ivdimentia Δημοσ. 14 Απριλίου 2012 Δημοσ. 14 Απριλίου 2012 Γεια χαρά παιδιά έχω μια sapphire 6870 και σκέφτομαι να πάω σε aftermarket ψύξη. Είμαι μεταξύ δύο: Accelero Xtreme PLUS II και Accelero S1 PLUS με προσθήκη ανεμηστήρα coolermaster excalibur. http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=27493&cat=7&sub=243&pmanuf=0&sort=3&step=undefined http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=24884&cat=7&sub=243&pmanuf=0&sort=3&step=undefined http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.806766 Η διαφορά τιμής δεν με ενδιαφέρει. Αυτό που με απασχολεί όμως είναι το πόσο αθόρυβη θα είναι η Plus II σε κατάσταση idle σε σχέση με την δεύτερη επιλογή. Στο site τους λένε ότι ο θόρυβος είναι 24,4 Db αλλά δεν προσδιορίζουν αν είναι σε full rpm (2000) η σε low rpm (900). Πάντως αν ιχύει το δεύτερο πιστεύω ότι είναι αρκετά θορυβώδης σε σχέση με το excalibur που ξεκινάει από τα 13 db. Σίγουρα πιστεύω πως αν πάω στην λύση της S1 η ψύξη δεν θα είναι το ίδιο καλή, αλλά για πόση διαφορά μιλάμε? Πάντως λένε μέσα στο site τους ότι για επάρκή ψύξη της κάρτας μου απαιτείται 120 mm ανεμηστήρας. Μήπως αυτό σημαίνει ότι η ψύξη δεν θα είναι επαρκής? Επίσης για την s1 θα χρειαστώ το rev 001? Αυτό που θέλω να τονίσω είναι ότι πρώτα με ενδιαφέρει ο θόρυβος (σε κατάσταση idle). Εσείς τι πιστέυετε?
κοκολινος Δημοσ. 14 Απριλίου 2012 Δημοσ. 14 Απριλίου 2012 Επειδη εχω την 6850...και λογικα πρπ να εχουν το ιδιο συστημα ψυξης...Εμενα δεν ακουγιεται καθολου αφου το ανεμιστηρακι δεν ανεβαινει πανω απο 25% σε idle και σε παιχνιδια (bf3,pro) λογικα θ πηγαινει γυρω στο 40 και παλι δεν ακουγιεται...!!!
ivdimentia Δημοσ. 14 Απριλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 14 Απριλίου 2012 Επειδη εχω την 6850...και λογικα πρπ να εχουν το ιδιο συστημα ψυξης...Εμενα δεν ακουγιεται καθολου αφου το ανεμιστηρακι δεν ανεβαινει πανω απο 25% σε idle και σε παιχνιδια (bf3,pro) λογικα θ πηγαινει γυρω στο 40 και παλι δεν ακουγιεται...!!! Ναι το ξέρω. Και θα ήθελα η aftermarket ψύκτρα που θα πάρω να έχει τα ίδια επιπεδα θορύβου όπως και η stock της κάρτας (στην ουσία εντελώς αθόρυβη μέχρι το 30-40%). Για αυτό και είμαι μεταξύ των δύο. Ξέρω ότι αν πάω στην δεύτερη λύση (s1 + excalibur) θα έχω μια εντελώς αθόρυβη λειτουργία (τουλάχιστον δεν θα ακούγεται τίποτα μέχρι το 35-40%). Από την άλλη σκέφτομαι μηπως μπορώ να πετύχω καλύτερη ψύξη με την plus II, αλλά δεν θέλω να έχω θόρυβο (μιλάω πάντα για καταστάσεις idle, δεν με ενδιαφέρει ο θόρυβος αν θα παίζω κάποιο game). Από την άλλη (αν και μου φένεται τραβηγμένο)ίσως η s1 να μην μπορεί να ψύξει επαρκώς την κάρτα και επομένως να ζητάει από το ανεμηστήρι να δουλεύει με παραπάνω στροφές πχ 40% και επομένως να έχει μονίμως φασαρία ακόμα και σε κατάσταση idle.
κοκολινος Δημοσ. 14 Απριλίου 2012 Δημοσ. 14 Απριλίου 2012 Ναι το ξέρω. Και θα ήθελα η aftermarket ψύκτρα που θα πάρω να έχει τα ίδια επιπεδα θορύβου όπως και η stock της κάρτας (στην ουσία εντελώς αθόρυβη μέχρι το 30-40%). Για αυτό και είμαι μεταξύ των δύο. Ξέρω ότι αν πάω στην δεύτερη λύση (s1 + excalibur) θα έχω μια εντελώς αθόρυβη λειτουργία (τουλάχιστον δεν θα ακούγεται τίποτα μέχρι το 35-40%). Από την άλλη σκέφτομαι μηπως μπορώ να πετύχω καλύτερη ψύξη με την plus II, αλλά δεν θέλω να έχω θόρυβο (μιλάω πάντα για καταστάσεις idle, δεν με ενδιαφέρει ο θόρυβος αν θα παίζω κάποιο game). Από την άλλη (αν και μου φένεται τραβηγμένο)ίσως η s1 να μην μπορεί να ψύξει επαρκώς την κάρτα και επομένως να ζητάει από το ανεμηστήρι να δουλεύει με παραπάνω στροφές πχ 40% και επομένως να έχει μονίμως φασαρία ακόμα και σε κατάσταση idle. Μα γιατι ν μπεις σε αυτη την διαδικασια αφου και η τωρινη ψυχτρα ειναι εντελως αθορυβη,μια χαρα θερμοκρασιες εχεις...Και ειδικα σε Idle..!!Ασε π ρισκαρεις ν χασεις εγγυηση ..!!Δεν σε καταλαβαινω!!!
ivdimentia Δημοσ. 14 Απριλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 14 Απριλίου 2012 Μα γιατι ν μπεις σε αυτη την διαδικασια αφου και η τωρινη ψυχτρα ειναι εντελως αθορυβη,μια χαρα θερμοκρασιες εχεις...Και ειδικα σε Idle..!!Ασε π ρισκαρεις ν χασεις εγγυηση ..!!Δεν σε καταλαβαινω!!! Γιατί το ανεμηστηράκι έχει χαλάσει και κάνει θόρυβο και ενώ η εγγύηση ισχύει για να αλλάξουν την κάρτα θα πρέπει ουσιαστικά το ανεμηστήρι να μην γυρνάει καθόλου.
Thanos1972 Δημοσ. 14 Απριλίου 2012 Δημοσ. 14 Απριλίου 2012 Γιατί το ανεμηστηράκι έχει χαλάσει και κάνει θόρυβο και ενώ η εγγύηση ισχύει για να αλλάξουν την κάρτα θα πρέπει ουσιαστικά το ανεμηστήρι να μην γυρνάει καθόλου. Οχι δεν ισχυει κατι τετοιο.εαν κανει θορυβο το ανεμιστηρακι που δεν ειναι συνηθισμενος,αλλαζει στην εγγυηση.
ColdFusion Δημοσ. 14 Απριλίου 2012 Δημοσ. 14 Απριλίου 2012 Δεν υπάρχει λόγος να αλλάξεις το σύστημα ψύξης μην δίνεις χρήματα άσκοπα.... Sent from my HP_TouchPad using Insomnia
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα