Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θέλω να αγοράσω DVD σειράς (pre-order ουσιαστικά) από το amazon.com, θα περάσει τελωνείο; Στο αντίστοιχο αγγλικό είδα ότι δεν υπάρχει ακόμα.

Επειδή έχω prepaid στα στοιχεία της κάρτας που ζητάει θα τα βάλω κανονικά;

Δημοσ.

Πρώτα δες αν τα στέλνει Ελλάδα. Πολλά προϊόντα δυστυχώς δεν έρχονται Ελλάδα.

Αν τελικά στέλνει Ελλάδα τότε σίγουρα θα περάσει τελωνείο εκτός αν υπάρχει κάποιο παραθυράκι που δεν ξέρω. Εμένα πάντως όταν αγοράζω εκτός Ευρώπης πάντα περνάω τελωνείο απλά πληρώνω επιπλέον περίπου 3.5 ευρώ για τον εκτελωνισμό. Πιο πρόσφατο παράδειγμα είναι ένα πακέτο αξίας περίπου 100 ευρώ που ήρθε από Κορέα με EMS.

Πάντως καλό είναι να ψάξεις ακριβώς τις παίζει με κάποιες εταιρίες κούριερ που εκτελωνιζουν μόνες τους και εκεί το κόστος είναι πολύ μεγαλύτερο. Αν ψάξεις σε παλιότερα θέματα θα βρεις περισσότερες πληροφορίες.

Δημοσ.

Έχω πάρει δεκάδες DVD/BD από amazon.com (από το ίδιο το amazon φυσικά και όχι από εξωτερικό πωλητή) και πάντα έρχονται σπίτι (ούτε τελωνεία, ούτε τίποτα - εφ' όσον επιλέξεις standard ή expedited shipping και όχι courier). Τελευταία παραγγελία δύο εβδομάδες πριν.

Δημοσ.

Φαντάζομαι πως αν έρχεται με απλό ταχυδρομείο τότε ίσως να μην υπάρχει επιπλέον χρέωση. Πόσο περίπου κάνει να έρθει; Επίσης η απόδειξη γράφει Amazon.com ή κάποιο άλλο υποκατάστημα του Amazon;

Δημοσ.

Amazon.com κανονικά γράφει. Γενικά δεν στέλνει με USPS, γι' αυτό κιόλας δεν υπάρχει ούτε η χρέωση των 3Ε.

Χρησιμοποιεί τις απλές υπηρεσίες από άλλες εταιρείες (πχ DHL Global Mail) και έρχονται στο σπίτι με τον ταχυδρόμο κανονικά (δεν ξέρω τι μεσολαβεί ακριβώς βέβαια).

Συνήθως κάνουν 2 βδομάδες, μπορεί να φτάσει και την 3η βέβαια.

Όλα αυτά για DVD/BD επαναλαμβάνω, πχ Video Games δεν σε αφήνει καν να επιλέξεις κάτι διαφορετικό πέρα από courier (και να πληρώσεις προκαταβολικά μέσω του amazon έξοδα εκτελωνισμού και να μην μπλέξεις καθόλου εσύ), ενώ δεν έχω δοκιμάσει ποτέ άλλα προϊόντα.

Δημοσ.

Υπάρχει περίπτωση να υπάρξει πρόβλημα με την αναπαραγωγή λόγω Region 1 κλπ; Αν είναι να μην το αγοράσω τζάμπα...

Δημοσ.

Αφού γίνει η παραγγελία απ' τ Αμαζον, η παράδοση του προϊόντος γίνεται με κούριερ στην διεύθυνση που δηλώθηκε ή έρχεται ειδοποιητικό χαρτί για να πάει ο αγοραστής στο ταχυδρομείο να πάρει το αντικείμενο;

Δημοσ.

Υπάρχει περίπτωση να υπάρξει πρόβλημα με την αναπαραγωγή λόγω Region 1 κλπ; Αν είναι να μην το αγοράσω τζάμπα...

Nαι, αν μιλάμε για DVD σαφώς και μπορεί να υπάρξει πρόβλημα συμβατότητας με το DVD Player που έχεις. Σε υπολογιστή παρακάμπτονται αυτές οι ασυμβατότητες. Αν μιλάμε για blu ray υπάρχει περίπτωση να είναι region free.

Αφού γίνει η παραγγελία απ' τ Αμαζον, η παράδοση του προϊόντος γίνεται με κούριερ στην διεύθυνση που δηλώθηκε ή έρχεται ειδοποιητικό χαρτί για να πάει ο αγοραστής στο ταχυδρομείο να πάρει το αντικείμενο;

Εφ' όσον δεν επιλέξεις να στο στείλουν με courier (που δεν προτείνεται λόγω αυξημένου κόστους) θα έρθει είτε στο σπίτι είτε θα σου αφήσουν χαρτάκι από τα ΕΛΤΑ.

Δημοσ.

Nαι, αν μιλάμε για DVD σαφώς και μπορεί να υπάρξει πρόβλημα συμβατότητας με το DVD Player που έχεις. Σε υπολογιστή παρακάμπτονται αυτές οι ασυμβατότητες. Αν μιλάμε για blu ray υπάρχει περίπτωση να είναι region free.

Δηλαδή στον υπολογιστή δεν θα υπάρχει πρόβλημα ε; (για DVD)

Δημοσ.

Με χρήση συγκεκριμένων προγραμμάτων, ναι, δεν θα υπάρχει πρόβλημα (αν και έχω χρόνια να ασχοληθώ προσωπικά). Βέβαια, υπάρχουν δεκάδες επιτραπέζια region free DVD players στην αγορά, δεν είναι απίθανο να έχεις ένα χωρίς να το ξέρεις. :)

Δημοσ.

Τα DVD και BluRay που πουλάει το Amazon.com είναι κατά βάση Region 1.

Υπάρχουν και ορισμένα, κυρίως στα BluRay ισχύει αυτό, που είναι Free Region.

Αν δεν έχεις multi region player, τότε δεν θα σου τα αναπαράγει.

Δημοσ.

Με χρήση συγκεκριμένων προγραμμάτων, ναι, δεν θα υπάρχει πρόβλημα (αν και έχω χρόνια να ασχοληθώ προσωπικά). Βέβαια, υπάρχουν δεκάδες επιτραπέζια region free DVD players στην αγορά, δεν είναι απίθανο να έχεις ένα χωρίς να το ξέρεις. :)

Σαν το AnyDVD δηλαδή;

Η συσκευή αν δεν είναι Region free μπορεί να γίνει;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...