Tuxer Δημοσ. 13 Απριλίου 2012 Δημοσ. 13 Απριλίου 2012 Γεια κ χαρα σας, παιζει ενα περιεργο θεμα το pc μου, εχω τους 2 δισκους ο καθενας εχει και διαφορετικο λειτουργικο, Windows & Ubuntu το θεμα μας ειναι οτι οταν ανοιγω τα 7αρια στο Bios βλεπω να πηγαινει 3 ωρες πισω δηλαδη τωρα μου ελεγε 19:33 Προσοχη Μονο την Ωρα οχι λεπτα κλπ.. αλλαξα μπαταρια και παλι τα ιδια ομως.
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 13 Απριλίου 2012 Δημοσ. 13 Απριλίου 2012 Γεια κ χαρα σας, παιζει ενα περιεργο θεμα το pc μου, εχω τους 2 δισκους ο καθενας εχει και διαφορετικο λειτουργικο, Windows & Ubuntu το θεμα μας ειναι οτι οταν ανοιγω τα 7αρια στο Bios βλεπω να πηγαινει 3 ωρες πισω δηλαδη τωρα μου ελεγε 19:33 Προσοχη Μονο την Ωρα οχι λεπτα κλπ.. αλλαξα μπαταρια και παλι τα ιδια ομως. Kατι με τα time zones παει λαθος. Τσεκαρε αν εισαι UTC+2 συν την θερινη ωρα στα win7. Αντιστοιχα τσεκαρε τα ρολογια σε bios και ubuntu μηπως εχουν διαφορετικη ρυθμιση απο το utc+2 + θερινη.
Tuxer Δημοσ. 13 Απριλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 13 Απριλίου 2012 σε Bios πως το βλεπω αυτο για το time zone?? στα δε 7αρια ναι ειμαι UTC +2 Athens,bucharest
jim_p Δημοσ. 14 Απριλίου 2012 Δημοσ. 14 Απριλίου 2012 Το προβλημα σου ειναι αλλου. Τα windows υποθετουν οτι το ρολοϊ του bios ειναι σε τοπικη ωρα, οποτε βγαζουν αυτο που βλεπουν εκει. Το ubuntu υποθετει οτι το ρολοϊ ειναι σε utc, οποτε στην ωρα που βλεπει, προσθετει +2 ωρες (+3 για την ακριβεια, μιας και ειμαστε σε θερινη ωρα εδω και λιγες βδομαδες). Εννοειται πως καθε λειτουργικο, οταν κανει τερματισμο ή επανεκκινηση, γραφει την ωρα του στο bios. Η λυση στο προβλημα σου ειναι να ανοιξεις το /etc/default/rcS και να αλλαξεις αυτο το "yes" σε "no". Και μετα επανεκκινηση. ># assume that the BIOS clock is set to UTC time (recommended) UTC=yes Ειχα και εγω το ιδιο προβλημα το 2008, απλα δεν μπορω να βρω το θεμα που ειχα ανοιξει τοτε http://www.insomnia.gr/topic/227766-διαφορα-ωρας-μεταξυ-linux-και-windows/
Tuxer Δημοσ. 14 Απριλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 14 Απριλίου 2012 Σωστος το εκανα!!!! κοιτα μια μικρη επιφυλαξη κραταμε οταν τον κλεισω και μετα απο λιγη ωρα τον ανοιξω να δουμε Εαν οντως επιασε το κολπο σου
alexzzz Δημοσ. 14 Απριλίου 2012 Δημοσ. 14 Απριλίου 2012 Ειχα και εγω το ιδιο προβλημα το 2008, απλα δεν μπορω να βρω το θεμα που ειχα ανοιξει τοτε http://www.insomnia.gr/topic/227766-διαφορα-ωρας-μεταξυ-linux-και-windows/ και πρώτος πρώτος σε εκείνο το topic τρολλάρει ο πολύ σοβαρός τώρα mod Αλέκος Είναι πάντως "γνωστό" θέμα αυτό με την ώρα. Το είχα συναντήσει και εγώ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα