Προς το περιεχόμενο

Access point με Draytek modem/router

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λοιπον τα πραγματα εχουν ως εξης ... εχω ενα draytek 2830 vn εγκατεστημενο στη μια ακρη του σπιτιου και απο πανω του ξεκινουν καλωδια ftp cat.6 περασμενα μεσα στους τοιχους και δινουν ενσυρματη προσβαση στο lan και στο ιντερνετ στις διαφορες συσκευες και pc που υπαρχουν στα διαφορα δωματια. Ολα καλα εως εδω ...

Το προβλημα ειναι οτι επειδη το modem ειναι στην μια ακρη του σπιτιου (και οχι στο κεντρο) στην εκ διαμετρου αντιθετη ακρη του σπιτιου ναι μεν υπαρχει καλωδιο για ιντερνετ access αλλα το σημα του wi-fi ειναι στο minimum με αποτελεσμα να υπαρχει προβλημα με τις φορητες συσκευες οπως κινητα/tablet κτλ.

το ελυσα προσωρινα βαζοντας ενα περισευουμενο μοντεμ/ρουτερ που ειχα και κανοντας disable το NAT και το DHCP του οποτε οι συσκευες να εχουν απο εκει access αλλα ip να παιρνουν ολα απο το draytek, παρολαυτα επειδη αλλαζει το SSID του wi-fi οι συσκευες μπερδευονται και πρεπει συνηθως manualy να τους αλλαξω access point αναλογα σε ποιο σημειο του σπιτιου ειμαι :confused:

και το ερωτημα ειναι :

1. υπαρχει τροπος να εχω ουσιαστικα 2 access point (ενα το ενσωματωμενο του draytek και ενα του προσθετου που συνδεσα μεσω ethernet) αλλα το ιδιο SSID και οι συσκευεςς απλα να "πιανουν" ανα πασα στιγμη απο την κεραια που ειναι πιο κοντα τους ?

2. αυτο θα μου ελεινε το προβλημα ? http://www.draytek.co.uk/products/ap700.html

λεει οτι υποστηριζει λειτουργια "repeater" αρα κανει αυτο που θελω ?

επαναλαμβανω οτι δεν θελω να το λειτουργησω ασυρματα με το wds, αλλα να το συνδεσω

σε υπαρχων στο χωρο καλωδιο lan και απλα να "ενισχυσει" το σημα χρησιμοποιωντας κοινο SSID.

ps. απο λαθος το εκανα post στις adsl συνδεσεις, αν γινεται να μεταφερθει στους adsl routers γιατι μαλλον εκει "κολλαει" περισσοτερο ...

Δημοσ.

α.θα στο μεταφερω ευθυς αμεσως.

β.θα βαλεις το ιδιο ssid αλλα στο ενα θα βαλεις καναλι 1 και στο αλλο καναλι 6 και αμα βαλεις και τριτο καναλι 11.σε ολα το ιδιο κλειδωμα ακριβως.και θα παιξει μια χαρα.

Δημοσ.

α.θα στο μεταφερω ευθυς αμεσως.

β.θα βαλεις το ιδιο ssid αλλα στο ενα θα βαλεις καναλι 1 και στο αλλο καναλι 6 και αμα βαλεις και τριτο καναλι 11.σε ολα το ιδιο κλειδωμα ακριβως.και θα παιξει μια χαρα.

εβαλα το ιδιο ssid και pass , το ενα καναλι 7 και το αλλο 12 ... τζιφος ... το κινητο τρελλαθηκε, συνδεεται και αποσυνδεεται συνεχως με ενα router ZTE που μου περισευε,χρειαζεται και καποια αλλη ρυθμιση για να παιξει σωστα ? πριν παντως λειτουργουσε μια χαρα αλλα ειχα το θεμα του διαφορετικου ssid ... :cry:

μαλλον τελικα πρεπει να παρω το AP-700 της draytek για να συνδυαστει σωστα με το 2830vn ....

update: το τεσταρα για καλο και για κακο και με το tablet και επαιξε μια χαρα ... αρα μαλλον κατι γινεται με το κινητο και οχι με το ρουτερακι της ZTE .

Δημοσ.

λοιπον τελικα λειτουργει σωστα για ολες τις συσκευες που ετυχε να εχω σπιτι εκτος απο android smartphones :( , δοκιμασα με 2 διαφορετικα και τα 2 ειχαν ακριβως το ιδιο bug ... δηλαδη κανουν μια συνεχη εναλλαγη απο τη μια κεραια στην αλλη με αποτελεσμα να βλεπεις το σημα να ανεβοκατεβαινει συνεχως απο το minimum στο maximum με αποτελεσμα να διακοπτεται συνεχεια η συνδεση :mad:

δεν εχω την παραμικρη ιδεα στο τι μπορει να φταιει ... το android tablet που δοκιμασα δουλεψε μια χαρα , αρα δεν ειναι γενικα θεμα android, κατι αλλο παιζει :wacko:

update: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1456826 εδω αναφερεται στο ιδιο bug :mad:

Δημοσ.

δεν μπορω να σου πω γιατι δεν παιζει σε android δεν το εχω δοκιμασει.αλλα με pc επειδη αυτο ακριβως το εχω δοκιμασει σε hot spot που ειναι η ιδια φιλοσοφια παιζει εγγυημενα.στα Hot spot ολα εχουν το Idio ssid ολα ειναι με καλωδιο πανω σε εναν controller και ολα εχουν διαφορα στο καναλι.το Pc αυτοματα ακομα και οταν περπατας καποια στιγμη θα κανει drop την συνδεση απο το ενα access point και θα παει στο αλλο αρκει να βρει καλυτερο σημα και αλλο καναλι.και με ιδιο καναλι θα παιξει απλα μπερδευει λιγο.οποτε καλο ειναι να ειναι εστω και 1 διαφορετικο καναλι.απλα αν ειναι 6 δηλαδη 1,6,11 ειναι ακομα καλυτερα.

δεν κανει overlap δηλαδη το ενα καναλι με το αλλο.

Δημοσ.

χμμμ , μετα απο λιγο ψαξιμο φαινεται οτι ειναι οντως bug του android σε συνδυασμο

με καποια συγκεκριμενα routers .... :mad:

http://androidforums.com/motorola-droid/14808-roaming-between-multiple-wifi-access-points-same-ssid.html

μαλλον οι μερες του ΖΤΕ ειναι μετρημενες :-)

δεν μπορω να σου πω γιατι δεν παιζει σε android δεν το εχω δοκιμασει.αλλα με pc επειδη αυτο ακριβως το εχω δοκιμασει σε hot spot που ειναι η ιδια φιλοσοφια παιζει εγγυημενα.στα Hot spot ολα εχουν το Idio ssid ολα ειναι με καλωδιο πανω σε εναν controller και ολα εχουν διαφορα στο καναλι.το Pc αυτοματα ακομα και οταν περπατας καποια στιγμη θα κανει drop την συνδεση απο το ενα access point και θα παει στο αλλο αρκει να βρει καλυτερο σημα και αλλο καναλι.και με ιδιο καναλι θα παιξει απλα μπερδευει λιγο.οποτε καλο ειναι να ειναι εστω και 1 διαφορετικο καναλι.απλα αν ειναι 6 δηλαδη 1,6,11 ειναι ακομα καλυτερα.

δεν κανει overlap δηλαδη το ενα καναλι με το αλλο.

ναι ναι οντως , με το φορητο επαιξε μια χαρα,οπως και με ενα samsung galaxy tab 10.1, κανενα προβλημα, θα το τεσταρω να δω μηπως βρω τη λυση και για τα κινητα.

Δημοσ.

κανονικα εφοσον παιζουν ολα τα Pc κανονικα δεν πρεπει να βγει firmware update για τον ρουτερ αλλα kapoio update για τα κινητα.αλλιως βαζεις διαφορετικο ssid που παλι οσο πιανεις το παλιο δικτυο δεν θα κανει disconnect απο εκει και ας παιζει πιο καλα το αλλο ssid.

οποτε δεν φταιει το zte κατα καποιο τροπο οχι οτι θα σε χαλαγε να επαιρνες κανα access point Της vigor που ειναι πολυ ποιο ποιοτικα

Δημοσ.

κανονικα εφοσον παιζουν ολα τα Pc κανονικα δεν πρεπει να βγει firmware update για τον ρουτερ αλλα kapoio update για τα κινητα.αλλιως βαζεις διαφορετικο ssid που παλι οσο πιανεις το παλιο δικτυο δεν θα κανει disconnect απο εκει και ας παιζει πιο καλα το αλλο ssid.

οποτε δεν φταιει το zte κατα καποιο τροπο οχι οτι θα σε χαλαγε να επαιρνες κανα access point Της vigor που ειναι πολυ ποιο ποιοτικα

ναι , δικιο ειχες και σε αυτο ... ξεθαψα ενα thomson 585 v7 που ειχα περισευμα και το εβαλα αντι του ΖΤΕ ... παλι τα ιδια , ολες οι συσκευες παιζουν μια χαρα εκτος απο κινητα android :mad: (tablet android επισης μια χαρα).

οποτε πιθανοτατα θα ηταν ασκοπη η αγορα του AP-700 ... σιγουρα καλυτερο απο το παλιο thomson αλλα κατι μου λεει οτι παλι θα κανει τα ιδια .

ευτυχως μεσα στο μηνα υποτιθεται βγαινει το ICS ( ice cream sandwitch ) για το κινητο μου, ελπιζω τουλαχιστον με αυτη τη μεγαλη θεωρητικα αλλαγη στο λειτουργικο του κινητου να φτιαξει μαζι και αυτο ( οι ελπιδες μου βασιζονται στο οτι παιζει σωστα το tablet ).

οποτε μαλλον θα κανω υπομονη μερικες μερες και αν δεν λυθει ετσι βλεπουμε ....

btw. το thomson 585 v7 υποστηριζει και WDS , θα βοηθουσε λες να το σεταρα ή μετα αντι να παιρνει ιντερνετ απο το ενσυρματο lan θα προσπαθει να αναμεταδωσει το ελαχιστο που πιανει απο το αλλο wifi ?

Δημοσ.

ναι λογικα και αλλο να παρεις θα εχεις το ιδιο προβλημα αφου το αναφερουν ολοι.απλα δεν ξερω αμα γινεται με ολα

η αμα γινετε απλα με αρκετα ρουτερ.

αλλα εφοσον θα βγει ics μην δωσεις λεφτα χωρις λογο αφου εχεις 2 ρουτερ και καθονται.οκ το draytek σιγουρα θα ειναι καλυτερο

αλλα γιατι να χαλασεις λεφτα.για να σεταρεις wds με Thomson

α.πρεπει και το αλλο ρουτερ να εχεις wds γιατι το wds θελει σεταρισμα και απο τις 2 πλευρες.δενειναι σαν το απλο repeaterπου οκ το σεταρεις και παιζει.το wds θελει να υποστηριζουν wds και απο τις 2 πλευρες.

β.το wds στο Thomson παιζει μονο με wep.με wpa δεν το ειχα καταφερει και σε forum λενε δεν γινεται.

γ.θα παιζει χειροτερα το wds λογω οτι θα εχεις ολη την κινηση wireless οποτε καλυτερα οπως εισαι τωρα ενσυρματα

Δημοσ.

β.το wds στο Thomson παιζει μονο με wep.με wpa δεν το ειχα καταφερει και σε forum λενε δεν γινεται.

γ.θα παιζει χειροτερα το wds λογω οτι θα εχεις ολη την κινηση wireless οποτε καλυτερα οπως εισαι τωρα ενσυρματα

ε ναι αμα ειναι να παιζει μονο wep και να εχω ολη την κινηση wireless ενω εχω καλωδιο δεν συμφερει σε καμια περιπτωση ... τελευταια μου ελπιδα το ICS :D

Δημοσ.

ε ναι αμα ειναι να παιζει μονο wep και να εχω ολη την κινηση wireless ενω εχω καλωδιο δεν συμφερει σε καμια περιπτωση ... τελευταια μου ελπιδα το ICS :D

ακομα και να επαιζε και με wpa παλιθα ηταν πιο αργο απο το καλωδιο.για να παιξεις wireless αρκετα καλα και να μην ζοριζει το wireless εκει υπαρχουν αλλες λυσεις.

υπαρχουν access point που εχουν 2 radio.το ενα radio κανει το link και το αλλο radio δινει σε σενα.ετσι το access point δουλευει πιο χαλαρα γιατι αλλιως το ιδιο το radio κανει και τα 2 οποτε αν μπουν πολλα ατομα αρχιζει να καταρεει και να σουρνεται.απλα ενημερωτικα το ειπα.ειναι πιο ακριβες λυσεις και οχι για home use.καλυτερα καλοδιο και περιμενεις το ics να βγει μπας και παιξει.ελεος και αυτοι.τοσα Update δεν το εχουν φτιαξει ακομα??

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...