Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Υπάρχει κάποια εφαρμογή που μπορεί να ελέγξει την "υγεία" (health) ενός αρχείου πριν το αντιγράψει κάπου αλλού;;

Ρωτάω γιατί έχω ένα δίσκο εξωτερικό γεμάτο με αρχεία MKV, που μάλλον έχει πρόβλημα και κάποια από τα MKVs δεν κάνουν σωστό playback και συνήθως διακόπτονται μόνα τους όταν παίζουν. Οπότε θα ήθελα να ελεγχθούν ποια από αυτά είναι εντάξει πριν αντιγραφούν σε έναν άλλο εξωτερικό δίσκο που έχω. Μιλάμε για 130 αρχεία, οπότε θα ήθελα να αποφύγω να τα ελέγξω χειροκίνητα ένα ένα.

Αν γνωρίζει κάποιος ας γράψει εδώ.

Ευχαριστώ.

Δημοσ.
File Health check before copying.

Επειδή το forum είναι ελληνικό, παρακαλώ θερμά να χρησιμοποιείτε στους τίτλους θεμάτων την ελληνική γλώσσα στην ελληνική γραφή, όποτε αυτό είναι δυνατόν. Ευχαριστώ!

Δημοσ.

Teracopy αντιγράφει αυτόματα και αν βρει κάποιο χαλασμένο απλά το «πηδάει».

Το tc δεν ελέγχει αν αυτό που αντιγράφεται είναι σωστό αρχείο ή όχι, εκτός αν έχει πρόβλημα ο δίσκος.

Ο έλεγχος που κάνει είναι για το αν αυτά που αντιγράφηκαν είναι πανομοιότυπα με τα αρχικά αρχεία.

Δημοσ.

Το tc δεν ελέγχει αν αυτό που αντιγράφεται είναι σωστό αρχείο ή όχι, εκτός αν έχει πρόβλημα ο δίσκος.

Ο έλεγχος που κάνει είναι για το αν αυτά που αντιγράφηκαν είναι πανομοιότυπα με τα αρχικά αρχεία.

OK. Έχεις να μου προτείνεις κάτι που να κάνει τη δουλειά που θέλω λοιπόν;

Ευχαριστώ.

Δημοσ.

OK. Έχεις να μου προτείνεις κάτι που να κάνει τη δουλειά που θέλω λοιπόν;

Ευχαριστώ.

Αυτό που θέλεις δεν γίνεται,ναι το tc απλά βλέπει αν είναι οκ σαν αρχεία για το λειτουργικό,για να ελέγξεις αν τα αρχεία είναι ακέραια(οπότε και παίζουν σωστά) θα πρέπει να έχεις το αρχικό τους md5checksum και να τα συγκρίνει το όποιο πρόγραμμα κατά την αντιγραφή αν δεν τα έχεις τα αρχικά md5 τότε κανένα πρόγραμμα δεν μπορεί να καταλάβει αν ένα αρχείο είναι οκ ή όχι αφού κάτι τέτοιο θέλει μυαλό.

Δημοσ.

Αυτό ακριβώς που λέει ο elf. Η αντιγραφή αρχείων είναι στην ουσία ένα blind copy. Το σύστημα δεν ενδιαφέρεται τι είναι αυτό που αντιγράφει και αφόσον δεν υπάρχει πρόβλημα ανάγνωσης από τον source folder θα κάνει την αντιγραφή byte-προς-byte μέχρι να τελειώσει.

Βλέπεις, οι υπολογιστές βλέπουν μόνο το 1 και το 0. Δεν τους ενδιαφέρει με ποια σειρά εμφανίζονται. Εσύ πρέπει να τους πεις (ή το ανάλογο πρόγραμμα) τι είναι αυτό που βλέπουν (π.χ. 10010100100100101) και δεν ξέρουν να ξεχωρίσουν μια ολοκληρωμένη εικόνα από μια κατεστραμένη ή ένα έγγραφο που δεν είναι ολοκληρωμένο και λείπουν σελίδες ή ένα συμπιεσμένο αρχείο που δεν έχει κατέβει όλο.

Θα πρέπει να έχεις το αρχικό md5 checsum, που είναι ένα string που δημιουργείτε βάση του κάθε αρχείου, για να μπορείς να τσεκάρεις εσύ ή το πρόγραμμα αντιγραφής, στην περίπτωση μας το teracopy, αν το αρχικό αρχείο και το τελικό αρχείο είναι το ίδιο.

Δημοσ.

Καταλαβαίνω τι εννοείτε.

Προφανώς αυτό που μπορώ να κάνω ίσως και θέλω είναι να ελεγχθεί η υγεία του αρχείου που θέλω να αντιγράψω, δηλαδή να μην χρειάζεται να ανοίξω το MKV και να το κάνω play ολόκληρο για να διαπιστώσω ότι στο λεπτό, δευτερόλεπτο π.χ. 27:31, διακόπτεται η αναπαραγωγή του και σταματάει, αλλά να μου το πει το εργαλείο που θα ελέγξει το αρχείο MKV πριν το αντιγράψει κάπου αλλού.

Και το λοιπόν, νομίζω ότι ψάχνοντας κατάφερα να βρω ένα τέτοιο εργαλείο: Το Roadkil's Unstoppable Copier v5.2. Απλά το δοκίμασα και έκανε αυτό που ήθελα. Το επαλήθευσα προσπαθώντας να αναπαράγω κάποια από τα αρχεία που δεν αντέγραψε, αναφέροντας ότι υπάρχει πρόβλημα, και όντως από ένα σημείο και πέρα υπήρχε πρόβλημα με το playback.

Δημοσ.
Recovers files from disks with physical damage. Allows you to copy files from disks with problems such as bad sectors, scratches or that just give errors when reading data

Το πρόγραμμα προσπαθεί να κάνει recover ένα αρχείο όταν στην αντιγραφή παρουσιαστούν προβλήματα ανάγνωση από την πηγή. Δεν μπορεί όμως να ελέγξει ένα αρχείο πολυμέσων το οποίο δεν κατέβηκε ολόκληρο ή είναι corrupted. Τουλάχιστον αυτό καταλαβαίνω από την περιγραφή του.

Αυτό το Mkv Που αναφέρεις ήταν γραμμένο σε δισκάκι ή στον σκληρό δίσκο; Αν το αντιγράψεις με το σύστημα των win στο αντιγράφει ή όχι;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...