στο calendar από την google search bar, που μόνο το HTC το κάνει, απ' ότι ξέρω.

Φυσικά, όπως καταλαβαίνεις, απαιτεί ψάξιμο και ενέργειες από τον ίδιο το χρήστη για κάτι που σε άλλη πλατφόρμα λειτουργεί out of the box (και στην ίδια πλατφόρμα ακόμα), αλλά πάλι καλά. Απ' ότι διαβάζω στο παραπάνω λινκ, σε άλλα τηλέφωνα παίζει από τη μάνα του, σε άλλα όχι.

Με βλέπω να πηγαίνω να παίρνω το One X και να τελειώνω μια και καλή με τη μαλακισμένη τη Samsung.

Δημοσ.

Συμβάντα που επαναλαμβάνονται κάθε χρόνο, βασικά, μια εορτή πχ. Αυτή τη συγχρονίζει και σε μένα και σε όλο τον κόσμο. Όλα τα υπόλοιπα όχι. Όλα τα ραντεβού μου παλαιότερα του μήνα δεν υπάρχουν στο κινητό. Και δεν εννοώ να πάω σήμερα και να δημιουργήσω μια συνάντηση στον Ιανουάριο που μας πέρασε. Γι' αυτό ξαναρωτάω. Είσαι σίγουρος ότι βλέπεις τέτοια συμβάντα στο ημερολόγιό σου; Αν ναι, τότε το επόμενο android μου θα είναι μόνο HTC (ήδη έχω αναφέρει ότι κάνει αναζήτηση στο ημερολόγιο που δεν κάνουν άλλα), αν και όπως είδες στο προηγούμενο λινκ, το πρόβλημα είναι γενικότερο και υπάρχει χρόνια και δεν είναι θέμα εφαρμογής.

Όταν μπορέσεις, δες το. Να σημειώσω ότι έχω περάσει στο S2 διάφορες ROMs (Gingerbread και τώρα iCS, samsung based και AOKP=CM9) και όλες είχαν και έχουν το ίδιο πρόβλημα.

Οχι βρε,κατι ραντεβου στην αισθητικο για αποτριχωση,ηταν! :-D

Δημοσ.

@kirileman

Όπως κατάλαβες δεν είμαι ο "τρελός" του χωριού που δεν ξέρει τι λέει!Σου απάντησαν τα παιδιά! B)

Πάντως και παλιότερα αν ήθελες(πριν "φτιαχτεί" το "πρόβλημα") είχες να διαλέξεις από περισσότερα από 1 κινητά με περισσότερες δυνατότητες σε χαμηλότερη τιμή (htc όπως είπες κι εσύ!)! ;)

Για τα....out of the box.....έχουμε ξαναπεί....παίζουν πολλά ρόλο και δεν φταίει το android αλλά κάθε εταιρεία που το ενσωματώνει σε συνδυασμό με την ΔΙΚΙΑ ΤΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ!Τουλάχιστον σε αυτό έχεις να διαλέξεις ανάμεσα από ΠΟΛΛΕΣ εταιρείες αλλά και ΠΟΛΛΑ μοντέλα!Μην αρχίσουμε στο τι κάνει και τι ΔΕΝ κάνει το iphone out of the box (από απλές μέχρι και πολύπλοκες λειτουργίες που τις χρησιμοποιούν ΕΚΘΕΤΙΚΑ περισσότεροι χρήστες!) γιατί πολύ απλά θα αναλωθούμε ξανά στα ίδια! :P

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...