jason1984 Δημοσ. 14 Απριλίου 2012 Δημοσ. 14 Απριλίου 2012 Εχω το linksys wag320N modem router.Ενω εχω βαλει χαμηλη προτεραιοτητα στη πορτα για το mtorrent και υψηλη για το δικο μου pc,οταν κατεβαζει το αλλο pc torrents,τα pings μου προς www.google.com απο 60-62ms πηγαινουν στα 200ms. Δηλαδη σαν να μην λειτουργει το qos καθολου. Τι ειναι το throttling;Εγω κατι τετοιο ψαχνω;Ξερετε κανα καλο modem-router που να δινει οντως καλο qos;Μηπως ψαχνω σκετο router-εχει καλυτερη διαχειριση;Παρακαλω μια μικρη βοηθεια
poulinos Δημοσ. 15 Απριλίου 2012 Δημοσ. 15 Απριλίου 2012 γενικως το qos που εχουν τα ρουτερ δεν ειναι και κοφτης να πεις οτι κοβε εκει.βοηθαει λιγο την κατασταση αλλα μεχρι ενα σημειο.και επειδη τα torrents ανοιγουν πολλα connections + upload που κανεις δεν γινεται να μην επηρεαστει καθολου το ping.throttling ειναι στην ουσια κατι σαν qos.δηλαδη με τον εναν η τον αλλο τροπο δηλαδη ειτε με qos ειτε με bandwidth management που εχουν μερικα ρουτερ να μοιρασεις bandwidth οπως θελεις.
hawkpilot Δημοσ. 25 Απριλίου 2012 Δημοσ. 25 Απριλίου 2012 Από τη μέχρι τώρα εμπειρία μου θα σου πρότεινα να πάρεις κάποιο draytek, πχ το 2710. Είχει σχετικά εύκολο μενου στο bandwidth management.
mentorxxx Δημοσ. 25 Απριλίου 2012 Δημοσ. 25 Απριλίου 2012 Από τη μέχρι τώρα εμπειρία μου θα σου πρότεινα να πάρεις κάποιο draytek, πχ το 2710. Είχει σχετικά εύκολο μενου στο bandwidth management. ναι αλλα παρολαυτα κανει αυτο που λεει ο φιλος μας εδω ? ειμαι περιεργος γιατι τυχαινει να εχω και τα δυο modem wag320n & draytek 2830Vn .... αμφιβαλω αν υπαρχει τροπος να φρεναρεις τα torrents ωστε να μην σου ανεβαζουν το ping ... πολυ δυσκολο, να περιορισεις το bandwidth ναι , αλλα να κρατησεις καλα ping με torrents ανοιχτα αν βρει κανεις το κολπο ας μας το πει και εμας
poulinos Δημοσ. 25 Απριλίου 2012 Δημοσ. 25 Απριλίου 2012 Από τη μέχρι τώρα εμπειρία μου θα σου πρότεινα να πάρεις κάποιο draytek, πχ το 2710. Είχει σχετικά εύκολο μενου στο bandwidth management. ναι και πολυ καλα ρουτερ.και τα zyxel δινουνκατι bandwidth manager αλλα ποιο απλο απο το vigor και συν οτι πιο πολυ εμπιστοσυνης ειναι το vigor απο το zyxel.απλα το zyxel ειναι πιο φτηνο. ναι αλλα παρολαυτα κανει αυτο που λεει ο φιλος μας εδω ? ειμαι περιεργος γιατι τυχαινει να εχω και τα δυο modem wag320n & draytek 2830Vn .... αμφιβαλω αν υπαρχει τροπος να φρεναρεις τα torrents ωστε να μην σου ανεβαζουν το ping ... πολυ δυσκολο, να περιορισεις το bandwidth ναι , αλλα να κρατησεις καλα ping με torrents ανοιχτα αν βρει κανεις το κολπο ας μας το πει και εμας οτι και να γινει εφοσον αρχιζεις να κατεβαζεις εστω και λιγακι το ping θα ανεβει αισθητα εκτος αν κατεβαζεις με 5 k.ειδικα σε torrent οσο φρενο και αν βαλεις θα σου το επηρεασει εστο και λιγο.απλα το λιγο μπορει να μην ειναι ενοχλητικο.γενικως το gaming θελει καλο Ping και το torrent αντιθετως σκιζει πολυ τα resources λογω connection και Upload kai download ταυτοχρονα.(εκτος αν κοψεις τελειως ΣΧΕΔΟΝ το upload και μειωσεις αρκετα το down) για να το περιορισει το Upload μπορει και με το Netlimiter αλλα μπορει και απο το ιδιο το torrent-client.σιγουρα ενα qos θα κανει τα πραγματα καλυτερα αλλα οχι τελειως ροδινα.εκτος αν εχεις καμια οπτικη
hawkpilot Δημοσ. 25 Απριλίου 2012 Δημοσ. 25 Απριλίου 2012 ναι αλλα παρολαυτα κανει αυτο που λεει ο φιλος μας εδω ? ειμαι περιεργος γιατι τυχαινει να εχω και τα δυο modem wag320n & draytek 2830Vn .... αμφιβαλω αν υπαρχει τροπος να φρεναρεις τα torrents ωστε να μην σου ανεβαζουν το ping ... πολυ δυσκολο, να περιορισεις το bandwidth ναι , αλλα να κρατησεις καλα ping με torrents ανοιχτα αν βρει κανεις το κολπο ας μας το πει και εμας Έχω ασχοληθεί με τα vigor 2710 & 2820 - και τα δύο έχουν το ίδιο μενού στο bandwidth management και τα δύο συμπεριφέρονται καλά στους περιορισμούς. Οπωσδήποτε δε μπορεί να συγκριθεί το latency πριν & κατά τη διάρκεια της λειτουργίας του bt αλλά τουλάχιστον κάνει το σερφάρισμα ανεκτικό. Και όπως λέει και ο [mod] poulinos, και συμφωνώ μαζί του, είναι καλύτερα από τα zyxel.
jason1984 Δημοσ. 26 Απριλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 26 Απριλίου 2012 Το wag εχει επιλογη να χαμηλωσεις το wifi bandwidth.Αλλα αυτο ειναι μπακαλιστικο.Μου πιανει επειδη εγω εχω ethernet και οχι wifi συνδεση στο pc. Τα draytec καλα ειναι αλλα τουλαχιστον σε forthnet ξερω οτι εχουν σκιστει στα dc's.Οπως και τα zyxels.Οποτε δυσκολα να τα δοκιμασω. Αλλο εκτος απο draytec που να εχει qos και bandwidth management ξερετε;Δεν μιλαω για 5kbps διαφορα.Mε torrent ανοιχτο ανεβαζε απο 60ms στα 200ms.Δηλαδη 3φορες πανω.Το qos χανετε.
hawkpilot Δημοσ. 26 Απριλίου 2012 Δημοσ. 26 Απριλίου 2012 Το wag εχει επιλογη να χαμηλωσεις το wifi bandwidth.Αλλα αυτο ειναι μπακαλιστικο.Μου πιανει επειδη εγω εχω ethernet και οχι wifi συνδεση στο pc. Τα draytec καλα ειναι αλλα τουλαχιστον σε forthnet ξερω οτι εχουν σκιστει στα dc's.Οπως και τα zyxels.Οποτε δυσκολα να τα δοκιμασω. Αλλο εκτος απο draytec που να εχει qos και bandwidth management ξερετε;Δεν μιλαω για 5kbps διαφορα.Mε torrent ανοιχτο ανεβαζε απο 60ms στα 200ms.Δηλαδη 3φορες πανω.Το qos χανετε. Πρόσφατα εγκατέστησα draytek (dual wan) σε forthnet. Δεν κάνει ούτε μία φορά disconnect - κάθε εβδομάδα κάνω αυτόματο restart στο modem για να αποφεύγω επικίνδυνες καταστάσεις .
poulinos Δημοσ. 26 Απριλίου 2012 Δημοσ. 26 Απριλίου 2012 Έχω ασχοληθεί με τα vigor 2710 & 2820 - και τα δύο έχουν το ίδιο μενού στο bandwidth management και τα δύο συμπεριφέρονται καλά στους περιορισμούς. Οπωσδήποτε δε μπορεί να συγκριθεί το latency πριν & κατά τη διάρκεια της λειτουργίας του bt αλλά τουλάχιστον κάνει το σερφάρισμα ανεκτικό. Και όπως λέει και ο [mod] poulinos, και συμφωνώ μαζί του, είναι καλύτερα από τα zyxel. ε ναι τα zyxel εχουνν εγκαταληφθει και απο τις εταιρειες .ολες πλεον η cisco η vigor.λιγοτερες με zyxel. Το wag εχει επιλογη να χαμηλωσεις το wifi bandwidth.Αλλα αυτο ειναι μπακαλιστικο.Μου πιανει επειδη εγω εχω ethernet και οχι wifi συνδεση στο pc. Τα draytec καλα ειναι αλλα τουλαχιστον σε forthnet ξερω οτι εχουν σκιστει στα dc's.Οπως και τα zyxels.Οποτε δυσκολα να τα δοκιμασω. Αλλο εκτος απο draytec που να εχει qos και bandwidth management ξερετε;Δεν μιλαω για 5kbps διαφορα.Mε torrent ανοιχτο ανεβαζε απο 60ms στα 200ms.Δηλαδη 3φορες πανω.Το qos χανετε. ποιο wag?γιατι το wag200 με το default firmware δεν θυμαμαι κατι τετοιο.και παλι δεν λυνει το θεμα αυτο.γιατι και b να το βαλεις να παιξει στα 11 παλι αν ο αλλος ανοιξει torrent και ενα mbit Να εχει στο wifi Θα στο σκισει. οσο για τα dc's με zyxel και draytek οχι δεν ισχυει .παρα πολλες εταιρειες εχουν παρει zyxel απο την forthnet οπως και πιο παλια καποια συγκεκριμενη εταιρεια ειχε βαλει vigor 2600 στους υπαλληλους της και επαιζαν μια χαρα.τωρα αν η γραμμη ειναι χαλια εκει παμε αλλου αλλα εκει και αλλα ρουτερ θα κανουν disconnects.siemens και alcatel dslam παιζει η forthnet alcatel παιζει και η cyta.δυσκολο να βρεις dslam που θα σου κανει disconnect λογω ασυμβατοτητας.σιγουρα με καποιο firmware θα παιξει.πιο ευκολο ειναι να βρεις να μην συγχρονιζει καθολου.τα dc's συνηθως ειναι γραμμη και ποσο αντεχει το ρουτερ της διακυμανσεις.σε σταθεροτητα σε χαλια γραμμες το πιο σταθερο ειναι το Thomson. τωρα αλλο εγω δεν ξερω .ισως cisco αλλα παμε σε αλλα λεφτα και σε cli.δεν εννοουσα 5Kbyte διαφορα.λεω οτι οτι και να κανεις θα ανεβει το ping εκτος αν ο αλλος κατεβαζει με 5-10-20-50 Kbyte μονο οποτε εκειναι δεν θα σε επηρεασει.ναι το qos απο μονο του σε απλα ρουτερ μην περιμενεις να κανει κατι.εκτος αν βαλεις και limit se connections kai bandwidth και στο mtorrent Του αλλου Πρόσφατα εγκατέστησα draytek (dual wan) σε forthnet. Δεν κάνει ούτε μία φορά disconnect - κάθε εβδομάδα κάνω αυτόματο restart στο modem για να αποφεύγω επικίνδυνες καταστάσεις . τζαμπα στον κοπο μπαινεις να το κανεις καθε βδομαδα.ουτε καθε μηνα δεν θα το εκανα.
mentorxxx Δημοσ. 27 Απριλίου 2012 Δημοσ. 27 Απριλίου 2012 Πρόσφατα εγκατέστησα draytek (dual wan) σε forthnet. Δεν κάνει ούτε μία φορά disconnect - κάθε εβδομάδα κάνω αυτόματο restart στο modem για να αποφεύγω επικίνδυνες καταστάσεις . οπα κατσε ποιο dual wan ? εχεις δηλαδη πανω 2 γραμμες ? ή απλα πηρες dual wan και το εχεις με 1 γραμμη ? ... check http://www.insomnia.gr/topic/442990-draytek-2830vn-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-wind-dual-wan/
hawkpilot Δημοσ. 27 Απριλίου 2012 Δημοσ. 27 Απριλίου 2012 οπα κατσε ποιο dual wan ? εχεις δηλαδη πανω 2 γραμμες ? ή απλα πηρες dual wan και το εχεις με 1 γραμμη ? ... check http://www.insomnia....-wind-dual-wan/ Έχω δύο γραμμές - μία static για vpn, μια dynamic για προσβαση στο internet. Χρησιμοποιώ το 2820, η static είναι στο wan1 (δλδ πανω στο modem του 2820) και η dynamic πανω στο wan2 (ethernet interface - χρησιμοποιώ ένα απλό modem speedtouch σε bridge mode). Έχω ορίσει κανόνες ώστε όλοι οι χρήστες να βγαίνουν στο internet μέσω wan2 και αφήνω το wan1 μόνο για το vpn.
mentorxxx Δημοσ. 27 Απριλίου 2012 Δημοσ. 27 Απριλίου 2012 Έχω δύο γραμμές - μία static για vpn, μια dynamic για προσβαση στο internet. Χρησιμοποιώ το 2820, η static είναι στο wan1 (δλδ πανω στο modem του 2820) και η dynamic πανω στο wan2 (ethernet interface - χρησιμοποιώ ένα απλό modem speedtouch σε bridge mode). Έχω ορίσει κανόνες ώστε όλοι οι χρήστες να βγαίνουν στο internet μέσω wan2 και αφήνω το wan1 μόνο για το vpn. χμμμ ενδιαφερον !!! εγω πηρα το 2830vn που ουσιαστικα ειναι μια πιο καινουργια version του 2820 αρα υποθετω οτι ισχυουν περιπου τα ιδια και για εμενα οσον αφορα στο πιθανο σεταρισμα ... μπορεις να ριξεις μια ματια στο παρακατω post και να πεις τη γνωμη σου ? http://www.insomnia.gr/topic/442990-draytek-2830vn-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-wind-dual-wan/page__st__20__gopid__4708256#entry4708256 thanks !!!
hawkpilot Δημοσ. 27 Απριλίου 2012 Δημοσ. 27 Απριλίου 2012 χμμμ ενδιαφερον !!! εγω πηρα το 2830vn που ουσιαστικα ειναι μια πιο καινουργια version του 2820 αρα υποθετω οτι ισχυουν περιπου τα ιδια και για εμενα οσον αφορα στο πιθανο σεταρισμα ... μπορεις να ριξεις μια ματια στο παρακατω post και να πεις τη γνωμη σου ? http://www.insomnia....56#entry4708256 thanks !!! Κοίταξα το νήμα - δε συμμετείχα γιατί το κυρίως θέμα του είναι η εκμετάλλευση και των δύο γραμμών μέσω load balancing κάτι που εγώ δεν κάνω στο δικό μου setup. Αντιθέτως λειτουργώ "ανάποδα" απομονώνοντας τις δύο γραμμές. Το μόνο που έχω ενεργοποιήσει είναι το fallback στο wan1 σε περίπτωση που πέσει το wan2. Λογικά το setup μου θα παίζει και στο 2830. Επίσης έχω ενεργοποιήσει το bandwidth management για ομαλοποίηση του surfing - απλό κι εύκολο. Μέσα στις αργίες θα παίξω λίγο με το load balancing και θα ποστάρω τα αποτελέσματα.
poulinos Δημοσ. 28 Απριλίου 2012 Δημοσ. 28 Απριλίου 2012 mentor και εσυ μπορεις να το κανεις.fail back εχει και το δικο σου και οτι ενα ρουτερ ειναι dual wan δεν σημαινει οτι πρεπει να ενωσεις τις γραμμες υποχρεωτικα.εσυ διαλεγεις τι θα κανεις.βεβαια στην περιπτωση του φιλου μας αν δεν τον ενοιαζε αν γινει fail η μια να εχει την αλλη τοτε θα μπορουσε να κραταγε και ξεχωριστα το καθε ρουτερ.βεβαια εκει διαφορετικες lan ip κτλ κτλ.
mentorxxx Δημοσ. 28 Απριλίου 2012 Δημοσ. 28 Απριλίου 2012 Κοίταξα το νήμα - δε συμμετείχα γιατί το κυρίως θέμα του είναι η εκμετάλλευση και των δύο γραμμών μέσω load balancing κάτι που εγώ δεν κάνω στο δικό μου setup. Αντιθέτως λειτουργώ "ανάποδα" απομονώνοντας τις δύο γραμμές. Το μόνο που έχω ενεργοποιήσει είναι το fallback στο wan1 σε περίπτωση που πέσει το wan2. Λογικά το setup μου θα παίζει και στο 2830. Επίσης έχω ενεργοποιήσει το bandwidth management για ομαλοποίηση του surfing - απλό κι εύκολο. Μέσα στις αργίες θα παίξω λίγο με το load balancing και θα ποστάρω τα αποτελέσματα. hawkpilot μια γρηγορη ερωτηση , απο ενα pc που ειναι συνδεμενο με καλωδιο πανω στο draytek για να μπορεσεις να μπεις στο setup του δευτερου σου μοντεμ και να το σεταρεις, πρεπει να βαλεις και δευτερο καλωδιο που να φευγει απο το draytek και να πηγαινει στο δευτερο μοντεμ ? (ωστε πλεον το δευτερο μοντεμ να λειτουργει ως access point) εχω βαλει OFF το NAT του δευτερου και το DHCP γιατι δεν θελω να μοιραζει αλλες ip, ομως αν εχω πανω του μονο το αρχικο καλωδιο που παει στο wan2 του draytek το δευτερο μοντεμ πλεον γινεται "αορατο" απο το lan μου και αχρηστα τα lan ports του, με το που βαλω πανω του ενα δευτερο καλωδιο το οποιο να πηγαινει σε ενα lan port του draytek αμεσως το δευτερο μοντεμ γινεται ορατο και ta ports του λειτουργουν κανονικα αν συνδεσεις κατι πανω. το ερωτημα ειναι : ειναι απαραιτητο αυτο το δευτερο καλωδιο ή μου ξεφευγει καποιο setting ? thanks και παλι ...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα