Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω το μοντέλο hp compaq 6730s είναι αυτό που έδιναν μαζί με την συνδρομή στην cyta όταν είχε ξεκινήσει την παροχή της στην Ελλάδα. Έχω το εξής παράξενο πρόβλημα. Ενώ δεν έχω συνδεδεμένο τίποτα στις θύρες usb αντιμετωπίζω κολλήματα στην εικόνα κατά την αναπαραγωγή ταινίας στο vlc και κολλήματα στον ήχο κατά την αναπαραγωγή μουσικής στο winamp. Δοκίμασα κατά την αναπαραγωγή να συνδέσω μια usb συσκευή έπειτα από παρατήρηση που έκανα όταν είχα συνδεδεμένο τον σκληρό δίσκο usb πάνω στο pc και ως διαμαγείας τα κολλήματα σταμάτησαν μέχρι τη στιγμή που θα αποσυνδέσω το στικάκι ή τον σκληρό δίσκο. Πρώτη φορά αντιμετωπίζω αυτό το πρόβλημα και θέλω τα φώτα σας στο τι μπορεί να φταίει....

Δημοσ.

Απάντησε στα παρακάτω

1.  
  2. Με άλλους players εχεις ίδια προβλήματα; Αν πχ προσπαθήσεις να παιξεις mp3 με τον media player των windows εχεις ίδια προβλήματα;
  3. Ο εξωτερικός δίσκος ειναι καθαρός απο ιους τύπου autorun;
  4. Αν συνδέσεις οτιδήποτε usb ΕΚΤΟΣ απο αποθηκευτικό μέσο, σταματουν τα κολλήματα; Αν πχ συνδέσεις ενα usb ποντίκι, σταματουν τα κολλήματα;
  5. Αν φορμάρεις ενα στικάκι σε άλλο υπολογιστή που ειναι καθαρός και το συνδέσεις στον υπολογιστή σου, συνεχίζουν τα κολλήματα;
  6. (τραβηγμένο σαν διαδικασία αλλα ρίχνει φως). Αν μπουτάρεις απο linux live dvd και προσπαθήσεις να παιξεις βιντεο και μουσική έχεις ίδια προβλήματα;

Δημοσ.

Απάντησε στα παρακάτω

1.  
  2. Με άλλους players εχεις ίδια προβλήματα; Αν πχ προσπαθήσεις να παιξεις mp3 με τον media player των windows εχεις ίδια προβλήματα;
  3. Ο εξωτερικός δίσκος ειναι καθαρός απο ιους τύπου autorun;
  4. Αν συνδέσεις οτιδήποτε usb ΕΚΤΟΣ απο αποθηκευτικό μέσο, σταματουν τα κολλήματα; Αν πχ συνδέσεις ενα usb ποντίκι, σταματουν τα κολλήματα;
  5. Αν φορμάρεις ενα στικάκι σε άλλο υπολογιστή που ειναι καθαρός και το συνδέσεις στον υπολογιστή σου, συνεχίζουν τα κολλήματα;
  6. (τραβηγμένο σαν διαδικασία αλλα ρίχνει φως). Αν μπουτάρεις απο linux live dvd και προσπαθήσεις να παιξεις βιντεο και μουσική έχεις ίδια προβλήματα;

1)Δοκίμασα κάποια mp3 τραγούδια που έχω μέσα στον υπολογιστή με media player και κανένα κόλλημα με το winamp συνεχίζονται τα κολλήματα μέχρι να συνδεθεί κάποιο usb. Επίσης στο winamp έχω σαν plugins το audio burst fx system και το sa stereo tool μήπως προκαλούν αυτά το πρόβλημα. Παρόλα αυτά δοκίμασα και με αυτά απενεργοποιημένα αλλά τα βίντεο συνέχιζαν να κολλάνε στο vlc.

2)Ο εξωτερικός σκληρός είναι πεντακάθαρος από ιούς και περιέχει μέσα μουσική και ταινίες από προγράμματα δεν έχει τίποτα.

3)Στο pc έχω πάντα συνδεδεμένο ένα ασύρματο usb ποντίκι. Δοκίμασα να αποσυνδέσω αυτό και να παίξω μουσική αλλά πάλι κολλήματα παρόλα αυτά μόλις έβαζα το usb στικάκι όλα λύνονταν. Γενικά παρατήρησα ότι μόλις ο υπολογιστής προσπαθεί να αναγνωρίσει usb συσκευή ξεκολλάει αν καταλάβει ότι είναι το ποντίκι συνεχίζει να κολλάει αν κατάλαβει ότι είναι στικάκι ξεκολλάει τελείως. Δοκίμασα και κατά την αναπαραγωγή μουσικής και βίντεο να το συνδέσω και να το αποσυνδέσω. Όποτε το στικάκι είναι πάνω όλα κυλλάνε ομαλά μόλις το βγάλω αρχίζουν τα κολλήματα. Επίσης παρατήρησα πως αν κάνω ασφαλή κατάργηση και αφήσω το στικάκι πάνω στην θύρα usb δεν κολλάει(περίεργο γιατί δεν δουλεύει το στικάκι αλλά έτσι γίνεται όπως και με τον σκληρό).

4)Το στικάκι μέσα είχε αρχεία και όποτε το έβαζα σταματούσαν τα κολλήματα δοκίμασα και φορμαρισμένο το στικάκι σε άλλον υπολογιστή και πάλι τα ίδια. Το βγάζω από το pc βίντεο και μουσική κολλάνε το βάζω όλα κυλλάνε ομαλά.

5)Δεν έχω linux live dvd οπότε δεν μπορώ να το δοκιμάσω.

Γενικά το pc στην λειτουργία του δεν κολλάει καθόλου μόνο όταν πάω να ακούσω μουσική από το winamp και να δω βίντεο στο vlc. Δοκίμασα και απεγκατάσταση επανεγκατάσταση των προγραμμάτων αλλά πάλι τα ίδια.

Δοκίμασα επίσης στα windows 7 επειδή έχω dual boot τα xp και τα 7 στο λάπτοπ και στα 7 όλα δούλευαν κανονικά χωρίς κολλήματα και χωρίς usb πάνω οπότε το πρόβλημα περιορίζεται στα windows xp.

Δημοσ.

Ξέχνα το Linux, αυτό που έκανες με τα 7 είναι ισάξιο.

Είμαι 95% σίγουρος οτι ειναι θέμα drivers και στη θέση σου θα έψαχνα να βρω καινουργιους drivers για την μητρική (συνήθως αφορούν το chipset) ή στην χειρότερη θα ξήλωνα τους drivers και θα έβαζα του ίδιους.

Δημοσ.

Έκανα μια ενημέρωση από το site της intel για το chipset αλλά το πρόβλημα συνεχίζεται...

Δημοσ.

...

Γενικά το pc στην λειτουργία του δεν κολλάει καθόλου μόνο όταν πάω να ακούσω μουσική από το winamp και να δω βίντεο στο vlc. Δοκίμασα και απεγκατάσταση επανεγκατάσταση των προγραμμάτων αλλά πάλι τα ίδια.

Δοκίμασα επίσης στα windows 7 επειδή έχω dual boot τα xp και τα 7 στο λάπτοπ και στα 7 όλα δούλευαν κανονικά χωρίς κολλήματα και χωρίς usb πάνω οπότε το πρόβλημα περιορίζεται στα windows xp.

Welcome to the windoz world... mrgreen.png

Το πιο πιθανό είναι να έχεις θέμα driver και/ή codec όπως σου ανέφερε ο isay.

Αν έχεις το κουράγιο και την τόλμη απεγκατέστησε winamp & vlc, τρέξε ccleaner και αφαίρεσε όλα τα "σκουπίδια" που τυχόν αφήνουν πίσω τους και ξανακάνε εγκατάσταση πρώτα το ένα από τα δύο και δοκίμασέ το. Αν όλα πάνε καλά βάλε και το δεύτερο.

Δημοσ.

Με Ctrl+Alt+Del ρίξε μια ματιά ποιές εφαρμογές τρέχουν και μπορεί να επιβαρύνουν το σύστημα

di-VU77.jpg

di-MGYO.jpg

Αυτές είναι όσες εφαρμογές τρέχουν και καμία δεν κολλάει το pc.

Φίλε hawkpilot δοκίμασα απεγκατάσταση καθαρισμό με cclenaer. Το winamp με απενεργοποιημένο το audio burst fx δεν κολλάει καθόλου το vlc από την άλλη συνεχίζει τα κολλήματα. Δοκίμασα το καθένα ξεχωριστά και το vlc συνέχιζε να κολλάει. Στο winamp αν ενεργοποιήσω το auido burst τρώω κολλήματα διαφορετικά όλα κυλλάνε ομαλά. Δεν ξέρω τι άλλο μπορεί να φταίει. Drivers όλοι ενημερωμένοι!!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...