Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

παιδιά είχα μια διαφωνία με ένα φίλο σήμερα ως αναφορά τις αναβαθμίσεις στα windows

εγω τις κάνω όλες ανεξαρτήτως αν είναι προαιρετικές η αναγκαίες...

όταν μου βγάζει αναβάθμιση στα windows τη κάνω πάντα

το φιλαράκι δεν έχει κάνει πότε αναβάθμιση γιατί υποστηρίζει ότι δεν είναι κάλο να κάνουμε αναβαθμίσεις γιατί με

το καιρό επιβαρύνει πολύ τον υπολογιστή και γίνετε ολο και ποιο αργός....

ποια είναι η γνώμη σας??

Δημοσ.

Δεν θεωρώ τις αναβαθμίσεις υπεύθυνες για την επιβάρυνση του υπολογιστή, όχι τόσο τουλάχιστον. Οι αναβαθμίσεις διορθώνουν διάφορα κενά ασφαλείας και bugs που υπάρχουν στο λειτουργικό απο κυκλοφορίας του οπότε και τις προχωράω...

Φυσικά, δεν κάνω όλες ανεξαιρέτως. Παρακολουθώ πρώτα περί τίνος πρόκειται και αποφασίζω.

Αν για παράδειγμα έχω μία σημαντική που αφορά Εργαλείο αφαίρεσης κακόβουλου λογισμικού των Windows, δεν προχωράω διότι δεν μου είναι απαραίτητο εφόσον έχω ήδη antivirus. Επίσης δεν θα εγκαταστήσω ποτέ το silverlight γιατί δεν μου χρειάζεται... :P

Τώρα όσον αφορά την αργοπορεία των windows με τον καιρό, αυτό συμβαίνει κυρίως λόγο των πολλών άχρηστων αρχείων που γεμίζει ο δίσκος με τον καιρό, είτε πρόκειται για αρχεία που δεν χρησιμοποιούνται πλέον λόγο της συνεχόμενης προσθαφαίρεσης προγραμμάτων, είτε λόγο του κατακερματισμού του δίσκου για τον ίδιο λόγο.

Αν έχεις εγκατεστημένα μόνο προγράμματα που χρειάζεσαι και χρησιμοποιείς συχνά το ccleaner, τότε τo λειτουργικό θα παραμένει υγειές. ;)

Δημοσ.

παιδιά είχα μια διαφωνία με ένα φίλο σήμερα ως αναφορά τις αναβαθμίσεις στα windows

εγω τις κάνω όλες ανεξαρτήτως αν είναι προαιρετικές η αναγκαίες...

όταν μου βγάζει αναβάθμιση στα windows τη κάνω πάντα

το φιλαράκι δεν έχει κάνει πότε αναβάθμιση γιατί υποστηρίζει ότι δεν είναι κάλο να κάνουμε αναβαθμίσεις γιατί με

το καιρό επιβαρύνει πολύ τον υπολογιστή και γίνετε ολο και ποιο αργός....

ποια είναι η γνώμη σας??

Καλησπέρα και Χριστός Ανέστη. Προφανώς με τον όρο "αναβαθμίσεις" εννοείς τις διορθωτικές εκδόσεις (patches). Εννοείται ότι πρέπει να τις κάνεις γιατί κλείνουν "τρύπες" του λειτουργικού. Η καθυστέρηση που παρατηρείται σε μηχάνημα win, όσο περνάει ο καιρός, έχει να κάνει με την "κακή" αρχιτεκτονική του λειτουργικού, τις εφαρμογές που εγκαθίστανται (αρκετές είναι κακογραμμένες) και οφείλεται στη χρήση κι όχι στις ενημερωτικές εκδόσεις. Αναβάθμιση win (πχ από vista σε 7) δε συνιστώ σε καμία περίπτωση - χίλιες φορές καθαρή εγκατάσταση.

Δημοσ.

Δεν υπάρχει για μένα καν συζήτηση. Μπορείς να μη βάλεις μερικά προαιρετικά, όπως security essentials που δίνεται αν δεν έχεις av μέσα, ή κάτι σχετικό με το windows authentication tool (wat) ή ότι αφορά το windows defender αν το έχεις ανενεργό απο τα services, αλλά ότι αφορά αναβαθμίσεις ασφαλείας και άλλα τέτοια updates περνάνε αμέσως.

Δηλαδή χονδρικά μόνο τα προαιρετικά κοιτάς λίγο.

Νομίζω πως δεν επιβαρύνουν τον υπολογιστή. Ούτε το εργαλείο αφαίρεσης κακόβουλου λογισμικού τρέχει συνέχεια έχω την εντύπωση. Το silverlight επίσης δε καθυστερεί το pc όταν δεν το χρειάζεσαι.

Άρα μένει μόνο ο χώρος στον δίσκο που τρώνε, και αν φτάσεις να έχεις 10% διαθέσιμο free εκεί το σύστημα ζορίζεται λίγο, αλλά δε μιλάμε για 60gb δίσκο, άρα είναι ελάχιστος ο χώρος που τρώνε τα updates.

Αντίστοιχα, προσφέρουν πολύ καλή ασφάλεια. Αν όλοι έβαζαν αυτόματα τα updates θα είχαμε πολύ μικρότερη εξάπλωση ιών. Έχεις ευθύνη :rolleyes:

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...