Προς το περιεχόμενο

Intel 2500K Integrated Graphics + Gigabyte Z68 + Ati 6950

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εχω φτιαξει εναν υπολογιστη με επξεργαστη Intel 2500k , μητρικη Gigabyte Z68P-DS3 και καρτα γραφικων Sapphire 6950 2gb.

Στην αρχη πριν παρω τον υπολογιστη ειχα διαβασει οτι ενα απο τα πλεονεκτηματα των μητρικων z68 ηταν οτι γινεται εναλλαγη των ενσωματωμενων γραφικων που εχουν οι intel επεξεργαστες με τις discrete καρτες γραφικων για λιγοτερη καταναλωση ενεργειας

Switchable Graphics with LucidLogix Virtu GPU Virtualization GIGABYTE Z68 motherboards are enabled with LucidLogix Virtu GPU Virtualization technology which allows users to dynamically switch between their built-in graphics and their high-end, 3D discrete graphics cards. This is ideal for gamers who require high-resolution gaming and still want to enjoy the built-in media features of 2nd generation Intel Core processors. In so doing, switchable graphics helps to dramatically reduce PC graphics power consumption.

Επειδη περναω αρκετες ωρες στον υπολογιστη κανοντας δουλεια γραφειου, εργασιες και διαβασμα πως μπορω να ρυθμισω να μην δουλευει η 6950 οταν κανω οτιδηποτε πλην gaming, ωστε να εχω λιγοτερη καταναλωση και γραφικα απο το ενσωματωμενο κυκλωμα του επεξεργαστη, και οταν θελω να παιξω παιχνιδια να ενεργοποιω την 6950?

Δηλαδη οταν χειριζομαι το word, το acrobat reader η τον firefox χρησιμοποιειται η HD300 του intel και οταν βαζω να παιξω ενα παιχνιδι αυτοματα φορτωνει η 6950 η χρειαζεται να κανω καποια ρυθμιση ?

Να επισημανω οτι η οθονη ειναι μια Dell U2312HM συνδεδεμενη με dvi πανω στην 6950

x5qole.jpg

Δημοσ.

Χρονια Πολλα και Χριστος Ανεστη!

Φιλε μου απ' οσο ξερω απο τα laptop η εναλλαγη γινεται αυτοματα οταν το απαιτει η εφαρμογη...ετσι τουλαχιστον γινεται και στο δικο μου laptop που εχω i7 με HD 3000 και την gt540m. Περισσοτερες ρυθμισεις παντως μπορεις να βρεις νομιζω και στο προγραμμα οδηγησης της amd radeon.

Δημοσ.

Μπες στο bios / advanced bios features / init display first / επελεξε onboard

και στο onboard vga επελεξε always enable ... Πατα f10 και μετα enter ...

Θα κανει restart κρατα πατημενο το power button του κουτιου μεχρι να κλεισει το pc ...

Τωρα πρεπει να βγαλεις το καλωδιο της οθονης απο την καρτα γραφικων και να το βαλεις στην onboard υποδοχη (μητρικη) ...

Ανοιξε το pc και εγκατεστησε το Lucidlogix VIRTU , θα το βρεις μεσα στο dvd της μητρικης αλλιως κατεβασε το απο εδω ...

http://www.gigabyte.com.gr/products/page/mb/ga-z68p-ds3rev_10/download/utility

Μολις το εγκαταστησεις δες κατω δεξια στην οθονη το εικονιδιο και με δεξι κλιck το κανεις enable και εισαι οκ ...

*Για video encoding μπορεις να κανεις το αναποδο , δηλαδη να συνδεσεις την οθονη στην καρτα γραφικων , απο bios στο init display first επιλεγεις pci και θα δουλευουν ταυτοχρονα και η onboard και η καρτα γραφικων ...

Δημοσ.

Χρονια πολλα και Χριστος Ανεστη σε ολους με υγεια και τα σχετικα.

σε ευχαριστω φιλε για την αναλυτικη περιγραφη. :wub:

Δημοσ.

Ερώτηση ξανθού: και όταν γυρνάει στην 6950 πάλι πώς θα δίνει σήμα στην οθόνη αφού θα έχει συνδέσει το καλώδιο στη μητρική; :eek:

Πάντως και η 6950 δεν καίει πολύ σε 2d φίλε ikskarda.

Όπως και να έχει Lost1 σε ευχαριστούμε για τις πληροφορίες.Είναι κάτι που δε γνώριζα ότι μπορεί να γίνει και μάλλον θα το χρησιμοποιήσω στην επικείμενη αναβάθμιση.

Δημοσ.

Ερώτηση ξανθού: και όταν γυρνάει στην 6950 πάλι πώς θα δίνει σήμα στην οθόνη αφού θα έχει συνδέσει το καλώδιο στη μητρική; :eek:

Οταν ανοιξεις το Pc καρτα γραφικων ειναι idle (20 watt) και δουλευει η onboard για τα γραφικα , οταν χρειαστει (πχ game) δουλευουν και οι 2 ταυτοχρονα αλλα το σημα στην οθονη το δινει η onboard (κατι σαν "sli") , χωρις η συνολικη καταναλωση να ξεπερναει την καταναλωση που θα ειχες μονο με την καρτα γραφικων ...

Δημοσ.

Δηλαδή η onboard δουλεύει ταυτόχρονα με την 6950 και οι επιδοσεις του συνδιαζονται;

Για παραδειγμα καποιος με μια 6950 και τα HD 3000 έχει περισσοτερα fps σε ενα παιχνιδι απ'ότι ενας που εχει μονο 6950;

Δημοσ.

Δηλαδή η onboard δουλεύει ταυτόχρονα με την 6950 και οι επιδοσεις του συνδιαζονται;

Για παραδειγμα καποιος με μια 6950 και τα HD 3000 έχει περισσοτερα fps σε ενα παιχνιδι απ'ότι ενας που εχει μονο 6950;

Σε game εχεις λιγοτερα fps , εως - 4% , αναλογα με το game ... Γιατι δουλευει η Onboard μονο για να δινει σημα στην οθονη ...

Full αποδοση εχεις μονο οταν συνδεσεις την καρτα γραφικων στην οθονη , τοτε οταν δουλεψει η onboard (πχ video encoding) εχεις max αποδοση ... Αλλα στα games δεν εχεις διαφορα σε fps , εχεις τα ιδια σαν να δουλευε μονο η καρτα γραφικων ...

Δημοσ.

Στο δικό μου πάντως το pc..έκανε @@ το προγραμματάκι εναλλαγής της κάρτας γραφικών της cpu με την ξεχωριστή ati 6870 2gb που φοράω..Δεν ξέρω τι μπορεί να έφταιγε,αλλά αρκετές φορές όταν έμπενα στο bf3 δεν άλλαζε στην 6870.....και ήταν σπαστικό.ή και να γύριζε είχα πιο λίγα fps απότι να μην το έχω κάνω πάνω στο σύστημα..Με αποτέλεσμα να το κάνω unistall τελείως και να δουλεύω μόνο με την 6870.Συν ότι έτρωγε και 90-100mb από την ραμ χωρίς καν να ζορίζεται το pc..Δεν ξέρω αν έχει βγει καλύτερη έκδοση από την τότε(Δεκέμβριος 2011) .

έχω την GIGABYTE GA-Z68AP-D3

Στο laptop ( http://www.e-shop.gr...l?id=PER.907096 ) έχει ένα κουμπάκι για να αλλάζω κάρτες γραφικών.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...