lostgravity Δημοσ. 14 Απριλίου 2012 Δημοσ. 14 Απριλίου 2012 Eχω 2 δισκους ενα 64αρη ssd και εναν κανονικο 500αρη.ηθελα να ρωτησω πως πρεπει να τους ορισω στο bios (Raid η Ide)για να τους αναγνωρισει το συστημα κανονικα?(τον 500αρη τον θελω απλα για storage). Ρωταω γιατι με τις default ρυθμισεις του bios δεν εμφανιζει καθολου τον hdd. Mobo εχω το Z68AP-D3 της Gigabyte
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 14 Απριλίου 2012 Δημοσ. 14 Απριλίου 2012 Καταρχην, ασχετα με τον hdd πρεπει να κανεις format/secure erase τον ssd, να βαλεις ως AHCI το mode απτο BIOS (ουτε IDE ουτε RAID) και να εγκαταστησεις τα win απτην αρχη. *Υπαρχει και ενα τρικ να το γυρισεις σε AHCI χωρις να θες φορματ που πειραζεις την reg των win. Απο κει και περα, τον HDD δεν τον βλεπει ουτε στο BIOS? Η μονο στα win?
lostgravity Δημοσ. 14 Απριλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 14 Απριλίου 2012 εκανα φορματ στον ssd πριν βαλω τα win αλλα χωρις να τον βαλω σε AHCI,τωρα δεν μπορω απλα να αλλαξω τη ρυθμιση? Τον hdd τον βλεπει σαν συσκευη στο bios αλλα δεν τον δινει ως διαθεσιμο οταν ανοιγει το pc
lostgravity Δημοσ. 14 Απριλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 14 Απριλίου 2012 στην διαχειρηση δισκων τον βλεπεις; ναι και εκει τον εμφανιζει
maik42 Δημοσ. 14 Απριλίου 2012 Δημοσ. 14 Απριλίου 2012 ωραια. κανε κλικ επανω του και δωστον ενα γραμμα.
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 14 Απριλίου 2012 Δημοσ. 14 Απριλίου 2012 εκανα φορματ στον ssd πριν βαλω τα win αλλα χωρις να τον βαλω σε AHCI,τωρα δεν μπορω απλα να αλλαξω τη ρυθμιση? Τον hdd τον βλεπει σαν συσκευη στο bios αλλα δεν τον δινει ως διαθεσιμο οταν ανοιγει το pc http://forums.guru3d.com/showthread.php?t=313676 Δοκιμασε αυτο πρωτα και μετα δες αν θα σου αναγνωρισει τον hdd. Kανε και αυτο που λεει ο maik.
lostgravity Δημοσ. 14 Απριλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 14 Απριλίου 2012 http://forums.guru3d.com/showthread.php?t=313676 Δοκιμασε αυτο πρωτα και μετα δες αν θα σου αναγνωρισει τον hdd. Kανε και αυτο που λεει ο maik. Απ'οτι εχω δει στο bios δεν εχει ξεχωριστη επιλογη για καθε συσκευη αλλα μια για ολες τις sata συνδεσεις. Αν το γυρισω σε αhci με τον τροπο που μου ειπες λογικα θα πανε σε ahci mode και οι δυο δισκοι,ειναι οκ αυτο?
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 14 Απριλίου 2012 Δημοσ. 14 Απριλίου 2012 Απ'οτι εχω δει στο bios δεν εχει ξεχωριστη επιλογη για καθε συσκευη αλλα μια για ολες τις sata συνδεσεις. Αν το γυρισω σε αhci με τον τροπο που μου ειπες λογικα θα πανε σε ahci mode και οι δυο δισκοι,ειναι οκ αυτο? Θα πανε σε ahci mode και οι 2 ναι. Οι ρυθμισεις IDE/Raid/AHCI αφορουν το συνολο των διαυλων sata. Το θεμα ειναι οτι πρεπει να κανεις τα βηματα με τη σειρα που βλεπεις στο link γιατι αλλιως θα μπλεξεις. Δεν θα υπαρξει προβλημα με κανεναν εκ των 2 δισκων αν ακολουθησεις τη διαδικασια σωστα.
lostgravity Δημοσ. 14 Απριλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 14 Απριλίου 2012 οκ,θα το δοκιμασω ετσι και ελπιζω να λυθει το προβλημα. ευχαριστω παντως
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα