NIKOsVAIO Δημοσ. 15 Απριλίου 2012 Μέλος Share Δημοσ. 15 Απριλίου 2012 Βάλε λίγο την λογική σου....το πες και μόνος σου ότι είναι πολύ καλό για να είναι αληθινό... Και άντε και σου λέω εγώ ότι δεν είναι απάτη...τί είναι η μηχανή; Μπισκότα...θα στείλω να την πάρουν;;....χαρτιά;Ονόματα- πινακίδες δεν θα αλλάξει... Και άντε και πες ότι είναι μάστορας αυτός φτιάχνει και τα χαρτιά... Εσύ θα αγόραζες ποτέ μια μηχανή που δεν έχεις δει ποτέ από κοντά;Ούτε την έχεις δοκιμάσει;;;; Για να μην αναφέρω ότι η τιμή της συμφέρει καλύτερα στην Αγγλία... Googl-αρε λίγο και ενημερώσου για τέτοιου είδους απάτες ,έχει αρκετές περιπτώσεις και εδώ στο φόρουμ. Και στο τέλος τέλος...άν είσαι τόσο παραδόπιστος....πεστου να σου βάλει τα χρήματα και να ξεκινήσει η διαδικασία....(Να δεις εκεί τί θα αρχίσει να σου λέει...να γελάς 10 μέρες μέχρι κ ότι θα σου βάλει τα διπλάσια + χρήματα...αλλά όλως τυχαίως είναι μπλοκαρισμένα και θα πρέπει να βάλεις εσύ τα παραπάνω κτλ κτλ κτλ ) Μακριά για να είσαι ήσυχος. Φιλε μου δικιο εχεις. Δεν ειχα σκοπο να προχωρησω αν δεν το εψαχνα ετσι κι αλλιως. Γι'αυτο ζητησα και γνωμες απο εδω και το googlαρα επισης. Οντως καραπατη του κερατα ειναι. Τελοσπαντων. Η φαση την πλακα της τη σηκωνει. Λιγο backtrack, λιγο e-mail spoofing κι αγιος ο Θεος! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kage Δημοσ. 18 Απριλίου 2012 Share Δημοσ. 18 Απριλίου 2012 (επεξεργασμένο) απ οσο θυμαμαι απο παρομοιο τοπικ. σου στελνει μια εικονα-αποδειξη-paypal-bank με photoshop και λεει οτι στειλτειν τωρα γιατι τα λεφτα θα φανουν στον λογαριασμο σου σε χ μερες αλλα αυτος βιαζεται να την παραλαβει γιατι θα φυγει για ταξιδι Επεξ/σία 19 Απριλίου 2012 από kage Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
NIKOsVAIO Δημοσ. 18 Απριλίου 2012 Μέλος Share Δημοσ. 18 Απριλίου 2012 απ οσο θυμαμαι απο παρομοιο τοπικ. σου στελνει μια εικονα-αποδειξη-paypal-bank με photoshop και λεει οτι στειλτειν τωρα γιατι τα λεφτα θα φανουν στον λογαριασμο σου σε χ μερες και αυτος φευγει για ταξιδι Ασ'τα να πανε. Θα εμενα ταπι και θα εκλαιγα και τη μηχανη τωρα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nick#18 Δημοσ. 19 Απριλίου 2012 Share Δημοσ. 19 Απριλίου 2012 Ρε τι γινεται? Το εχουνε γ*μησει το θεμα... πρεπει να εχει φυγει πολυ πραγμα για αγγλια ετσι απο ανυποψιαστο κοσμο... Εχει ο θειος μου το rav του για πουλημα και παραλιγο να την πατησει μεχρι που μιλησαμε τυχαια και μου το ειπε και ηταν ετοιμος να παρει μεταφορικη τηλ :| Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
NIKOsVAIO Δημοσ. 19 Απριλίου 2012 Μέλος Share Δημοσ. 19 Απριλίου 2012 Ρε τι γινεται? Το εχουνε γ*μησει το θεμα... πρεπει να εχει φυγει πολυ πραγμα για αγγλια ετσι απο ανυποψιαστο κοσμο... Εχει ο θειος μου το rav του για πουλημα και παραλιγο να την πατησει μεχρι που μιλησαμε τυχαια και μου το ειπε και ηταν ετοιμος να παρει μεταφορικη τηλ :| Να 'ναι καλα το Google! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Sorath Δημοσ. 20 Απριλίου 2012 Share Δημοσ. 20 Απριλίου 2012 Μέσα σε μια μέρα πήρα δύο μηνύματα από δαύτους. Μα τι τύχη!! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
FedonasP Δημοσ. 1 Μαΐου 2012 Share Δημοσ. 1 Μαΐου 2012 Μην παραπληροφορείται σας παρακαλώ ο άνθρωπος μπορεί να χάσει μια καλή πώληση χωρίς λόγο! Υπάρχει περίπτωση να είναι απάτη? ΝΑΙ Είναι σίγουρα απάτη? ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΟΧΙ Πως μπορείς να καταλάβεις την διαφορα? ΠΟΛΥ ΑΠΛΟ: θα στείλεις ΕΣΥ αιτημα πληρωμής στο email του αυτός ΑΝ (πρόσεξε ΑΝ) σε πληρώσει η paypal ΑΥΤΟΜΑΤΑ θα σου εμφανίσει το ποσο στον λογαριασμό και θα σου στείλει ένα email.. ΠΡΟΣΟΧΗ εδώ είναι η απάτη.. μπορεί να σου έρθει ΜΟΝΟ email δήθεν της paypal που να λέει ότι πήρες τα λεφτά... αλλα μπορείς να το τσεκάρεις (κοιτάς το email του αποστολέα.. δηλαδή αν είναι πχ [email protected] ΔΕΝ είναι η paypal.. η αν είναι paypal@hotmail.com, support@paipal.com πάλι δεν είναι κτλ... όταν γραφτείς και κανεις λογαριασμό θα πάρεις ένα email δες την διεύθυνση αυτή θα είναι η σωστή αν δεν μοιάζουν είναι απάτη ..) Τέλος το 10000% σίγουρο είναι να κανεις log in στον λογαριασμό σου και να δεις το balance (το υπόλοιπο) αν φαίνονται τα λεφτά ΤΑ ΕΧΕΙΣ .- ΔΕΝ δίνεις τον κωδικό σου σε κανέναν ούτε στην paypal.. δεν χρειάζεται να στείλεις πουθενά έστω λίγα χρήματα για να πάρεις χρήματα... (με εξαίρεση το 1 euro που δίνεις για να επαληθευσουν την κατοχή της κάρτας σου -αν καταχωρήσεις κάρτα- για λίγο και μετά στο δίνουν πίσω) δεν αργούν να έρθουν τα χρήματα αν πλήρωσε θα φανεί αμεσως (άντε ίσως σε πολύ εξαιρετική περίπτωση σε λίγες ώρες) οποτε αν σου πει ότι θα φανούν σε 7-10-100 μέρες τα χρήματα η πρέπει να πληρώσεις 100 euro σε αυτόν για τον Χ φανταστικό λόγο και αυτός θα σου στείλει 6100 κτλ και διαφορα τέτοια ξεχνα το είναι απάτη.. αλλα αν πατήσεις (ΟΧΙ CLICK ΑΠΟ ΕΤΟΙΜΑ LINK ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ ΝΑ ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΕΙΣ) www.paypal.com μετά βάλεις το username σου και τον κωδικό σου και δεις τα λεφτά τότε όλα OK μεινε ήσυχος. δεν έχεις να φοβάσαι τίποτα πες του ok πες του να σου δώσει ένα email να του στείλεις το τιμολόγιο (request money) και περίμενε αν σου έρθει email.. μην αγχώνεσαι να το εξακριβώσεις κάνε log in μονος σου χωρίς να πατήσεις link μέσα από το email βάλε τα στοιχεια σου και αν δεις τα λεφτά όλα jet Τέλος δεν χρειάζεται ταυτότηα η οποιοδήποτε άλλο προσωπικό σου δεδομένο -ίσως η paypal χρειαστεί αλλα θα στο ζητήσει σε άλλη φάση όχι τώρα που κανεις λογαριασμό ούτε μόλις πάρεις τα χρήματα... ίσως όταν είναι να τα μεταφέρεις να σου ζητήσει- επίσης σιγούρεψε πως ο υπολογιστής σου δεν έχει ιούς, η μπες από υπολογιστή άλλο που ξέρεις ότι είναι καθαρός, δεν κατεβάζεις οτιδήποτε σου πει.. δεν πατάς link μέσα από δικά του link η της paypal (γιατί μπορεί να μην είναι η ίδια η paypal και μάλλον δεν έχεις εμπειρία να το ξεχωρίσεις) αα και ίσως η paypal να κρατάει προμήθεια για να σου καταθέσει τα χρήματα στην τράπεζα (εμενα δεν μου κράτησε ποτε.. αλλα δεν έκανα και 6.000 euro μεταφορά.. οποτε τσέκαρε το λίγο) έχει ένα link που πατάς για να μεταφέρεις λεφτά στην τράπεζα εκεί θα γραφει από διπλα αν σου χρεώνουν προμήθεια μόλις διαλέξεις χωρα και τράπεζα νομίζω.. EDIT: κάτι που δεν σκέφτηκα.... ζητα του τα κανονικά του στοιχεια και πες του να σου στείλει επίσης τα στοιχεια της μεταφορικής και τον κωδικό μεταφοράς.. Στο τιμολόγιο που θα στείλεις στο πεδίο για σχόλια γράψε πως θα παραδόσεις την μηχανή στην τάδε εταιρία με τον τάδε κωδικό μεταφοράς (που θα σου τα εχει ηδη δωσει) όταν έρθουν κρατα φωτοτυπία από το αίτημα μεταφοράς καθώς και από το ότι χαρτί έχουν η θα υπογράψεις. (ελέγξεις αν οι κωδικοί ταιριάζουν και είναι ίδια εταιρία φυσικά) αυτό γιατί έστω σε έχει πληρώσει τα χρήματα φαίνονται στο balance μόλις κανεις log in... μετά όμως μπορεί να παραπονεθεί στην paypal δήθεν ότι δεν παρέλαβε καμια μηχανή... και αν δεν έχεις εσύ να αποδείξεις πως την παρέδωσες τότε ίσως σου παρακρατήσουν τα χρήματα... γιαυτο θα δει η paypal στα σχόλια του τιμολογίου σου (όταν πατάς request money νομίζω έχει την επιλογή "bill ή invoice" δες ποια μοιάζει με τιμολόγιο που μπορείς να βάλεις είδος ποσότητα τιμή κτλ) και μετά δει και τα χαρτιά που θα τους στείλεις με fax η mail τότε δεν θα σε πειράξει Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
NIKOsVAIO Δημοσ. 1 Μαΐου 2012 Μέλος Share Δημοσ. 1 Μαΐου 2012 Μην παραπληροφορείται σας παρακαλώ ο άνθρωπος μπορεί να χάσει μια καλή πώληση χωρίς λόγο! Υπάρχει περίπτωση να είναι απάτη? ΝΑΙ Είναι σίγουρα απάτη? ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΟΧΙ Πως μπορείς να καταλάβεις την διαφορα? ΠΟΛΥ ΑΠΛΟ: θα στείλεις ΕΣΥ αιτημα πληρωμής στο email του αυτός ΑΝ (πρόσεξε ΑΝ) σε πληρώσει η paypal ΑΥΤΟΜΑΤΑ θα σου εμφανίσει το ποσο στον λογαριασμό και θα σου στείλει ένα email.. ΠΡΟΣΟΧΗ εδώ είναι η απάτη.. μπορεί να σου έρθει ΜΟΝΟ email δήθεν της paypal που να λέει ότι πήρες τα λεφτά... αλλα μπορείς να το τσεκάρεις (κοιτάς το email του αποστολέα.. δηλαδή αν είναι πχ [email protected] ΔΕΝ είναι η paypal.. η αν είναι paypal@hotmail.com, support@paipal.com πάλι δεν είναι κτλ... όταν γραφτείς και κανεις λογαριασμό θα πάρεις ένα email δες την διεύθυνση αυτή θα είναι η σωστή αν δεν μοιάζουν είναι απάτη ..) Τέλος το 10000% σίγουρο είναι να κανεις log in στον λογαριασμό σου και να δεις το balance (το υπόλοιπο) αν φαίνονται τα λεφτά ΤΑ ΕΧΕΙΣ .- ΔΕΝ δίνεις τον κωδικό σου σε κανέναν ούτε στην paypal.. δεν χρειάζεται να στείλεις πουθενά έστω λίγα χρήματα για να πάρεις χρήματα... (με εξαίρεση το 1 euro που δίνεις για να επαληθευσουν την κατοχή της κάρτας σου -αν καταχωρήσεις κάρτα- για λίγο και μετά στο δίνουν πίσω) δεν αργούν να έρθουν τα χρήματα αν πλήρωσε θα φανεί αμεσως (άντε ίσως σε πολύ εξαιρετική περίπτωση σε λίγες ώρες) οποτε αν σου πει ότι θα φανούν σε 7-10-100 μέρες τα χρήματα η πρέπει να πληρώσεις 100 euro σε αυτόν για τον Χ φανταστικό λόγο και αυτός θα σου στείλει 6100 κτλ και διαφορα τέτοια ξεχνα το είναι απάτη.. αλλα αν πατήσεις (ΟΧΙ CLICK ΑΠΟ ΕΤΟΙΜΑ LINK ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ ΝΑ ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΕΙΣ) www.paypal.com μετά βάλεις το username σου και τον κωδικό σου και δεις τα λεφτά τότε όλα OK μεινε ήσυχος. δεν έχεις να φοβάσαι τίποτα πες του ok πες του να σου δώσει ένα email να του στείλεις το τιμολόγιο (request money) και περίμενε αν σου έρθει email.. μην αγχώνεσαι να το εξακριβώσεις κάνε log in μονος σου χωρίς να πατήσεις link μέσα από το email βάλε τα στοιχεια σου και αν δεις τα λεφτά όλα jet Τέλος δεν χρειάζεται ταυτότηα η οποιοδήποτε άλλο προσωπικό σου δεδομένο -ίσως η paypal χρειαστεί αλλα θα στο ζητήσει σε άλλη φάση όχι τώρα που κανεις λογαριασμό ούτε μόλις πάρεις τα χρήματα... ίσως όταν είναι να τα μεταφέρεις να σου ζητήσει- επίσης σιγούρεψε πως ο υπολογιστής σου δεν έχει ιούς, η μπες από υπολογιστή άλλο που ξέρεις ότι είναι καθαρός, δεν κατεβάζεις οτιδήποτε σου πει.. δεν πατάς link μέσα από δικά του link η της paypal (γιατί μπορεί να μην είναι η ίδια η paypal και μάλλον δεν έχεις εμπειρία να το ξεχωρίσεις) αα και ίσως η paypal να κρατάει προμήθεια για να σου καταθέσει τα χρήματα στην τράπεζα (εμενα δεν μου κράτησε ποτε.. αλλα δεν έκανα και 6.000 euro μεταφορά.. οποτε τσέκαρε το λίγο) έχει ένα link που πατάς για να μεταφέρεις λεφτά στην τράπεζα εκεί θα γραφει από διπλα αν σου χρεώνουν προμήθεια μόλις διαλέξεις χωρα και τράπεζα νομίζω.. EDIT: κάτι που δεν σκέφτηκα.... ζητα του τα κανονικά του στοιχεια και πες του να σου στείλει επίσης τα στοιχεια της μεταφορικής και τον κωδικό μεταφοράς.. Στο τιμολόγιο που θα στείλεις στο πεδίο για σχόλια γράψε πως θα παραδόσεις την μηχανή στην τάδε εταιρία με τον τάδε κωδικό μεταφοράς (που θα σου τα εχει ηδη δωσει) όταν έρθουν κρατα φωτοτυπία από το αίτημα μεταφοράς καθώς και από το ότι χαρτί έχουν η θα υπογράψεις. (ελέγξεις αν οι κωδικοί ταιριάζουν και είναι ίδια εταιρία φυσικά) αυτό γιατί έστω σε έχει πληρώσει τα χρήματα φαίνονται στο balance μόλις κανεις log in... μετά όμως μπορεί να παραπονεθεί στην paypal δήθεν ότι δεν παρέλαβε καμια μηχανή... και αν δεν έχεις εσύ να αποδείξεις πως την παρέδωσες τότε ίσως σου παρακρατήσουν τα χρήματα... γιαυτο θα δει η paypal στα σχόλια του τιμολογίου σου (όταν πατάς request money νομίζω έχει την επιλογή "bill ή invoice" δες ποια μοιάζει με τιμολόγιο που μπορείς να βάλεις είδος ποσότητα τιμή κτλ) και μετά δει και τα χαρτιά που θα τους στείλεις με fax η mail τότε δεν θα σε πειράξει Δυστυχως φιλε μου απατη ειναι. Εκτος του οτι εκανα αναζητηση στο google και βρηκα την υποθεση, μετα παρατηρησα οτι στο car.gr που εχω τη μοτοσυκλετα εχουν βαλει μια μεγαλη προειδοποιητικη ταμπελα (δεν καταχωρησα εγω την αγγελια και δεν την προσεξε το ατομο που την εβαλε), η οποια προειδοποιει γι'αυτους τους απαταιωνες και εξηγει και τον τροπο με τον οποιο σε αφηνουν και χωρις οχημα αλλα εχεις πληρωσει κι απο πανω. Ακριβως ο,τι μου εγραφε η προειδοποιηση, μου ελεγε και ο τυπος στο e-mail. Σ'ευχαριστω παντως και εσενα για τη βοηθεια και το ενδιαφερον. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
FedonasP Δημοσ. 1 Μαΐου 2012 Share Δημοσ. 1 Μαΐου 2012 καλώς το σίγουρο είναι πάντως πως αν ακολουθήσεις την παραπάνω μεθοδολογία ακόμη και απάτη να είναι εσύ δεν βγαίνεις χαμένος.. απλά στην χειρότερη δεν παίρνεις λεφτά και δεν στέλνεις μηχανή αυτό... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
adi32 Δημοσ. 1 Μαΐου 2012 Share Δημοσ. 1 Μαΐου 2012 Ειναι γνωστη απατη Ειναι καποιος με το email [email protected] ή και αλλα που στελνει sms στο κινητο μεσω ιντερνετ και λεει σε ολους τα ιδια Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα