Προς το περιεχόμενο

Αλλαγη δισκου σε imac

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημερα και Χριστος Ανεστη παιδια..

Εχω εναν imac 21,5", και αλλαξα δισκο..Απο αυτη την στιγμη,οποτε μενει ανοιχτος για πανω απο μιση ωρα,αρχιζει ενας ανεμηστηρας και γυρναει σαν τρελος..μετα απο μιση ωρα.Μιλησα με αντιπροσωπεια, και με ενημερωσαν οτι ειναι ενα καλωδιο απο αισθητηρα θερμοκρασιας που μπαινει ΜΟΝΟ σε γνησιους δισκους της mac. Γνωριζεται αν μπορει να γινει κατι να βραχυκυκλωσει η κατι παρομοιο γιατι γυρναει σαν τρελο; Το εχει κανει καποιος;;

Ευχαριστω πολυ..

Δημοσ.
Καλημερα και Χριστος Ανεστη παιδια..

Εχω εναν imac 21' date='5", και αλλαξα δισκο..Απο αυτη την στιγμη,οποτε μενει ανοιχτος για πανω απο μιση ωρα,αρχιζει ενας ανεμηστηρας και γυρναει σαν τρελος..μετα απο μιση ωρα.Μιλησα με αντιπροσωπεια, και με ενημερωσαν οτι ειναι ενα καλωδιο απο αισθητηρα θερμοκρασιας που μπαινει ΜΟΝΟ σε γνησιους δισκους της mac. Γνωριζεται αν μπορει να γινει κατι να βραχυκυκλωσει η κατι παρομοιο γιατι γυρναει σαν τρελο; Το εχει κανει καποιος;;

Ευχαριστω πολυ..[/quote']

Δυστυχώς θα χρειαστείς αυτο το πρόγραμμα : http://www.hddfancontrol.com

Κάνε το trial για μια ώρα να είσαι σίγουρος.....

Sent from my iPad using Insomnia

Δημοσ.

Ειμαι βεβαιος οτι εχεις iMac 2011 μοντελο.Σε πληροφορω πως αυτη η σειρα για κακη μας τυχη αποφασισε η Apple να βαλει δισκους με custom firmware και επιπλεον καλωδιωση που ελεγχουν τη θερμοκρασια του δισκου.Αυτο σημαινει πως αν πας να αλλαξεις σκληρο γιατι σου χαλασε.γιατι θελεις να βαλεις sata 3 (εχουν sata 2 απο μαμα σε μητρικη sata 3 οι τυποι),γιατι θελεις ssd,γιατι θελεις πιο μεγαλο δισκο απο 500 GB που εχεις για παραδειγμα τοτε πρεπει να πλερωσεις τα κερατιατικα της αντιπροσωπειας.Για να το αποφυγεις ο μονος τροπος ειναι με το hddfancontrol που προτεινε ο χρηστης atheatos παραπανω, το οποιο κοστιζει αρκετα και επισης ειναι software λυση στο προβλημα αφου δυστυχως ΔΕΝ περναει το μηχανημα το hardware test της Apple που βρισκεται εγκατεστημενο σε ενα απο τα dvd που εχει στο κουτι του ο υπολογιστης κατα την αγορα.Πατωντας το D στην φαση της εναρξης κανει τεσταρισμα το hardware για προβληματα και θα σου βγαλει σφαλμα σκληρου δισκου.Παρολα αυτα ειναι ισως η μοναδικη λυση σου αυτη τη στιγμη εκτος κι αν τον αλλαξες το δισκο στην αντιπροσωπεια οποτε το πας πισω και απαιτεις αλλαγη με δισκο της μητρικης εταιρειας με σωστη καλωδιωση και προγραμματισμο αυτου.Τσεκαρε και αυτο το αρθρο στα αγγλικα.

http://www.macworld.com/article/1159956/imacharddriveupgrade.html

Δημοσ.

Η λύση με το πρόγραμμα ρύθμισης στροφών είναι ο πιο μπακαλίστικος που μπορεί να χρησιμοποιήσει κάποιος.

Κατά την αγορά ενός τέτοιου μηχανήματος, αν κάποιος θέλει να το σκαλίσει θα πρέπει να έχει γνώσεις στο τι κάνει και να ξεχάσει όσα έκανε στα PC. Όπως λέει ο λαός, "τα μεταξωτά βρακιά, θέλουν επιδέξιους κώλους".

Όπως προκύπτει από την εμπειρία του φίλου, δεν έχει απαραίτητες γνώσεις για αλλαγή δίσκου στον iMac, οπότε έπρεπε να απευθυνθεί στο εξουσιοδοτημένο Service, για να προβεί σε αλλαγή σκληρού δίσκου. Ποτέ δεν είναι αργά βέβαια.

Μιλάμε με λίγα λόγια για λάθος υλικό στο Hardware ή λάθος σύνδεση, το οποίο πρόβλημα στην ουσία το μπαλώνουμε με πρόγραμμα. Μέγα λάθος.

Αν δηλαδή έχεις Bootcamp με Windows, τι θα κάνεις; Άλλο πρόγραμμα και εκεί;

Πολύ θα ήθελα να βάλω SSD μόνος μου στον iMac μου και να μην πληρώσω εργατικά, αλλά δεν ξέρω. Πολύ θα ήθελα να κάνω και το Service του αυτοκινήτου μου μόνος μου, αλλά δυστυχώς, ούτε αυτό ξέρω να κάνω.

Δημοσ.

Καλησπερα και παλι..Ευτυχως, εχω και την εμπειρια αλλα και την εξικοιωση να "πειραξω" τον imac, οποτε το να αλλαξω εναν δισκο ειναι απλη διαδικασια για μενα..Ηξερα οτι το προβλημα οφειλεται στην αλλαγη δισκου, αλλα επειτα απο επικοινωνια με την αντιπροσωπεια, ενημερωθηκα οτι δεν δημιουργειτε κανενα προβλημα, απλα εχεις τον εξτρα θορυβο..οι λυσεις ειναι 2..Η το προγραμμα που προτεινε ο φιλος επανω, το οποιο και δουλευει πολυ καλα, η να βραχυκυκλωσεις το καλωδιακι. Προτιμισα την λυση 1, μιας και το κοστος των 25 ευρω, δεν θεωρω οτι ειναι μεγαλο για να αποφυγω βραχυκυκλωμα και εκ νεου ανοιγμα του imac.

Σας ευχαριστω και παλι για τις απαντησεις σας..

Δημοσ.

Εννοειται πως οχι..η αντιπροσωπεια θα σου βαλει καποιον συμαβατο της apple..αλλα η off the record λυση ειναι η καποιο software,οπως το παραπανω που κανει καλη δουλεια,η να βραχυκυκλωσεις το καλωδιο..προτιμισα απλα την λυση soft, γιατι τα 550 για τον γνησιο δισκο,ειναι αστεια.. Βεβαια,το ιδιο ισχυει και για καποιον ssd. Ευτυχως, windows θελω να εχω μονο σε vm, οποτε δεν με καιει για κατι παρομοιο σε περιβαλλον windows. Ακομη, το προαναφερθεν προγραμα,σου δινει την realtime θερμοκρασια του δισκου,κ μπορεις να ρυθμισεις ΑΨΟΓΑ τον ανεμηστηρα, και να μην εχεις θεμα με την θερμοκρασια του δισκου..τα ολοκαινουργια,ξερετε αν εχουν και αυτα το ιδιο συστημα;;

Δημοσ.

δεν έχω απάντηση για πως θα λύσεις το θέμα του αισθητήρα αλλά έχω απάντηση στον φίλο heatspreader

http://www.ifixit.com

καιρός να μάθουμε να κάνουμε πράγματα μόνοι μας...

Η λύση με το πρόγραμμα ρύθμισης στροφών είναι ο πιο μπακαλίστικος που μπορεί να χρησιμοποιήσει κάποιος.

Κατά την αγορά ενός τέτοιου μηχανήματος, αν κάποιος θέλει να το σκαλίσει θα πρέπει να έχει γνώσεις στο τι κάνει και να ξεχάσει όσα έκανε στα PC. Όπως λέει ο λαός, "τα μεταξωτά βρακιά, θέλουν επιδέξιους κώλους".

Όπως προκύπτει από την εμπειρία του φίλου, δεν έχει απαραίτητες γνώσεις για αλλαγή δίσκου στον iMac, οπότε έπρεπε να απευθυνθεί στο εξουσιοδοτημένο Service, για να προβεί σε αλλαγή σκληρού δίσκου. Ποτέ δεν είναι αργά βέβαια.

Μιλάμε με λίγα λόγια για λάθος υλικό στο Hardware ή λάθος σύνδεση, το οποίο πρόβλημα στην ουσία το μπαλώνουμε με πρόγραμμα. Μέγα λάθος.

Αν δηλαδή έχεις Bootcamp με Windows, τι θα κάνεις; Άλλο πρόγραμμα και εκεί;

Πολύ θα ήθελα να βάλω SSD μόνος μου στον iMac μου και να μην πληρώσω εργατικά, αλλά δεν ξέρω. Πολύ θα ήθελα να κάνω και το Service του αυτοκινήτου μου μόνος μου, αλλά δυστυχώς, ούτε αυτό ξέρω να κάνω.

Δημοσ.

Εννοειται πως οχι..η αντιπροσωπεια θα σου βαλει καποιον συμαβατο της apple..

Ειπα και εγω...

αλλα η off the record λυση ειναι η καποιο software,οπως το παραπανω που κανει καλη δουλεια,η να βραχυκυκλωσεις το καλωδιο..προτιμισα απλα την λυση soft, γιατι τα 550 για τον γνησιο δισκο,ειναι αστεια.. Βεβαια,το ιδιο ισχυει και για καποιον ssd. Ευτυχως, windows θελω να εχω μονο σε vm, οποτε δεν με καιει για κατι παρομοιο σε περιβαλλον windows. Ακομη, το προαναφερθεν προγραμα,σου δινει την realtime θερμοκρασια του δισκου,κ μπορεις να ρυθμισεις ΑΨΟΓΑ τον ανεμηστηρα, και να μην εχεις θεμα με την θερμοκρασια του δισκου..τα ολοκαινουργια,ξερετε αν εχουν και αυτα το ιδιο συστημα;;

Το οτι δεν σε ενδιαφερει να βαλεις Windows με κανονικο τροπο και το οτι προσεγγιζεις το θεμα υποκειμενικα, ειναι δικαιωμα σου. Απο την αλλη ομως ειναι λυσεις που εξυπηρετουν εσενα, εχοντας φτιαξει ενα μηχανημα με ειδικες αναγκες. Αν το αγορασω απο εσενα τον iMac σου, θα πρεπει να κανω καποια κολπα για να λειτουργει σωστα.

Ποσο εχει ενας SSD της αγορας και ποσο ενας που δουλευει σωστα απο το Service;

δεν έχω απάντηση για πως θα λύσεις το θέμα του αισθητήρα αλλά έχω απάντηση στον φίλο heatspreader

http://www.ifixit.com

καιρός να μάθουμε να κάνουμε πράγματα μόνοι μας...

Εχω δει πολλα Video για το πως αλλαζει ο δισκος σε εναν iMac. Ξαναλεω οτι προσωπικα δεν το πειραζω. Ο λογος; Δεν ξερω να το κανω. Γιατι ειναι κακο αυτο;

Δημοσ.

Δεν ειναι κακο φιλε.. Ο καθενας την αποψη του λεει,υποκειμενικα οπως ειπες.. Παντως,αν ο 500αρης απλος δισκος εχει με εργατικα 550, ο ssd φοβαμαι να ρωτησω ποσο εχει...!!!χαχαχαχα...παντως, δεν θεωρω οτι το μηχανημα εχει καποιο προβλημα επειδη εχει after market δισκο..λειτουργει αψογα, με το προγραμα που περασα..α εχω βαλει και αλλα 4 gb ram, συνολο 8 δηλαδη..ειμαι παααρα πολυ ικανοποιημενος με τις αποδοσεις του, παρατησα τα windows..χαχαχα

Δημοσ.

Και μια χαρα εκανες φιλε μου. Απλα τονιζω πως διαφωνω καθετα με τον τροπο συνδεσμολογιας του aftermarket δισκου, παρολο που ειμαι σιγουρος πως δουλευει απροβληματιστα, αλλα οχι με τον σωστο τροπο.

Φιλικα. :)

Δημοσ.

Εγω που μιλησα με την Elite εδω στην Θεσσαλονικη, θελουν 550 ολα μαζι για εναν 500 απλο της seagate..

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...