frapes87 Δημοσ. 15 Απριλίου 2012 Δημοσ. 15 Απριλίου 2012 Λοιπόν αλάνια εδώ και μιάμιση εβδομάδα έχω λιώσει αυτό το forum στο διάβασμα σχετικό με το πρόβλημα που έχω.ο υπολογιστής άρχισε να μου κολλάει ενώ έπαιζα παιχνίδια με όχι τόσο υψηλές απαιτήσεις.Να κολλάει όμως τελείως ούτε ποντίκια ούτε πληκτρολόγια να ανταποκρίνονται τίποτα.Κλείσιμο απο κουμπί.μετά απο το διάβασμα που έριξα σε αυτό το απλά σωτήριο forum έκανα μερικά απο τα κλασσικά τεστ που προτείνετε συνήθως.OCCT/HD sentinel και αργότερα οταν χρησιμοποίησα το HW monitor απλά έπαθα την πλάκα μου με τίς θερμοκρασίες.τα πιο πολλά απλα καίγονται.Εκτός απο την κάρτα γραφικών όλα τα υπόλοιπα τα αγόρασα πρίν 2χρόνια.Είμαι άσχετος γενικά απο pc γι αυτό pleasebe kind!!!
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 15 Απριλίου 2012 Δημοσ. 15 Απριλίου 2012 Η photo που μας παραθετεις ειναι μεσα απο τα windows χωρις να τρεχεις καποιο game η καποια απαιτητικη εφαρμογη εκεινη τη στιγμη, σωστα? Αν ναι, μιλαμε για απαραδεκτα υψηλες θερμοκρασιες καρτας γραφικων και επεξεργαστη. Ειδικα της καρτας. Πιασε τον υπολογιστη σου, πηγαινε τον εκει που τον αγορασες και πες τους οτι εχει προβλημα με θερμοκρασιες ειδικα στην καρτα γραφικων και οτι τρως freezes οποτε ανοιγεις παιχνιδια. Αν ειναι εντος εγγυησης οφειλουν να στην επιδιορθωσουν/αλλαξουν. Σε καθε περιπτωση, ο ανεμιστηρας της καρτας γραφικων δουλευει σιγουρα? Διοτι αυτο το 39% rpm στους 77C ειναι το λιγοτερο περιεργο.
frapes87 Δημοσ. 15 Απριλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 15 Απριλίου 2012 Ναί φίλε μου και σε ευχαριστώ που μου απάντησες τόσο γρήγορα!χωρίς να τρέχω τίποτα σχεδόν! το θέμα είναι ότι η κάρτα είναι λογικό μετά απο 5 χρόνια να αρχίζει να τα φτύνει αλλά τα υπόλοιπα??? πολύ ξαφνικό μου φαίνεται! συμφωνείς? Θέλω γενικά μια άποψη πρίν το πάω σε τεχνικό!
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 15 Απριλίου 2012 Δημοσ. 15 Απριλίου 2012 Απο αυτα που βλεπω στο screenshot σου, το προβλημα δειχνει να ειναι της καρτας γραφικων. Ο επεξεργαστης εχει μεν αρκετα ψηλες θερμοκρασιες (και το ερωτημα ειναι γιατι..?), αλλα οχι ικανες για να σου προκαλεσουν freezarisma. Ασε που αν ζεσταθει ο επεξεργαστης κλεινει το pc και δεν φριζαρει. Τα freeze που εχεις ειναι 90% απο την καρτα σου. Ειτε ξεραθηκε η παστα (λογικοτατο μετα απο 5 χρονια) και δεν γινεται απαγωγη θερμοτητας, ειτε χαλασε το ανεμιστηρακι της, ειτε και τα 2 μαζι. Καιρος για νεα καρτα γραφικων, εξαλλου αν δουλευες τον ι5 750 με 8800gts ετρωγες αδιανοητο bottleneck 2 χρονια τωρα, ειχες στην ουσια ενα θηριο δεμενο χειροποδαρα λογω της καρτας! Σε καθε περιπτωση αν πας σε νεα καρτα γραφικων, προσεξε πολυ τι τροφοδοτικο εχεις γιατι αν ειναι καποιο της πλακας και βαλεις δυνατη καρτα, θα εχεις προβλημα απο μικρο εως πολυ σοβαρο (τυπου να σου κανει μπαμ και να μαζεψεις τα μισα εξαρτηματα του υπολογιστη στο χερι).
frapes87 Δημοσ. 15 Απριλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 15 Απριλίου 2012 Αυτό χρειαζόμουν να ακούσω φίλε μου!!!κοίτα τώρα σίγουρα 8α σε κουράσω!!!για την κάρτα τήν καθάρισα λίγο μόνος μου (ανεμιστηράκι) χωρίς να την ανοίξω εννοείται!!!!χρήμα για καινούργια δέν παίζει με τίποτα ακόμα!!! Με το άλλαγμα πάστας λες να δούμε καμία προκοπή?(άν και ψιλοφοβάμαι να την ανοίξω για να μην κάνω τίποτα τραγικό) αλλά και πάλι φοβάμαι πολύ τις θερμοκρασίες του επεξεργαστή και όταν έτρεξα το τέστ στο occt μου έβγαλε σφάλμα στο δευτερόλεπτο cpu core0 maximum value reached! το οποίο δεν έχω ιδέα τι σημαίνει!!!
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 15 Απριλίου 2012 Δημοσ. 15 Απριλίου 2012 To οcct εχει καποιες default θερμοκρασιες για καθε εξαρτημα του pc σου, οι οποιες αν ξεπεραστουν σταματαει το τεστ για προοληπτικους λογους. Αυτες μπορεις να τις αλλαξεις και να βαλεις υψηλοτερες (εκει που πραγματικα θα κινδυνεψει το pc ειτε θα κλεισει, ειτε θα φριζαρει). Για να τσεκαρεις την κατασταση της παστας της καρτας σου (αν εχει παστα) πρεπει να αφαιρεσεις την ψυκτρα με το ανεμιστηρακι προσεκτικα. Σχετικα με τον επεξεργαστη ειναι αδικαιολογητες οι θερμοκρασιες και παροτι πιθανως να μην ηταν η αιτια των προβληματων σου, βρισκονται κι αυτες σε επικινδυνα επιπεδα. Το κουτι σου απο cable management και airflow πως παει? Ελπιζω να μην ειναι μακαροναδα τα καλωδια και χυμα πεταμενα μπροστα απο επεξεργαστες κλπ, ουτε να φραζουν διοδους αερα. Αν ναι ταχτοποιησε τα σε μια γωνια που δε θα εμποδιζουν τη ροη του αερα. Πιαστα προχειρα με καποιο τροπο, πχ cable ties, η αν δεν εχεις βαλε λαστιχακια εστω προσωρινα. Kανε μια καθαριοτητα και στις σκονες της ψυκτρας του επεξεργαστη με καποιο blower η με οποιοδηποτε τροπο μπορεις να φυσηξεις με ασφαλεια πανω της. Ολα αυτα, εχοντας βγαλει απτην μπριζα το καλωδιο του Η/Υ. Περα απο αυτο, υπαρχουν ανεμιστηρες εισοδου και εξοδου αερα για το κουτι?
frapes87 Δημοσ. 15 Απριλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 15 Απριλίου 2012 Ναί! καλά τα λές και το έχω φροντίσει το θέμα με τα καλώδια αρκετά διότι τα άτομα με τα οποία το είχα φτιάξει μου είχαν πεί απο την αρχή ότι το κουτί είναι μικρό γι αυτά που έχω βάλει και ότι θα έχω ένα θέμα με τις θερμοκρασίες άμα δεν πάρω μεγαλύτερο και το καταλαβαίνω αλλά 71 βαθμούς στο ξεκούδουνο??? και όταν έλιωνα στα call of duty, alan wake, Witcher 2 όλα καλά???? περίεργο μου φαίνεται!!!(για cpu λέω)
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 15 Απριλίου 2012 Δημοσ. 15 Απριλίου 2012 Ε προφανως με τον καιρο η ψυξη λογω σκονης/παστας κλπ εχασε την αποδοση της και εκει που ησουν ασχημα με τις θερμοκρασιες σου, επιασες τα ορια και αρχισαν τα φριζαρισματα! Τωρα ειτε ψαχνεις τροπο να βελτιωσεις airflow (νεο κουτι για παραδειγμα, εξτρα ανεμιστηρες κλπ), ειτε κανεις καποια προσωρινη συντηρηση στο συστημα ψυξης επεξεργαστη και καρτας, δηλαδη τσεκαρεις παστες/καθαριζεις σκονες (η και αντικατασταση) η ολα μαζι. Σε καθε περιπτωση μην το αφησεις ετσι, γιατι εκτος απο επικινδυνο, ερχεται και καλοκαιρι που το προβλημα θα ενταθει.
frapes87 Δημοσ. 15 Απριλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 15 Απριλίου 2012 Σε ευχαριστώ πάρα πολύ για τα φώτα σου φίλε μου!!!Απ'ότι κατάλαβα η πιο οικονομική λύση είναι ανεμιστηράκι και αλλαγή πάστας έτσι????(άμα βάλω αυτήν http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.510748 με τροφοδοτικό EZcool 2.2 600w που έχω 8α είναι καλή ανανέωση για το θέμα του bottleneck??)
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 15 Απριλίου 2012 Δημοσ. 15 Απριλίου 2012 Αν και δεν ξερω τι ρολο βαραει το τροφοδοτικο σου, αρα δεν το πολυεμπιστευομαι, λογικα θα σηκωσει την 6850, μιας και εχει μικροτερη καταναλωση απο αυτην που εχεις ηδη στο συστημα σου. Παραλληλα αποτελει μια πολυ καλη αναβαθμιση για τον υπολογιστη σου και ειναι και δροσερη καρτα, συνεπως το κουτι σου θα παρει μια γενικοτερη ανασα, αφου η βασικη πηγη ζεστης εκει μεσα θα εχει σχεδον εξαλειφθει. Γενικα στην κατηγορια εως 140 ευρω η 6850 ειναι το καλυτερο value for money αυτην την περιοδο. Παντως μην την παρεις σε αυτην την τιμη, δες απο amazon η αλλα σαιτ, παιζει γυρω στα 110 ευρω. ΥΓ. Δε θα ελεγα ως λυση την αλλαγη παστας και το ανεμιστηρακι, θα τα ελεγα ως βελτιωση της παρουσας καταστασης, με φοβο να ξαναεμφανιστει στο μελλον γιατι αποτι φαινεται παιζεις οριακα με τις θερμοκρασιες ακομα και οταν δεν εχεις προβλημα.
frapes87 Δημοσ. 15 Απριλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 15 Απριλίου 2012 Με την οικονομική και μικρή βελτίωση που μου προτείνεις άν πάει καλά θα μπορώ κατα την γνώμη σου να παίξω κάνα game και αν ναί ποσο καιρό κατα την γνώμη σου θα κρατήσει???
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 15 Απριλίου 2012 Δημοσ. 15 Απριλίου 2012 Δεν μπορω να γνωριζω ουτε και να προβλεψω τη θερμικη συμπεριφορα του pc σου, γιατι δεν ξερω ουτε τι κουτι εχεις , ουτε τι ειδους cable management ουτε τι ειδους airflow configuration ουτε και πως το συντηρεις! Λογικα θα παιξει, αλλα δε βαζω και το χερι μου στη φωτια. Σκεψου το εξης: Αυτη τη στιγμη εχεις μια μονιμη πηγη 80C μεσα στο κουτι σου. Αν βαλεις την 6850, αντι για 80C θα εχεις 44-50. Αυτοματως παιρνει ανασα και ο επεξεργαστης σου. Εγω παντως εχω τον ιδιο επεξεργαστη με τον δικο σου , του εχω κανει και καμποσο overclock και τον εχω σε ενα φθηνο κουτι και μια καλη ψυκτρα και αυτη τη στιγμη οι θερμοκρασιες ειναι στους 28C, ενω αν βαλω το πιο βαρυ παιχνιδι η το occt δεν παει πανω απο 65
frapes87 Δημοσ. 15 Απριλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 15 Απριλίου 2012 Εχεις δίκιο. Αμα είχα και τα λεφτά θα την έπαιρνα αμέσως.Και πάλι σε ευχαριστώ πάρα πολύ που ασχολήθηκες με το θέμα μου!Μία τελευταία ερώτηση και σταματάω να σε πρήζω ! στα στατιστικά που έχω βάλει στην photo στις θερμοκρασίες της μητρικής που γράφει TMPIN2 100 βαθμούς και τί ακριβώς είναι γιατί όταν το είδα σκεφτόμουν να τρεξω να βρώ πυροσβεστήρα !!!!Ευχαριστώ πολύ και πάλι
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 15 Απριλίου 2012 Δημοσ. 15 Απριλίου 2012 Δεν ξερω τι ειναι αλλα μαλλον ειναι λαθος γιατι αν ηταν πραγματικη θερμοκρασια αυτη θα το ειχες καταλαβει με τον κακο τον τροπο ηδη
AiWaaa Δημοσ. 15 Απριλίου 2012 Δημοσ. 15 Απριλίου 2012 Σωστός ο midi. Aν είσαι απο σαλόνικα μπορώ να σε βοηθήσω στο σημάζεμα του κουτιού.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα