ikskarda Δημοσ. 15 Απριλίου 2012 Δημοσ. 15 Απριλίου 2012 Εχω ενα Siemens CL-100 το οποιο το εχω συνδεσει με ενα Netgear DGN2200 στο οποιο εχω κλεισει το DHCP, απο το οποιο με ethernet καλωδιο δινω internet σε 2 υπολογιστες και με wifi σε laptop και κινητα. Εχω ενα Thomson TG585v8 ολοκαινουργιο. Επειδη η ισχυς του wifi του Netgear φτανει μεχρι εναν οροφο πιο πανω, μπορω με καποιο τροπο να βαλω και στο παιχνιδι το Thomson για επεκταση του ασυρματου δικτυου? Δηλαδη το wifi του Netgear να το παιρνει το Thomson και να μπορω να μπω ασυρματα στο ιντερνετ μεσω του Thomson, το οποιο θα τοποθετησω εναν οροφο απο πανω, ωστε να μου δινει ασυρματο ακομα εναν οροφο πιο πανω (2 συνολικα οροφους απο εκει που χω το Netgear). Μπορω να επιτυχω κατι τετοιο η χρειαζομαι κατι τετοιο ???? Υπαρχουν ακομα ενα LinkSys WAG354G, Baudtec TW263R4 και ενα Hol NetFasteR IAD
poulinos Δημοσ. 16 Απριλίου 2012 Δημοσ. 16 Απριλίου 2012 με καλωδια μπορεις να κανεις οτι θελεις.δηλαδη και 5 ρουτερ να βαλεις με κλειστο dhcp και το καθενα με διαφορετικη Ip και να παιζουν οκ ολα σαν access point> β.για να παρει ασυρματα θα πρεπει και το netgear και το Thomson(το Thomson το κανει) να εχουν wds.ειναι λιγο δυσκολο στο σεταρισμα και συγκεκριμενα στο Thomson παιζει μονο με wep key οσο εχω δοκιμασει.εκτος αν καποιο απο ολα αυτα που εχεις η το Linksys αν εχει κανα custom firmware Μπορει να παιξει σαν Repeater.
ikskarda Δημοσ. 16 Απριλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 16 Απριλίου 2012 Εψαξα λιγο το μενου του DGN2200 και εχει αυτη την λειτουργια... Μπορω να συνδεσω αν ειναι το Siemens με το Linksys και να παιρνω wifi απο το Linksys στο ισογειο και με ethernet κανονικα στους σταθερους, και με καποιο τροπο απο την παραπανω εικονα να βαλω το Netgear να παιρνει το wifi του Linksys και να το μοιραζει στον πιο πανω οροφο ?
poulinos Δημοσ. 16 Απριλίου 2012 Δημοσ. 16 Απριλίου 2012 το Linksys δεν εχει wds>για να παιξει το wds ΠΡΟΥΠΟΘΕΤΕΙ ΟΤΙ ΚΑΙ ΤΑ 2 ΡΟΥΤΕΡ ΕΧΟΥΝ WDS.Κοινως το wds θεωρητικα θα παιξει netgear με thomson.και με wep key.και παλι δεν μπορω να στο εγγυηθω επειδη ειναι αλλη μαρκα το καθενα.στο δευτερο κλειστο dhcp και αλλη lan ip
ikskarda Δημοσ. 20 Απριλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 20 Απριλίου 2012 σε ευχαριστω για την απαντηση και συγνωμη που αργησω και εγω να απαντησω, ελειπα στη Σαντορινη σε αναζητηση εργασιας για το καλοκαιρι Οποτε να προτιμησω το Netgear Wireless Extender ? με αυτο κανω την δουλεια μου ?
poulinos Δημοσ. 20 Απριλίου 2012 Δημοσ. 20 Απριλίου 2012 σε ευχαριστω για την απαντηση και συγνωμη που αργησω και εγω να απαντησω, ελειπα στη Σαντορινη σε αναζητηση εργασιας για το καλοκαιρι Οποτε να προτιμησω το Netgear Wireless Extender ? με αυτο κανω την δουλεια μου ? α.ενα repeater ναι θα ηταν η καλυτερη λυση. β.στην πιο πανω εικονα που εβαλες βλεπω οτι το Netgear κατι λεει για repeating function. αν θες κανε μια δοκιμη.βαλε το siemens να εχει ιντερνετ η βαλε απευθειας το Thomson να εχει ιντερνετ και μετα δωσε πχ στο Linksys Με καλωδιο και μετα στο τελος βαλε το Netgear να παιξει σαν Repeater ωστε να πιανει πχ απο το Linksys η το Thomson ασυρματα και να δινει ασυρματα. επειδη λεει Repeater function δεν ξερω αν εννοει wds η γενικα Repeater.δεν μπορω να πολυκαταλαβω πως παιζει αλλα μπορεις να δεις και στο manual.επισης repeater που εχω δοκιμασει και επαιξε ευκολα ηταν το tp link wa701nd.αν και το Netgear το προτιμω σαν μαρκα.ναι θα κανεις την δουλεια σου διοτι συνηθως αυτα παιζουν σαν repeaters και οχι σαν wds(to wds προυποθεται και η αλλη πλευρα να παιζει wds).
ikskarda Δημοσ. 21 Απριλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 21 Απριλίου 2012 Να βαλω δηλαδη το Thomson και να δινω Internet σε 2 σταθερους υπολογιστες με ethernet και με το wifi του στο laptop και στο κινητο (αναφερομαι για το ισογειο). Μετα να ενεργοποιησω την λειτουργια Repeating Function απο το Netgear και να του προσθεσω την Mac address του Thomson και να παω μετα να το βαλω στον 1ο οροφο ? Πρεπει τα 2 wifi να εχουν το ιδιο ονομα ? η μπορει να λεγονται Thomson Wifi και Netgear Wifi και θα επιλεγω καθε φορα απο πιο θελω να μπω (δηλαδη σε ποιο οροφο θα ειμαι) ? πρεπει να τους βαλω τον ιδιο κωδικο ασφαλειας ? Μπορεις να ριξεις μια ματια στο manual στην σελιδα 87
ikskarda Δημοσ. 21 Απριλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 21 Απριλίου 2012 Mετα απο πολυ ψαξιμο στο ιντερνετ και αρκετες δοκιμες δε καταφερα να συνδυασω τα wifi του Thomson με του Netgear καθως το Thomson δεν υποστηριζει WDS (η εκδοση v8 που μου εδωσαν). Τωρα εμεινα με το Thomson καθως συγχρονιζω στα 15600 (2 μερες σε Forthnet 2play) ενω με Siemens CL-100 και Netgear DGN2200 συγχρονιζα στα 13300. Οποτε τωρα δυστυχως μπαινει στη ντουλαπα και το Netgear (παρεα με LinkSys WAG354G, Baudtec TW263R4, Hol NetFasteR IAD και Siemens CL-100) παροτι καλυτερο σαν router. Τωρα μενει επομενως να παρω καποιο Wifi Extender ? Καμια προταση ?
poulinos Δημοσ. 21 Απριλίου 2012 Δημοσ. 21 Απριλίου 2012 Να βαλω δηλαδη το Thomson και να δινω Internet σε 2 σταθερους υπολογιστες με ethernet και με το wifi του στο laptop και στο κινητο (αναφερομαι για το ισογειο). Μετα να ενεργοποιησω την λειτουργια Repeating Function απο το Netgear και να του προσθεσω την Mac address του Thomson και να παω μετα να το βαλω στον 1ο οροφο ? Πρεπει τα 2 wifi να εχουν το ιδιο ονομα ? η μπορει να λεγονται Thomson Wifi και Netgear Wifi και θα επιλεγω καθε φορα απο πιο θελω να μπω (δηλαδη σε ποιο οροφο θα ειμαι) ? πρεπει να τους βαλω τον ιδιο κωδικο ασφαλειας ? Μπορεις να ριξεις μια ματια στο manual στην σελιδα 87 α.απο οτι ειδα στο manual το netgear παιζει repeater με wds οποτε γιανα παρει ασυρματα απο το Thomson πρεπει να παιξειςκαι στο Thomson me wds και λογικα με wep μονο.αν τα κανεις wds ναι μπορεις να δωσεις διαφορετικο ονομα και διαφορετικο κλειδωμα αλλα ιδιο καναλι.για μενα βεβαια αν το κανεις δωσε ιδιο ονομα ιδιο καναλι ιδιο κλειδωμα.η εστω απλα διαφορετικο ssid με το ιδιο κλειδωμα.αν βαλεις διαφορετικα ssid ναι αμα δεν χασει το ενα ρουτερ δεν θα συνδεθει στο αλλο και θα πρεπει να το κανεις εσυ χειροκινητα.αμα βαλεις το ιδιο ssid θα αλλαξει μονο του εστω και με λιγη καθυστερηση επειδη θα μπερδευει λιγο που θα βλεπει το ιδιο καναλι.σε διαφορετικο καναλι δεν μπορεις να τα ορισεις γιατι δεν θα παιζει το wds. Mετα απο πολυ ψαξιμο στο ιντερνετ και αρκετες δοκιμες δε καταφερα να συνδυασω τα wifi του Thomson με του Netgear καθως το Thomson δεν υποστηριζει WDS (η εκδοση v8 που μου εδωσαν). Τωρα εμεινα με το Thomson καθως συγχρονιζω στα 15600 (2 μερες σε Forthnet 2play) ενω με Siemens CL-100 και Netgear DGN2200 συγχρονιζα στα 13300. Οποτε τωρα δυστυχως μπαινει στη ντουλαπα και το Netgear (παρεα με LinkSys WAG354G, Baudtec TW263R4, Hol NetFasteR IAD και Siemens CL-100) παροτι καλυτερο σαν router. Τωρα μενει επομενως να παρω καποιο Wifi Extender ? Καμια προταση ? το thomson υποστηριζει wds αλλα με δυο παραμετρους. α.να του εχεις generic firmware και οχι Forthnet η κατι αλλο ωστε να εχεις cli β.ενω στα παλια Thomson το wds ηταν μεσα σε μενου τωρα ειναι μονο απο cli Οδηγιες εδω.δεν το εχω κανει ποτε απο cli για να σου πω ποσο ευκολο ειναι.το ειχα κανει με 2 χ 780 αν θυμαμαι καλα που το ειχαν στο web interface Με το παλιο firmware. ναι κρατα το Thomson διοτι το cl110 και οχι cl 100 θα τα παιξει αργα η γρηγορα λογω θερμοκρασιας.ειχε βγει και ενα firmware για να παιρνει πιο ευκολα ip αλλα και παλι ασε το Thomson. wifi σε απλο φτηνο που σε 10 λεπτα το σεταρα ηταν το tp link wa701nd.πιο καλα θα βρεις σε netgear draytek και σε ποιοδυνατα σε ασυρματο θα βρεις σε airlive(πιθανοτατα εξωτερικο πιο ευκολα παρα ελλαδα που τα φερνουν λιγοι).εκτος αν θες να ριξεις καλωδιο και να μην παιρνει ασυρματα το Repeater οποτε ολα τα παλια ρουτερ σου κανουν.
ikskarda Δημοσ. 22 Απριλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 22 Απριλίου 2012 προσπαθησα να κανω την ιδια πατεντα που ειχα κανει με Siemens και Netgear (Siemens για ιντερνετ και Netgear για Wifi με κλειστο DHCP και να δινει ιντερνετ σε 2 σταθερους). ειναι ορισμενο το Thomson στην 192.168.1.254 και το Netgear στην 192.168.0.1 και τα 2 με ανοιχτα τα Wifi . συνδεω τα 2 ρουτερ μεταξυ τους με καλωδιο ethernet και το Thomson στον υπολογιστη και μπορω να μπω και στις 2 IP. με το που κλεισω ομως το DHCP απο το Netgear και πατησω apply κολλαει η IP του. μονο με reset ξεκολλαει τι λαθος κανω ? PS: τωρα το πρωι εφαγα και το 1ο μου disconnect, χωρις να ξερω το λογο PS: μαλλον φταιει συμφωνα με παλιο μυνημα δικο σου οτι οι 2 IP δεν ειναι κοντινες και πως εχω ανοιχτο το wifi και απο το Thomson ?
poulinos Δημοσ. 22 Απριλίου 2012 Δημοσ. 22 Απριλίου 2012 προσπαθησα να κανω την ιδια πατεντα που ειχα κανει με Siemens και Netgear (Siemens για ιντερνετ και Netgear για Wifi με κλειστο DHCP και να δινει ιντερνετ σε 2 σταθερους). ειναι ορισμενο το Thomson στην 192.168.1.254 και το Netgear στην 192.168.0.1 και τα 2 με ανοιχτα τα Wifi . συνδεω τα 2 ρουτερ μεταξυ τους με καλωδιο ethernet και το Thomson στον υπολογιστη και μπορω να μπω και στις 2 IP. με το που κλεισω ομως το DHCP απο το Netgear και πατησω apply κολλαει η IP του. μονο με reset ξεκολλαει τι λαθος κανω ? PS: τωρα το πρωι εφαγα και το 1ο μου disconnect, χωρις να ξερω το λογο PS: μαλλον φταιει συμφωνα με παλιο μυνημα δικο σου οτι οι 2 IP δεν ειναι κοντινες και πως εχω ανοιχτο το wifi και απο το Thomson ? α.το λαθος ειναι οτι το Netgear δεν θα το αφησεις 192.168.0.1 αλλα θα το κανεις 192.168.1.253 και μετα θα του κλεισεις τον dhcp και μετα θα το βαλεις πανω στο thomson.μπορεις να εχεις και τα 2 wifi ανοιχτα αρκει να μην ειναι διπλα διπλα και στα 2 να εχεις ιδιο ονομα ιδιο κωδικο απλα στο δευτερο αντι για καναλι πχ 1 θα βαλεις 6.θελουμε 5 καναλια διαφορα το ενα απο το αλλο.πχ 1,6,11 .οχι 12 οχι 13.απο εκει και περα αν μετακινεισαι και εχουν τις ιδιες ρυθμισεις αυτοματα θα αλλαζει απο το ενα στο αλλο.το disconnect μπορει να ετυχε.
ikskarda Δημοσ. 22 Απριλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 22 Απριλίου 2012 σε ευχαριστω για τις πληροφοριες και τις συμβουλες . πραγματικα ποτε δε καταλαβα τι ρολο παιζουν τα καναλια για το wifi καθως δεν εχω και ιδιαιτερες γνωσεις δικτυων. γενικως το ολο θεμα ειναι καπως Δηλαδη θα βαλω το wifi του Thomson και του Netgear πχ με ονομα HomeWifi και HomeWifi, καναλι 1 και καναλε 6 αντιστοιχα και 192.168.1.254 και 192.168.1.255 αντιστοιχα (με κλειστο DHCP). συδεδεμενα τα ρουτερ μεταξυ τους και το Thomson στον υπολογιστη η το Netgear στον υπολογιστη? καθως οταν επαιζα με Siemens και Netgear, ειχα συνδεδεμενο Siemens με Netgear και Netgear με υπολογιστη, αφου το Siemens ειχε μονο μια υποδοχη ethernet. PS: Οταν ομως θα κανω αναζητηση δικτυων με το κινητο η με το λαπτοπ δε θα μου βγαζει 2 HomeWifi ?
poulinos Δημοσ. 22 Απριλίου 2012 Δημοσ. 22 Απριλίου 2012 σε ευχαριστω για τις πληροφοριες και τις συμβουλες . πραγματικα ποτε δε καταλαβα τι ρολο παιζουν τα καναλια για το wifi καθως δεν εχω και ιδιαιτερες γνωσεις δικτυων. γενικως το ολο θεμα ειναι καπως Δηλαδη θα βαλω το wifi του Thomson και του Netgear πχ με ονομα HomeWifi και HomeWifi, καναλι 1 και καναλε 6 αντιστοιχα και 192.168.1.254 και 192.168.1.255 αντιστοιχα (με κλειστο DHCP). συδεδεμενα τα ρουτερ μεταξυ τους και το Thomson στον υπολογιστη η το Netgear στον υπολογιστη? καθως οταν επαιζα με Siemens και Netgear, ειχα συνδεδεμενο Siemens με Netgear και Netgear με υπολογιστη, αφου το Siemens ειχε μονο μια υποδοχη ethernet. PS: Οταν ομως θα κανω αναζητηση δικτυων με το κινητο η με το λαπτοπ δε θα μου βγαζει 2 HomeWifi ? α.το ενα ρουτερ 192.168.1.254 το αλλο 192.168.1.253 οχι 192.168.1.255. β.ναι ιδιο ομομα ιδιο κλειδωμα ακριβως και σε κωδικο αλλα και σε τυπο κλειδωματος πχ wpa psk κτλ.ειτε παρεις με ethernet απο το Thomson ειτε απο το αλλο ακριβως το ιδιο.οχι οταν ψαχνεις για δικτυα θα βλεπεις ενα γιατι ενα πρεπει να βλεπεις.μονο με αλλα προγραμματα βλεπεις και τα 2 που ειναι για αλλες χρησεις.απλα το ενα ρουτερ να ειναι λιγο μακρια απο το αλλο οχι στα 2 μετρα γιατι δεν εχει νοημα τοτε.
ikskarda Δημοσ. 22 Απριλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 22 Απριλίου 2012 ωραια νομιζω πως το εξαντλησαμε κατα καποιο τροπο το θεμα. αν εχω ορεξη θα κατσω να παιξω λιγο με τα στοιχεια που μου εδωσες. τωρα το πως και το γιατι γινεται ετσι δε ξερω αλλα χαιρομαι που καποιος μου εδωσε λυσεις. σε ευχαριστω και θα σε ξαναχρειαστω οταν θα παρω ενα wifi extender/repeater και θα ψαχνω πως να το συνδεσω στον απο πανω οροφο
poulinos Δημοσ. 22 Απριλίου 2012 Δημοσ. 22 Απριλίου 2012 φτιαξτο να παιζει και αμα θες μετα συζηταμε το πως και γιατι
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα