Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εννοεί ότι το πάνελ της οθόνης είναι ΤΝ αντί του "καλύτερου" IPS.

Aν βρείτε μάγκες όμως IPS με 1frame και κάτω (16ms) input lag να μου πείτε και εμένα.

Φίλε εγω από τα reviews χωρίς να ξέρω κάτι παράπανω για gaming monitor κατέληξα σε asus VE278Q η Viewsonic VX2753MH αλλά την vs δεν την βρίσκω pixmania

Πολλά λόγια να ασχολούμαστε. Input Lag, Bottleneck, και ένα κάρο ορολογίες που στην ουσία είναι άχρηστες. Input Lag; Θα βάλεις ποτέ το monitor δίπλα σε CRT; Προφανώς όχι. Είσαι παγκόσμιος πρωταθλητής Counter Strike ή προορίζεσαι γι' αυτό, πάλι νομίζω πως όχι.

Από εκεί και πέρα, θεωρώ ότι είναι δικαιολογίες οι αναφορές, δεν βγαίνουν τα Combos στα παιχνίδια και άλλα τέτοια ψέματα. Γιατί για ψέματα πρόκειται.

Με λίγα λόγια ότι πληρώνεις παίρνεις. Αν πας και τα σκάσεις, θα είσαι μία χαρά.

Προσωπική μου άποψη από εδώ και πέρα, είναι πως καλύτερα 27άρι ανάλυσης 2560 x ****, με TN Panel παρά 24άρι με IPS. Με λίγα λόγια θα διάλεγα το μέγεθος.

Δημοσ.

Επειδη ειμαι λιγο noob σε τετοια θεματα κ πρωτξ φορα ασχολουμαι με οθονες κ αγορα τους τοσο πολυ υπαρχει καποιος ενδιαδφερομενος να μου πει τι ειναι το ΤΝ και το ΙΡS panel?? :) επισης με 2 gtx 285 σε SLI και i7 θα υπαρχει προβλημα να κολαει?? Αλλα ειδα ακριβες οθονες σε αυτη την αναλυση... αν αξιζουν τα λεφτα τους ομως ισως κανω μια εξαιρεση στο badget

Δημοσ.

Πολλά λόγια να ασχολούμαστε. Input Lag, Bottleneck, και ένα κάρο ορολογίες που στην ουσία είναι άχρηστες. Input Lag; Θα βάλεις ποτέ το monitor δίπλα σε CRT; Προφανώς όχι. Είσαι παγκόσμιος πρωταθλητής Counter Strike ή προορίζεσαι γι' αυτό, πάλι νομίζω πως όχι.

Από εκεί και πέρα, θεωρώ ότι είναι δικαιολογίες οι αναφορές, δεν βγαίνουν τα Combos στα παιχνίδια και άλλα τέτοια ψέματα. Γιατί για ψέματα πρόκειται.

Με λίγα λόγια ότι πληρώνεις παίρνεις. Αν πας και τα σκάσεις, θα είσαι μία χαρά.

Προσωπική μου άποψη από εδώ και πέρα, είναι πως καλύτερα 27άρι ανάλυσης 2560 x ****, με TN Panel παρά 24άρι με IPS. Με λίγα λόγια θα διάλεγα το μέγεθος.

Εξαρτάται απο το πόσο.. Αν είναι 16 ms η 20 δεν έχει σημασία. Αν είναι 40-60 εχει οποιοσδήποτε παίζει games όπως street fighter η γρήγορα fps θα το κατλαβει. Αυτά δρουν αθροιστικά και το mouse έχει input lag και η σύνδεση έχει lag. Γιαυτό πρέπει το κάθε component να είναι προσεγμένο. Μετά είναι και το θέμα ghosting.

Επίσης την λογική "είσαι πρωταθλητης" δεν την καταλαβαινω. Κανέναν δεν είναι επαγγελματίας gamer εδώ αλλα εφόσον παίρνεις το gaming σοβαρά γιατί να μην στηρηξεις την εταιρία που ενδιαφέρεται και το νιώθει αφού όλα τα monitors στο ίδιο price range ειναι πάνω κάτω ανάλογα με το panel. Λογικό είναι να πάρεις αυτό με χαμηλο input lag αφου έχει ίδια τιμη με το δίπλα που γραψανε το Input lag στα αρχίδια τους.

Δημοσ.

Να ξεκαθαρίσουμε το Input Lag με το Response Time;

Input Lag

Input lag

is seen on some types of LCDs, and nearly all types of HDTVs, It is the difference between the time a signal is input to a display and the time it is actually shown by the display. This lag time has been measured as high as 68ms, or the equivalent of 3-4 frames on a 60 Hz display. Input lag contributes to the overall latency in the interface chain of the user's inputs.

controller --> PC --> graphics card --> monitor --> your eyes.

The input lag is caused by a monitors physical properties and any extra processing it may perform on the images to be displayed.

Large screen TVs typically offer image sharpening and colour correction, this extra processing contributes to the input lag. Some modern TVs have modes specifically designed to minimizing this lag for gaming.

In PC and console gaming the term "input lag" is mostly used in reference to the difference in time between when a player initiates a movement and when that action is displayed on the TV or monitor.

Response Time

Response time is the amount of time a pixel in an LCD monitor takes to go from black to white and back to black again. It is measured in milliseconds (ms) 1/1000 of a second. Lower numbers mean faster transitions and therefore fewer visible image artifacts. Response time has absolutely nothing to do with frame-rate. Pixel response times are independent of each other, and it does not take the entire screen 25ms to refresh if a monitor is labeled as a 25ms response time LCD.

Having a high response time is undesirable it causes artifacts such as ghosting (a smear or blur pattern) in fast motion images. Essentially the LCD can't keep up with the changing images supplied to it by a computer or other video source.

http://www.notascoolasitseems.com/review/monitor-response-time-and-input-lag

http://en.wikipedia.org/wiki/Display_lag

http://en.wikipedia.org/wiki/Response_time_(technology)

Με λίγα λόγια το Input Lag, έχει να κάνει με τα ηλεκτρονικά κυκλώματα της οθόνης στην προκειμένη περίπτωση και το Response Time με το πόσο αλλάζουν κατάσταση οι υγροί κρύσταλλοι.

Στις μέρες μας δεν νομίζω ότι υπάρχουν οθόνες που έχουν πρόβλημα με το Response Time. Δεν ξέρω ωστόσο αν κάποιες που είναι αυστηρά για σχεδιασμό, έχουν.

Από εκεί και πέρα το Input Lag, το βλέπουμε από τα Reviews. Δεν μου έχει τύχει οθόνη ή TV που να είναι προβληματική στο θέμα Gaming.

• Super Moderators
Δημοσ.

δεν υπάρχουν 27" TN με 2560x1440...

Δημοσ.

Δυστυχώς αυτό διαπίστωσα μόλις τώρα. Όπως είπες και εσύ δεν αξίζει 27άρι με ανάλυση 1920x1080. Οπότε ο φίλος ή θα δώσει παραπάνω λεφτά και θα πάει σε 27άρι με σωστή ανάλυση ή θα δώσει λιγότερα για 24άρι IPS.

Δημοσ.

Θα δωσω παραπανω για σωστο 27αρι τοτε.. αλλα θελω οπωσδηποτε ρυθμιση υψους κ να ναι led.. οσο για τα ms οι περισσοτερες βλεπω κιμαινονται στα 5

Δημοσ.

Μου τα ζαλίσατε και θα πάρω U2412M αν και νομίζω οτι δεν θα μου κανει διαφορά το ips panel ετσι για το γαμώτο.

θέλησα 1920χ1200 οχι για την υψηλότερη ανάλυση αλλα γιατι το 16:10 κάνει την οθόνη να φαίνεται μεγαλύτερη

http://www.amazon.de/Dell-UltraSharp-U2412M-Monitor-Reaktionszeit/dp/B005IGAWXQ/ref=sr_1_6?s=computers&ie=UTF8&qid=1334611488&sr=1-6

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...